Pagina 1 van 1
Independer onafhankelijk?
Geplaatst: 09 jun 2005 15:06
door topery
Ik lees op de site van de independer het volgende:
Waaruit bestaan de inkomsten van Independer?
Wanneer de consument op de site een productkeuze heeft gemaakt en informatie aanvraagt bij de aanbieder, vraagt Independer een vaste vergoeding van de aanbieder aan wie zij een klant doorverwijst voor bemiddeling.
en:
Deze website is tot stand gekomen onder verantwoordelijkheid van Robin Hood N.V., gevestigd te Hilversum. Independer is het belangrijkste initiatief van Robin Hood NV en in 1999 opgericht door ondernemers met jarenlange ervaring in de financiële wereld. Financiële adviezen en adviezen ter zake van financiële producten worden steeds naar beste vermogen gegeven op basis van de beschikbare informatie. Deze adviezen houden uiteraard geen garantie in dat het door de klant beoogde resultaat wordt bereikt.
Ik heb dus mijn twijfels.....alhoewel Tros Radar er bijna mee getrouwd lijkt te zijn
Re: Independer onafhankelijk?
Geplaatst: 09 jun 2005 22:29
door particulier
Echt onafhankelijk is het natuurlijk nooit. Ze krijgen echter een vaste vergoeding voor het afsluiten van een produkt. Perverse prikkels ontbreken dus.
Je kunt zelfs een hypotheek afsluiten tegen een vast bedrag (1500 euro) Bovendien kun je via het Internet produkten vergelijken. Dat zie ik ook niet vaak: Meestal moet je als je een offerte wilt, een afspraak maken met een adviseur. Weer een afspraak, weer minimaal een half uur kwijt. Doe dit eens met 5 adviseurs....
Re: Independer onafhankelijk?
Geplaatst: 10 jun 2005 18:09
door Simon
Het is inderdaad wel mogelijk om hypotheken te vergelijken. Maar echte tussenpersonen kunnen vaak lagere rentes bedingen. Ik heb een voorbeeld gezien dat een hypotheek via een echte tussenpersoon 0,6% goedkoper was dan bij Independer.
Re: Independer onafhankelijk?
Geplaatst: 11 jun 2005 19:16
door topery
Op de website staat vermeld dat zij werken met de gegevens van de bedrijven die de gegevens willen verstrekken.
5 keer een afspraak maken voor een hypotheek offerte lijkt veel, maar het gaat dan ook over een substantieel deel van het inkomen, die afspraken meer dan waard lijkt me.
Ik ben met mijn autoverzekering via Independer niet uitgekomen bij de ANWB, terwijl ik via hun eigenwebsite bij de berekening stukken goedkoper uit was.
Tros Radar maakt veel gebruik van Independer, de woordvoerder is ook regelmatig in de uitzending. Toch vind ik dat Radar de consument moet wijzen op de informatie welke ik bij het starten van de topic op de website heb gekopieerd.
Re: Independer onafhankelijk?
Geplaatst: 12 jun 2005 10:35
door S.
Nee, ik denk niet dat 'de independer' volledig afhankelijk is in hun adviezen, aangezien ze inkomsten verdienen in het doorschuiven van klanten naar aanbieders.
Aanbieders die hier niet aan mee willen doen vallen bij hun buiten de boot terwijl ze misschien best een goed product kunnen leveren.
Re: Independer onafhankelijk?
Geplaatst: 13 jun 2005 22:57
door particulier
Re: Independer onafhankelijk?
Geplaatst: 14 jun 2005 12:47
door EchteMeisje
Wel een heel erg sympathiek artikel voor een kritisch man als Kapé Breukelaar.
Wellicht omdat de directeur van de eigenaar van Independer en Kapé saampjes wat vrije tijd doorbrengen?
Re: Independer onafhankelijk?
Geplaatst: 21 jun 2005 23:27
door ASGrand
Re: Independer onafhankelijk?
Geplaatst: 25 jun 2005 18:42
door simmetje
Bezwaar is dat niet alle verzekeraars en hypotheekverstrekkers worden meegenomen. Ook willen de tarieven weleens in werkelijkheid lager uitpakken.
Re: Independer onafhankelijk?
Geplaatst: 20 jul 2005 00:24
door JaFO
Och ... je wilt niet weten hoe lastig de diverse hypotheekverstrekkers het maken om hun producten te vergelijken.
Als ze al een gelijksoortig product hebben dan zijn het al minimaal de verschillende rentesoorten die afwijken. Om over de randvoorwaarden (tellen we flexwerk mee, in hoe verre tellen doorlopende kredieten mee voor de maximale te lenen hypotheek, etc.) nog maar te zwijgen.
Zelfs met de beste bedoelingen kan Independer geen onpartijdige vergelijking bieden. Al is het maar omdat ze van een geldverstrekker toestemming moeten hebben. En reken maar dat zo'n geldverstrekker eisen zich gaat bedenken als er niet genoeg hypotheken worden afgesloten ... (of kortingen gaat geven als ie genoeg toegeschoven krijgt).
Bij verzekeringen idem dito. Je kunt op premie/verzekerd bedrag kiezen, maar gegarandeerd dat als je ook maar enigszins afwijkt van de 'gemiddelde gezonde nederlander' dat je ook daar de kleine lettertjes tegen zult komen die een 'goedkope' verzekering verdomd duur maken als de nood het hoogst is.