Pagina 1 van 3

barf

Geplaatst: 01 nov 2004 15:30
door Gast
n een artikel van dierenarts Ian Billinghurst (een van de grondleggers van BARF) trekt hij een link tussen de gevaren van koolhydraten, zowel bij mens als dier.
Ik wou jullie dit niet onthouden:

BARF en granen door Dr. Ian Billinghurst

Toen ik GYDAB schreef, had ik de nodige bedenkingen over granen in de voeding voor honden want ik had opgemerkt dat er een opvallende onderlinge verhouding is tussen allerhande degeneratieve aandoeningen zoals o.a. artritis, aandoeningen van de alvleesklier en zelfs kanker, en het gebruik van granen in de voeding (niet alleen commercieel hondenvoer - ook de 'gezonde' hele graanproducten die gegeten worden door mensen).

Toentertijd was ik er door mijn onderzoeken achter gekomen dat er ontelbaar veel problemen waren met granen, maar ik had nog geen materiaal gevonden om ze volledig te kunnen afzweren. Er was met name onvoldoende bewijsmateriaal over het zetmeelgehalte van deze voedingsmiddelen.

Inmiddels is gebleken dat het ogenschijnlijk onschadelijke zetmeel dat in brede kringen beschouwd wordt als een zeer veilige en goedkope energiebron, niet de lieve, onschuldige grondstof is die het lijkt te zijn! Door deze nieuwe informatie over de rol van zetmeel bij het ontstaan van een slechte gezondheid, heb ik de laatste spijker op de doodskist van granen kunnen slaan.

Vanuit evolutionair standpunt bekeken is het duidelijk dat onze honden, net als wij, alleen die voedingsmiddelen zouden moeten eten waarop ze zijn geëvolueerd als ze tenminste een goede gezondheid willen krijgen en houden. De afgelopen jaren heb ik de theorieën over de schadelijke rol van enkelvoudige koolhydraten in het lichaam van zoogdieren van Dr. Atkins, een cardioloog in New York, en veel anderen die op dezelfde golflengte zitten, opnieuw bestudeerd.

Deze informatie sloot perfect aan bij andere informatie over de parallel verlopende evolutie van hond en mens, en het verband tussen het eten van granen en de ontwikkeling van degeneratieve aandoeningen in beide soorten. Door de onderlinge verhoudingen te bestuderen en alle informatie in overweging te nemen, kwam ik tot de conclusie dat noch mens noch hond een graaneter is.

Het werd me duidelijk dat er geen enkele geldige reden is om granen aan te bevelen als voeding voor honden, tenzij het een ras betreft dat al duizenden jaren leeft op voeding die voornamelijk uit granen bestaat, en dat er voldoende theoretische en praktische redenen zijn om het af te wijzen.

De biochemische/fysiologische basis van de problemen die rechtstreeks verband houden met het eten van granen, is gerelateerd aan het insulinegehalte van het bloed als reactie op de bloedsuikerspiegel. Het ultieme effect van koolhydraatrijke voeding is o.a. dat er grote schommelingen zijn in bloedsuiker en insuline, insuline resistentie en hoog bloedsuikergehalte.

Dit op zijn beurt heeft pathologische veranderingen tot gevolg op het gebied van de productie van eicosanoïden, hetgeen op zijn beurt weer leidt tot vetzucht, het vasthouden van vocht en aandoeningen van de aders, nieren, lever, centraal zenuwstelsel en hart, en tot slot in veel gevallen tot kanker. Oftewel, het eten van graan en ander zetmeelhoudend voedsel (en uiteraard ook de enkelvoudige suikers) is een belangrijke oorzaak van het ontstaan van degeneratieve aandoeningen of helpt in belangrijke mate mee aan het ontstaan daarvan.

Er zijn nog meer factoren bij betrokken, vooral wanneer het gaat om commercieel hondenvoer zoals o.a. een tekort aan beschermende factoren, een bedroevend lage kwaliteit van de eiwitten, de uitbundige aanwezigheid van giftige stoffen en de bijna totale afwezigheid van gezonde vetten.

Er is veel meer gedetailleerd onderzoek nodig om de schadelijke effecten van granen in de voeding geheel te begrijpen, maar ik hoop dat bovenstaande voldoende is om te begrijpen waarom ik het voeren van welke graansoort dan ook aan honden en katten zonder dat daar een geldige reden voor is, niet langer ondersteun.

Ian Billinghurst.

Re: barf

Geplaatst: 01 nov 2004 21:10
door Gast
BARF IS GROTE TROEP!!

Re: barf

Geplaatst: 02 nov 2004 14:45
door Gast
barf is geen product,maar een manie van anders eten.

Re: barf

Geplaatst: 02 nov 2004 19:31
door Gast
Ik zeg ook niet dat het een product is. Ik zeg dat het troep is!!

Re: barf

Geplaatst: 02 nov 2004 21:25
door Broodjeaap
Waar baseer je dat op? Als je je er niet in verdiept, zou je dit soort uitspraken niet doen. U werkt bij een brokkenfabrikant? :roll:

www.barfplaats.nl

Re: barf

Geplaatst: 02 nov 2004 22:14
door Gast
barf is niet per definitie beter dan brok. dus niet gaan zeggen dat barfen beter is :?

Re: barf

Geplaatst: 03 nov 2004 12:52
door Broodjeaap
Nogmaals; waar baseer je dat op?
In brok weet IK wel wat erin zit, in hoofdzaak bestrijdingsmiddelen op een paar slimme merken na. In de overige helft van die slimme merken, weten we nog steeds niet wat verwerkt wordt.
Met barf weet ik precies wat mijn hond binnen krijgt en is in hoofdzaak gezond. Als je je er maar in wilt verdiepen.

