Pagina 1 van 3

Voer fabrieken

Geplaatst: 29 mar 2005 14:45
door Maxxam
Er is een uitzending geweest over diervoeders waarbij er gekeken is naar de inhoud en samenstellen volgens mij een uitzending van het programma de keuringdienst van waren

als ik me goed herinner komt het allemaal op het volgende neer:

fabrikanten stellen het voer zo samen dat een hond maximaal presteert met het minimale aan voedingsmiddelen (daar zit dus de winst)

echter tegenwoordig gebruiken ze zelfs leerresten en verwerken ze deze in het voer als zgn. dierlijk eiwit.

er is een fabrikant welke goed en natuurlijk voedsel maakt
een voormalig topfokker,
de naam is geloof ik Jansen voer of zo iets

Re: Voer fabrieken

Geplaatst: 29 mar 2005 14:48
door Maxxam
Keuringsdienst van Waarde wint van Keuringsdienst van Waren
Gisteren (9 april) deed de rechter uitspraak naar aanleiding van het kort geding van de Keuringsdienst van Waren tegen producent Dahl TV en RVU educatieve omroep. De rechter stelde producent Dahl TV en de RVU educatieve omroep in het gelijk.

De Keuringsdienst van Waren spande vorige week het kort geding aan tegen de producent en de omroep naar aanleiding van de titel van een nieuwe serie, Keuringsdienst van Waarde.

De Keuringsdienst van Waren stelde vast dat de programmatitel teveel verwarring zou scheppen en daarmee de goede naam van Keuringsdienst van Waren zou kunnen schaden. Dahl TV en de RVU zijn van mening dat gezien de inhoud en opzet van het programma, er geen sprake is van vermenging van zaken.

De rechter schreef met deze uitspraak mediageschiedenis door heden Dahl TV en de RVU in het gelijk te stellen aangezien het de eerste keer dat een staatsorgaan bezwaar heeft gemaakt tegen enige overeenkomst met de benaming van een televisieprogramma.

Wat is Keuringsdienst van Waarde
De makers staat een educatief, ironisch programma voor consumenten voor ogen. Het gaat om vragen aan ondernemers, handelaren en producenten van goederen. Vragen die bij iedere gewone consument kunnen opkomen maar opvallend vaak niet gesteld worden.

De Keuringsdienst van Waarde is een ambachtelijk gemaakt consumentenprogramma dat niet op een consumentenprogramma lijkt. Het zal onder de titel de Keuringsdienst van Waarde, (afgekort KVW ) vanaf 11 april tot en met 30 mei, acht vrijdagen van 21.30-22.00 uur op Nederland 3 te zien zijn. [Radio.nl]

10-04-2003 07:14:49

Re: Voer fabrieken

Geplaatst: 29 mar 2005 14:49
door Maxxam
Petfood
Over de hondenhamburger en de droge drol. Wie maakt toch die lekkere maaltijden van Sheba, Whiskas, Pedigree, Felix, Chappi en Kittekat. Wie is die knappe kok?

Een Duitse journalist onthult het fijne van de dierenvoederindustrie en een Nederlandse professor wordt gevraagd hoe de hond intelligent, glanzend en zindelijk te krijgen. Als de kat niet van vis houdt kan men hem het beste een blik voer geven met op het etiket de tekst ‘rijk aan vis.’ Daar zit bijna geen vis in maar slachtafval van varken.

Petfood heet het en huisdieren gaan er gemiddeld eerder van dood zodat ze niet nodeloos lang hoeven lijden onder hun overgewicht. Heel voorzichtigjes durft een Utrechtse professor te zeggen dat huisdiervoer-fabrikanten jokken over hun brokken.

Re: Voer fabrieken

Geplaatst: 29 mar 2005 14:51
door Maxxam
Petfood en Chocolade
Als de kat niet van lam houdt, kan men het beestje het beste voer geven uit een blikje waarop staat dat er lam in zit: dan zit er namelijk bijna geen lamsvlees in.

