Pagina 1 van 1
Graniet: wat is het kwaliteitsverschil?
Geplaatst: 26 mar 2005 10:40
door koen19
Hoi
Bei het ene keukenbedrijf bieden ze me 3 cm massief graniet aan. Het andere keukenbedrijf (Grando) biedt ook 3 cm graniet aan, maar dan is ong. 2 cm graniet, en 1 cm is opvul. Dat is beter zegt de verkoper, aangezien massief graniet sneller breekt (ze verkopen ook geen massief graniet.....).
-Is prijsklasse verder belangrijk? (hoe hoger, hoe beter?)
-Is Impala een kleur, of een merk?
Oftewel: waar let ik op bij een goede prijs/kwaliteit verhouding (middensegment)?
Hoop dat er serieuze reacties komen die me verder kunnen helpen, kant t op internet niet vinden...
Re: Graniet: wat is het kwaliteitsverschil?
Geplaatst: 26 mar 2005 11:04
door Tal
Je zou eens kunnen kijken op
www.granietshop.nl.
Geeft wat meer informatie.
Re: Graniet: wat is het kwaliteitsverschil?
Geplaatst: 26 mar 2005 11:09
door Gast
heb ik gedaan, biedt inderdaad iets meer info.
Maar blijf met bovenstaande vragen
Re: Graniet: wat is het kwaliteitsverschil?
Geplaatst: 26 mar 2005 11:25
door keukenman
Hallo,
Misschien is dit wat duidelijker;
Impala is een kleur,
Prijsgroepen zeggen alleen wat over een kleur; hoe zeldzamer of van verder weg, hoe duurder,
Massief 3 cm breekt niet sneller als 2 cm plus uitvulling.
Hoop dat je hier wat aan hebt.
Gr Keukenman
Re: Graniet: wat is het kwaliteitsverschil?
Geplaatst: 26 mar 2005 18:59
door Mr.P.
3 cm graniet breekt wel degelijk sneller, alleen niet in gebruik maar tijdens het transport. 2cm + onderlijming wordt door deze onderlijming verstevigd. Voordeel is ook dat je een vaatwasser makkelijker aan het blad kan bevestigen (alhoewel veel merken ook zijdelingse bevestiging meeleveren).
Houdt er rekening mee dat als je graniet koopt dat je je realiseert dat een dergelijk blad onderhoud vraagt.
De lichtere kleuren zijn over het algemeen wat meer proreus dan donkere kleuren. Door het gebruik van steenwas (te koop bij de betere doe het zelf zaak of granietzaak) vul je de porien op waardoor het ontstaan van vlekken beperkt wordt. Houdt terdege rekening met koffie morsen of thee en sinassappelsap. Het kan vlekken veroorzaken.
Let ook op met hete pannen. Een granieten blad kan wel tegen een stootje maar een hele hete pan kan een blad doen knappen of lost de lijm van de onderlijming op.
Bestel je je blad zelf houdt dan rekening met tolerantie in maten. Bestel je een blad dat tussen kasten in moet vallen , bestel dan de breedtemaat minus een paar milimeter.
Mr.P.
Re: Graniet: wat is het kwaliteitsverschil?
Geplaatst: 26 mar 2005 21:47
door adviseur
Let ook op met zuren van sinaasappelsap of van rode wijn, het kan er in trekken. Granietwas is ook verkrijgbaar bij de leverancier. Ga altijd naar de leverancier van het graniet, er kan heeeel veel kleurverschil inzitten t.o.v. het staaltje in de keukenzaak. 4cm graniet is altijd 2 + 2cm en geen massief graniet. Vraag ook altijd naar de randafwerking, soms "plakken" ze 2cm op elkaar en zien ze de naad. het beste is er VR-afwerking, wel wat duurder maar verreweg de mooiste afwerking.
ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Graag een reactie op bovenstaande
Gegroet,
adviseur
Re: Graniet: wat is het kwaliteitsverschil?
Geplaatst: 29 mar 2005 16:15
door althuisius
Ikzelf heb een L-vormig terrazzoaanrechtblad van 3.50x2.50 m en
70 cm diep en vind het ideaal, het wordt eerst bekist, plaatselijk gestort d
us zonder naad en wordt na een paar dagen geschuurd als het goed droog is, je kunt er ook gewoon hete pannen etc. opzetten, wel opletten met bijv. thee, citroen en is in alle kleurcombinaties te krijgen
groetjes J. Burger
Re: Graniet: wat is het kwaliteitsverschil?
Geplaatst: 30 mar 2005 22:56
door mar53
Fantastische reacties.
Hartstikke leuk om de reacties te lezen van mensen die hier ECHT VERSTAND van hebben.
Ik vind het geweldig.
B.V. 2cm graniet is niet massief??? of ik lees het verkeerd, kan ook.
Maar toch.
Ik blijf het volgen.
Re: Graniet: wat is het kwaliteitsverschil?
Geplaatst: 31 mar 2005 08:36
door Gast
Je leest het verkeerd, er staat 4 centimeter is niet massief.
Re: Graniet: wat is het kwaliteitsverschil?
Geplaatst: 07 apr 2005 12:56
door keukenboer
Hallo,
Aangezien er reclame gemaakt mag worden.
