Pagina 1 van 2

Fiod

Geplaatst: 13 mei 2005 00:49
door ookik
Ook als getroffene van het gehele dexia inbrekers gilde eens een leuke om over nate denken, misschien Min. Zalm voorop.

Zijn de aandelen wel gekocht door Dexia, deze vraag is reeds op alle niveau's gesteld.

Maar nog nooit aangetoond door Bruineel en aanhang.

Wordt het dan nu is geen tijd dat de FIOD hier eens wat aan doet?

Want ze gingen van de week ook wel bij een ander verdacht bedrijf naar binnen.

Want als de aandelen niet zijn aangekocht, zoals wel is aangeven in de diverse kontrakten, dan zijn wij door Dexia aangezet tot belasting fraude.

Want de dividentbelasting is wel weer aftrekbaar en hierdoor is Min. Zalm ook financieel betrokken in dit geheel, maar wat nog erger is in dit geheel de gehele Nederlandse samenleving wordt hiervan de dupe.

Daarom een oproep naar elke gedupeerde hoe krijgen we de FIOD binnen bij de DEXIA, om dit voor eens en altijd duidelijk te maken dat ook wij recht hebben op een eerlijk verloop.

Re: Fiod

Geplaatst: 13 mei 2005 08:33
door DEX-AEGO
OOKIK

Je gaat dit gewoon melden bij de FIOD en geeft aan dat er fraude is gepleegd door DEXIA met aandelen en de rest gaat vanzelf.Je hebt bij de FIOD een kliklijn.

SUCCES.

Re: Fiod

Geplaatst: 13 mei 2005 08:53
door Ikwaseenbeetjedom
Iedereen die bij dit misdrijf betrokken is, tot in de hoogste regeringskringen aan toe, doet een poging om dit nu juist niet aan het licht te laten komen.

dexia is heus niet de enige bank die deze praktijk heeft toegepast.

Dit mag nooit aan het licht komen !!!

Re: Fiod

Geplaatst: 14 mei 2005 17:39
door ookik
Ik had op deze stelling van wel meer mensen een reaktie verwacht, maar blijkbaar leeft dit niet zo heel erg onder mensen.

Voor de duidelijkheid als de FIOD voor ons kan aantonen dat dit geheel onjuist is aangaande de aankoop van de aandelen. Dan is de vraag of er wel of niet op de juiste wijze is aangekocht snel duidelijk, en hierdoor kan dan elk kontrakt per direkt worden ontbonden bioj Dexia.

Re: Fiod

Geplaatst: 14 mei 2005 17:53
door Ikwaseenbeetjedom
De FIOD-ECD is de opsporingsdienst van de Belastingdienst. In 1999 is de FIOD-ECD ontstaan uit het samengaan van de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) en de Economische controledienst (ECD).


De FIOD-ECD werkt aan de rechtshandhaving en daarmee aan de verbetering van de kwaliteit van de samenleving door bijdragen te leveren aan:

- het strafrechtelijk tegengaan van fiscale, financiële en economische fraude;
- het waarborgen van een integer beroeps- en bedrijfsleven;
- de bescherming van de consument;
- de bestrijding van de georganiseerde criminaliteit.

De hoofdtaken van de FIOD-ECD zijn toezicht en opsporing. Toezichtteams stellen preventief toezichtonderzoeken in om de integriteit van bedrijven te controleren. Als er redenen zijn om aan te nemen dat een bedrijf gefraudeerd heeft, kan een opsporingsteam een onderzoek starten. Niet alleen toezichtteams geven gevallen van fraude door aan de opsporingsteams, maar ook belastingdiensteenheden en douanedistricten. Behalve voor fiscale fraude, financieel-economische fraude en douanedelicten zetten de opsporingsteams hun expertise in voor de bestrijding van de georganiseerde criminaliteit en de organisatiecriminaliteit.
Maar nogmaals.. sssssssssssssssssttttttttttttttt.......................... !!!

