LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Duisenberg bemiddelt in Dexia-zaak Uit de kranten

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Duisenberg bemiddelt in Dexia-zaak Uit de kranten

Ongelezen bericht door Piet »

Duisenberg bemiddelt in Dexia-zaak

Van onze verslaggever Merijn Rengers

De Volkskrant 12 februari 2005
AMSTERDAM - Wim Duisenberg, oud-president van de Europese Centrale Bank, gaat bemiddelen tussen de Belgische bank Dexia en boze beleggers over de afwikkeling van tienduizenden aandelenleasecontracten. Dexia en verzekeraar Aegon stellen ten minste 425 miljoen euro beschikbaar om de beleggers tevreden te stellen.

Schikkingsvoorstel moet rust brengen
De Nederlandse Bank (DNB) is de stuwende kracht achter de bemiddelingspoging. DNB wil dat Dexia en de boze beleggers zo snel mogelijk de strijdbijl begraven. Duisenberg gaat de komende maanden werken aan een schikkingsvoorstel van Dexia voor de klanten met een lopend contract of met een niet-ingeloste schuld bij de bank.
Dirk Bruneel, de hoogste man van Dexia in Nederland, denkt voor de zomer met een voorstel te komen. Dexia richt zijn aandacht vooral op het oplossen van het conflict met de Stichting Leaseverlies, waarin bijna 100 duizend Dexia-klanten zijn verenigd.
Tegelijk met de aankondiging van de bemiddeling maakten Dexia en Aegon bekend een schikking te hebben getroffen over de overname van Bank Labouchere. Dexia kocht Labouchere - en daarmee de aandelelenleasedochter LegioLease - in 2000 voor 900 miljoen euro.
Al in september 2000 bleek dat Dexia een kat in de zak had gekocht. De aandelenkoersen daalden en steeds meer klanten probeerden onder hun contract met Dexia uit te komen. De Belgen deden hun klanten daarop een aanbod om de pijn te verzachten en daagden Aegon voor de rechter.
Die rechtszaak, waarbij Dexia de koop van Labouchere wilde terugdraaien, is van de baan. Aegon betaalt hiervoor 218 miljoen euro. Daardoor valt de nettowinst van de verzekeraar over 2004 ruim 10 procent lager uit. Dexia gaat dit bedrag aanwenden om klanten te compenseren, en reserveert zelf nog eens 207 miljoen euro.
Dexia houdt er rekening mee dat de kosten van het desastreus verlopen Nederlandse avontuur verder zullen oplopen. Boven op de 425 miljoen euro die nu beschikbaar is, komen de kosten voor het schadeloos stellen van echtparen waarvan slechts een van beide partners het contract heeft ondertekend. Dexia wacht op een oordeel van de Hoge Raad hierover.
In totaal verkocht LegioLease bijna een half miljoen aandelenleasecontracten. Op het hoogtepunt van de beurshausse, begin 2000, stonden beleggers voor 6,5 miljard euro bij bedrijven als Labouchere, Aegon en Fortis in het krijt. Met dit geleende geld financierden de banken de aandelen van hun klanten. Een eerdere bemiddelingspoging tussen banken en beleggers mislukte.
Een woordvoerder van Leaseverlies wil deze poging 'een maximale kans' geven. Piet Koremans van het Platform Aandelenlease, dat zich vooral inzet voor klanten die op individuele basis procederen, is sceptisch. 'Dit is een enorm slimme zet van Dexia. Ze verliezen steeds meer zaken bij de rechter en winnen hiermee tijd.'

Copyright De Volkskrant

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: Duisenberg bemiddelt in Dexia-zaak Uit de kranten

Ongelezen bericht door Piet »

Analyse

Banken zijn lease-ellende meer dan zat

Merijn Rengers

De Volkskrant 12 februari 2005

Het hoge woord bij De Nederlandsche Bank (DNB) is eruit: de financiële sector wil de term aandelenlease zo snel mogelijk uit de krantenkoppen hebben. De toezichthouder is de aanhoudende negatieve publiciteit over banken en verzekeraars zat, en wil af van de talloze procedures van kleine beleggers die zich opgelicht voelen . DNB zegt dit niet met zoveel woorden, want dat wordt aan het Frederiksplein in Amsterdam niet stijlvol geacht. Maar het aanstellen van de oud-bankpresident Wim Duisenberg spreekt boekdelen: haast is geboden, en de sector accepteert geen halve oplossingen. De doorgaans op de achtergrond opererende DNB passeert met zijn ingrijpen ook een andere financiële toezichthouder, de Autoriteit Financiële Markten.

