Pagina 1 van 1

Meel/ Schimmelmijt op kozijnen

Geplaatst: 20 nov 2023 16:16
door NogNePrutser
We wonen nu drie jaar in deze jaren 60 woning, vorig jaar een hele hoop van die doorzichtige/ witte mijten gespot op onze kozijnen (goed te zien omdat ze bruin geverft zijn). Beide op het gelijksverdiep en het eerste verdiep. (ze kropen ook gewoon in mijn laptop etc)
Nu hadden we een luchtonvochtiger in de hoek van de woonkamer gezet waar het echt van krioelde van die dingen. Het probleem leek opgelost te zijn. Heel het jaar door niks gezien, maar nu zijn ze weer terug!

We hebben al door onze voorraden eten, ook die van de huisdieren gekeken en daar zijn ze gewoon niet te vinden. Enkel op de houten kozijnen van onze ramen, iemand hier ervaring mee hoe we hier vanaf geraken? We zijn nu wel aan het sparen voor nieuwe kozijnen en deuren maar dat zal nog niet voor de eerste paar jaren zijn.... Alvast bedankt!

Re: Meel/ Schimmelmijt op kozijnen

Geplaatst: 20 nov 2023 19:23
door Jablan
Ik heb voor je rondgekeken naar een goede niet-commerciƫle pagina hierover, maar helaas...
Afgaand op jouw omschrijving en die elders zou het om vogelmijt-met-voedseltekort kunnen gaan.

Advies: bel je gemeente voor advies/bezoek. Als je gemeente geen eigen mensen voor ongediertebestrijding heeft, dan zal er een contract met een bedrijf zijn. Ik raad je deze route aan, zodat je niet terechtkomt bij overprijsde klusdiensten, maar gewoon goed advies krijgt. Je moet eerst iemand hebben, die herkent welke mijt het is en daarna kom je pas aan het opruimen toe.

Re: Meel/ Schimmelmijt op kozijnen

Geplaatst: 20 nov 2023 19:36
door Lady1234
Er is ook een adviescentrum. Steek daar uw licht eens op.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... eholpen%3F

Re: Meel/ Schimmelmijt op kozijnen

Geplaatst: 20 nov 2023 22:05
door Erthanax
Voor het geval u het nog niet gezien heeft, bij de KAD is zelfs een pagina over diverse soorten mijten:
https://www.kad.nl/kennisbank/dierplagen/mijten/

Er zijn wel verschillen tussen de soorten, maar de bestrijding is eigenlijk steeds hetzelfde: de voedselbron verwijderen en de luchtvochtigheid verlagen (ventileren, droogstoken). Succes!