De Keuringsdienst van Waarde geeft een tv-kok een bakje beestenvoer te eten, praat met een huisdiervoedsel-professor en krijgt van Masterfoods geen toestemming om de fabriek waar het huisdiervoedsel wordt gemaakt, binnen te gaan. Masterfoods? Die maakt niet alleen Whiskas, maar ook repen.
Er is iets met chocola. Wat was het ook weer? Teun van de Keuken, verslaggever van de Keuringsdienst van Waarde, geeft zichzelf aan bij justitie. Omdat hij meer weet van de chocola die hij eet. Hij zocht uit hoe het zit met de slavernij op Afrikaanse cacaoplantages.

Een woordvoerder van een chocolade-multinational gooide vorig jaar in een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde woedend de haak er op. Maar niet nadat hij had uitgeroepen: “Goed dan, noem het slavernij, maar ze zijn daar dan ook straatarm, weet u...”

“Omdat u ze niet genoeg betaalt”, zei Van de Keuken en dat deed bij die producent de deur dicht. Zoveel weet Van de Keuken: wie chocola eet maakt zich mede-schuldig aan foute praktijken in de cacaocultuur. De verslaggever zelf ook. Hij eet chocolade. Hij geeft zich aan.

De Keuringsdienst van Waarde volgt hoe het de eigen crimineel vergaat in zijn pogingen om de bak in te draaien. Komt het tot een veroordeling dan is repen eten opeens riskant. Wie kijkt, weet wat hij eet en is medeplichtig. Kijk dus niet!

Lees Teuns aangifte
Reportage Knight Ridder Washington
Foto's slavernij Ivoorkust
Gesprek van de dag: chocolade-crimineel

Keuringsdienst van Waarde: Petfood en Chocolade (breedband) (smalband)
RealVideo, uitgezonden op 18 mei 2004.

Re: Voer fabrieken

Geplaatst: 29 mar 2005 14:53
door Maxxam
Keuringsdienst van Waarde


diervoer test

http://www.rvu.nl/kvw/index.php?r=30

Re: Voer fabrieken

Geplaatst: 11 apr 2005 00:29
door onzin
Wat een Onzin,

Prof, dit etc. Ieder weet al lang dat honden en kattenvoer troep is.
Is slachtafval, Voor ons is het niet gemaakt maar wel voor huisdieren. Jammer dat een aantal schreeuwers aan geven dat joue huisdier korter leeft. Ieder weet dat huisdieren in de natuur minder oud worden, Daar eten zij ook afal. Of is daar ook een macdrive .

Helaas is er veel onzin over dit onderwerp. Maar nog veel belangrijker. De huisdier fabrieken maken een goed honden en kattenvoer, lekker belangrijk dat er geen vis in zit maar lam. Straks denk ieder dat het voer niet goed is en dan gaat iedereen zelf eten geven. Wat er over is. Krijgt de hond nog steeds troep onze troep. Lekker bami met Sambal en Zout. Goed voor de hond, Want die brokjes oh die zijn zo slecht.

Probeer maar eens gif aan je huisdier te geven. Als een dier het iet eet dan is het niet goed voor hem. Heeft niets met de fabrieken te maken.

Blijft een verhaal tussen de oren

Re: Voer fabrieken

Geplaatst: 11 apr 2005 08:28
door Broodjeaap
U heeft aandelen bij een voederfabriek, Onzin?
Het zit 'm niet zozeer in of er wel of geen vis of lam in een voer zit, maar in de hoeveelheid bietenpulp- en graanafval, chemicalien en bestrijdingsmiddelen die worden toegevoegd als toeleveringsprodukt, wat zwaar kankerverwekkend is voor je huisdier.
Het oververhittingsproces dat alle voedingswaarde die nog enigszins in de zeer kleine toevoeging vlees zat uit de brok haalt en daar bovenop nog eens een hoeveelheid natrium en het brokje kan zo'n jaar lang mee. Huisdier iets minder lang, maar dit belang weegt niet zo zwaar tov de verkoop van die overheerlijke brok.