Deze AFM, geleid door Arthur Docters van Leeuwen, is niet ongeschonden uit de aandelenlease-affaire gekomen. De AFM liet verontrustende signalen passeren, waarschuwde laat en in anonieme vorm tegen aandelenlease en kon als gevolg van tekortschietende regels uiteindelijk niet veel meer doen dan de Belgische bank Dexia een kleine boete opleggen, die de Belgen lachend betaalden.

Nu moet Wim Duisenberg, een toonbeeld van financiële stabiliteit en keurigheid, om de tafel met Dirk Bruneel, de straatvechter die door het Belgische Dexia naar Nederland is gestuurd om de verliezen bij het Hollandse avontuur tot een minimum te beperken.

Ook Duisenberg zal zich niet prettig voelen bij de geur van ranzigheid die rond aandelenlease hangt. Die loopt van sjoemelende verkopers, analfabete en zwakbegaafde klanten, agressieve reclameuitingen en telefoonteams die aandelen verkochten, naar banken en verzekeraars die hun administraties nauwelijks op orde hadden. De affaire is dus allerminst reclame voor de sector.

Vooral bij grote banken en verzekeraars die geen leaseproducten hebben verkocht, groeide de onvrede over de gang van zaken. Bedrijven als ABN Amro, Postbank en Rabobank worden aangekeken op het debacle rond aandelenlease, zonder zelf ooit hierbij betrokken te zijn geweest. Blij kunnen deze instellingen niet zijn met de procederende collega's bij Dexia en de Haagse verzekeraar Aegon.

Vooral deze laatste partij heeft een veel grotere rol gespeeld in de aandelenlease-problematiek dan tot nu toe in de publiciteit naar voren is gekomen. Zo saboteerde Aegon een eerdere bemiddelingspoging onder leiding van oud-ombudsman Marten Oosting.

Aegon weigerde in juni vorig jaar mee te betalen aan een regeling tussen Dexia en zijn klanten. Dexia, dat toen nog met de Haagse verzekeraar in gevecht was over de aankoop van Bank Labouchere en leasedochter LegioLease, had dat als eis op tafel gelegd in de onderhandelingen.

Nu de procedure tussen Aegon en Dexia is geschikt en er extra geld beschikbaar is om de bemiddelingspoging te bevorderen, is de weg vrij voor een zwaargewicht als Duisenberg. De kans op mislukking, nog levensgroot aanwezig toen Oosting zijn bemiddelingspoging deed, is inmiddels veel geringer.

Als Duisenberg en Dexia klaar zijn, komt Aegon aan de beurt
Bij Aegon ligt de sleutel voor de werkelijke eindafrekening met het grootste hoofdpijndossier in de financiële sector van de afgelopen jaren. Ook Aegon heeft op grote schaal leaseproducten verkocht. Boze beleggers en gealarmeerde advocaten lopen inmiddels warm voor een serie procedures tegen de Haagse verzekeraar. Zij hebben gezien dat massaal verzet, in én buiten de rechtszaal, effect kan hebben.

Aegon heeft dit onheil tot nu toe buiten de deur weten te houden door minnelijke afbetalingsregelingen te treffen, rechtszaken te schikken of te vertragen en naar Dexia te wijzen als de hoofdverantwoordelijke voor de leaseproblematiek.

Nog even zal alle aandacht gericht zijn op Duisenberg en Dexia. Maar zodra de Belgen hun zo gewenste aftocht kunnen beginnen en Duisenberg het gedeukte imago van de sector iets heeft opgepoetst, ligt de bal van de leaseproblematiek weer waar het begonnen is: bij verzekeraar Aegon, die medio jaren negentig rijk hoopte te worden door de kleine man aan het beleggen te krijgen.

