Pagina 1 van 3

Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Geplaatst: 06 jun 2019 14:59
door Joyce456
Hallo!

Vanuit de Wageningen University doen wij onderzoek naar smeerbaar broodbeleg en welke innovaties hierbij mogelijk zijn, met name gericht op duurzaamheid.
Het duurt maar 5 minuten om in te vullen, en u krijgt hier eeuwige dankbaarheid voor terug!
Alvast bedankt :)

https://wur.az1.qualtrics.com/jfe/form/ ... 30RCMkdmaF

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Geplaatst: 06 jun 2019 16:11
door fred-
De site opent niet in Firefox, kan dus niet meedoen.

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Geplaatst: 06 jun 2019 16:19
door Theotrucker
Bij mij werkt het wel in Firefox op Handy Android.

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Geplaatst: 06 jun 2019 16:44
door Costnix
Safari werkt ook.
Een goed opgezette enquête.
Succes met de studie.

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Geplaatst: 06 jun 2019 17:04
door Erthanax
Eeuwige dankbaarheid, daar doe ik het voor.
Succes met het onderzoek en met de studie!

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Geplaatst: 06 jun 2019 17:06
door moederslink
Ingevuld.
Nette duidelijke enquête.
Succes met de studie!

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Geplaatst: 06 jun 2019 20:42
door witte angora
Ben nu bezig met de lijst, maar ik vind toch wel wat dingetjes waar ik minder gelukkig mee ben.


'Hoeveel stukjes vind u prettig in broodbeleg?'. In Jam zou ik het fijn vinden als er stukjes fruit in zitten, in pindakaas moet ik er niks van hebben als er stukjes pinda in zitten. Dat kan ik dus niet specificeren. Idem stroperigheid en textuur.

Verder is het een lekker uitgebreide enquête. Hier is duidelijk werk van gemaakt.

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Geplaatst: 06 jun 2019 21:49
door Erthanax
De vraag over één consistente kleur vond ik ook niet helemaal duidelijk: binnen een pot of tussen verschillende potten (batches).

De vraag "Als welk geslacht identificeert u zich?" vond ik wel grappig.

Ook met die paar opmerkingen een prima vragenlijst.

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Geplaatst: 06 jun 2019 22:30
door Revoked
Smeerkaas met stukjes....hmmm, nee.
Plakjes sandwichspread, dàt lijkt me wel wat. In de niet meer verkrijgbare smaak kip saté...
Afijn: ingevuld, succes

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Geplaatst: 07 jun 2019 01:03
door Bob Schurkjens
Is pindakaas hartig? Daar loop ik dan weer tegen aan. Ik bedoel dan reguliere pindakaas. Dus niet Surinaamse met sambal.

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Geplaatst: 07 jun 2019 09:04
door Moneyman
Heel wat van de vragen zijn inderdaad multi-interpretabel. Dat vervuilt de resultaten natuurlijk wel.

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Geplaatst: 07 jun 2019 09:41
door Costnix
Er zitten wel wat fouten in deze enquête, maar er zijn veel slechtere en vooral vagere exemplaren geweest.

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Geplaatst: 07 jun 2019 09:47
door Moneyman
Klopt. Maar de fouten die erin zitten, zijn wel dusdanig dat ze een goede uitkomst onmogelijk maken. Iedereen vult 'm vanuit zijn eigen perceptie in, en dat is in een goed onderzoek natuurlijk dodelijk voor de uitkomsten.

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Geplaatst: 07 jun 2019 09:55
door Erthanax
Ook dat aspect van onderzoek moet je leren tijdens de studie.

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Geplaatst: 07 jun 2019 10:15
door Moneyman
hahaha dat is absoluut waar.

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Geplaatst: 07 jun 2019 10:21
door grun
Ik miste nog een open opmerkingenveld. Als dat wel aanwezig was, zou ik daar ingevuld hebben dat ik graag wat meer ondiepe verpakkingen zou zien. Jam zit vrijwel altijd in glazen potjes en ik hou meestal kleverig bestek over aan pogingen het onderste uit de verpakking te schrapen. Daarom heb ik liever afsluitbare ondiepe kuipjes.

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Geplaatst: 07 jun 2019 10:39
door Erthanax
Van mijn vader heb ik geleerd de randen van potten schoon te "steken" (van boven naar beneden) met de punt van de jamlepel (of een mes). Zo blijft de pot altijd netjes, zonder volgesmeerde randen.
Ook nooit in de boter spitten, maar altijd horizontaal "schrapen". Niet te dun natuurlijk, want boter mag je proeven; en boter is natuurlijk iets anders dan margarine.

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Geplaatst: 07 jun 2019 10:43
door witte angora
grun schreef:
07 jun 2019 10:21
Ik miste nog een open opmerkingenveld. Als dat wel aanwezig was, zou ik daar ingevuld hebben dat ik graag wat meer ondiepe verpakkingen zou zien. Jam zit vrijwel altijd in glazen potjes en ik hou meestal kleverig bestek over aan pogingen het onderste uit de verpakking te schrapen. Daarom heb ik liever afsluitbare ondiepe kuipjes.
Inderdaad. Een week of twee geleden een paar potten XXL pindakaas bij de Lidl gekocht, was een aardige aanbieding dacht ik. Tot ik me eenmaal thuis realiseerde dat de potten bijna net zo hoog zijn als dat mijn messen lang zijn. Gelukkig heb ik nog langere lepels en een aardige verzameling bakjes.

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Geplaatst: 07 jun 2019 11:08
door moederslink
Ik steek ook altijd de randen schoon met het puntje van mijn mes .
Voor de onderste laag gebruik ik dan zo.n lang plastic ijslepeltje.
Deze zijn overal te koop .
Idem met pindakaas of sandwichspreadpotten .
Nooit plakranden en het dekseltje was ik regelmatig even af. :)
PS : vlg mij valt pindakaas onder hartig beleg.

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Geplaatst: 07 jun 2019 18:28
door Bob Schurkjens
Zou graag zien dat bij jam de glucose-fructosestroop wordt vervangen door biet/rietsuiker. Typisch Nederlands: het mag niets kosten. In België stoppen ze gewoon goede ingrediënten in de jam, ook in een pot huismerk van 99 cent (Carrefour). Wil je in Nederland jam met echte suiker, dan betaal je meteen twee en een half keer zoveel.