Pagina 1 van 2
Hoe lang bestaat Windows nog?
Geplaatst: 05 jul 2004 00:15
door C. Fissa
Wat je ook van Gates kunt denken of zeggen, één ding moet je hem nageven dat het hem niet ontbreekt aan visie.
Kortelings heeft hij voor de Apple Macoffice 2004 uitgebracht. Met als achtergrond om daar veel aan te verdienen? Nee, MAC OS X is op Unix gebaseerd en met dit programma houdt hij zijn programmeurs bekend met die wereld waar ook Linux vanaf geleid is.
Hij houdt er zelfs een speciale site op na om de voordelen van Windows boven Linux over het voetlicht te brengen
-
http://www.microsoft.com/hk/getthefacts/default.mspx -.
Mijns inziens voel je je toch bedreigd als je zoiets doet. En is hij er zelf misschien niet eens zo zeker van of over tien of vijftien jaar Windows nog wel het leidende besturingssysteem zal zijn.
Want hij zal zich ook wel realiseren dat hij eigenlijk groot is geworden door één ding wat hij nu op allerlei wijzen tracht tegen te gaan, namelijk het kopiëren van software voor de PC.
Zonder dat had hij de mensen nooit zulke slecht geprogrammeerde rotzooi in de maag kunnen splitsen als hij tot nu heeft gedaan.
Met als gevolg dat je de rekening krijgt gepresenteerd in de vorm van allerhande bedreigingen waar andere systemen niet geheel ongevoelig, maar wel duidelijk minder vatbaar voor zijn:
http://www.nctimes.com/articles/2004/07 ... 7_3_04.txt
Maar misschien komt de in werkelijkheid o zo domme consument er op een goede dag toch achter dat hij zijn hoofd tot nu toe in een strop heeft gehangen en wijs geworden Gates zijn rotzooi links laat liggen.
Een dag die Gates toch schijnt te vrezen!
Re: Hoe lang bestaat Windows nog?
Geplaatst: 05 jul 2004 01:32
door Keesjan
Wat hij doet is pure marketing en elk fatsoenlijk bedrijf zal de voordelen van zijn product ten opzichte van de concurrent benadrukken. Dat heeft niks met een eventuele voorspelling over het voortbestaan van Windows te maken. Microsoft maakt al sinds jaar en dag intensief reclame voor zijn producten. Zoals ieder bedrijf. Doet men bij Linux niet precies hetzelfde door steeds een vermeend nadeel van Windows (beveiliging) te noemen?
Slechtgeprogrammeerde rotzooi vind ik het evenmin. Die bewering is nergens op gebaseerd. Het werkt naar behoren en het heeft als voordeel dat iedereen het kan gebruiken. Ok, met Linux zal je met veel kennis van zaken een dichtgespijkerde en superbeveiligde bak hebben. Maar de mensen die een Windows-machine onder de virussen krijgen en spyware krijgen en nooit de Windows-update weten te vinden zijn zeker ook niet in staat om Linux te gebruiken.
Windows zal zeker nog over 10 jaar bestaan. Als Microsoft gestopt was met het ontwikkelen en in Windows 98 was blijven hangen was het een ander verhaal geweest. (Hoewel, ook Windows 98 voldoet voor particulieren nog. Ja, het crasht wel eens. Dan reboot ik even en ga ik wat te drinken halen. Goed voor de RSI-bestrijding.) Maar men heeft met Windows XP een goed product op de markt gezet welke ook nog eens stabiel is. Tel daar Windows 2003 server bij op en de plannen voor een geheel vernieuwde Longhorn en je kan wel stellen dat Windows nog wel een tijd meegaat.
Ik voel de dreiging van andere systemen niet echt. Ik zie veel mensen die te stom zijn om een computer te gebruiken en die met veel moeite Word kunnen opstarten. Zie jij dat soort mensen met Linux werken? Mac OS X vind ik prutswerk. BeOS hoor je zowat niks meer van. Dan heb je alle groten wel gehad. Btw, typte jij je post vanaf een Windowsmachine?
Re: Hoe lang bestaat Windows nog?
Geplaatst: 05 jul 2004 10:32
door Gast
Als iedereen nu overstapt op MAC OS of linux dan krijg je precies hetzelfde als bij windows,dan komen de fouten ook boven water.En gegarandeerd ook veel virussen,Omdat er nu nog een kleine groep ermee werkt is dit nog niet intteresant voor de virusschrijvers.
