Pagina 1 van 1

Aegon en Dexia voor de rechter

Geplaatst: 03 sep 2004 07:24
door Piet
Aegon en Dexia voor de rechter

De Telegraaf 3 september 2004

AMSTERDAM, vrijdag

Het Belgische Dexia en verzekeraar Aegon staan op 14 september voor de rechterbank in Amsterdam in een ’technische zaak’ over de verkoop van Bank Labouchere waaronder Legio Lease viel. Aegon wil dat Dexia de due dillegence-papieren van de verkoop overlegt, maar de Belgen zouden dat weigeren.
De Frans-Belgische bank voert sinds december 2002 een juridisch gevecht met Aegon, met als inzet het terugdraaien van de deal. Dexia stelt dat Aegon onvoldoende informatie heeft verschaft bij de transactie in 2002. Aegon heeft steeds betwist dat het informatie heeft achtergehouden.

„Dexia is een grote jongen. Ze wisten wat ze kochten. Ze wilden Labouchere, inclusief Legio Lease, per se hebben”, aldus het verweer van de Nederlandse verzekeraar.
In de lopende procedure heeft Aegon Dexia gevraagd dan maar met het boekenonderzoek (de due dilligence-papieren) te komen, dat de bank destijds heeft verricht voor de aankoop van Labouchere. Dexia weigerde dit waarop Aegon naar de rechter stapt om alsnog inzage te krijgen.

Re: Aegon en Dexia voor de rechter

Geplaatst: 03 sep 2004 08:11
door peewee
Een goede zaak dat ook de rechtsprocedure tussen Dexia en Aegon nu ruimer in de publiciteit komt. Aegon, de meest schuldige partij in het hele leaseschandaal, ondervindt daarmee de kwalijke gevolgen van haar handelingen van destijds. Te hopen valt dat ruim zestien miljoen Nederlanders zich nog eens achter de oren krabben alvorens nog zaken te doen met Aegon.

Re: Aegon en Dexia voor de rechter

Geplaatst: 03 sep 2004 09:07
door lease
02-09-2004 20:03

Sterke winststijging voor Dexia


PARIJS (ANP) - Dexia heeft over het tweede kwartaal een nettowinst geboekt van 490 miljoen euro, een stijging van 9,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft de Frans-Belgische bank donderdag bekendgemaakt.
Het resultaat is hoger dan analisten hadden verwacht. Zij waren uitgegaan van een nettowinst van tussen de 361 en 477 miljoen euro.
De winst per aandeel steeg van 0,37 euro naar 0,44 euro. De bank handhaaft de winstverwachting voor heel 2004. Die houdt in dat de winst per aandeel met 10 procent of meer zal stijgen.
Dexia haalde in de eerste drie maanden van dit jaar een nettowinst van 491 miljoen euro, zodat de nettowinst over het eerste halfjaar uitkwam op 981 miljoen euro. Dat is 29 procent meer dan een jaar geleden.
Dexia is in Nederland verwikkeld in een juridische strijd met tienduizenden klanten die effectenleaseproducten kochten. Daarvoor leenden zij geld. Door het instorten van de aandelenbeurzen zitten velen met grote schulden.
Begin deze maand werd bekend dat Dexia Nederland niet meer zal investeren in nieuwe producten. Door de lease-affaire en de daardoor beschadigde reputatie is het niet waarschijnlijk dat nieuwe producten in Nederland succesvol in de markt kunnen worden gezet.
Dexia haalde de omstreden effectenleaseproducten in huis door de overname vier jaar geleden van Bank Labouchere, met Legio Lease als onderdeel, van Aegon.
De Frans-Belgische bank voert sinds december 2002 een juridisch gevecht met Aegon, met als inzet het terugdraaien van de deal. Dexia stelt dat Aegon onvoldoende informatie heeft verschaft bij de transactie in 2002. Aegon heeft dit steeds betwist. "Dexia is een grote jongen. Ze wisten wat ze kochten. Ze wilden Labouchere, inclusief Legio Lease, per se hebben", aldus het verweer van de Nederlandse verzekeraar.
In de lopende procedure heeft Aegon Dexia gevraagd dan maar met het boekenonderzoek (de due dilligence-papieren) te komen, dat de bank destijds heeft verricht voor de aankoop van Labouchere. Dexia weigert dit. Op 14 september buigt de rechtbank in Amsterdam zich over de kwestie, aldus een woordvoerder van Aegon. Volgens hem gaat het hier om een "technische zaak" in een procedure die nog jaren zal duren.