Pagina 1 van 1

Als ik maar niet mijn huis hoef te verkopen?

Geplaatst: 13 aug 2004 01:13
door Joshua
10 augustus 2004

BERGEIJK ? Dexia bekijkt of met een aantal slachtoffers van constructies met aandelenlease coulance kan worden betracht. Joop Vos (68) uit Bergeijk zal het niet baten. Uitsluitend mensen met een bijstandsuitkering of 80+-ers komen in aanmerking voor een eventuele regeling.

?Soms zit het mee, soms zit het tegen. Maar wat hier is gebeurd, is onmenselijk?, vertelt de Bergeijkenaar over zijn ervaringen met aandelenlease. Alleen advocaat Rob Silvertand heeft hem enigszins gerust kunnen stellen, waardoor het normale levensritme voor Vos inmiddels is teruggekeerd. ?Hij heeft ervoor gezorgd dat ik 's nachts weer slaap?, vertelt Vos over Silvertand, werkzaam bij Rompelberg en Ruiter uit Voerendaal.

http://als.ik.maar.niet.mijn.huis.hoef. ... ortaal.nl/

Die adviseurs van SpaarSelect werden getraind om zoveel mogelijk producten te verkopen. Velen zijn daarbij op onaanvaardbare wijze tekeer gegaan. SpaarSelect fungeerde als tussenpersoon voor Bank Labouchère dat nu in eigendom is van Dexia Bank. Zonder contractspartij te zijn, zorgden ze in sommige jaren voor de helft van de omzet van de leaseproducten van Bank Labouchère. Waarbij de meeste klanten zich nauwelijks bewust waren van de risico's. Er zullen er weinig zijn geweest die wisten dat zij met hun spaar- of leasecontracten in werkelijkheid een schuld aangingen.?

Hoe de rechter daarover denkt, is onduidelijk. ?Uitspraken van lagere rechters op dit gebied verschillen teveel. Belangrijk zal zijn dat de Hoge Raad in deze kwestie een stuk rechtszekerheid schept. Het zal nog een tijd duren voor het zover is.? Hoofdschuddend bekijkt Joop Vos ondertussen de contracten waarop zijn naam prijkt. ?Ik zit er mooi mee te kijken. en hoop maar op een goede afloop. Als ik uiteindelijk mijn huis maar niet hoef te verkopen.?

Bron: Eindhovens Dagblad 10 augustus 2004

Spaar Select gaat via omweg verder
7 augustus 2004

Tilburg - De in opspraak geraakte financieel dienstverlener Spaar Select lijkt via een omweg te worden voortgezet onder de naam Marq. Door faillissementen heeft Spaar Select nog maar twee van zijn ooit 32 verkoopkantoren over, maar intussen ontplooit Marq activiteiten met hetzelfde personeel, in hetzelfde gebouw en met dezelfde topbestuurder.
Marq huist op hetzelfde adres als Spaar Select BV, het Tilburgse hoofdkantoor van de van oorsprong Bredase adviesketen. Bij zowel Spaar Select als Marq staat R. van den Broek te boek als bestuurder.

Spaar Select raakte in diskrediet toen beleggers in diepe schulden belandden door beleggingsconstructies met geleend geld. Spaar Select bracht daarvoor als bemiddelaar klanten aan bij Dexia.
Toch maar een bezoekje brengen daar in Tilburg.

Re: Als ik maar niet mijn huis hoef te verkopen?

Geplaatst: 13 aug 2004 08:01
door ronald101
Ook Marq gaat het niet redden op de Nederlandse markt. Ik denk dat tevens Aegon in Nederland wel zijn spulleboel kan pakken. Afgelopen jaar hebben ze 30% minder pensioenen verkocht en deze neerwaardse trend zal alleen nog maar doorgaan. Alleen mensen die niet weten wat Aegon geflikt heeft kopen daar nog produkten van. En ook die mensen komen er wel achter wat ze geflikt hebben en zullen daarna afzien van het kopen van andere produkten van Aegon.

Waarschuwing richting Aegon; "Neem je verantwoordelijkheid en geef toe dat de manier waarop die produkten verkocht werden niet door de beugel kunnen, of anders rot op uit Nederland want voor een onbetrouwbare party als jullie is geen ruimte in Nederland".

Re: Als ik maar niet mijn huis hoef te verkopen?

Geplaatst: 13 aug 2004 08:12
door Hollander
Deze week zijn de kwartaalcijfers van Aegon gepubliceerd, en de winst is lekker gestegen, dus hoezo is het dat Aegon "wel zijn spulleboel kan pakken?"

Zolang ze lekker winst maken blijven ze wel.

Re: Als ik maar niet mijn huis hoef te verkopen?