Maar dat zullen degene wel zien die nu lekker windows afkraken en MAC OS en Linux ophemelen
Want de eerste virussen voor Linux zijn er al.
Groeten
Re: Hoe lang bestaat Windows nog?
Geplaatst: 05 jul 2004 11:04
door Gast
Tjah, unix/linux kunnen niet vergeleken worden met windows.
windows is zeer geschikt voor de doorsnee man die z'n werk wil doen, hoewel tegenwoordig ook linux geschikter wordt voor de doorsnee man.
Dus windows zal zeker aanblijven en samen met linux voor de user-markt.
Vanuit een professioneel oogpunt, non-user, is het zelfs een belediging om windows met enige unix alike te vergelijken. We praten dan over zwaar mission-critical systemen en mensen die meer power willen hebben dan wat een windows server versie geeft. Ook praten we over mainframes e.d en dat is alleen unix alikes.
Re: Hoe lang bestaat Windows nog?
Geplaatst: 05 jul 2004 12:48
door Keesjan
Topic starter liet echter weten het in de topic over consumenten systemen te hebben. Het gaat om de vraag of Windows die je nu op je home-PC zet nog bestaat over 10 jaar.
Re: Hoe lang bestaat Windows nog?
Geplaatst: 05 jul 2004 22:20
door Gast
Btw, typte jij je post vanaf een Windowsmachine?
Ik denk dat je het antwoord wel kunt voorvoelen dat mijn tekst niet op een Windows machine getypt is, maar op een iMac met OS X. Een systeem waar zeker ook nog wel het één en ander op aan te merken is, maar in ieder geval als ik iets installeer op dat systeem dan werkt het.
Wat ik van mijn XP machine bepaald niet zeggen kan. En ik denk dat je toch een supercomputeraar moet zijn als je geen problemen met Windows hebt, want ik heb al sinds jaar en dag met dat programma te maken in allerlei versies en hoedanigheden en ik heb nog nooit meegemaakt dat er zich geen problemen voordoen.
Heb onder andere met een netwerkje te maken dat onder Windows 2000 draait.
Als ik een euro per keer dat per dag onderin het scherm op de knop van de LAN-verbinding moet worden gedrukt om die weer te herstellen dan zou ik binnen een maand echt rijk zijn.
En bekijk eens de voortdurende naar ik aanneem commercieel ingegeven wijzigingen die Microsoft steeds in de bestandsstructuur van zijn programma's aanbrengt. Nagenoeg elke versie is weer anders dan de vorige.
Vergelijk daarentegen Wordperfect die in versie 12 ondanks uitgebreidere mogelijkheden nog steeds volstrekt compatibel schijnt te zijn met de DOS-versie 5.1 van 14 jaar geleden.
En installeer eens een kabel- of ADSL-verbinding. Toen ik mijn kabelverbinding moest installeren hoefde ik op de Mac alleen een paar getalletjes in te vullen; zag laatst in het boekje van een ADSL-aansluiting dat daarvoor - op zich niet verwondelijk - hetzelfde geldt.
Nee, dan Windows, waar je weer aparte software voor krijgt die zo nodig geïnstalleerd moet worden en waar als het even wil een specialist voor moet komen om het aan de gang te krijgen.
En snelkoppelingen, verander je in OS/2 iets in het systeem, worden je koppelingen ook adequaat aangepast.
Doe dat eens in een Windowsomgeving, dan blijf je je snelkoppelingen verwijderen en weer herplaatsen.
Wat je dus bij de Belastingdienst waar ze de software vanaf een speciale server naar de computers van de medewerkers pushen, heel goed kunt merken. Om de haverklap dienen de medewerkers hun koppelingen opnieuw te installeren en kijk vooral niet via start naar de Programma's. Als ik ook hiervoor een euro zou krijgen voor de achtergebleven overbodige knoppen van reeds verwijderde software waarvan niemand weet hoe je die weg moet krijgen, dan kon ik vandaag nog met pensioen.
Dus kom bij niet aan dat Windows zo'n geweldig superprogramma zou zijn, want als het dat was zouden dit soort taferelen zich niet voordoen.
En als meneer Gates dan ook nog eens
zijn al eens eerder geponeerde stelling gaat uitvoeren dat hij in de toekomst een jaarlijkse fee wil laten betalen voor het recht om gebruik te maken van zijn software dan denk ik dat het voor wat mij betreft echt voor eens en altijd afgelopen is met Windows.
Tenzij de anderen natuurlijk net zo
stom zouden zijn om dat voorbeeld te volgen.
