Pagina 1 van 1
100% rundergehakt AH, wat koop je dan?
Geplaatst: 23 apr 2005 20:49
door AvV
Behalve de bekende grote hoeveelheid water in het rundergehakt van AH viel mijn oog een tijdje geleden op een nieuwe stikker op de verpakking:
Verbeterde receptuur
Voorop de verpakking staat vermeld dat deze 100% rundergehakt bevat.
Goed.....
Achterop de verpakking staan de
ingredienten
rundvlees
dextrose
antioxidanten (citroenzuur, E300)
Kan iemand mij uitleggen wat het nut is van het toevoegen van suikers aan 'ongekruid' vlees.
Hoeveel (van wat) mag een fabrikant eigenlijk toevoegen en het toch nog 100% noemen?
Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?
Geplaatst: 24 apr 2005 21:56
door Gast
Het blijft altijd 100% rund, want er zit dus geen draadje varken of paard in
Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?
Geplaatst: 26 apr 2005 00:37
door hans23
Veel toevoegingen verlengen de houdbaarheid. En andere beïnvloeden de smaak of geven een betere stevigere structuur aan het gemalen vlees.
Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?
Geplaatst: 29 apr 2005 17:39
door Gast
Dan neem je toch gewoon iets anders.
Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?
Geplaatst: 29 apr 2005 19:14
door Stokkie Saté
Informeer eens bij het voorlichtingsbureau vlees.
Die kunnen je veel beter antwoord geven dan wij met z'n allen.
www.vlees.nl
Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?
Geplaatst: 05 mei 2005 20:22
door Gast
Wat je koopt is Afrikaans Rundvlees wat ongeveer twee jaar in een vriezer in afrika heeft gelegen en daarna is geexporteerd naar hier.
Zie
Keuringsdienst van Waarde het programma van de RVU. Klik op uitzendingen en dan op gehakt.
Je weet precies wat je krijgt.
een tip, bekijk niet de uitzending over Kalkoen, je lust je leven lang geen knakworsten meer
Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?
Geplaatst: 06 mei 2005 00:49
door een vlees liefhebber
die antioxidanten die aan gehaktprodukten worden toegevoegd is iets heel normaals.het zorgt ervoor dat het vlees dat is aanraking komt met zuurstof niet zovlug gaat verkleuren en heeft helemaal niets met conserveermiddelen te maken.iedere slager in nederland er daar buiten voegt het toe en is gewoon een puur natuur produkt.de slager bij jou op de hoek doet dat ook alleen hij heeft geen etiketeringsplicht omdat hij geen voorverpakt vlees heeft omdat hij het zo uit de toonbank verkoopt
Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?
Geplaatst: 15 mei 2005 14:36
door Gast
Ga naar
www.grootslagerijjosjanssen.nl
Bij Slagerij Jos Janssen heb je goed vlees. Beter als in de supermarkt en veeeeeel verser. Het vliegt er daar zo hard doorheen dat het elke dag vers in de toonbank ligt. En het is precies hetzelfde vlees.
Re: 100% rundergehakt AH, wat koop je dan?
Geplaatst: 15 mei 2005 14:37
door Gast
Oh en meestal ook goedkoper dna in de supermarkt.