Re: barf

Geplaatst: 03 nov 2004 14:36
door Gast
als nog voor jou is het misschien beter. jij vind het beter. maar iedereen moet zelf weten wat hij zijn dier geeft. maar ik vind het niet eerlijk als mensen gaan zeggen dat barf altijd beter is dan al het andere voer :?

Re: barf

Geplaatst: 03 nov 2004 18:48
door Gast
VERS VLEES of BARF is altijd nog beter dan kunstmatige BROK

misschien zou je je hond eerst eens een maandje of 2 op VERS of BARF kunnen zetten voor je gaat beweren dat het allemaal onzin is of dat het niet bewezen is dat het beter is dan brok

diegene die het meest en het felst op barf&vers reageren hebben het nog nooit gegeven.
althans, niet langer dan 1 week.

Re: barf

Geplaatst: 03 nov 2004 18:59
door hansje de Vos
Mijn gedachte :wink:

Re: barf

Geplaatst: 03 nov 2004 19:29
door Broodjeaap
Aan gast van 14.36.

Conclusie van BARF en KVV tov brok is dat de hond meer vachtvolume krijgt, zijn darm- en maagflora sterk in evenwicht wordt gebracht en dat heeft weer invloed op de algehele weerstand van de hond.
Als je bovenstaande goed weet te combineren krijg je dus honden in topconditie. En als je wel brok geeft of combineert met vers vlees, kies dan een brok waar geen troep in zit zoals BTA/BHT etc. Het gezondste voer is in mijn ogen BARF en een goed merk KVV en pas daarna een brok waar zo min mogelijk troep in zit zoals bv. FF en Prins of een combi hiervan. Het is echt niet zo moeilijk of duur om je hond gezond te houden. Het supermarktvoer komt er hier dan ook absoluut niet in. Ik wil mijn honden een paar jaar langer op deze aardkloot zien rondhobbelen.

Re: barf

Geplaatst: 03 nov 2004 20:55
door Gast
Wij hebben 5 maanden aan het barven geweest en weer snel op blikvoer gezet. Onze hond is nog nooit zo ziek geweest een heeft nog nooit zoveel overgegeven. Nu hij weer aan het blik zit gaat alles weer prima. Barf is dus niet per definitie goed. Ik vind het een ramp!!

Re: barf

Geplaatst: 03 nov 2004 21:23
door Broodjeaap
Dan heb je (niet aanvallend) ergens onderweg waarschijnlijk toch iets niet goed gedaan. Het overzetten van brok naar barf doe je geleidelijk. HEEL belangrijk in combi met de juiste brok (een geperste) en KVV, na een tijdje als je aan de hond ziet dat het verteren goed gaat geheel KVV, dan pas mengen met Barfmaaltijden en je geleidelijk aan verdiepen in de toevoegingen van natuurlijke vitamines en mineralen die barf compleet maken. Dat vereist wat voorstudie, maar tot die tijd kun je goed uit de voeten met een hoogwaardig KVV. Als je het maar rustig opbouwt. Ik had een hond met zware darmproblemen, met BARF/KVV is hij er vanaf. Dit wijt ik aan de brokken die hij kreeg en dat waren niet de eerste de beste. Wat pas echt een ramp is, is te weten wat je allemaal in blikvoer aantreft. Eigenlijk WIL je dat niet eens weten. :wink:

Re: barf

Geplaatst: 04 nov 2004 00:04
door Gast
die van mij hebben ook gebarft of hoe je dat ook schrijft. heb het 1 jaar gedaan waarvan ze zeker 8 maanden de DA hebben gezien :twisted: zo goed is barf dus. en ja heb het geleidelijk gedaan. dus mensen die zeggen dat barf altijd goed die hebben nooit brok gegeven. das het zelfde wat jullie over mij zeiden. :twisted:

Re: barf

Geplaatst: 04 nov 2004 00:09
door Jok en Brok
Mijn hond eet het al 6 jaar zonder problemen.

Re: barf

Geplaatst: 04 nov 2004 13:50
door Gast
geen 1 hond is ook het zelfde. voor iedere hond is een andere voer weer goed. waar de 1 goed tegen kan wil niet zeggen dat de ander dat ook kan :wink:

Re: barf

Geplaatst: 10 nov 2004 22:34
door Gast
Leukkkkkkkkkk..gaan wij weer BARFen?? :lol:
kijk ook eens op www.barf-natuurlijk.nl
DE natuurlijkste manier om je honden eten te geven wat die hoort te eten!! :roll:
kan echt geen brokje tegen op.

Re: barf

Geplaatst: 11 nov 2004 08:57
door Gast
Ach, hou daar nu toch eens mee op! Wat een geze-ik over dat BARF!! Ik heb dus alleen maar slechte ervaringen met BARF met de dood van mijn lieve hondje als gevolg. Pas ermee op!!

Re: barf

Geplaatst: 11 nov 2004 11:30
door Gast
zelf uit ervaring vind ik barf ook troep :(

Re: barf

Geplaatst: 11 nov 2004 20:30
door Gast
**zeg lulloos**Geplaatst op 11 Nov 2004 08:57 door Gast


--------------------------------------------------------------------------------

Ach, hou daar nu toch eens mee op! Wat een geze-ik over dat BARF!! Ik heb dus alleen maar slechte ervaringen met BARF met de dood van mijn lieve hondje als gevolg. Pas ermee op!!

Naar boven


Gast
Gast

Geplaatst op 11 Nov 2004 11:30 door Gast


--------------------------------------------------------------------------------

zelf uit ervaring vind ik barf ook troep

=====================================

wa tdoe je hier dan op deze topic :roll: open een brokkentroeptopic :lol: