LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Subsidiepot voor het verwijderen van asbest is leeg

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
Radar
Site Admin
Berichten: 5512
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Subsidiepot voor het verwijderen van asbest is leeg

Ongelezen bericht door Radar »

Daken die asbest bevatten zijn na 2025 verboden in Nederland. Om daken met asbest te saneren is door de overheid 75 miljoen euro beschikbaar gesteld. Voorheen konden huiseigenaren en bedrijven dus een subsidie krijgen, maar doordat het aantal aanvragen de afgelopen maanden snel steeg is de pot nu al leeg.

Daarnaast vragen asbestsaneerders de hoofdprijs voor het asbestvrij maken van een dak.In Nederland is er momenteel nog ongeveer 80 miljoen vierkante meter aan daken met asbest. Daarnaast is 34 miljoen vierkante meter asbest nu verwijderd. De hoeveelheid woningeigenaren met daken met asbest is onbekend, maar volgens Milieu Centraal gaat het naar schatting om ongeveer 20% tot 25% van de totale hoeveelheid asbestdaken die van particuliere eigenaren zijn.

Radar gemist? Kijk de uitzending over asbest terug

Jacomien21
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 jan 2019 18:01

Re: Subsidiepot voor het verwijderen van asbest is leeg

Ongelezen bericht door Jacomien21 »

Asbest van de week laten verwijderen door een speciaal bedrijf. (330m2). Wil ik subsidie gaan aanvragen ,blijkt dat per 15-12-2018 dit niet meer mogelijk is. Eerder aanvragen was niet mogelijk omdat je een factuur moet hebben. Iemand enig idee of er nog een subsidie komt?

Komkommertijd
Berichten: 5921
Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44
Locatie: Nederbelg!

Re: Subsidiepot voor het verwijderen van asbest is leeg

Ongelezen bericht door Komkommertijd »

Zodra er weer subsidie komt snel insturen en hopen ben je op tijd..... maar het is maar een relatief klein bedrag helaas.

Bob Schurkjens
Berichten: 9778
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Subsidiepot voor het verwijderen van asbest is leeg

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

Ben benieuwd wat financieel gezien de slimste strategie is wanneer je een asbestdak hebt: alles op alles zetten om het asbest braaf volgens de regels voor 2025 verwijderd te krijgen. Of het hele verhaal van je rug laten glijden en wel zien wat er gebeurt vanaf 2025.

Gesloten