Maar ja, dat kan alleen de tijd ons leren.
Re: Hoe lang bestaat Windows nog?
Geplaatst: 06 jul 2004 07:56
door A. de V.
Werk bij de Belastingdienst en kan de stelling toch wel onderschrijven.
Pluk bij ons een PPC van het netwerk, start 'm stand-alone en wat krijg je als melding "netwerk niet gevonden!"
Dank je de koekkoek, zoiets is niet slordig, is oerend stom.
Re: Hoe lang bestaat Windows nog?
Geplaatst: 06 jul 2004 08:31
door geronimo
Maar de mensen die een Windows-machine onder de virussen krijgen en spyware krijgen en nooit de Windows-update weten te vinden zijn zeker ook niet in staat om Linux te gebruiken.
Keesjan, je hebt groot gelijk.
Zolang de andere besturingssystemen voor de "doorsnee" computergebruiker nog niet gemakkelijk in gebruik worden, zal Windows blijven bestaan.
Re: Hoe lang bestaat Windows nog?
Geplaatst: 06 jul 2004 12:28
door Gast
Er zitten hier een flink aantal flauwekul schrijvers! (sorry voor diegene die het niet zijn) Windows XP is er alleen maar makkelijker op geworden. Daartegen als jij veel gaat prutsen op je systeem krijg je idd problemen. Maar ja een ervaren pro zoals de briefschrijver weet natuurlijk precies wat ie daar tegen moet doen!
Nog een grotere onzin las ik over netwerken installeren. Ook dat is een stuk makkelijker geworden en menig onervaren gebruiker kan dat zonder problemen installeren. Maar ja er zitten altijd clowns tussen die wel beweren dat ze er verstand van hebben maar ondertussen...........
Windows rulezz en dat weten we allemaal. Het is gewoon een groot bedrijf waarop sommige mensen kennelijk jaloers zijn!!!
Re: Hoe lang bestaat Windows nog?
Geplaatst: 07 jul 2004 09:55
door unixman
Beste is dat je gebruikt waarmee je je werk kunt doen of wat je het beste lijkt om mee te werken. Voor de rest hoeven we er geen discussies over te voeren.
Re: Hoe lang bestaat Windows nog?
Geplaatst: 10 jul 2004 12:39
door Gast
Windows rulezz en dat weten we allemaal. Het is gewoon een groot bedrijf waarop sommige mensen kennelijk jaloers zijn
Waar slaat dit op!
Oke Windows is nu het leidende besturingsysteem maar niet het beste hoor!
Windows Xp bevat net zoveel fouten als de computers van Dell!
Koop een Mac, je bent van dat stomme gezeik af en iedereen die met Microsoft verder wil vindt ik behoorlijk zielig.
Bill Gates Lovers!
Dat je ongeloofelijk veel geld besteed aan een beige kast
www.apple.com/nl/ daar moet je zijn!
Re: Hoe lang bestaat Windows nog?
Geplaatst: 10 jul 2004 17:30
door C. Fissa
Toevallig dat FEM in een kort artikeltje aandacht besteedt aan de volgens het blad "onstuitbare opmars van Linux".
Niet alleen dat de Allied Irish Bank op 7.500 PC's Windows door Linux vervangt en München ook definitief er voor gekozen heeft om dit systeem op haar 14.000 computers te plaatsen. En dat terwijl Microsoft zelfs twaalf miljoen dollar onder de kosten van het Linux-contract ging zitten. Wat concurrentie al niet doet, niet?
En nu ook Parijs openlijk met Linux flirt moet Microsoft constateren dat haar alleenheerschappij dusdanig begint te tanen, dat zij zich daardoor gedwongen ziet overal fikse kortingen te bieden.
Wat ook een manier is om te kunnen beweren dat de kosten van je systeem lager zijn dan die van de competitie; jammer, je geeft dan eigenlijk alleen maar toe dat je misbruik van je positie hebt gemaakt en altijd veel te veel in rekening hebt gebracht.
Allemaal nog niet echt bedreigend tot nu toe, maar Gates zou Gates niet zijn als hij het nu dreigende gevaar niet op zijn waarde zou schatten.
China heeft een oproep gedaan aan al haar overheidsinstanties om software van nationale bedrijven te gebruiken en niet afhankelijk te worden van Microsoft,
waarbij expliciet het Chinese bedrijf Red Flag werd genoemd.
