Pagina 1 van 1

GroenLinks wil parlementair onderzoek naar aandelenlease

Geplaatst: 17 jun 2004 15:56
door zoex
GroenLinks wil parlementair onderzoek naar aandelenlease

Uitgegeven: 17 juni 2004 15:42

DEN HAAG - GroenLinks wil een kort parlementair onderzoek naar aandelenlease nu de bemiddelingspoging van de commissie-Oosting is mislukt. De oppositiepartij wil weten of en wat de alternatieven zijn voor een "eindeloze en kostbare gang naar de rechter". Dat heeft Tweede-Kamerlid Vendrik donderdag gezegd.

Hij vergelijkt het onderzoek met dat in 1994 naar het debacle met de levensverzekeraar Vie d'Or. GroenLinks vindt het "onaanvaardbaar" dat de gedupeerden nu zelf hun recht moeten zoeken. De partij wil onder meer voorkomen dat Justitie volledig in beslag wordt genomen door duizenden procedures.

De SP liet namens Kamerlid Kant weten erg teleurgesteld te zijn in de mislukte bemiddelingspoging. De enige weg die nu volgens de socialisten rest is dat de overheid een schadefonds instelt.

Gedupeerden die nog aan het procederen zijn kunnen daaruit een renteloze lening krijgen. De oppositiepartij vindt dat de overheid niet op tijd heeft gewaarschuwd tegen de risico's van beleggen met geleend geld.

Re: GroenLinks wil parlementair onderzoek naar aandelenlease

Geplaatst: 17 jun 2004 16:16
door Oom Dagobert
Weer zo'n waardeloze k.oplossing alleen voor de allerschrijnenste gevallen

Let op. als je echt geen spaarcenten meer heb en als je echt niet kan betalen kom je in aanmerking voor een lening.

Kan de politiek weer rustig verder slapen.

Het gaat om ons recht, stopzetting van alle betalingen, niks lenen.

Re: GroenLinks wil parlementair onderzoek naar aandelenlease

Geplaatst: 17 jun 2004 16:18
door gast33
interresante ontwikkeling. Payback schijnt ook te vragen om een parlementair onderzoek.

Bron: http://www.pay-back.nl/Nieuws.htm
Persbericht, 17 juni 2004




--------------------------------------------------------------------------------



Het bestuur van de vereniging Pay-Back heeft kennis genomen van de brief van de commissie Oosting die op 17 juni is ontvangen waarin het resultaat van haar bemiddelingspoging uiteen wordt gezet. Uit deze brief blijkt duidelijk dat Dexia niet wil meewerken aan een maatschappelijk aanvaardbare oplossing.



Het bestuur van de vereniging Pay-Back spreekt hierbij haar diepe teleurstelling uit over het mislukken van deze bemiddelingspoging.



Uit de door de commissie Oosting uitgebrachte brief en de persconferentie blijkt duidelijk dat Dexia zich wederom onwillig heeft opgesteld om te komen tot een voor alle partijen wenselijke oplossing. Ook blijkt dat Dexia misbruik heeft gemaakt van de commissie, door de bemiddelingsprocedure langer te rekken dan noodzakelijk was. Hierdoor heeft de commissie ongewenst meegewerkt aan de praktijken van Dexia.



Het bestuur van de vereniging Pay-Back constateert dat met het mislukken van de bemiddelingspoging de grote maatschappelijke onrust veroorzaakt door het aandelenlease schandaal verder wordt vergroot. Voor vele gedupeerden is met het mislukken de laatste hoop weggenomen op een spoedige afwikkeling van de financiële problemen en de daarmee gepaard gaande grote emotionele druk. Het conflict wordt door de huidige opstelling van de partijen op de spits gedreven. Een van de gevolgen is dat het Nederlandse rechtstelsel volledig verstopt en ontregelt raakt.



De vereniging Pay-Back stelt zich op het standpunt dat diverse onderzoeken en de reeds ontstane jurisprudentie ernstige tekortkomingen in de aandelenlease producten hebben zichtbaar gemaakt, alsmede de manier waarop deze producten aan de man zijn gebracht. Het voortduren van de huidige maatschappelijke onrust en het onrecht kan niet langer getolereerd worden en ingrijpen door de Nederlandse overheid is nu gewenst en gerechtvaardigd.



