Pagina 1 van 1

Rugletsel

Geplaatst: 26 jun 2005 12:40
door mismaakt handje
Twee jaar geleden heb ik door een auto-ongeval een rugwervel gebroken. Schuld is door tegenpartij geheel aanvaard (vrachtauto verloor de macht over het stuur, kwam op mijn weghelft en ik botste er frontaal tegenop). Volgens de tp is de blijvende invaliditeit 7%. Tegenpartij dringt aan om géén onafhankelijk medisch onderzoek te doen, omdat uit een second opinion met röntgenfoto's bleek dat de wervelstand (15 graden ingezakt) niet was veranderd. Ik vind 7% erg laag klinken: voorheen kon ik met mijn rug alles, nu kan ik bijna niets meer. Ik vraag me af of er niet een ander onderzoek bestaat om schade aan te tonen. Ik vraag me ook af of er ander letsel kan ontstaan door deze ingezakte wervel.

Verder vraag ik me af waar ik ongeveer op moet gaan rekenen, mijn advocaat meent 7.000 tot 10.000 euro. (waarvan 3.000 euro al uitbetaald is ivm een maand geen inkomsten en wat kleine onkosten en een voorschot van ca. 500 euro).

Ik was net twee jaar bezig als zelfstandige, heb me een maand gepermiteerd om te revalideren en ben toen maar weer aan de slag gegaan. UWV heeft een waz afgewezen, omdat mijn inkomsten minus de kosten in die twee jaar natuurlijk nog niet echt geweldig hoog waren. Ik was nog aan het opbouwen, van nul tot twintig uur gekomen met uitzicht op uitbreiding tot zeker 30 uur. Wel hebben ze verklaard dat ik blijvend lichamelijke beperkingen heb.

Mijn bedrijf heb ik een jaar na het ongeval moeten beëindigen. Het ging echt niet meer. Heb een jaar in een uitkering gezeten en werk nu 20 uur. Dit kan financieel nog (zit op minimumloon niveau) omdat ik nog een gedeeltelijke wao-uitkering heb. Maar deze zal binnenkort verdwijnen. En lichamelijk zit ik hiermee eigenlijk al net boven mijn limiet.

Ik ben een alleenstaande moeder, dus fulltime werken wil ik liever nog niet (mijn kindje is nog maar 7 en ik wil er na school eigenlijk wel voor hem zijn) en om naast een fulltime baan ook nog het huishouden te doen, eerlijk gezegd kan ik het nu al niet aan, als ik van mijn werk thuis kom voelt mijn rug alsof ik de hele tuin heb omgespit, een vermoeide zeurende pijn. Ik moet dan echt even gaan liggen (wat er in de praktijk dus niet vaak van komt). Ik vraag me af hoe dat straks verder moet.... Zou ik dan permanent huishoudelijke hulp kunnen verlangen? Als ik dan even snel uitreken en het heel minimaal hou: 3 uur per week x 52 weken is 156 uur x 10 euro (ik weet niet hoeveel een hh hulp verdiend) is 1560 euro per jaar x 25 jaar (tot mijn pensioen) is 39.000 euro (klink al heel anders dan 7.000 tot 10.000.

Pff is een heel verhaal geworden. Heeft iemand tips?

Re: Rugletsel

Geplaatst: 26 jun 2005 14:07
door Hans V
Het is geen enkel probleem om toch een onafhankelijk onderzoek te laten verrichten als je je daardoor zekerder voelt. Zeker als je aarzeling hebt over de toekomst.

Overigens is het wel waar dat soms zo'n onderzoek niet echt veel toegevoegde waarde heeft. Als uit de informatie van de artsen die je behandelen blijkt dat er een inzakking van de wervel is van 15gr zal dat bij een onafhankelijk onderzoek echt niet wijzigen en de invaliditeit die daarbij hoort lees je uit een tabelletje.

Inschatting van het bedrag smartengeld lijkt me reeel. Ik denk dat je advocaat het daarover heet, waarbij natuurlijk wel de vraag is of overige schade aantoonbaar is.

Iets anders is je werk/eigen bedrijf. Ik denk dat er daar iets meer speelt. Tenslotte geef je aan dat je nog een wao-uitkering hebt en dat betekent dat je eerder in loondienst hebt gewerkt en toen arbeidsongeschikt bent geworden. Je maakt niet duidelijk waarom je toen arbeidsongeschikt was, maar kennelijk werk je nu weer 20 uur in loondienst.

Als je denkt dat je vanwege je lichamelijke klachten huishoudelijke hulp noeig hebt kun je die aanvragen bij een stichting thuiszorg. Men komt dan een zogenaamde indicatie stellen en bepaalt de hoeveelheid hulp, dan hoor je ook de daaraan verbonden kosten.

Wellicht is het inderdaad het beste als je eerst aanstuurt op dat onafhankelijke onderzoek, waarbij je ook laat onderzoeken welke beperkingen er als gevolg van het ongeval zijn ontstaan. Aan de hand daarvan wordt wel duidelijk wat je beperkingen in werk en huishouden zijn.