Niet moeilijk om te raden dat dit bedrijf haar producten baseert op Linux. Voor Bill Gates in ieder geval aanleiding om direct af te reizen naar China om zijn eigen software te promoten. Hij begrijpt maar al te goed dat zijn bedrijf deze belangrijke groeimarkt niet mag missen, te meer daar ook overheden in Australië en Japan voor Linux kiezen.
Zo zie je maar, je kunt er van uitgaan dat de wereld die je zelf kent de werkelijkheid is, maar ontwikkelingen ergens anders kunnen er voor zorgen dat je wel eens koud op de koffie kunt komen.
En je over een aantal jaren plotseling voor een fait accompli stellen als je je door die vermeende werkelijkheid in slaap hebt laten sussen.
Iets wat je Gates dus niet kunt verwijten, dat staat wel vast.
Maar of hij het naderende schip voor hem nog op tijd kan keren kan alleen de toekomst leren.
Re: Hoe lang bestaat Windows nog?
Geplaatst: 10 jul 2004 18:27
door Keesjan
Ik denk dat je het antwoord wel kunt voorvoelen dat mijn tekst niet op een Windows machine getypt is, maar op een iMac met OS X. Een systeem waar zeker ook nog wel het één en ander op aan te merken is, maar in ieder geval als ik iets installeer op dat systeem dan werkt het.
Ik heb het idee dat de genoemde ervaringen afhankelijk zijn op welke hardware iemand software draait, de manier waarop iemand met de computer omgaat en het gebruik van de computer. Ik merk op dat mensen met problemen vaak dubieuze of goedkope hardware hebben, niet de juiste stuurprogramma's geïnstalleerd hebben, de PC prop en prop vol met te weinig geheugen hebben staan en de PC te zwaar belasten.
Heb onder andere met een netwerkje te maken dat onder Windows 2000 draait.
Liggen de problemen hiervan per se in Windows? Geen brakke bekabeling of een exotisch netwerkkaartje uit de jaren '80?
En bekijk eens de voortdurende naar ik aanneem commercieel ingegeven wijzigingen die Microsoft steeds in de bestandsstructuur van zijn programma's aanbrengt.
Een bestandenstructuur staat niet in programma's, maar op de harde schijf zelf. Veranderen is niet commercieel, maar als verbetering bedoeld. Je hoeft het echter niet te gebruiken. Diskettes gebruiken al 25 jaar FAT12. Ik heb hier diskettes van 10 jaar oud liggen die nog prima werken onder XP. Ik gebruik ook nog een oude PC met het oude systeem (FAT 16 en FAT 32). Ik kan hier, als ik zou willen, nog DOS 6.2 en Windows 3.11 installeren. Gaat het om bestandsformaten? Word(pad) 6 bestanden uit 1995 openen nog prima in Word 2003. ASCII bestanden uit welk jaar dan ook openen nog prima in alle tekstverwerkers.
En installeer eens een kabel- of ADSL-verbinding. Toen ik mijn kabelverbinding moest installeren hoefde ik op de Mac alleen een paar getalletjes in te vullen; zag laatst in het boekje van een ADSL-aansluiting dat daarvoor - op zich niet verwondelijk - hetzelfde geldt.
Wat zeg je? Installeren? Niet nodig. Ik heb een always-on verbinding van UPC. Modem aankoppelen en de PC aanzetten. Getallen invoeren? Niet nodig. DHCP werkt prima.
En snelkoppelingen, verander je in OS/2 iets in het systeem, worden je koppelingen ook adequaat aangepast.
Doe dat eens in een Windowsomgeving, dan blijf je je snelkoppelingen verwijderen en weer herplaatsen.
Sorry, maar ik zie hier dus het nut niet van in. Je installeert software eenmaal en je krijgt een snelkoppeling. Wie gaat er nu verplaatsen?
Wat je dus bij de Belastingdienst waar ze de software vanaf een speciale server naar de computers van de medewerkers pushen, heel goed kunt merken.
Onkunde van systeembeheerders die duidelijk software weghaalt en terugplaats op andere locaties is niet te wijten aan Windows lijkt me.
En als meneer Gates dan ook nog eens zijn al eens eerder geponeerde stelling gaat uitvoeren
Ja, als... dat is geen argument. Er wordt zoveel gezegd. Ik moet nog maar zien wat daar van waar is.
Re: Hoe lang bestaat Windows nog?
Geplaatst: 10 jul 2004 23:12
door Gast
De vorige gast heeft gelijk! Keesjan hoort een flinke fles van hij-zegt-maar-wat te krijgen. Heeft ie verdient. Dat gezeur van Mac gebruikers en andere flauwekul praters.