Copyright De Volkskrant

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: Duisenberg bemiddelt in Dexia-zaak Uit de kranten

Ongelezen bericht door Piet »

NEDERLANDSCHE BANK DOET DRINGEND BEROEP OP PARTIJEN VOOR ’FAIRE OPLOSSING’

Duisenberg zoekt lease-uitweg

Van een onzer verslaggevers

De Telegraaf 12 februari 2005

AMSTERDAM, zaterdag
Oud-president van De Nederlandsche Bank Wim Duisenberg heeft de ondankbare taak op zich genomen om verkopers van aandelenleaseproducten en gedupeerde beleggers tot elkaar te brengen. Ondankbaar, omdat partijen zich inmiddels diep hebben ingegraven en een soortgelijke bemiddelingspoging van ex-ombudsman Marten Oosting vorig jaar roemloos strandde. Een meevaller voor Duisenberg is de extra € 425 miljoen die hoofdrolspelers Dexia en Aegon hebben toegezegd voor schadeloosstelling van de getroffenen. Daarmee komt het totale bedrag voor schadevergoedingen op bijna een miljard euro.

Wim Duisenberg zoekt de luwte op om een oplossing te vinden in de ruzie rond aandelenlease. Over de weg die hij zal bewandelen, wordt weinig tot niets losgelaten. Zelf wil hij vooraf geen tekst en uitleg geven. Ook een einddatum waarop er een schikking moet liggen, is niet bekendgemaakt.
Deze tactiek is hoogstwaarschijnlijk ingegeven door de ervaringen bij de vorige bemiddelingspoging. In het najaar van 2003 schoof het ministerie van Financiën de voormalige ombudsman Oosting naar voren. Dat gebeurde met de nodige tekst en uitleg. Vooraf gaf Oosting een toelichting op zijn plannen en ook tussentijds kwam er een toelichting op de gang van zaken. De bemiddelingspoging, die uiteindelijk mislukte, was zelfs gebonden aan een einddatum. Oosting en diens opdrachtgever minister Zalm zetten vervolgens veel kwaad bloed door vertrouwelijke informatie uit gesprekken met leaseaanbieders in de openbaarheid te brengen.
De nieuwe bemiddelaar Duisenberg is gevraagd door De Nederlandsche Bank (DNB). Volgens goed ingelichte bronnen heeft Nout Wellink, de huidige bankpresident, persoonlijk bij zijn voorganger aangedrongen op diens bemoeienis. Dexia noemt hem „een objectieve partij die de argumenten en belangen van de verschillende groepen kent en begrijpt.” Een ingewijde zegt te weten dat Duisenberg toezeggingen zijn gedaan over de kans op slagen van zijn bemiddeling. „Anders had hij nooit zijn nek uitgestoken.”
De centrale bank heeft inmiddels een beroep gedaan op alle partijen om tot een ’faire oplossing’ te komen. Minister Zalm van Financiën kondigde na de vorige mislukte poging al aan dat hij achter de schermen verder zou werken aan een oplossing. Ook zou er door zijn ministerie druk zijn uitgeoefend om partijen weer aan tafel te krijgen. Aanbieders, waaronder financieel bestuurder van Aegon, Jos Streppel, ontkenden dit gisteren echter met klem.
Een DNB-woordvoerder wil weinig loslaten over de taken van Duisenberg. Ook niet of hij bij zijn werkzaamheden ondersteund zal worden door DNB. Hij moet in elk geval Dexia en de klanten tot elkaar brengen, zodat de vele rechtszaken niet het complete rechtelijke systeem in Nederland op zijn kop zetten. Ook is het voortslepende conflict niet goed voor de betrokken bedrijven, waaronder naast de bank Dexia ook verzekeraar Aegon.
Een woordvoerder van Dexia spreekt de verwachting uit „dat we het ditmaal redelijk snel eens zullen worden. Er is een belangrijk obstakel weggenomen: het geschil met Aegon.” De bank voerde de afgelopen jaren een gevecht met de verzekeraar. Aegon verkocht in 2000 zijn dochter Labouchere (waartoe het merk Legio Lease behoorde), die aandelenlease aan de man bracht, voor € 900 miljoen aan Dexia. Kort na de overname ontstond het conflict met beleggers, die door dalende beurskoersen een schuld overhielden aan hun investering. Aegon heeft nu voor € 218 miljoen een schikking getroffen met Dexia. Het bedrag is iets lager dan de garantie die Aegon Dexia bood in het verkoopcontract van Labouchere, voor eventuele ’gebreken’ die na de overdracht aan het licht konden komen. „We erkennen hiermee geen schuld maar voorkomen een jarenlang juridisch geschil met een voortdurende kans op reputatieschade. Bovendien maken we zo de weg vrij voor het bereiken van oplossingen van Dexia-klanten die in financiele moeilijkheden zijn geraakt”, verklaart een zegsman. Dexia had in de bemiddelingspoging van Oosting namelijk laten weten niet aan een oplossing te willen meewerken zolang Aegon weigerde daaraan mee te betalen.