Re: Fiod

Geplaatst: 14 mei 2005 18:30
door J.L. v. N.
"Georganiseerde criminaliteit en organisatiecriminaliteit" lees ik in het vorige bericht t.a.v. de FIOD. Mij dunkt dat de aanwijzingen hiervoor bij Dexia en haar voorgangers LegioLease en Bank Labouchere opvallend aanwezig zijn. En niet te vergeten bij Aegon en de verkooporganisatie Spaar Selekt.

Maar wat de FIOD (in opdracht van Zalm en Donner?) niet WIL zien, is natuurlijk moeilijk te onderzoeken.

Re: Fiod

Geplaatst: 14 mei 2005 19:18
door leeuwtje
De FIOD krijgt van hogerhand geen toestemming om bij Dexia binnen te vallen.Reden: Dan vallen er een aantal zogenaamde kopstukken uit de Nedelandse samenleving door de mand en dat moet met alle middelen voorkomen worden. We leven immers in een doofpotcultuur en dat willen deze zogenaamde kopstukken nog jaren in stand houden als het even kan.

Re: Fiod

Geplaatst: 14 mei 2005 23:09
door Ikwaseenbeetjedom
8) sssssssssssssssssttttttttttttttt.......................... !!! 8) 8)

Re: Fiod

Geplaatst: 15 mei 2005 09:32
door DEX-AEGO
Hier valt geen geld te halen voor de FIOD maar wel bij de BOUWFRAUDE.
Misschien staat er iemand van Dexia wel op die dit gaat melden en dan nog er valt voor de belastingdienst geen eer te halen en geen geld.Wij gedupeerde hebben fraude gepleegd wij hebben het opgegeven aan de belastingdienst met het invullen van de belastingpapieren.Wij hebben getekend en dan zegt de belastingdienst daar ben jij verantwoordelijk voor.Wij moeten aantonen dat Dexia fout zit.Wij moeten met het bewijs komen.Maar Dexia hoeft niet mee te werken want anders komt er veel boven tafel wat die boeven gedaan hebben met ons geld.En dit zal Zalm&Donner wel tegen houden.Dit noemt men in NEDERLAND NOU NORMEN EN WAARDE.IN WELK VOORDEEL NIET VAN DE GEDUPEERDE.

GRT DEX-AEGO

Re: Fiod

Geplaatst: 15 mei 2005 21:09
door Brabander
De FIOD-ECD stelt pas een onderzoek in als er 'een redelijk vermoeden van schuld is' van gepleegde fraude.

Het enkel gissen dat het niet goed is kan geen basis zijn voor een onderzoek. Als dadelijk zou blijken dat DEXIA de zaak getild heeft door de schijn op te houden dat er aandelen gekocht zijn dan is dit voor de FIOD een mega fraude-onderzoek.

Als DEXIA inderdaad geen aandelen heeft gekocht houden ze wel de schijn goed in de lucht omdat zij ieder jaar braaf overzichten sturen van de waarde van de aandelen en ook dividend uitkeren met inhouding van dividendbelasting.

Er moeten ook eens rechters komen die DEXIA het mes op de keel zetten m.b.t. het bewijs van de koop van aandelen. De rechters moeten zich dan niet in het riet laten sturen met mooie verhalen of boekhoudkundige trucjes. Er zou bijvoorbeeld door de FIOD onderzoek gedaan (toezicht onderzoek door de ECD poot) kunnen worden naar de aankoop van aandelen.