Geplaatst: 13 aug 2004 09:01
door ronald101
Die winsten zijn alleen geboekt met aandelen. En zoals je weet komt hierbij een grote dosis geluk + een klein beetje kennis bij kijken. Dit jaar hebben ze het goed gedaan. Maar volgend jaar kan dit heel anders uit pakken. Aegon moet betrouwbaarheid en klantgerichtheid uit stralen om produkten als pensioenen aan consumenten te kunnen verkomen en dit is o.a. door het hele lease debakel tot een minimum gedaald.

De baas van Eagon heeft aangegeven dat ze gaan werken aan klantvriendelijkheid om ook de verliesgevende tak op te vijzelen. Aegon, daar ben je er nog niet mee. Wat nog belangrijker is dat je betrouwbaarheid uit straalt en dat is nu 0% en dat gaat nog heel wat jaren duren voordat de betrouwbaarheid ook nog maar 1% zal steigen. Ik weet wel hoe Aegon ervoor kan zorgen dit op te vijzelen maar weten zij dat ook?, blijkbaar niet.

Aegon, als je nu niets aan je uitstraling van betrouwbaarheid doen dan kan ik jullie op een briefje geven dat jullie het in Nederland niet gaan redden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: Als ik maar niet mijn huis hoef te verkopen?

Geplaatst: 13 aug 2004 09:44
door Michiel Luidens
Dat zou een cosmetische operatie zijn. Het voltallig personeel van Aegon heeft met optieregelingen de zakken gevuld. Iedereen bij Aegon was financieel afhankelijk van de eigen beurs koers. Zie de fraudes bij Ahold waar dat toe leidt. Is het toeval dat een van hun topmensen onlangs veroordeeld is voor fraude ? Ik denk het niet. Jarenlang is een koers gevaren puur gericht op eigen gewin en binnen die cultuur is de huidige top en managment gegroeid. Op termijn zullen ze het niet redden.

Re: Als ik maar niet mijn huis hoef te verkopen?

Geplaatst: 13 aug 2004 10:28
door Piet
Het volledige artikel:

Bergeijkse spaarder blikt terug op praktijken Dexia-tussenpersoon SpaarSelect

’Als ik maar niet mijn huis hoef te verkopen’

Door RIK ELFRINK

Eindhovens Dagblad

Dinsdag 10 augustus, BERGEIJK – Dexia bekijkt of met een aantal slachtoffers van constructies met aandelenlease coulance kan worden betracht. Joop Vos (6 8) uit Bergeijk zal het niet baten. Uitsluitend mensen met een bijstandsuitkering of 80+-ers komen in aanmerking voor een eventuele regeling.

„Soms zit het mee, soms zit het tegen. Maar wat hier is gebeurd, is onmenselijk“, vertelt de Bergeijkenaar over zijn ervaringen met aandelenlease. Alleen advocaat Rob Silvertand heeft hem enigszins gerust kunnen stellen, waardoor het normale levensritme voor Vos inmiddels is teruggekeerd. „Hij heeft ervoor gezorgd dat ik 's nachts weer slaap“, vertelt Vos over Silvertand, werkzaam bij Rompelberg en Ruiter uit Voerendaal.

Dertig dienstjaren als handwerker had hij er bij Philips opzitten. „Op mijn 54e kon ik vervroegd uittreden en kreeg ik een gouden handdruk. Het was een bedrag van 45.000 euro waar ik me tot aan mijn 65e naast de sociale uitkeringen mee moest zien te redden. Op het moment dat ik het op de bank had staan, werd ik door allerlei figuren gebeld of ik niet wilde beleggen in plaats van sparen. Ik wees dat in eerste instantie allemaal af.“

Ook aanbieders van spaarproducten wisten Vos te vinden. Althans, Vos ging er vanuit dat het om een vorm van sparen ging. „In je omgeving hoorde je allerlei verhalen dat je gek was wanneer je je geld op een bankrekening liet staan. Daarom heb ik in de zomer van 1997 iemand van SpaarSelect uitgenodigd om me daar eens over te vertellen.“

Vanaf dat moment was hij verkocht. Het verhaal en de presentatie van de adviseur waren zo overtuigend dat Vos besloot met hem in zee te gaan. „Ik was voorzichtig, maar werd toch overrompeld. De eerste keer dat man van SpaarSelect binnenkwam, vertelde hij prachtige verhalen over wat ik over vijf jaar allemaal met het door mij gespaarde geld zou kunnen doen.“

Silvertand valt Vos bij. „Die adviseurs van SpaarSelect werden getraind om zoveel mogelijk producten te verkopen. Velen zijn daarbij op onaanvaardbare wijze tekeer gegaan. SpaarSelect fungeerde als tussenpersoon voor Bank Labouchère dat nu in eigendom is van Dexia Bank. Zonder contractspartij te zijn, zorgden ze in sommige jaren voor de helft van de omzet van de leaseproducten van Bank Labouchère. Waarbij de meeste cliënten zich nauwelijks bewust waren van de risico's. Er zullen er weinig zijn geweest die wisten dat zij met hun spaar- of leasecontracten in werkelijkheid een schuld aangingen.“