Verzekeraar Aegon neemt het schikkingsbedrag als buitengewone last. De voorziening drukt op de winst van 2004, die nu naar verwachting meer dan € 1,6 miljard zal bedragen.
Ook leaseklanten zijn verheugd over de nieuwe bemiddelingspoging. Dit meldt stichting Leaseverlies, de belangrijkste vertegenwoordiger van gedupeerden met honderdduizend ontevreden beleggers, gesteund door onder meer Consumentenbond en de Vereniging van Effectenbezitters.
Toch waarschuwen zij voor al te hooggespannen verwachtingen. „Het gaat om een buitengewoon ingewikkeld proces. Wij zullen ons in het belang van alle gedupeerden zo constructief mogelijk opstellen. Het verdient een maximale kans. Maar het zal zeker geen eenvoudige zaak zijn. Dat mag blijken uit het feit dat er al een eerdere bemiddelingspoging geweest is”, aldus een woordvoerder.

Copyright De Telegraaf

impact
Berichten: 2157
Lid geworden op: 04 jul 2004 17:04

Re: Duisenberg bemiddelt in Dexia-zaak Uit de kranten

Ongelezen bericht door impact »

In die bemiddelingspoging van Duisenberg heb ik eigenlijk weinig vertrouwen. Wordt het geen onderonsje van de heren bankiers, die elkaar de bal gaan toespelen? Dat de stichtingen Leaseverlies en Eegalease zich op stellen als belangenbehartiger voor ALLE gedupeerden, stoort mij ook. Als die hun rug maar recht kunnen houden!
Liever zag ik dat een felle en goedgebekte verdediger van onze belangen als Piet Koremans ook aanzit aan die onderhandelingstafel. Piet zou de huid van de gedupeerden beslist zo duur mogelijk verkopen. Dat moet ik bij die stichtingen eerst nog maar zien.

RuudB
Berichten: 7
Lid geworden op: 01 feb 2005 13:00

Re: Duisenberg bemiddelt in Dexia-zaak Uit de kranten

Ongelezen bericht door RuudB »

Helemaal mee eens, ik vind dat de belegger die eventueel buiten de stichtingen om z'n gelijk probeert te halen, ook als partij gezien dient te worden, bij deze bemiddelingspoging. Piet zou daarvoor een goede kandidaat zijn !

16again
Berichten: 16526
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Duisenberg bemiddelt in Dexia-zaak Uit de kranten

Ongelezen bericht door 16again »

Duisenberg bemiddelt in Dexia-zaak
........Duisenberg gaat de komende maanden werken aan een schikkingsvoorstel van Dexia voor de klanten met een lopend contract of met een niet-ingeloste schuld bij de bank.
Gedupeerden die de adviezen van de lease-belangenclubs uitvoerden komen bedrogen uit!
Op aanraden van deze clubs betaalden gedupeerden onder protest de restschuld, om nu bij de schikking buiten de boot te vallen.

t.spoel
Berichten: 23
Lid geworden op: 27 aug 2004 11:02

Re: Duisenberg bemiddelt in Dexia-zaak Uit de kranten

Ongelezen bericht door t.spoel »

Er valt niets te bemiddelen, want Dexia is gebonden aan de beroepsuitspraak van DSI die in principe op alle gevallen van toepassing is. Of je deze uitspraak nu via de rechter wilt doen gelden of via de Klachtencommissie van DSI: Dexia zal alles terug moeten betalen. Belangenorganisaties kunnen nu alleen maar het belang dienen dat aan deze uitspaak gehoor wordt gegeven. Gaan ze desondanks onderhandelen, dan belazeren ze hun leden, en zijn die dubbel gedupeerd (sorry driedubbel: ze hebben ook nog 40 euro gedokt voor registratie)

Idaho
Berichten: 2090
Lid geworden op: 03 jul 2003 08:36

Re: Duisenberg bemiddelt in Dexia-zaak Uit de kranten

Ongelezen bericht door Idaho »

Opvallend is het eerste geplaatste stukje van Piet, de Volkskrant meld dat de bemiddelings poging zich richt op de mensen met een lopend kontrakt en de mensen die hun schuld weigeren te betalen, dus de mensen die wel betaald hebben, zouden niet meegenomen worden.