Re: Fiod

Geplaatst: 15 mei 2005 22:52
door Elias
Er zijn m.i. drie mogelijkheden om tot een diep(er) gaand onderzoek te komen:

1. Op aangeven van Fin. Toezichthouders. Zo zou A.F.M. , naar aanleiding van eigen onderzoek en bevindingen (naar incidentele gevallen, waabij klaarblijkelijk ook boetes werden opgelegd) aan kunnen geven dat er rede/noodzaak dan wel behoefte is voor omvangrijker en diepgaand onderzoek.
Vraag voor ons of en welke bevindingen er precies zijn. Zijn er ook klokkeluiders/getuigen ? Heeft ECD/FIOD t.z. al ( in het geheim ) verkennend onderzoek gedaan ? Wat zijn de bevindingen daaruit?
Min. van Financien is ongetwijfeld op de hoogte en zal er dan ook priortiteit c.q. opdracht toe moeten geven voor nader onderzoek, in overleg met O.M.
Volksvertegenwoordiging zou druk uit kunnen oefenen om aantal antwoorden (zie boven) boven water te krijgen en aldus onderzoek kunnen proberen af te dwingen.
Aangenomen mag worden, dat deze regering momenteel niet staat te springen om e.e.a. in gang te zetten, gezien de betrokkenheid en, zoals vermoed, fouten die door dezen en genen zijn gemaakt. Ook de eventuele, algehele maatschappelijke gevolgen, indien e.e.a. “bloot” zou komen te liggen.

2. Gedupeerden zouden massaal en georganiseerd aangifte kunnen doen en zodoende druk uit kunnen oefenen op Min. van Just./ Fin. om een onderzoek, in welke vorm dan ook, in te stellen.
Welke feiten en omstandigheden/ getuigen / deskundigen kunnen wij daarbij zelf aandragen ? Verstrekken contracten zonder vergunning/ strafbare feiten WCK e.d. Zou natuurlijk kunnen, maar dit is allang bekend en daar loopt men kennelijk ook niet warm van.
Dit zou bijv. door het ontstane samenwerkingsverband van de stichtingen en betrokken advocatuur ( indien daar toe bereid ?) eens op een rijtje gezet kunnen worden. Het mogelijke gedoe met aandelen/opties e.d. (ik heb daar net als de meesten ook geen verstand van ) ? Zie voor de belangrijke brongegevens de problematiek als onder 1.
Ook nu zou de Volksvertegenwoordiging een rol kunnen spelen.

3. Een onderzoekscommisie / parlementaire enquete.
Dit ligt zomogelijk nog gevoeliger en hangt helemaal af van de wil daartoe van Volksvertegenwoordiging.

Dat de reeds ingeslagen weg van allerlei bemiddelingen een zeer zware rem op een eventueel onderzoek is, lijkt me ook voor de hand liggend. Die weg is wellicht , al dan niet bewust, wel wat te gemakkelijk ingeslagen. Objectiviteit en onafhankelijkheid is hiermee ver zoek. Punt 2 en 3 zou iets kunnen zijn ?

Dit is zo wat bij me opkomt. Misschien dat iemand daar nog op kan schieten of aanvullen.

Groet,
Elias.

Re: Fiod

Geplaatst: 15 mei 2005 22:56
door Aard van Ton
2. Gedupeerden zouden massaal en georganiseerd aangifte kunnen doen en zodoende druk uit kunnen oefenen op Min. van Just./ Fin. om een onderzoek, in welke vorm dan ook, in te stellen.
Dat zou kunnen in een nieuwe James Bond film :lol: Be a realist please :arrow:

Re: Fiod

Geplaatst: 15 mei 2005 23:24
door pewi
Waar heeft Dexia eigenlijk geen strafbare feite gepleegd.
Handtekening partner niet vereist, toch contract > strafbaar feit
Niet in het bezit van een Wck vergunning > strafbaar feit
Misleidung, dwaling, colportage > strafbaar feit
Aandelen gekocht / verkocht op naam > strafbaar feit
Het lijkt mij dat een redelijk vermoeden wel aanwezig is.

Vrgr Pewi

Re: Fiod

Geplaatst: 15 mei 2005 23:31
door Rob Hoegstra
Het strafbare feit in het Nederlandse strafrecht
Strafbare feiten zijn gedragingen die bij wet verboden zijn. Op overtreding staat straf. Een ander woord voor strafbaar feit is 'delict'.