Ik heb thuis een goede machine, draait prima met Windows XP. Geen problemen, geen rare foutmeldingen. Als ik dan lees dat sommige alleen maar problemen hebben dan kan ik alleen maar denken: Wat doe jij nou fout!
Re: Hoe lang bestaat Windows nog?
Geplaatst: 12 jul 2004 19:43
door mistermaniac
Liggen de problemen hiervan per se in Windows? Geen brakke bekabeling of een exotisch netwerkkaartje uit de jaren '80?
Kijk dat vind ik nu onzin, je koopt software met de gedachte van, mijn hardware zal er mee werken, en wat doet het? Niets. Kun je van linux niet zeggen, nagenoeg alles wordt ondersteund. [/quote]
Re: Hoe lang bestaat Windows nog?
Geplaatst: 27 jul 2004 22:16
door evde
Altijd het eeuwige 'welles-nietes'... echt om schijtziek van te worden!
Even een paar punten om een (nuchter) naar de kijken:
- Virussen
Logisch dat die het meest op windows machines voorkomen, de meeste computers draaien op windows (welke versie dan ook)
- Hardwareondersteuning
Komt het niet door het gezeur van de consumenten dat Microsoft een plug-and-play besturingssysteem moest schrijven? Daar hoort een hardware-compliancylist bij (zeg maar een overzicht van de hardware die wel wordt ondersteund door drivers goedgekeurd door Microsoft). Maar ja, liever een videokaartje van een tientje uit Botswana inbouwen i.p.v. 1 'die op de lijst staat'. En dan klagen als het niet werkt.
- Kennis van zake
Door alle hulp tijdens het installeren ontstaat er al snel een 'ik kan lezen wat er staat, dus ik ben expert'-gevoel. 90% van de thuisgebruikers weet ECHT niet wat alles betekent (en nu niet zeuren dat jij het wel weet, dan hoor je gewoon bij die 10% die het wel snapt...)
- Windows vs Unix
Windows is groot geworden doordat iedereen wel een 'buurman' of 'aardige oom' had die de nieuwste software had. Makkelijk, scheelt je de aanschafkosten van je software. Maar ja, wie had er een paar jaar terug nou bijvoorbeeld een Digital Alpha server met open VMS (legale licentie) thuisstaan?
- Apple vs PC
Bill Gates heeft ooit gezegd nadat hij aageklaagd was, i.v.m. het 'stelen' van het Windows-principe, en met Steve Jobs in de rechtzaal stond: 'Steve, het lijkt er op dat wij beide een rijke buurman hadden. Xerox. Je geeft mij de schuld dat ik zijn televisie als eerste heb gestolen omdat je hem zelf graag had willen stelen...'
Dat lijkt erg op het begin van het 'mac is beter - windows is beter'-spelletje.
- PC vs Linux
Even zwart/wit gesteld: een besturingssysteem waarvoor door onbekende (mogelijk kwaadwillenden) drivers e.d. wordt geschreven... JA! Laten wij onze banksoftware en bedrijfsgevoelige systemen daar op laten draaien!! En, omdat het allemaal kan, alles via internet linken!
- prijzen
Een blinde kan nog zien dat een PC vele malen goedkoper is dan een Apple (sterker nog, alles wat Apple leverd is feitelijk duur... zie I-pod)
Logisch dat de PC het meest verkocht wordt en dus gangbaar is.
Even voor de duidelijkheid: ik heb 2 PC's, 2 Mac's en een SGI thuis in gebruik... Ze doen allemaal wat ik van ze verwacht! Niets meer, niets minder...
Re: Hoe lang bestaat Windows nog?
Geplaatst: 27 jul 2004 23:20
door Gast
De browser Netscape bestaat langer als Internet Explorer .
Doordat IE in het besturing is ingebakken ging men masaal over hierop.
Dit is gewoon machtmisbruik waar ze zijn voor veroordeeld .
Re: Hoe lang bestaat Windows nog?
Geplaatst: 27 jul 2004 23:50
door Gast
Re: Hoe lang bestaat Windows nog?
Geplaatst: 27 jul 2004 23:58
door Gast
Wij hebben net nieuwe, dubbele Windows met 25 jaar garantie. Dus het blijft nog wel even
Re: Hoe lang bestaat Windows nog?
Geplaatst: 28 jul 2004 00:03
door Gast
windows 2006 zonder fouten goed spul hoor in combinatie met XR
levenslange garantie. ze hebben wel mijn huisarts gebeld