Dit betekend dus gewoon nog een stortvloed aan rechtzaken Hr. Duisenberg!

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: Duisenberg bemiddelt in Dexia-zaak Uit de kranten

Ongelezen bericht door Piet »

Opstand van beleggers maakte ingrijpen noodzakelijk

Duisenberg in mijnenveld

Door Walter Devenijns

Algemeen Dagblad 12 februari
Wordt de grootste beleggersopstand van Nederland dan uiteindelijk toch opgelost? Is oud-bankpresident Wim Duisenberg dé man die het bittere conflict tussen de banken en de tienduizenden gedupeerde aandelenlease-beleggers kan oplossen? Het lijkt erop.
Wordt de grootste beleggersopstand van Nederland dan uiteindelijk toch opgelost? Is oud-bankpresident Wim Duisenberg dé man die het bittere conflict tussen de banken en de tienduizenden gedupeerde aandelenlease-beleggers kan oplossen? Het lijkt erop.

Wim Duisenberg mag het proberen. De gepensioneerde oud-bankpresident is niet de minste. Duisenberg leidde de machtige Nederlandsche Bank, bewaker van de toenmalige Nederlandse gulden, en de Europese Centrale Bank. De bankier die zich na zijn pensioen terugtrok op zijn vakantiewoning in Frankrijk, wil bemiddelen tussen de aandelenleasers en de banken zoals Dexia, Aegon en Fortis. Het is een mijnenveld waar de emoties tot voor kort hoog opliepen, en de rechters handenvol werk hadden met de duizenden procedures over en weer.

Sinds gisteren is er licht aan het eind van de tunnel zichtbaar, mede door de inschakeling van Duisenberg als bemiddelaar die volgens een uiterst summiere perstoelichting streeft naar een 'faire oplossing op korte termijn'. Hij heeft een beroep gedaan op 'alle partijen' om mee te werken, een mededeling die erop duidt dat Duisenberg en de betrokken DNB al langer aan het werk zijn. Dat beeld wordt versterkt door het onverwachte nieuws over een schikking tussen Aegon en Dexia. Dexia, een Belgisch-Franse bank die van Aegon in het jaar 2000 aandelenleaseverkoper- en bankdochter Labouchere kocht voor 1 miljard, had ruzie met Aegon. Dexia ontdekte lijken in de kast bij Labouchere en bovendien werd de bank ook nog eens belaagd door honderdduizenden boze beleggers van Labouchere.

Dexia trok Aegon voor de rechter met de eis Labouchere terug te nemen, want Aegon zou verantwoordelijk zijn voor het beleggersdebacle. De twee hebben nu hun ruzie gestaakt en het lijkt erop dat Den Haag en DNB op de achtergrond geholpen hebben. Dat was nodig, want de reputatieschade bedreigde niet alleen de betrokken banken en verzekeraars, maar ook de goede naam van Nederland. Of zoals een waarnemer van de financiële wereld het zegt: ,,Duisenberg zet echt niet zijn reputatie op het spel. Die gaat pas aan het werk als er een kans op succes bestaat.'' De vorige bemiddelingspoging onder leiding van de gezaghebbende oud-ombudsman Marten Oosting mislukte immers door de tegenwerking van zowel Dexia als Aegon. Nu deze twee kemphanen samen bijna 1 miljard euro neerleggen voor het oplossen van de grootste beleggersopstand van Nederland kan de volgende hindernis aangepakt worden, de belangengroepen van gedupeerde beleggers. Met de een miljard euro van Dexia en Aegon wordt een akkoord met de aandelenleasers haalbaar.

Copyright Algemeen Dagblad

pluutje
Berichten: 2669
Lid geworden op: 04 aug 2004 00:01

Re: Duisenberg bemiddelt in Dexia-zaak Uit de kranten

Ongelezen bericht door pluutje »

€ 1000.000.000,= beschibaar!!

100.000 eisenden gedupeerden!!

€ 1000.000.000.= : 100.000 = € 10.000,= gemiddeld!!