Een koreter weg is eenvoudig weg uitleggen waaraan je denkt en ook vertellen welk bedrag je nu wilt hebben om wel met de zaak te stoppen. (dus bijvoorbeeld die 39000). Een aansprakelijke verzekeraar kan dan kiezen om het inderdaad zo te regelen (da's voor jou snel en prettig in de zin dat geen verder onderzoek nodig is) of dan toch eerst maar onderzoeken te laten doen. (die onderzoeken kosten de verzekeringsmaatschappij ook geld en dat geld kunnen ze net zo goed aan jou geven...)
Je moet dan natuurlijk wel voor jezelf beslist hebben dat die 3900 echt goed is en dus duidelijk hebben dat je situatie niet kan verslechteren. Heb je dat al eens met je eigen huisarts en orthopaed (?) besproken? Zo neen, doen!

Re: Rugletsel

Geplaatst: 26 jun 2005 15:36
door p.vanaarle
Hans V heeft onder andere onderwerpen al getoond, dat hij de belangen van het verzekeringswezen dient en doet dat volgens mij bij jou ook weer. hij probeert patienten zo goedkoop mogelijk af te schepen en ze weg te leiden van hun echte rechten en bewustwording van hun echte schade. Foei Hans V

Je totale schade is zeer waarschijnlijk vele keren hoger dan euro 39000. maar je verhaal is nog erg vaag en je moet de tijd nemen alles uit te zoeken om alles onder woorden te kunnen brengen. Overleg met je huisarts en specialist wanneer er een eindstadium is te verwachten met jouw opgelopen letsel. Vraag vooral wat er naar verwachting in de toekomst nog kan verslechteren en wat de gevolgen voor je leven zijn
Gebruik ook de tijd en dit forum en belangenverenigingen om achter ervaring van anderen te komen. Daar vind je de verwoording van jouw probleem.

Volgens mij heb jij een grote inkomensschade. Probeer die gemiste carriere + pensioenschade uit te laten rekenen door een deskundige
Aan toekomstschadeberekeningen en - bewijs mogen geen hoge eisen (meer) gesteld worden sinds de uispraak van de Hoge Raad (ik geloof dat die van mei 1998 is).
Ik zal die uitspraak opzoeken en als apart onderwerp op dit forum plaatsen. Volgens mij ging die uitspraak over een soortgelijk geval als dat van jou. Ook een vrouw die haar carriere misliep en hulp nodig had.
Blijf dus op het forum en laat je niet met een kluitje in het riet sturen.

Hans V Hoe meer jij mensen afwimpelt en midleidende informatie verstrekt, hoe meer jij mij helpt die mensen de juiste informatie te verstrekken. Dus ik en andere slachtoffers zijn je dankbaar.

sterkte en sukses, Paul

Re: Rugletsel

Geplaatst: 26 jun 2005 16:02
door Hans V
Dat bedoel ik nu met bekladden.

Zoals elderse wel blijkt is van aarle al vele jaren lang in de een of andere letselzaak betrokken. Dat maakt hem niet echt deskundig.
Ik denk dat jij een goed idee hebt van je schade. Je weet best wel hoeveel je nu in je eigen bedrijf verdiende en wat je nu verdient en je weet hoe het nu zit met die wao-uitkering.
Natuurlijk kan het best zijn dat je een grotere schade hebt dan e 39000. 't kan ook (veel) minder zijn. Vandaar mijn raad (het staat er echt hoor Van Aarle) om aan te sturen op een onafhankelijke onderzoek waardoor je beperkingen meer objectief vastgesteld kunnen worden.
Aan de hand van je beschrijving vermoed ik dat je een zogenaamde compressiefractuur hebt opgelopen met een gedeeltelijke inzakking. Dat geeft invaliditeit, maar hoeft niet in alle beroepen belangrijke beperkingen te geven.
Natuurlijk kun je aansturen op een zaak die (ook) 16 jaar gaat lopen, maar andere wegen zijn ook mogelijk en misschien voor jou veel prettiger.

Het belangrijkste van alles: het is natuurlijk best om op dit soort fora te informeren, maar je moet vooral vertrouwen hebben in je eigen belangenbehartiger. Tenslotte weet je niet wie er op dit soort fora reageren. Dat geldt voor mij, maar ook voor anderen.
Vertrouwen hebben in je belangenbehartiger wil niet zeggen dat je hem klakkeloos moet geloven. Hij moet je goed uit kunnen leggen waarom het voorstel dat hij voorlegt voor jou goed is.

Re: Rugletsel

Geplaatst: 26 jun 2005 17:47
door p.vanaarle
Goed Hans V,

Dit is al betere taal en beter opbouwend advies. Ik wil jou niet besmeuren, net zo min als anderen. Ik probeer alleen iedereen op dit forum en ook op mijn zaak tot positief en vooral oprecht advies te bewegen. en als ze nepadiezen en zeker (met name opzettelijk) misleidende adviezen schrijven, dan zal ik ze zeker corrigeren.
Dat kun jij toch geen besmeuren noemen? Foute mensen besmeuren toch zichzelf? Iemand die onopzettelijk een foutje maakt biedt toch zijn excuus daarvoor aan? Fouten en zonden worden immers vergeven.

