Pagina 1 van 1

toc opties niet aangekocht op de beurs!

Geplaatst: 06 aug 2004 19:29
door Gast
dexia heeft antwoord gegeven op de volgende vraag:

welke optie heeft dexia aangekocht voor het triple effect.

antwoord: wij hebben geen opties gekocht voor u triple effect.
het is een zg otc optie(over de toonbank vrij vertaald)

kenmerk daarvan is dat deze let nu op!! effecten transactie tussen marktpartijen onderling en derhalve niet op een centrale marktplaats (de beurs) worden aangeboden en verhandeld is dit in house matching of niet!

verder : ook de datum van afwikkeling van deze transactie(clearing)
kan onderling worden afgesproken !!

wat moet je hier nu van denken!

pechvogel

Re: toc opties niet aangekocht op de beurs!

Geplaatst: 06 aug 2004 19:51
door Chris G
Over-the-counter (OTC) Een OTC-optie is een onderhands tot stand gekomen optiecontract. Er is een directe verbintenis tussen koper en verkoper.

http://www.zibb.nl/rabobankzaken/dossie ... 4&portal=0


De handel in opties gebeurt op de optiebeurs. Zo kan je als belegger onder meer terecht op de derivatenmarkt van Euronext Brussel of op die van Euronext Amsterdam. Daarnaast worden ook opties buiten beurs verhandeld, voornamelijk onder professionelen. In dat geval spreekt men van de zogenaamde over-the-counter markt (OTC).

http://www.tijd.be/beleggen/wegwijs_in_ ... ?Id=649200


OTC Over the counter. Markt voor effecten die niet worden verhandeld aan een beurs; vaak alleen telefonisch of elektronisch. De OTC-markt biedt voornamelijn maatwerkproducten voor professionele marktpartijen.

http://www.beterbeleggen.com/o.htm


OTC
Over-the-counter. Markt voor niet-genoteerde effecten.
Ook gebruikt om een effect aan te duiden dat wordt verhandeld via makelaars-dealers op telefoon- en computernetwerken.

http://www.forteon.be/lexicon_o.asp


OTC - opties

Hier gaat het om opties op obligaties. De meest verhandelde zijn de OTC-opties op staatsleningen, aangezien dit de meest liquide markt is. OTC staat voor over-the-counter, wat staat voor flexibiliteit. In tegenstelling tot beursgenoteerde opties heeft u hier de vrijheid de diverse modaliteiten (looptijd, startdatum, onderliggende waarde, uitoefenprijs, bedrag ect.) zelf te bepalen. Deze markt wordt door alle partijen op de kapitaalmarkt benut. De overwegingen om van dit instrument gebruik te maken lopen uiteen van hogere koerswinsten door het hefboomeffect, het verzekeren van een beleggingsportfolio en het creëren van extra rendement tot uitgestelde aan- of verkoop van obligaties.

http://www.ohv.nl/nl/infoderivaten.html

Re: toc opties niet aangekocht op de beurs!

Geplaatst: 06 aug 2004 19:57
door Gast
chris,

stel dat alle zg aankoop van aandelen zo is gegaan.

wat is dan de impact ivm bewijs aandelen koop aan de rechter door dexia!

vrgr


pechvogel

Re: toc opties niet aangekocht op de beurs!

Geplaatst: 06 aug 2004 20:06
door Chris G
Ik weet veel te weinig af van "toc" dus ik kan hier geen antwoord op geven.
Heb alleen maar wat informatie opgezocht wat deze opties nu precies inhouden.

Re: toc opties niet aangekocht op de beurs!

Geplaatst: 06 aug 2004 20:15
door pallu
pechvogel

misschien moet je hier je vragen eens stellen

http://www.blikopdebeurs.com/forums/for ... &forumid=3

Re: toc opties niet aangekocht op de beurs!

Geplaatst: 06 aug 2004 21:20
door thoompy
Bij Trippel effect word volgens mij wel opties gebruikt.
Bij mij kwam er ieder jaar 300 aandelen bij dit gebeurden elk jaar drie jaar lang.
ze zullen het wel anders noemen maar toch :?