Kies dan voor een natuurlijk brok of nog liever voor KVV en barfen.
Afzeiken is een vak, maar weet dan wel waar je over praat, Onzin. :roll:

Re: Voer fabrieken

Geplaatst: 11 apr 2005 14:51
door WAT?
Hoe zou het toch komen ,dat vroeger elke kat en hond
gewoon met de pot mee heeft gegeten,en nooit ziek was
Tenminste even veel als nu
mijn oma had katten en honden die gemiddeld 15 a 16 jaar werden
En nu moet het allemaal duur honden of katten voer zijn
Maar welke is nu het beste
Ik heb voor mijn hond champ
Weet ook niet meer wat ik moet geven
De een zeg dit en de andere dat
Wat is nu het beste honden voer

Re: Voer fabrieken

Geplaatst: 11 apr 2005 22:44
door Bliksem
Als je tevreden over het voer dat je nu geeft, hou dan je hond erop. Zit je hond goed in zijn vacht? Is hij niet te dik of te dun? Oogt je hond vrolijk en tevreden? Is de ontlasting goed? Eet ze het graag?
Nou geen probleem dus.

Er is hier nogal veel diskussie over voer. Je hebt goede en slechte merken, er zijn voorstanders van zelfgemaakt voer, biovoer, en kan en klaar commercieel voer.
Zelfgemaakt voer vind ik niet juist, want wij kunnen niet bepalen of dat voor de hond volledig is (we eten zelf al voor het grote deel nauwelijks gezond)
Wil je geen fabrieksvoer geven, dan moet je kiezen voor een heel prooidier (maar wie doet dat tegenwoordig nog?)

Maar goed, neem een merk dat voor alle levensfases van je hond iets heeft (puppy, adult en senior) en als je hond het er goed op doet, hou hem daar dan op. Ga niet afwisselen van merken, want steeds moet je hond weer zijn maagdarmstelsel omschakelen. Geef geen frolic of het allergoedkoopste bulkvoer. Ikzelf ben een hill's fan, eukanuba is ook goed, maar daar kreeg mijn hond winderigheid van, voor haar niet zo'n probleem wel, voor mij en mijn huisgenoten.

Dat dieren het vroeger zo goed deden op huis tuin en keuken voer? Je hoort natuurlijk alleen de succes verhalen. En ik denk dat dieren vroeger meer de vrijheid hadden om over het erf te schooien, muizen, ratten en konijnen vangen, daarmee kunnen ze hun dieet op een fatsoenlijke manier aanvullen.
Vroeger wist men niet beter natuurlijk, en daarbij, de honden van vroeger waren harder dan de honden van nu, al die diversietijd van rassen met al hun gevoelligheden.

Re: Voer fabrieken

Geplaatst: 11 apr 2005 23:14
door Broodjeaap
Beste Bliksem, jij hebt je duidelijk niet goed ingelezen op de Barfsite.
De gezondste manier van je hond voeden is en blijft barfen.
Als je je goed verdiept in wat voor ingrediënten benodigd zijn over een periode van 3 weken, dan heb en houd je een hond die in topconditie verkeert. In hoofdzaak spiervlees, deel orgaan, deel groente/fruit, deel probiotica en overige. Veel honden met darmproblemen en huid- en vachtziektes hebben baat bij het barfen. Vlak dit gegeven niet uit, het is statistisch bewezen. Als je hier niet achter staat, moet je zeker niet gaan barfen. Kun je overstappen op KVV, maar dan wel een hoogwaardig product waarin in hoofdzaak spiervlees en onbewerkt bot verwerkt zit en weinig orgaan.
Er zijn heel wat brokkentopics op deze site te vinden. JUIST over die geweldige commerciële brokvoeding van Hill's & Company. Ik zou mijn honden er niet aan willen wagen.

Re: Voer fabrieken

Geplaatst: 12 apr 2005 17:38
door kef
De onzin prietpraat.

Jullie snappen het echt niet. De meeste huid en overige problemen komen niet door het voer. Heeft te maken met erfelijke afwijkingen en doorfokken. Ook het veelal lang binnenzitten heeft daar mee te maken. Of wassen van de hond met diverse wc eend achtige producten. Of je hond in een vervuilde sloot laten zwemmen en of laten drinken. OOK ALERGIE HEEFT TE MAKEN MET HET DOORFOKKEN.

