Pagina 1 van 1

Smaakversterkers in vloeibare bakboter C1000

Geplaatst: 13 mar 2005 22:40
door Boter
Eenieder die allergies is voor smaakversterkers oftewel E621 moet geen vloeibare bakboter van het huismerk van C1000 kopen.
Daar hebben ze het aan toegevoegd.

Wat een troep moet dat wel niet zijn als er smaakversterkers aan toegevoegd moet worden.
Normaal zit dat er niet in.

Re: Smaakversterkers in vloeibare bakboter C1000

Geplaatst: 14 mar 2005 19:44
door SMUL SMURF
Kun je ook uitleggen wat er met dat spul aan de hand is?
Want nu weet ik eiegnlijk nog niets.

Re: Smaakversterkers in vloeibare bakboter C1000

Geplaatst: 14 mar 2005 21:57
door joostw
Voor een ieder die wil weten wat smaakversterkers en andere E nummers zijn en vooral doen bezoek de volgende site eens.
http://members.chello.nl/m.bommerson/en ... numnf.html
Zeer interessant en leerzaam bovendien.

Re: Smaakversterkers in vloeibare bakboter C1000

Geplaatst: 14 mar 2005 23:55
door Gast
Maar niet om op te eten toch ?

Re: Smaakversterkers in vloeibare bakboter C1000

Geplaatst: 15 mar 2005 12:52
door Boter
Op de site die joostW aangeeft staat bij E621 het volgende:
Ve-Tsin. Kan impotentie veroorzaken. Agressie. Schizofrenie. Dodelijk voor jonge dieren. In snacks. Veel in Chinese maaltijden (meeneem-).
Ik weet dat sommige mensen er behoorlijk allergies voor zijn, deze verwachten het echter niet in bakboter.
Deze rommel is ook een tijdje verboden geweest dacht ik.
Voor de industrie is het kostenbesparend omdat hiermee de smaak van slechte produkten verbeterd kan worden. Het zit dan ook in erg veel hartige produkten, lees de inhoudsopgave maar eens van wat je koopt.

Vooral bij kinderen is het oppassen geblazen.

Re: Smaakversterkers in vloeibare bakboter C1000

Geplaatst: 15 mar 2005 18:18
door Gast
Vloeibaar braadmagarine kun je beter toch niet nemen.

Er zitten transvetten in. Zelf het voedingscentrum waarschuwt hiervoor.
In babievoeding mag het er niet inzitten,kun je nagaan

Eet gewoon lekker roomboter of bak in (ongeharde)kokosolie
Kokosolie die bij kamertemperatuur of nog iets hoger gaat smelten is goed.