LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Commerciële snelteststraat, goed idee? Hoeveel betaal je en hoelang duurt het?

Radar
Site Admin
Berichten: 5509
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Commerciële snelteststraat, goed idee? Hoeveel betaal je en hoelang duurt het?

Ongelezen bericht door Radar »

Handig om de hele familie te testen zodat je samen kerst kunt vieren? De commerciële snelteststraten steken nu overal de kop op, maar zo ook de vragen erover. Hoe betrouwbaar zijn ze en waarom verschillen de prijzen – van 60 tot 145 euro – en wachttijden zo sterk?

Het antwoord op al je vragen, vanavond in Radar op NPO 1 om 20.30 uur. Meer over dit onderwerp ook op onze site: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/ ... stlocatie/

fred-
Berichten: 85
Lid geworden op: 13 feb 2011 19:44

Re: Commerciële snelteststraat, goed idee? Hoeveel betaal je en hoelang duurt het?

Ongelezen bericht door fred- »

Het is algemeen bekend dat de pcr-test hoogst onbetrouwbaar is. Trouwens onbegrijpelijk dat mensen zich laten testen met een verkoudheid of snotneus. Dat mensen verkouden zijn is van alle tijden en nu wordt er zo'n ophef van gemaakt.
Dat nieuwe normaal doe ik niet aan mee.

Nijogeth
Berichten: 9966
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Commerciële snelteststraat, goed idee? Hoeveel betaal je en hoelang duurt het?

Ongelezen bericht door Nijogeth »

Aangezien een PCR-test een gigantische foutmarge heeft en extreem veel vals positieven geeft, ligt de betrouwbaarheid van de sneltesten sowieso al hoger in dit geval.

Overigens is dat uiteraard alleen als mensen geen symptomen hebben. Bij symptomen schijnt de PCR-test wel goed te werken. Aldus minister de Jonge.

Moneyman
Berichten: 30036
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Commerciële snelteststraat, goed idee? Hoeveel betaal je en hoelang duurt het?

Ongelezen bericht door Moneyman »

Bij de grote commerciele teststraat in Veenendaal (15 minuten, 69 euro) staat met grote letters op de site:
Let op!
Wij maken gebruik van de Roche SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test, CE-gemarkeerd. Op basis van de beschikbare onderzoeksresultaten adviseert het OMT positief over de inzet van deze test. De betrouwbaarheid komt bij (milde) klachten overeen ten opzichte van de PCR-test die wordt gebruikt door de GGD. Er zijn echter nog geen gegevens bekend hoe betrouwbaar de sneltesten zijn voor mensen zonder klachten of in een heel vroeg stadium van Covid-19. Voor hen is het informatief als de sneltest positief is, maar niet als de uitslag negatief is.

Daarom wordt geadviseerd mensen zonder klachten in principe niet te testen, tenzij er sprake is van een uitbraaksituatie in het bedrijf. In dat geval adviseert het OMT regelmatig te testen, in ieder geval binnen 4 dagen. De sneltest die wij gebruiken is vooralsnog de best bruikbare methode om onnodig werkverzuim bij mensen met milde klachten te beperken.

Jeroen202020
Berichten: 5
Lid geworden op: 31 jan 2020 16:12

Re: Commerciële snelteststraat, goed idee? Hoeveel betaal je en hoelang duurt het?

Ongelezen bericht door Jeroen202020 »

Hoe gaat het dan met de snel test via bloed

Jablan
Berichten: 6184
Lid geworden op: 24 jan 2005 20:49
Contacteer:

Re: Commerciële snelteststraat, goed idee? Hoeveel betaal je en hoelang duurt het?

Ongelezen bericht door Jablan »

Bedoel je de sneltest met een druppel bloed? Dat is vergelijkbaar met een zwangerschapstest van de drogist. Je hebt een redelijk betrouwbare uitslag, maar het is en blijft een momentopname.

Het vervelende aan dit virus is de incubatietijd. Dagen merk je niets en opeens, binnen een paar uur, explodeert het binnen je lichaam.

Als aanvulling op de uitzending nog een reden kalm aan te doen met testen: de meeste mensen willen niet elke paar dagen getest worden, omdat elke test toch weer een stressmoment oplevert.

TheOrrier
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 nov 2020 21:28

Re: Commerciële snelteststraat, goed idee? Hoeveel betaal je en hoelang duurt het?