Ook in Barf is geen ossenhaas verwerkt. Is gemaakt van dezelfde troep die in brokken worden gebruikt. Net als de frikandelen van de snackbar. Het voeren van je hond zit tussen je oren. Dat weten de voerfabrikanten. Daarom is er nu heel veel merken te koop. Voor alle blonde hondenhouders.

Bio voer natuurvoeding ( KLETSPRAAT) Straks hebben wij nog voer gemaakt van scharrelvlees. Als dat zo is dant staat het keurteken van de instantie er op.

Belangrijk is. Hond ieder dag het zelfde eten geven. EN GEEN ZOUT EN KOEKJES TUSSEDOOR. Eet je hond met de pot mee. Prima maar geen kruiden en zout. Ook zoetigheid is niet verstanding ( Of je poets zijn tanden). Het is wel hoe goedkoper des te minder voedingswaarde. ( SOMS IS HET DAARDOOR DUURDER) Koop het daarom bij een echte dierenwinkel.

Onhou het nou. HONDENVOER IS TROEP. OOK UIT DE DIEPVRIES. En het verhaal de dieren zijn goedgekeurd voor menselijk consumptie. HA HA das leuk, Men mag niet eens dieren houden die niet gekeurdt zijn, De ossenhaas gaat naar de mensen. De organen naar de chinees en een beetje voor de hond en kat en wat over blijft naar de rozen of de hond.

Woef Blaf Kef WOEEEE. Waf.

Re: Voer fabrieken

Geplaatst: 12 apr 2005 19:31
door Broodjeaap
Gut Kef, jij bent ook aardig doorgefokt, zeg!
Je vindt het niet erg dat ik jou niet serieus neem? Kun je ook niets aan doen natuurlijk. :roll:
Het enige waar ik het wel met je eens ben, is dat bij sommige rassen huidaandoeningen voorkomen (neem de Sharpei bv.). Maar dat is absoluut niet erfelijk bepaald! Door de juiste huidverzorging en een GOEDE voeding (op basis van vers vlees), hoeft ook dit type geen hinder te ondervinden van zijn (in mijn ogen) veel te ver doorgenereerde rimpels.

STUKJE LEESVOER VOOR WIE HET INTERESSEERT:

Dr. Strombeck - Bacteriële besmettingsbronnen
Bron: Donald R. Strombeck, DVM, PhD – Home-prepared Dog _ Cat Diets
Vertaling: Ignit Bekken voor www.barf-natuurlijk.nl

De resultaten van een enquête over de plantaardige en dierlijke eiwitten die gebruikt worden in dierenvoeding op een onlangs gehouden bijeen komst van de US Animal Health Organisation laat zien dat bijna 57% van de monsters dierlijke eiwitten en 26% van monsters plantaardige eiwitten potitief testten op Salmonella. Uit andere gegevens blijkt dat meer dan 63% van de verwerkers waar dierlijke eiwitten verwerkt worden en 37% van de verwerkers waar plantaardige eiwitten verwerkt worden, positief testten op Salmonella.
Anonymous. 1995. Food notes on immuno-suppression: Diarrhea. In Proceedings of 17th Waltham/OSU symposium on Gastroenterology, 28-32. Vernon, Calif: Waltham.

De voeding voor huisdieren wordt gekookt om de Salmonella bacterie te doden, maar wanneer de apparatuur besmet is, wordt het voedsel opnieuw besmet NA het koken.

Er zijn meer bacteriën die terecht kunnen komen in de dierenvoeding en de potentie hebben om problemen te veroorzaken.

Staphylococcus aureus

Ziekte door voeding die besmet is met Staphylococcus aureus staat op de tweede plaats van de reeks ziekten die veroorzaakt worden door bacteriën in de voeding.
Banwart, George J. 1989. Basic Food Microbiology. New York: Van Nostrand Reinhold.

De bacterie wordt vaak aangetroffen in besmet voedsel en een belangrijke besmettingsbron is de food processor. De bacterie produceert gifstoffen die braken en diarree veroorzaken. De gifstoffen zijn exotoxinen die de slijmlaag in de darmen beschadigen en enterotoxinen die de darm aanzetten om grote hoeveelheden vocht uit te scheiden, waardoor deze niet opgenomen kunnen worden.

