Pagina 1 van 1
m line matrassen
Geplaatst: 07 mar 2005 16:30
door wilbert6
Ik heb ergens gelezen dat m line matrassen een aantal voordelen zou hebben tov tempur. Wie kan mij hier iets meer over vertellen?
wel duur die matrassen overigens
wilbert
Re: m line matrassen
Geplaatst: 27 apr 2005 09:24
door Eureka
1. In de Tempur matras zak je als het ware in, zoals je op het strand in het natte zand inzakt. Je kunt moeilijk omdraaien omdat het visco elastische materiaal een soort randje om je lichaam vormt. Het materiaal is erg warmte en koude gevoelig.
Op een koudere slaapkamer moet het randje van de Tempur eerst, door je lichaamswarmte, wat zachter worden voordat je kunt omdraaien. Hierdoor kun je wakker worden. Ook is de matras in het begin keihard maar wordt zachter door de warmte die je lichaam uitstraalt.
Bij Mline wordt hetzelfde materiaal gebruikt maar het is minder temperatuur gevoelig. Je draait dus gemakkelijker om.
2. Tempur is een zeer compact, vast matras en ventileert doordoor minder. Bij mline is hiermee beter rekening gehouden en aan ventilatie gedacht. Bij de Mline III matras zijn hiervoor ventilatiegaten ingebouwd. Mline is dus minder warm dan Tempur.
3. Beide matrassen zijn ontworpen op basis van drukverdeling; verdeling van de drukpunten. Daarom worden ze gebruikt in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen (anti decubitus, doorliggen).
Men hoeft ze niet elke 2 weken te draaien en te keren, dat moet anders ten behoeve van de drukverdeling; om kuiling te voorkomen.
4. Beide matrassen zijn duur, (vanaf ongeveer € 1000,- per persoon 90x200) vastgestelde prijzen, nooit als aanbieding of opruiming. Alleen als je geluk hebt als showroommodel.
Een Nasa matras is GEEN Tempur of Mline.
Het materiaal is ontworpen TEN BEHOEVE VAN de Nasa en wordt ook voor vele andere doeleinden gebruikt zoals fietsenzadels en rolstoelkussens omdat het een 100% drukverdeling heeft.
Nasa is een onbeschermde naam die voor allerlei produkten gebruikt mag worden. Tempur en Mline zijn merknamen die niet door anderen gebruikt mogen worden.
Ook traagfoam, slowfoam, traagschuim, polyether is geen Tempur of Mline.
Deze merkmatrassen zijn altijd duur, maar men moet het zien als investering in jezelf voor een goede nachtrust.
5. Aan de garantieperiode en omruilgarantie kun je zien of je met Tempur of mline/slowmotion te maken hebt.
Bovendien worden de namen ook gedrukt op de tijk (hoes) van de matras.
Er zit minimaal vanaf 10 jaar volledige garantie op het terugkomen van het materiaal. Dit wil zeggen dat wanneer men na 7 jaar gebruik een kuiling heeft men een geheel nieuwe matras krijgt.
Normaal zit er (ook op een merkmatras van bv Pullman of Zevenslaper) 1 jaar volledige garantie en nog enkele jaren (2) een AFBOUWENDE garantie. Maar nooit 10 jaar, want dan zijn de matrassen zowat versleten. Een gewoon kwaliteitsmatras (vanaf € 500,- pp) gaat ongeveer 10 jaar mee. (dat mensen er veel langer, veel te lang, op liggen is een ander verhaal).
6. Mline en Tempur matrassen gaan ook langer mee dan de gewoonlijke 10 jaar, zelfs tot 20 jaar. Normaal gesproken zou je dan ook 2 andere matrassen pp nodig hebben en blijft de prijs zowat gelijk.
7. Op de mline matrassen zit een omruilgaantie van 3 maanden, op Tempur 1 maand (dacht ik). Dit wil zeggen dat wanneer het niet bevalt, om welke reden dan ook, de matras omgeruild mag worden tegen een andere.
De oude matras wordt gerecycled.
In feite kunt u zich niet miskopen.
8. Haal van beide matrassen in de winkel eens een folder of vraag ze aan per e-mail.
Ik denk dat ik de matrassen goed kan vergelijken omdat ik zelf op beiden heb geslapen; mijn man heeft Tempur, ik Mline omdat ik de andere te warm vond.
Het allerbeste met uw keuze.