Sojabonen eet je beter niet rauw
Geplaatst: 10 sep 2018 22:31
In de uitzending van Radar op 10 september 2018:
De verse groene sojaboon blijkt niet zo onschuldig te zijn dan de buitenkant doet vermoeden. Volgens hoogleraar Voedingsleer Jaap Seidell en Wieke van der Vossen van het Voedingscentrum moet je de boon minstens 6 minuten koken wil je geen last krijgen van maag- en darmklachten. Dit komt door de natuurlijke gifstof Lectine welke in de boon zit. Door de boon te verhitten lost het vergif op.
Bekijk de uitzending: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/ ... sojabonen/
Wat is jouw ervaring?
De verse groene sojaboon blijkt niet zo onschuldig te zijn dan de buitenkant doet vermoeden. Volgens hoogleraar Voedingsleer Jaap Seidell en Wieke van der Vossen van het Voedingscentrum moet je de boon minstens 6 minuten koken wil je geen last krijgen van maag- en darmklachten. Dit komt door de natuurlijke gifstof Lectine welke in de boon zit. Door de boon te verhitten lost het vergif op.
Bekijk de uitzending: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/ ... sojabonen/
Wat is jouw ervaring?