Besmetting met Staphylococcus aureus kan voorkomen worden door gebruikt te maken van schone voedselbronnen. Food processors (de machines die gebruikt worden voor de productie van commercieel voer) zijn een belangrijke besmettingsbron en daarom moeten adequate, hygiënische maatregelen getroffen worden, zoals o.a. het verwijderen van besmette werknemers uit het bedrijf. Optimale reiniging en ontsmetting zijn belangrijk en noodzakelijk. Het is van essentieel belang dat de voedselbronnen op de juiste manier gekoeld worden. Voedsel dat besmet is, kan gekookt worden om de bacteriën te doden, maar de gifstoffen die al gevormd zijn, worden niet vernietigd waardoor het voedsel problemen blijft veroorzaken met de spijsvertering.

Clostridium perfringens

Deze staat op de derde plaats van bacteriën in het voedsel die problemen veroorzaken bij mensen. Er is veel literatuur over Clostridium perfringens als de oorzaak van darmaandoeningen bij honden en katten.
Twedt, David C. 1993. Canine Clostridium perfringens diarrhea. In Proceedings of 17th Waltham/OSU Symposium on Gastroenterolgy, 28-32. Vernon, Calif.: Waltham.

Het is een bacterie die normaal voorkomt in de darmen van kleine dieren zonder problemen te veroorzaken. In bepaalde omstandigheden produceert hij sporen die een exotoxine bevatten dat vrijkomt wanneer de sporen openbreken. Voedsel dat besmet is met Clostridium perfringens kan gekookt worden om de bacteriën te doden, maar de meeste sporen overleven en kunnen commercieel voer besmetten. Clostridium perfringens komt herhaaldelijk tevoorschijn bij testen die uitgevoerd worden om de oorzaak van darmaandoeningen bij honden te bepalen; het kan de oorzaak zijn van chronische diarree. Een monster van de ontlasting wordt onderzocht op de aanwezigheid van sporen vam Clostridium perfringens en men probeert de enterotoxinen van die deze bacterie produceert, te identificeren.

Een infectie met Clostridium houdt vaak verband met een besmette omgeving waardoor enterotoxine producerende types overgedragen kunnen worden. Vaak ontwikkelt de aandoening zich na een verblijf in een kennel of dierenziekenhuis. Of de meeste dieren besmet worden door de omgeving waarin ze verblijven of door besmet voer, is niet bekend. De sporen van Clostridium perfringens zijn hittebestendig; de infectie moet behandled worden met antibiotica en een langdurige behandeling kan noodzakelijk zijn. Er zijn rapporten waaruit blijkt dat het toevoegen van een vezelsupplement een goede uitwerking heeft op de genezing.
Twedt, David C. 1993. Canine Clostridium perfringens diarrhea. In Proceedings of 17th Waltham/OSU Symposium on Gastroenterolgy, 28-32. Vernon, Calif.: Waltham.

Escherichia Coli

Een infectie met E. Coli door middel van voedsel wordt zelden gedocumenteerd bij honden en katten, omdat de testen die gedaan moeten worden om de bacterie te isoleren, gevompliceerd zijn en kostbaar. E. coli wordt aangetroffen in de darmen van gezonde dieren op een plek waar hij geen schade aan kan richten. Niet alle organismen veroorzaken ziekte. Sommige kunnen binnendringen in het darmslijmvlies en het lichaam en enterotoxinen produceren; of enterotoxinen produceren die het damrslijmvlies vernietigen en diarree met bloedverlies veroorzaken.
Strombeck, Ronald R. en Grant Guilford. 1990. Small Animal Gastroenterolgy. 2nd ed., 320-327. Davis: Stonegate Publishing.

Door verhitting wordt het vermogen om darmproblemen te veroorzaken gereduceerd, omdat het organisme en enkele van de gifstoffen die het organisme produceert, vernieitigd worden, maar er worden ook toxinen geproduceerd die hittebestendig zijn.

