Pagina 1 van 1

Ordinaire oplichting

Geplaatst: 27 aug 2004 11:13
door t.spoel
Al vaak is de bedriegelijkheid van de reclamecampagnes voor de leaseprodukten aan de orde geweest en die is ook evident, maar de grootste vorm van bedrog door Legiolease (Dexiabank) zit hem in de produktnamen.
Bijv: het produkt Winstverdriedubbelaar. Het produkt geeft aan: een verdriedubbeling van de winst. Maar in werkelijkheid ging het om een vertienvoudiging van het verlies.
Je hebt getekend en betaald voor een BMW, maar ze leveren je een rolletje drop, waarbij het rolletje ook nog eens leeg blijkt te zijn.
Op grond hiervan alleen al kan aangifte wegens oplichting worden gedaan. Een teruggave van al het betaalde en nog eens een flinke schadevergoeding lijkt mij een rechtvaardig gevolg.

Theo

Re: Ordinaire oplichting

Geplaatst: 27 aug 2004 12:05
door marit
Theo ben het helemaal met je eens.
We moeten volhouden.
Ben ook :twisted:

Re: Ordinaire oplichting

Geplaatst: 27 aug 2004 12:28
door john.elsewhere
Laten we dan COLLECTIEF aangifte doen wegens oplichting!

Re: Ordinaire oplichting

Geplaatst: 27 aug 2004 13:00
door marit
:D Wel erg bijzonder dat Dexia de nederlandse markt wilde veroveren en we vandaag te horen krijgen dat een andere Nederlands-Belgische bank en verzekeraar Fortis maar liefst 2.1 miljard euro winst heeft geboekt in Nederland.
De druiven gaan al wranger smaken bij en voor Dexia.
Maak nog een beetje goed en luister niet naar die adviseurs die misschien wel vanuit hun old-boys netwerk Aegon en Rabo bevoordelen.
De adviseurs hebben jullie al veel geld gekost, rechtstreeks maar nog veel meer door hun verkeerde adviezen en het wordt alleen nog maar meer. Jullie hebben een geweldige naamdsbekendheid gekregen maar dan alleen negatief en de verliezen hier zullen flink drukken op het totaal. Soms is een ommezwaai in een slepende kwestie ook een reusachtige ommekeer ten goede
Het is bijna vijf voor twaalf
Als jullie al de beslissing hebt genomen om hier te vertrekken - en daar lijkt het op - zullen de gebeurtenissen hier ook hun weerslag elders krijgen. Met al die communicatiemogelijkheden zijn alle landen direct te bereiken. Wees eens flink :!: :!
:Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald :idea: :!:

Re: Ordinaire oplichting

Geplaatst: 27 aug 2004 13:24
door Hollander
een andere Belgische bank en verzekeraar Fortis
Fortis is meer een Nederlandse bank die juist ook in Belgie actief is geworden. (ze komen oorspronkelijk uit Utrecht, als je vanaf Amersfoort op de A28 naar Utrecht rijdt zie je hun Nederlandse hoofdkantoor)

Re: Ordinaire oplichting

Geplaatst: 27 aug 2004 14:09
door impact
...

Re: Ordinaire oplichting

Geplaatst: 27 aug 2004 14:12
door marit
Hollander, dank je voor de correctie. Heb het aangepast.

Re: Ordinaire oplichting

Geplaatst: 27 aug 2004 17:55
door Hollander
het Nederlandse hoofdkantoor van Dexia.
De vraag is nu alleen nog hoe lang!
Niet lang meer, ze hebben al aangekondigd te vertrekken. Ze moeten alleen nog de aandelenleasezaken afhandelen en dan is Dexia Nederland voorbij, over en uit.

Re: Ordinaire oplichting

Geplaatst: 27 aug 2004 18:10
door ronald101
Hoi t.spoel

Ik ken er nog 1,

Met PROFIT EFFECT ZIT IK IN DE TOEKOMST PERFECT.

Re: Ordinaire oplichting

Geplaatst: 27 aug 2004 19:05
door Ikwaseenbeetjedom
, maar de grootste vorm van bedrog door Legiolease (Dexiabank) zit hem in de produktnamen.
Bijv: het produkt Winstverdriedubbelaar. Het produkt geeft aan: een verdriedubbeling van de winst. Maar in werkelijkheid ging het om een vertienvoudiging van het verlies.
in de kabinetsreactie op het rapport van de Commissie Geschillen Aandelenlease staat dit feitelijk ook te lezen:
Dat de problemen die in het kader van informatieverstrekking over financiƫle producten uit verhullend taalgebruik kunnen voortvloeien ook de aandacht hebben van de toezichthouder, blijkt uit een publicatie van de AFM van 4 augustus jl. Bij die gelegenheid heeft de AFM bekend gemaakt dat zij heeft geconstateerd dat op de financiƫle markten producten, bijvoorbeeld beleggings- en verzekeringsproducten, worden aangeboden waarvan de naam en omschrijving 'de lading niet dekt'. Naar oordeel van de AFM is er sprake van misleiding als bijvoorbeeld een beleggingsproduct wordt verkocht onder een naam die suggereert dat het een spaarproduct betreft. Vaak zijn deze producten risicovoller dan een dergelijke naam doet vermoeden. Consumenten kunnen hierdoor op het verkeerde been worden gezet.