Pagina 1 van 1
koolhydraatarm brood
Geplaatst: 13 mei 2005 10:37
door MvdH
Een tijd lang probeer ik erachter te komen welk brood ik nu het beste kan eten. Fijn lijntje brood moet ik speciaal gaan halen maar koolhydraatarm brood kan ik gewoon in de supermarkt halen maar dan moet ik wel weten:
Hoeveel koolhydraten bevat 1 snee koolhydraatarm brood?
Re: koolhydraatarm brood
Geplaatst: 13 mei 2005 10:47
door Gast
Koolhydraatarm brood met slechts 6 gram koolhydraten per sneetje! Bake Five biedt een nieuw exclusief gebakken ...
Re: koolhydraatarm brood
Geplaatst: 13 mei 2005 12:13
door Gast
Welke supermarkt koop je het brood.
Sommige rekenen namelijk de pentose (dat is een vezel)
De andere doen dit niet en dan kom je lager uit.
Vraag de supermarkt hoeveel kh er in het brood zit. Er is zoveel verschillen.
Een normale boterham zit tussen de 15 en 20kh per sneetje.
Verder hebben crackers als WASA en FJORD ook laag kh crackers.
ongeveer 5kh per cracker. Ze zijn ook gemaakt van roggemeel en er zit geen gist in. Roggemeel heeft een lagere glikemische index dan tarwemeel. Fjord is erg goedkoop bij dirk kost het 0.39 eurocent.
Re: koolhydraatarm brood
Geplaatst: 15 mei 2005 14:45
door haay
:S wat is het nu van koolhydraat arm brood:S:S:S let gwoon in t geheel op je calorien joh!!
Re: koolhydraatarm brood
Geplaatst: 16 mei 2005 13:05
door Gast
Teweinig calorieen kunnen net zo goed een oorzaak zijn dat mensen dik worden dan teveel. Er moet een goede balans izijn.
En als ik jou was Haay,
Lees eens het stukje over insulineresistent. Er zijn een heleboel mensen die vetarm eten en genoeg of weinig calorieën en toch aankomen.
Deze mensen VAAK zijn insuline resistent.
Dat is een voorstadium van diabetes.
Lees het eens,dan zul je pas begrijpen dat niet iedereen dik wordt van teveel eten,maar dat hun alvleesklier een stoornis hebben.
http://forum.trosradar.nl/forum/viewtopic.php?t=28798
Re: koolhydraatarm brood
Geplaatst: 16 mei 2005 13:07
door Gast
oja en lees ook eens wat een laag glikemisch index is.
http://www.glycemische-index.com/
Re: koolhydraatarm brood
Geplaatst: 24 mei 2005 13:07
door Deedee
Insulineresistentie en eventueel daaropvolgend diabetes type II is juist het gevolg van overgewicht.
Insulineresistentie ontstaat voornamelijk bij veel vet in de buikholte. Symptomen daarvan zijn veel dorst en veel plassen.
Je kan dan het beste naar de huisarts gaan, die kan het vaststellen aan de hand van je bloedglucosewaarde.
Bij insulineresistentie of een vroege diabetes type II is vaak een dieet met veel minder verzadigd vet heel effectief. Dit kan zelfs de insulineresistentie verhelpen en diabetes type II voorkomen.
Het eten van koolhydraatarm brood of ander voedsel heeft hier dus niets mee te maken.
Re: koolhydraatarm brood
Geplaatst: 25 mei 2005 20:58
door Gast
e insuline moet ervoor zorgen dat de glucose wordt omgezet in glycogeen dat wordt opgeslagen in de lever en de spieren voor directe energie. Als de opslagplaatsen voor glycogeen vol zijn, wordt het teveel aan glucose in je bloed met behulp van de insuline opgeslagen als vet. Tegelijkertijd zorgt die insuline er ook voor dat de snelheid waarmee je lichaam vet verbrandt afneemt.
Het eten van zetmeel=suiker en andere suikers zorgen dat je bloedsuiker stijgt
lees dit maar eens
http://www.newtreatments.org/watisermis