Andere bacteriën die darmaandoeningen kunnen veroorzaken, zijn Bacillus cereus, Campylobacter jejuni, Streptococcus species en anderen. Het is niet bekend wat ze aanrichten bij honden en katten.

Let wel – Dr. Strombeck beschrijft hier bacteriën in commercieel brokvoer!

Re: Voer fabrieken

Geplaatst: 12 apr 2005 19:38
door Broodjeaap
Nog even een kleine aanvulling;

Van carnivoor tot graaneter
De kwaliteit van de grondstoffen van hondenvoer is belangrijker voor het welzijn van huisdieren dan de “compleetheid” van de voedingswaarde. Op de labels van de meeste merken droogvoer worden granen altijd als eerste vermeld en dat betekent dat er veel graan is verwerkt in het voer. Het is een goedkope grondstof en het verlaagt de productiekosten. De anatomie en de fysiologie van honden en katten is echter niet ontworpen om als vegetariër door het leven te gaan. Graan is geen adequate voedingsstof, omdat enkele essentiële aminozuren ontbreken. Daarom zijn honden en katten niet geschikt om vegetarische maaltijden of graanproducten te eten als hoofdbestanddeel van hun voeding.

Graan allergie
Honden en katten zijn eerder geneigd om allergieën te ontwikkelen voor graanproducten dan welk ander voedingsmiddel dan ook. Een allergische reactie op een eiwit (gluten) dat in tarwe, gerst, havermout en rogge zit kan de oorzaak zijn van chronische diarree en soms braken. De allergie uit zich in een door gluten veroorzaakte darmontsteking; bij mensen wordt deze aandoening ook wel Celiac disease genoemd.

Uit onderzoeken naar het spenen van mensenkinderen blijkt dat deze ziekte veel minder vaak ontstaat wanneer er twee zaken in de voeding veranderd worden(1). Er doen zich minder gevallen voor wanneer borstvoeding de enige voedingsbron is en lange tijd gegeven wordt. Bij kinderen zijn er bijvoorbeeld minder gevallen wanneer ze zes maanden lang bij de moeder kunnen drinken. Er zijn meer gevallen bij kinderen, die na een maand ander voedsel beginnen te eten. De tweede verandering betreft het voeden van glutenvrije granen aan kinderen. Deze informatie zou gebruikt moeten worden om goede voeding en goede praktische toepassingen te ontwikkelen voor honden en katten.

Wetenschappelijke onderzoeken bij apen hebben aangetoond dat chronische diarree bij volwassen dieren afhankelijk is van de voeding die zij op zeer jonge leeftijd gehad hebben(2). In apencentra worden de apen zo jong mogelijk gespeend. In het speningsprotocol staat vermeld dat commercieel apenvoer geweekt moet worden in melk en aangeboden moet worden als enige voeding, totdat het dier het begint te eten. Misschien krijgt het dier een of andere melkformule tijdens de eerste twee weken van zijn leven, daarna stapt men over op commercieel apenvoer. Hoewel het qua voedingswaarde gebalanceerd is voor apen, is apenvoer gebaseerd op granen en iets dat helemaal niet overeenkomt met wat het dier in de vrije natuur zou eten. Wat zijn de gevolgen voor de apen die in deze apenkolonies opgroeien en gedwongen worden om apenbrokjes te eten op een zeer jonge leeftijd?

Bij apen die op zeer jonge leeftijd gespeend worden op apenbrokjes komt er veel meer chronische diarree voor dan bij apen die minstens drie tot vier maanden bij hun moeder kunnen drinken(2). Door het vroege spenen ontwikkelen de apen diarree, iets dat heel gewoon is bij apen die in een verblijf gehouden worden, of dat nou een apenkolonie is of een dierentuin. Er wordt weinig gedaan om dit probleem te voorkomen door de voeding te veranderen.