Ongelezen bericht door TheOrrier »

Wat een slechte reportage en lekker geframed. Alsof je bij een de reguliere GGD test niet na een paar dagen besmet kan raken.

Vele bedrijven gebruiken deze sneltesten voor hun personeel omdat de overheid nog steeds achter de feiten aanloopt

Johan Prinsen
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 nov 2020 21:27

Re: Commerciële snelteststraat, goed idee? Hoeveel betaal je en hoelang duurt het?

Ongelezen bericht door Johan Prinsen »

Weer een erg eenzijdig verhaal over de sneltesten van commerciële aanbieders t.o.v. de pcr testen van de GGD. Als de sneltesten nou echt zo slecht waren, waarom gaat de GGD daar zelf dan nu ook mee werken? Nogal hypocriet om dan zelf het hardst te roepen dat die sneltesten veel minder betrouwbaar zijn. Wat trouwens absoluut niet waar is. Het is slechts een minimaal verschil en betreffende de valspositieven presteert de pcr test zelfs slechter dan sommige sneltesten.
Doordat het veel te druk was bij de GGD moest je soms wel 5 dagen wachten op een testuitslag. Voor ondernemers kost een medewerker die onterecht thuis moet zitten veel meer dan een sneltest van 70 tot 150 euro. Vandaar de opkomst van de snelteststraten. Eigenlijk zou de GGD de ondernemers van commerciële snelteststraten zelfs dankbaar moeten zijn dat de druk bij hun is weggenomen. Het is wel duidelijk dat er commerciële belangen spelen voor de GGD. Erg jammer allemaal. Vooral dat de media daar weer in meegaat en het verhaal eenzijdig naar buiten brengt.

Goedgezondgroep
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 nov 2020 10:52

Re: Commerciële snelteststraat, goed idee? Hoeveel betaal je en hoelang duurt het?

Ongelezen bericht door Goedgezondgroep »

Journalistiek is dit een gemiste kans, dit was bij uitstek de mogelijkheid geweest om via een breed gedragen medium de verschillende kanten te belichten.
Waarom zijn wij als aanbieders niet gevraagd?
Wat zijn de huidige inzichten met betrekking tot de verschillende soorten van testen (waarom adviseert top viroloog Jaap Goudsmit de antigeentest)
Hier had nog veel informatie kunnen worden gedeeld.
Om een viroloog met een eigen PCR lab te vragen of hij die betrouwbaar vindt is een gevalletje “wij van wc eend adviseren WC eend”

Erg jammer

Thatch22
Berichten: 44
Lid geworden op: 25 okt 2017 16:58
Contacteer:

Re: Commerciële snelteststraat, goed idee? Hoeveel betaal je en hoelang duurt het?

Ongelezen bericht door Thatch22 »

Waarom is er niet dieper op in gegaan, om bij een PCR test een negatief COVID verklaring (in net Engels) te krijgen, als je wilt reizen. Via de GGD kan je deze niet krijgen, heel vreemd. Nu moet je wel naar een commerciële test straat toe. Dit staat zelfs op de Rijksoverheid.nl te lezen. !!
Terwijl het niet duidelijk is of de commerciële test straten betrouwbaar zijn. Heel vreemd.

promiel
Berichten: 12
Lid geworden op: 23 mei 2017 10:51

Re: Commerciële snelteststraat, goed idee? Hoeveel betaal je en hoelang duurt het?

Ongelezen bericht door promiel »

Een sneltest of een gewone PCR test kost in Nederland meestal € 139,- Ik verbaas me er steeds meer over dat er zoveel commerciele bedrijven actief zijn en er geen andere mogelijkheden zijn. Googel eens op coronatest en het barst van de advertenties.

Het blijft vreemd dat je vliegend vanuit Frankrijk Nederland binnenkomt een PCR test moet kunnen overleggen. Vlieg je binnen Frankrijk van Parijs naar Bordeaux dan heb je geen test nodig. Houdt corona bij de landsgrens op? Ieder land weer zijn eigen regels.

In Belgie doen ze het anders. Op de luchthaven van Brussel zijn goede faciliteiten zowel voor vertrekkende als aankomende passagiers. Ben je Belgisch ingezetene dan is de test gratis. Zo niet dan betaal je iets van € 48,-

https://www.brusselsairport.be/nl/passe ... ls-airport

Ik denk dat er nog maar eens kritisch gekeken moet worden naar deze wildgroei.
In Spanje is inmiddels naast een PCR test ook een TMA test mogelijk.

Gesloten