Re: toc opties niet aangekocht op de beurs!

Geplaatst: 12 aug 2004 23:59
door Joshua
Onwetende optiebelegger

http://www.veb.net/effect/effectartikel.php?newsnr=254
Vooraf informeren
De DSI Klachtencommissie oordeelt dat de effecteninstelling, als zij besluit de opties uit te oefenen en de aandelen dus voor rekening en risico van de cliënt te verkrijgen, de belegger hiervan vooraf op de hoogte moet stellen, zodat deze in staat is op tijd maatregelen te nemen. Naar het oordeel van de Klachtencommissie kan dat gebeuren door een algemene mededeling op te nemen in de optieovereenkomst of door een brochure daarover uit te reiken. In het geval van de onwetende optiebelegger ontbrak zo’n algemene mededeling. Omdat het de belegger daardoor niet zonder meer duidelijk was wat het beleid van de effecteninstelling was, kan die effecteninstelling niet verlangen dat de belegger onmiddellijk na de expiratie contact zou opnemen om na te gaan wat er met zijn opties was gebeurd. Volgens de Klachtencommissie had de effecteninstelling de belegger specifiek moeten informeren en had daarom onmiddellijk contact met de belegger moeten opnemen. Dat contact is in dit geval pas de woensdag na de vrijdagexpiratie tot stand gekomen. De Klachtencommissie oordeelt dat het op de weg van de effecteninstelling had gelegen om uiterlijk maandagmorgen na de expi ratie contact met de belegger te leggen.

De Klachtencommissie komt dan ook tot het oordeel dat de effecteninstelling weliswaar niet kan worden verweten dat zij de keuze heeft gemaakt de callopties van de belegger uit te oefenen. Zij kan echter wel verantwoordelijk gehouden worden voor de gevolgen van het feit dat zij de belegger daarover niet tijdig heeft geïnformeerd. Hoewel achteraf niet meer valt vast te stellen wat de belegger zou hebben gedaan als hij eerder zou hebben geweten dat hij aandelen in zijn bezit had gekregen, gaat de Klachtencommissie DSI er in dit geval van uit dat hij het besluit zou hebben genomen uiterlijk in maandagmorgen na de expiratie de verkregen aandelen te verkopen. De Klachtencommissie is dan ook van oordeel dat de effecteninstelling aansprakelijk is voor de schade die is ontstaan tussen maandagmorgen en de woensdag dat het contact uiteindelijk met de belegger is gelegd.

Persoonlijk gesprek Met de uitspraak ben ik het graag eens. Vraagtekens heb ik echter bij de overweging van de Klachtencommissie dat een algemene mededeling gedaan zou kunnen worden in de optieovereenkomst of in een aan cliënten uitgereikte brochure. De optieovereenkomst is een standaardovereenkomst die in verreweg de meeste gevallen ongezien door de belegger wordt getekend.

De effecteninstelling legt hem de overeenkomst namelijk voor met de mededeling dat deze ongewijzigd getekend dient te worden en dat zonder die overeenkomst niet gehandeld kan worden in opties. De burgerlijke rechter bewandelt die lijn inmiddels ook. Het Gerechtshof in Leeuwarden heeft in een recent arrest nadrukkelijk overwogen dat in beginsel in een persoonlijk gesprek gewaarschuwd moet worden voor de risico’s van de handel in opties. De waarschuwingen en mededelingen, gedaan in de standaard optieovereenkomst en in het officieel bericht opties dat vanwege Euronext Amsterdam aan de belegger beschikbaar gesteld wordt, zijn onvoldoende.

© William Schonewille
Barents & Krans Advocaten Notarissen

Re: toc opties niet aangekocht op de beurs!

Geplaatst: 13 aug 2004 09:20
door thoompy
Deze uitleg kunnen we ook 25 aug in Arhem verwachten ,begrijp ik dat goed