Pups van vooral de middelgrote en grote rassen eten bijna altijd droogvoer dat gebaseerd is op granen wanneer ze drie weken oud zijn. Dus eten zij granen die gluten bevatten, een van de grootste veroorzakers van allergieën, op een leeftijd dat ze nog niet oud genoeg zijn om orale tolerantie te kunnen ontwikkelen. Wanneer een pup allergisch wordt voor gluten, verergert deze allergie totdat de gluten bevattende granen uit de voeding verwijderd worden. Darmproblemen bij pups, die al op jonge leeftijd granen eten, zijn heel normaal. Diarree, braken en soms gewichtsverlies blijven doorgaan zolang er graanproducten in de voeding zitten. Wanneer deze graanproducten niet meer gegeven worden, houden de darmproblemen op. De symptomen van gluten allergie verdwijnen en komen ook niet meer terug wanneer de hond na een aantal maanden weer granen met gluten te eten krijgt. De gluten allergie is dan verdwenen; de orale tolerantie voor gluten is herwonnen. Daarom zullen er om te beginnen geen darmproblemen komen wanneer fokkers wachten met het voeren van granen aan pups, totdat deze in staat zijn om orale tolerantie te ontwikkelen.

Bron: Donald R. Strombeck, DVM, PhD – Home made diets for Dogs & Cats.
Vertaling: Ignit Bekken voor www.barf-natuurlijk.nl

Conclusie: na jarenlang wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat brokvoer graan- en glutenallergie veroorzaakt. En DAT heeft niks met doorfok te maken!

Re: Voer fabrieken

Geplaatst: 12 apr 2005 19:47
door Gast
broodje, je bent een aap naar mijn hart :P :wink:

Re: Voer fabrieken

Geplaatst: 12 apr 2005 19:55
door kef
8) Welcom in de USA. Dure worden allemaal mensen die denken dat zij belangrijk zijn. Heel veel onzin en prietpraat. Verse spullen voeren is ook goed. Het is allemaal goed. Maar het nadeel van vers vlees geven is dat men heel snel fouten maakt. Je moet er toch niet aan denken dat jouw advies honden ziek maakt doordat men er gewoon geen gevoel en verstand van heeft. Maar dat ben je zeker vergeten. Het advies om brokken te geven is niet zomaar. Dierenartsen adviseren juist om deze reden.

Maar betreft de salmonela. Een hond mag rauwe kip. Hyena :P eten zelfs dode dieren. En als je het al ruikt dan ben je dood en dood ziek. Ook honden kunnen tegen diverse bacteriea.

Maar geloof jij de studie figuren maar met hun dure auto,s. Zij adviseren ook de hondenvoer fabrieken. Lekker ver weg van de natuur.

:idea:

Re: Voer fabrieken

Geplaatst: 12 apr 2005 19:57
door Broodjeaap
Fijn zo! Ik ben net Johova............ alleen is barfen echt overtuigend bewijs dat je hiermee je honden gezond houdt.

Re: Voer fabrieken

Geplaatst: 12 apr 2005 20:07
door Broodjeaap
Laat ik nou toch een commerciële DA hebben die compleet achter barfen staat. :roll:
Even vooropgesteld; mensen die mij hier kennen, weten dat ik geen barfen opdring. Het is een voedingsmethode waar je je even in moet verdiepen en waar je achter moet staan. Als je de basisprincipes goed hanteert, KUN je geen fouten maken en alleen nog maar uitbouwen op goed voeren. Heb je hier de puf niet voor, dan moet je er zeker niet aan beginnen. Dan kun je kiezen voor een hoogwaardig KVV of een natuurlijke brok.
Sorrie Kef, *** jij maar raak met het promoten van Hill's, Royal en Eukaneuba. Ik veeg er mijn billekes mee af.
Maar dat was wel duidelijk, denk ik. :wink:

Re: Voer fabrieken

Geplaatst: 12 apr 2005 20:45
door kef
Maar het Barf is ook prima. Als je goed kan lezen en snap waar je mee bezig bent. Dit is maar een klein deel van de hondenbezitters. Maar brokken zijn ook goed. Voor de gene die Barf niet begrijpen zelfs beter. Dat verteld je eigen DA ook.

Kant en klaar voer is niks mis mee. Er zijn vele honden die er gezond en oud mee worden. Het is net als motorolie van je motor. Als men aan kan tonen dat je auto stuk gaat van dat merk dan kan je wel stoppen. Geen voeder fabriek gaat dat risico nemen.