Een voorbeeld van een strafbaar feit is te vinden in artikel 310 van het Wetboek van Strafrecht:

Hij die enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort wegneemt, met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen, wordt, als schuldig aan diefstal, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie.

Niet alle strafbare feiten zijn geregeld in het Wetboek van Strafrecht. Er zijn ook veel andere wettelijke regelingen waarin strafbare gedragingen omschreven staan, zoals de Wegenverkeerswet 1994, de Opiumwet, de Wet Economische Delicten en de Algemeen Plaatselijke Verordening van de gemeente.

Strafbare feiten kunnen worden onderverdeeld in misdrijven en overtredingen. Op een overtreding staat maximaal één jaar gevangenisstraf. In gemeentelijke verordeningen mogen alleen overtredingen staan.

Zie hier voor de toepasselijkheid van het Nederlandse strafrecht, de rol van de verschillende rechterlijke instanties, en het opleggen van straffen en maatregelen.


Categorieën: Strafrecht

Als je aangifte wilt doen tegen het OM dan moet je van goede huize komen 8)

Re: Fiod

Geplaatst: 15 mei 2005 23:39
door pewi
Rob, wat bedoel je met:
Als je aangifte wilt doen tegen het OM dan moet je van goede huize komen
Je moet ook geen aangifte doen tegen het OM maar tegen Dexia.

Vrgr Pewi

Re: Fiod

Geplaatst: 15 mei 2005 23:51
door Rob Hoegstra
Je hebt gelijk pewi tegen Dexia wanneer ga jij het doen !

Re: Fiod

Geplaatst: 16 mei 2005 00:16
door pewi
Rob,
Ik ben hier echt wel voor te porren. Maar het is van belang dat het aangiftes regent. En dan hoef je echt nog niet te zorgen voor bewijzen. Brabander zij het al eerder, er moet wel een "redelijk vermoeden van...." zijn, en dat redelijk vermoeden, dat is er. Het forum lijkt mij een prachtig medium om er voor te zorgen, dat er massaal aangifte wordt gedaan, tegen Dexia.

Vrgr Pewi.

Re: Fiod

Geplaatst: 16 mei 2005 00:36
door Elias
Pewi,
ook ik zou het willen doen.
Wat ik aan wilde geven, is dat je de verwachtingen niet erg hoog moet leggen.
Wat een vereiste zou zijn voor enig succes, dat niet iedereen "op eigen houtje" naar het plaatstelijke wijkbureau zou moeten stappen, want is de weg, zo die er dan al komt, veel te lang.
Rechtstreeks en collectief bij een of meerdere OM's.
Niet zo maar een geschreven briefje, maar een, bv. door die samenwerkende advocaten, opgestelde aangifte met alle aspecten erin, afgestemd op de persoonlijke situatie, maar wel met de juiste teksten en artikelen etc.
Massaal? Enige honderden zou al genoeg zijn, als de kwaliteit ervan maar goed is.
De voorbereiding hiervan ( vandaar een link naar die advocaten, als die dat zouden willen) vraagt wel organisatie en erg veel voorbereiding.
Het is misschien de wens van een gedachte...

Elias.

Re: Fiod

Geplaatst: 16 mei 2005 00:42
door pewi
Elias,
Jij verwoordt mijn gedachte. Je slaat de spijker recht op zijn kop.

Vrgr Pewi

Re: Fiod

Geplaatst: 16 mei 2005 00:49
door Elias
Dus als vertegenwoordigers van de nog overgebleven, nu toch samenwerkende ? stichtingen/behartigers, dit eens zouden willen bespreken met hun gerelateerde advocatenbureau's, dan hebben we volgens mij snel haring of kuit.
Heeft wellicht ook nog niet zo'n haast, alle (nog komende?) bemiddelingen moeten misschien eerst van de baan zijn .

Elias.