Met het door Vos afgenomen 'spaarproduct' ging het in eerste instantie uitstekend. Vos: „Om het halfjaar kreeg ik een voortgangsgesprek. Volgens de adviseur ging het allemaal voor de wind. Dat is ook de reden dat ik in 1998 en 1999 nog een aantal nieuwe contracten afsloot.“ Dat alles zonder te beseffen dat hij in werkelijkheid een totale schuld van liefst 80.000 euro was aangegaan. Ondertussen liep ook zijn hypotheek van 100.000 euro gewoon door.

„In feite is dat ongelooflijk“, aldus Rob Silvertand. „Bij een bank zou mijn cliënt nooit het geld hebben gekregen om bijvoorbeeld een auto of een boot voor 80.000 euro te kopen.“

Op het moment dat de daling van de beurzen inzette, wist Joop Vos niet dat de door hem via SpaarSelect geleasde aandelen als een molensteen om zijn nek zouden gaan hangen. Zijn contracten staan op dit moment op een verlies van tienduizenden euro's. Vos: "Ik werd pas achterdochtig toen ik in het begin van 2002 ineens een acceptgiro van Dexia kreeg.“ Silvertand: „Mijn cliënt verkeerde in de veronderstelling dat hij in het begin een bedrag had gespaard. De werkelijkheid was dat hij in 1997 bij het afsluiten van zijn eerste contract de rente voor de door hem aangegane schuld vijf jaar vooruit had betaald.“

Paniek

Na het ontvangen van de acceptgiro raakte Joop Vos via het televisieprogramma Radar op de hoogte van het reilen en zeilen rondom aandelenleasecontracten. „Ik raakte redelijk in paniek", vertelt hij. „Ik wist echt niet meer wat ik moest doen. Uiteindelijk heb ik nu een goede advocaat gevonden die me heeft geadviseerd niets te betalen aan Dexia.“

Silvertand weet nog niet wat de vervolgstap zal zijn in het dossier van Vos. „Er wordt voorlopig niets betaald omdat ik van mening ben dat de contracten die via SpaarSelect tussen cliënt en Dexia zijn gesloten, vernietigbaar zijn.“

Hoe de rechter daarover denkt, is onduidelijk. „Uitspraken van lagere rechters op dit gebied verschillen teveel. Belangrijk zal zijn dat de Hoge Raad in deze kwestie een stuk rechtszekerheid schept. Het zal nog een tijd duren voor het zover is.“

Hoofdschuddend bekijkt Joop Vos ondertussen de contracten waarop zijn naam prijkt. „Ik zit er mooi mee te kijken en hoop maar op een goede afloop. Als ik uiteindelijk mijn huis maar niet hoef te verkopen.“

Re: Als ik maar niet mijn huis hoef te verkopen?

Geplaatst: 13 aug 2004 10:40
door Ronbo
Aegon is overgegaan op het direct boeken van de winsten in 1 jaar, Ze smeren beleggingswinsten dus niet meer over meerdere jaren uit. Dat komt natuurlijk niet geheel ongelegen voor de top, die wordt gedeeltelijk afgerekend op een winstprovisie. Hoe hoger de winst, hoe meer provisie. Aangezien Dexia nog een appeltje met ze te schilen heeft verwacht ik dat ze nu alvast hun winst pakken, want als ze Dexia schadevergoeding moeten betalen maken ze geen winst meer.

Re: Als ik maar niet mijn huis hoef te verkopen?

Geplaatst: 13 aug 2004 15:00
door marit
:evil: Ben het helemaal eens met ronald101
Aegon lijkt wel boven de wet te staan en die rechter Asscher moet zich schamen. Een onafhankelijke(?) rechter laat zich middels bonussen paaien door Dexia. Want voor niets zal hij het toch echt niet doen. De Minister van Binnenlandse Zaken moet hem terugfluiten. Asscher geeft hiermee een schijn van juridische zekerheid aan Dexia en drukt daarmee de lessee's verder in de prut. Of heeft Asscher hiervoor toestemming van zijn hoogste baas. Dan is het zeker een beerput en moet er wel een parlementaire enquete komen!!! :idea:

Re: Als ik maar niet mijn huis hoef te verkopen?

Geplaatst: 15 aug 2004 22:43
door Hollander
Die winsten zijn alleen geboekt met aandelen.
Klopt niet, want ook de operationele winst is gestegen.

Re: Als ik maar niet mijn huis hoef te verkopen?

Geplaatst: 16 aug 2004 11:35
door Janny
marit

De minister kan niet fluiten . fluitje zit verstopt met geld.