Het hele gezeur heeft er nu voor gezorgt dat bijna nieumand meer weet wat goed is voor je hond. De barf informatie is prima. Maar het is veel beter een hondenkookboek te maken. Maar ook hier geld verstand en dan nog heeft men last van allergie. Zoveel gram van dit en zoveel van dat.

Uiteindelijk kom je dan uit op de brokken. Maar nog een groter nadeel van Barf. Als de hond alleen de lekker dingen eet dan eet hij de rest niet. Heb je twee honden dan eet zij beide slechter dan brokken. Ga je het malen dan is het weer slecht voor het gebit.


:shock:

Re: Voer fabrieken

Geplaatst: 12 apr 2005 21:46
door Broodjeaap
Ik denk dat je het sommetje om moet draaien. Eerst begint men met brok om uiteindelijk te eindigen op KVV of barfen. En waarom; om eerder aangegeven redenen.
En die 'hondenkookboeken' zijn er, hoor! Billinghurst, Mogens noem alle specialisten maar op. Voor iedere leek wat wils.

[i]Het is net als motorolie van je motor. Als men aan kan tonen dat je auto stuk gaat van dat merk dan kan je wel stoppen. Geen voeder fabriek gaat dat risico nemen.[/i]

Zolang de commerciële voederfabrikanten van alles in de doofpot proberen te stoppen door toch o.a. AFGEWERKTE OLIEN, verfresten en andere chemicaliën in een hondenbrok te persen, blijft het risico op een ongezonde hond altijd bestaan. En op de 1 of andere manier is de gigant bereid zo'n risico te nemen.

En je hebt gelijk dat niet elke hond een barfingrediënt lekker vindt. Maar meestal staat de hond al op KVV voordat men besluit wat dagen uit te gaan proberen. Verantwoord overschakelen en kijken hoe je hond het er op doet is dan ook het devies. Het gekke is dat je alle verschillende ingrediënten zo kunt combineren dat een hond het altijd zal willen eten, gewoonweg omdat het uiteindelijk toch wel lekker is.

Ik ken iig geen 1 hond die z'n neus optrekt voor een 'gezond stukje vlees'. Gemalen vlees als KVV is absoluut beter voor het gebit dan brok. De meeste brokken veroorzaken vreselijke tandplak. Zet je je hond op KVV, dan zal je zien dat dit vanzelf minder wordt en zelfs verdwijnt.

En als een hond echt zo geconditioneerd is dat hij alleen maar brok eet, dan adviseer ik nog steeds een natuurlijke brok met zo weinig mogelijk chemische rotzooi erin verwerkt.

Re: Voer fabrieken

Geplaatst: 12 apr 2005 22:08
door kef
Tandplak en chemische spullen in de hondenbrok.

Je doet je naam wel eer aan. Broodje aap.

Mijn hond is nu 11,5 jaar oud en de ander is 12 jaar oud geworden. Met brokken. Maar wel van een goed merk. Via de dierenspeciaal zaak. Het eerste Lam en rijst zonder conservering en diverse troep lichtgevende troep.

GEEN TANDPLAK. Brokken geven geen tandplak. Je hond weinig laten bewegen en plakzooi laten eten geeft tandplak of het is erfelijk bepaalt. De ene heeft er meer last van dan de ander.

Het Barf verhaal is geen onzin maar de brokken zijn ook goed. En nieumand bepaalt wat mijn hond lekker vindt. Dat bepaalt hij echt helemaal zelf.

Maar voor de meeste honden liefhebbers is BARF SLECHT. Je moet wel weten hoe het werkt. Daar gaat het om. Ik vindt het leuk om verse spullen te geven aan mijn hond, Geeft een speciale band. Maar ik adviseer het nieumand. Als je het fout doet dan is de hond de dupe. Internet is heel goed maar kan ook heel erg fout gaan. Bij huid problemen is het beter de dierenarts te raadplegen. Door het internet is het mogelijk om als frankenstijn te gaan doctoren.

Nog maals Barf is heel goed. als je weet wat je doed. Weet je het niet dan zijn de brokken echt veel beter.

:D