Kijk op
www.granietboer.nl
voor meer info en A-kwaliteit natuursteen tegen bodemprijzen!
Re: Graniet: wat is het kwaliteitsverschil?
Geplaatst: 07 apr 2005 13:52
door gast16528
Als het graniet de zelfde kwaliteit heeft, zoals je site doet vermoeden
houd ik mijn hart vast voor je klanten.
Re: Graniet: wat is het kwaliteitsverschil?
Geplaatst: 07 apr 2005 13:55
door keukenspecialist
Hallo,
Aangezien er reclame gemaakt mag worden.
Kijk op
www.granietboer.nl
voor meer info en A-kwaliteit natuursteen tegen bodemprijzen!
Beste Tros Radar,
Dit bedoel ik dus.
KS
Re: Graniet: wat is het kwaliteitsverschil?
Geplaatst: 07 apr 2005 21:09
door Swiebertje
Ontzettend blij ben ik dat ik terecht ben gekomen op deze infoplek.
Wij zijn ons sinds 2 weken ook aan het orienteren voor een nieuw aan te schaffen keuken en hebben al heel veel Tips en Tops gevonden die voor ons bruikbaar zijn.
Vooral het Tukkertje heeft ons doen nadenken. Inmiddels ook een bezoek gebracht aan Nordhorn. Ja, vervelend dat je daar geen offerte mee krijgt. Nadelig in de afweging om tot een keuze te komen. Je rijdt niet even voor wat meer details nog eens 500 km (v.v.) Zo prijs je jezelf wel uit de markt. Wat ons verbaasd is dat er gigantische prijsverschillen zijn in dezelfde kwaliteitsklasse.
Nee, we zullen er niet zoveel uren aan hoeven te besteden. Weten inmiddels wat we willen en dat is voor elke partij handig qua tijd, geld en energie dat je erin gaat steken.
Je vertelt je wensen, je budget, je krijgt advies en de goede daarvan blijven hangen, en dan een afweging maken van de prijs/kwaliteitsverhouding en hoe scherp het (keuken)mes kan snijden.
Gisteren een interessante aanbieding gekregen, maar bij onze kritische blik op de website van Kieskeurig geconstateerd dat er, na wat prijsvergelijkingen qua inbouwapparatuur... het toch weer veel goedkoper kan. (prijsverschil van 3 exact dezelfde apparaten was 750 euro). Kan ik vaak van buiten de deur eten.
Voor ik kritiek over mij heenkrijg dat ik de heren keukenverkopers het vel over de oren wil trekken, nee hoor, wij zijn reeel, we zijn leken (dus men kan ons veel wijs maken op keukengebied) maar wel prijsbewust. De offertes die voor mij liggen zijn voor eenzelfde keukenopstelling en het verschil is 10.000 !!! Ik bedoel maar.
Nu pas kunnen we aan de slag gaan en weten we wat vraag/aanbod inhoudt.
Heej Tukker, bedankt hoor.
LS
Re: Graniet: wat is het kwaliteitsverschil?
Geplaatst: 08 apr 2005 08:39
door Gast
De offertes die voor mij liggen zijn voor eenzelfde keukenopstelling en het verschil is 10.000 !!! Ik bedoel maar.
Ik zag drie stationcars op een rij staan. Het verschil was wel 20.000.Ik bedoel maar.
Re: Graniet: wat is het kwaliteitsverschil?
Geplaatst: 08 apr 2005 14:45
door Swiebertje
als al die 3 stationwagens nieuw zijn, van hetzelfde merk en type
dan ben je gauw klaar denk ik
overigens: wat een kattige opmerking zo vroeg op de morgen
katertje van gisteren?
zal ik even het asiel voor je bellen.
Ik wilde positief zijn en aspirant kopers duidelijk maken dat je niet helemaal naar Duitsland hoeft om hier een mooie keuken met goede apparatuur te kopen.
LS
Re: Graniet: wat is het kwaliteitsverschil?
Geplaatst: 08 apr 2005 20:49
door Mr.P.
Swiebertje,
ik denk dat de gast aan wilde geven dat je wel appels met appels moet vergelijken.
Het komt voor zulke verschillen maar is niet geloofwaardig.
Mr.P.
Re: Graniet: wat is het kwaliteitsverschil?
Geplaatst: 10 apr 2005 00:27
door mar53
Koop gewoon bij de goedkoopste joh,
Wat doe je toch moeilijk.
OJA, tot over 5 jaar.
P.S. je granieten blad kan niet worden herplaatst.
Re: Graniet: wat is het kwaliteitsverschil?
Geplaatst: 23 mei 2005 19:58
door nvt
ik ben zelf keuken monteur en ik lees hier op deze site dat er verschilende meningen zijn.
1. graniet dikte maakt niks uit als de op vulling maar goed is en stevig
2. rodewijn kan je wel er uit halen met chloor en een stukje keukenrol je doet een beetje chloor op het keuken blad waar de rodewijn licht je legt de keukenrol op de cloor en langzaam trekt de rodewijn in de keukenrol (kan enkele uurtjes duren)
3 je kan het blad gewoon onderhouden met groene zeep dit is het beste van allemaal en het kost bijna niks.