De vereniging Pay-Back verzoekt de Nederlandse regering om aanbieders van aandelenlease producten onder dwang van intrekking van vergunningen voor het beheren van publieke en/of private fondsen (zoals pensioensfondsen) te verplichten mee te werken aan een oplossing op korte termijn van deze problematiek. Een oplossing die in samenspraak met de diverse belangverenigingen en stichtingen dient te worden uitgewerkt.



Gezien de omvang en de ernst van het conflict aangaande de aandelenlease en de noodzaak de daaruit ontstane maatschappelijke onrust weg te nemen, adviseert de vereniging Pay-Back een onderzoek in de vorm van een parlementaire enquête in te stellen. Het functioneren van de minister van Financiën in dit bemiddelingsproces dient te worden onderzocht. Per brief van 26 mei heeft minister Zalm de tweede kamer laten weten dat de aanbieders zelf met bemiddelingsvoorstellen zouden komen. Nu stelt de minister verrast te zijn door de uitkomst, echter na de brief van 26 mei hebben de aanbieders reeds laten weten dat zij niet, zoals minister Zalm beweert, eigen schikkingsvoorstellen uitwerkten. Uit de brief van het CGA blijkt duidelijk dat hiervan geen sprake is. De minister heeft de tweede kamer dus verkeerd voorgelicht, zoals wij reeds eerder meedeelden aan alle leden van de tweede kamer.



Minister Zalm heeft de mogelijkheid om openheid van zaken te geven door de verschillende rapporten van de AFM met betrekking tot aandelenlease openbaar te maken. Tot op heden heeft de minister dit niet gedaan. Nu is het moment gekomen openheid van zaken te geven, daar dit ook duidelijk maakt welke aanbieders fouten hebben gemaakt. Minister Zalm heeft de mogelijkheid de aanbieders te breken, laat hem nu zijn verantwoordelijkheid nemen en zich niet verschuilen achter Europese wetgeving omtrent geheimhouding van het onderzoek.



Informatie dhr P. Koremans [email protected]

Re: GroenLinks wil parlementair onderzoek naar aandelenlease

Geplaatst: 17 jun 2004 16:26
door klercken
Niks geen parlementaire enquette. :evil: :evil: :evil:
Nu met zijn allen posten en het personeel van Dexia komt niet meer naar binnen voordat zij verantwoording hebben afgelegd voor hun boevenpraktijken :evil: :evil: :evil: :evil:

Re: GroenLinks wil parlementair onderzoek naar aandelenlease

Geplaatst: 17 jun 2004 16:27
door willy59
Misschien is het nu tijd dat leaseverlies naar de rechter stapt om Zalm via de rechter te dwingen de onderzoeken openbaar te maken omdat de leveranciers van deze zaken niet mee willen werken.
Dus is hij volgens mij niet meer te houden aan geheimhouding als de wet is overtreden.
Als er ministeries zijn die gegevens openbaar maken die een mensenleven in gevaar brengen dan kan dit helemaal openbaar gemaakt worden.
Openbaar ministerie (eric O.)

Re: GroenLinks wil parlementair onderzoek naar aandelenlease

Geplaatst: 17 jun 2004 16:30
door Hollander
Het bestuur van de vereniging Pay-Back spreekt hierbij haar diepe teleurstelling uit over het mislukken van deze bemiddelingspoging.
Toch wel grappig. De toon op dit forum was al maandenlang: laat ze maar stoppen, we willen geen compromis, we willen heel ons recht, geen vertrouwen in de CGA, enz.
Kortom: de achterban wilde geen bemiddeling meer, maar Payback nog wel. Weet Payback wel wat er leeft onder de achterban?

Re: GroenLinks wil parlementair onderzoek naar aandelenlease

Geplaatst: 17 jun 2004 16:35
door Oom Dagobert
Waarom wilde PB en meerdere gesprekspartners beeindiging van CGA?.

Omdat al snel duidelijk was dat Dexia geen cent wilde toegeven en helemaal geen deal wilde.

Een tegenstelling tussen achterban en bestuur is dus schijn !.