Is lang niet genoeg!

impact
Berichten: 2157
Lid geworden op: 04 jul 2004 17:04

Re: Duisenberg bemiddelt in Dexia-zaak Uit de kranten

Ongelezen bericht door impact »

En dat weet die verslaggever zomaar? Waar haalt hij de wijsheid vandaan om een oplossing "haalbaar" te vinden? Alleen al het feit dat hij over "beleggers" spreekt, doet mij aan zijn kundigheid in deze materie twijfelen.

ad snoeren
Berichten: 2987
Lid geworden op: 06 jan 2004 21:38

Re: Duisenberg bemiddelt in Dexia-zaak Uit de kranten

Ongelezen bericht door ad snoeren »

Het bedrag is iets lager dan de garantie die Aegon Dexia bood in het verkoopcontract van Labouchere, voor eventuele ’gebreken’ die na de overdracht aan het licht konden komen. „We erkennen hiermee geen schuld maar voorkomen een jarenlang juridisch geschil met een voortdurende kans op reputatieschade. Bovendien maken we zo de weg vrij voor het bereiken van oplossingen van Dexia-klanten die in financiele moeilijkheden zijn geraakt”, verklaart een zegsman.
Ik ben misschien maar een eenvoudige boeren ***,
Hier staat gewoon dat Aegon een zeer smerige rol aan het spelen is, en nog erger is als Dexia.

Zeg massaal alle verzekeringen met deze oplichters ( de uitvinders van deze diefstal ) op en vertel de wereld wie Aegon is.


Liefs Ad

Captain-America
Berichten: 861
Lid geworden op: 02 jul 2003 20:10

Re: Duisenberg bemiddelt in Dexia-zaak Uit de kranten

Ongelezen bericht door Captain-America »

Toch wel dat, los van de ons al bekenden vooringenomenheid van de zittende magistratuur, nu ook de journalisten dienovereenkomstig handelen en schrijven.

Wat leven wij toch in een mooie samenleving...

Overigens waar ik niemand (meer) over hoor is de nog steeds te pas en te onpas gebezigde term gedupeerde beleggers...
Jammer dat men nog steeds niet door wil hebben dat het over gedupeerden gaat die alles behalve beleggers zijn of waren, een uitzondering daargelaten.

Ikwaseenbeetjedom
Berichten: 2956
Lid geworden op: 20 nov 2003 11:33

Re: Duisenberg bemiddelt in Dexia-zaak Uit de kranten

Ongelezen bericht door Ikwaseenbeetjedom »

Zijn de aandelen wel gekocht?

Voor iedereen?

Waar zijn ze dan?

Tis toch niet 'n bedrag wat je zo maar even in je achterzak stopt.

Niet in de boeken opgenomen?

Zijn ze weer verkocht? O!

Gaat het er hier misschien over dat de ene bankier dan andere moet helpen?

Bemiddeling of niet (als Eegaleaser heb ik daar waarschijnlijk niets aan) ik wil toch weten of dat ik alleen maar gewoon beduveld ben of dat ik op een verschrikkelijke manier beduveld ben.
Want waarom zou dexia de belastingdienst wel beduvelen (lees de begische kranten maar) en het gewone plebs niet?

Willems
Berichten: 1979
Lid geworden op: 27 jan 2004 17:58

Re: Duisenberg bemiddelt in Dexia-zaak Uit de kranten

Ongelezen bericht door Willems »

Captain,

Indien je meent te zeggen dat gedupeerden géén beleggers zijn/waren, dan heb je volkomen gelijk..en dit wisten de n.b. rechters ook!!!
Immers, het WVD was oorspronkelijk gericht op een geheel andere markt namelijk een bovenmodale klantengroep. Maar deze liepen weg, toen de fiscale voordelen ingetrokken werden en bovendien ging de kwaliteit van het product sterk achteruit sinds het in handen van Labouchere terecht kwam. Aangedreven door buitengewone rente marge, zette Labouchere door en stapte over op een andere markt, met name die van de ontwetende gezinnen, kinderen, oude van dagen en zieken en gepensioneerden. Zorgplicht......wat zorgplicht alles was goed als ze maar kunnen verkopen: het was eenvoudig; na ons mag er gebeuren wat er wil; die dan leeft, die dan zorgt (après nous le déluge), voor de rest werd "zorgplicht" in al haar grandeur aan de laarzen geveegd, waarvoor de rechters nog steeds blind voor zijn!!
Je hebt gelijk Captain, gedupeerden kan je moeilijk "beleggers noemen".

pluutje
Berichten: 2669
Lid geworden op: 04 aug 2004 00:01

Re: Duisenberg bemiddelt in Dexia-zaak Uit de kranten

Ongelezen bericht door pluutje »

100.000 eisenden gedupeerden !! :wink: [qoute]

Gesloten