Overigens hebben mensen met bijna 16 jaar ervaring met letselschade zoveel kennis en ervaring, dat men ze ervaringsdeskundigen noemt.
Daarbij kan ik putten uit kennis vanuit mijn opleiding en ervaring in functies, die mij zeer goed van pas komen tijdens de letselschadebehandeling om de ware betekenis te analyseren.
Wat er letterlijk staat is meestal (groten)deels misleidend en niet geheel waar, maar wel waar en oprecht zijn de vanzelfsprekende 2de 3de e.v. betekenis die in de correspondentie en stukken zitten.
bijvoorbeeld als je voor een keus gesteld wordt, dat je moet kiezen uit 2 dingen, dan hoef je vanzelfsprekend helemaal niet te kiezen en moet men gewoon conform de huidige gang de zaak voortzetten. motief: Ze proberen je daar dan nou net van weg te leiden, omdat je daarmee nou juist je rechten zou verkrijgen. en dat is nou net niet hun bedoeling.
dit is mij al een paar keer overkomen en dus:...........u bent nu gewaarschuwd.

Re: Rugletsel

Geplaatst: 26 jun 2005 22:28
door mismaakt handje
Bedankt allebei!

Ik kan een en ander nog wat toelichten (wilde er niet zo'n lang zeurverhaal van maken :lol: ):

Onafhankelijk onderzoek:
ik hoopte dat een mri of ct scan misschien wel (bot-, bind-, spier-)weefselbeschadiging aan het licht zou brengen wat op röntgen niet te zien is. Ik heb hier bij een 2nd opinion om gevraagd maar de arts vond dat toen niet nodig, ik moest maar terugkomen als ik een jaar na het ongeval nog steeds last van mijn rug had. Dat heb ik toen dus ook gedaan, maar weer alleen een röntgenfoto. Fysiotherapie bracht ook geen enkel resultaat en de orthopeed heeft toen gezegd dat mijn letsel te hoog zat (9e borstwervel) en therapie inderdaad weinig tot geen resultaat zou hebben. Mijn huisarts schrijft alleen maar pijnstillers voor, die weet het verder ook niet. Als mijn klachten dus inderdaad puur door de inzakking veroorzaakt worden dan heeft verder onderzoek weinig zin. Ik wil in elk geval wel zeker weten dat ik niet een verhoogde kans op snellere slijtage of ander rugletsel loop. Ik zal dit dus maar eens gaan uitzoeken. Kan ik, als niemand concrete uitspraken kan/wil doen dan de schadeclaim openhouden?

Over mijn verleden:
Ik ben zo'n 10 jaar geleden vanuit loondienst in de wao gekomen door een bedrijfsongeval. Heb daarna wel gewoon fulltime doorgewerkt. Het uwv betaalde een gedeelte aan mijn werkgever. Maar..... mijn werkgever was tevens mijn vriend en later de vader van mijn kind. De relatie is stukgelopen en toen kwam ik in de ww terecht. Vanuit de ww heb ik een eigen bedrijfje gestart (puur om bij mijn kind te kunnen zijn én mijn werk te kunnen indelen naar mijn handicap (handletsel). Het begon net lekker te draaien, ik had een vaste klantenkring opgebouwd, was zo'n 20 uur per week bezig en van plan om dit uit te breiden naar 30 tot 35 uur. En toen kwam die *** vrachtauto. Dus weg leuke toekomst. Mijn werk, vooral zittend werk, kon ik niet meer volhouden. Heb een jaar lang een ioaw-uitkering gehad en ondertussen mezelf suf gesolliciteerd. Uiteindelijk godzijdank toch aan de bak kunnen komen voor 20 uur. Wel weer zittend werk. Maar toch een verschil met het eigen bedrijf, want je komt en gaat op vaste tijden en hoeft je verder nergens druk om te maken. Maar ja, mijn huishouden verslonst een beetje, mijn tuin lijkt een oerwoud. Dat zijn dingen die ik niet goed meer kan naast mijn werk.

Ik heb ongeveer een half jaar thuiszorg gehad, de eigen bijdrage is vergoed door de tegenpartij. Maar die thuiszorg komt alleen in pure noodsituatie, ze hebben het zo druk en er zijn zoveel mensen die echt helemaal niets meer kunnen. Ik vind het heel moeilijk om te gaan zeuren dat ik het ook nodig heb.

Het is zo moeilijk om zelf op de bank te gaan liggen en een ander te laten komen om het zware werk te doen.

Ik ga in elk geval met jullie adviezen aan de slag, en als jullie meer willen weten vraag het maar hoor (moet nog even wennen).

Groetjes

Re: Rugletsel

Geplaatst: 26 jun 2005 23:39
door p.vanaarle
Hallo, je letselschadezaak hoef je nooit af te laten kopenals je dat zelf niet wilt (uit eigen vrije wil) je word waarschijnlijk net als ik wel verschrikkelijk ontmoedigd, misleid, gemanipuleerd en bedrogen en ze zullen je in een "slikken of stikken situatie" proberen te brengen met een veel te laag bod voor een eindregeling. Veel zaken worden voor 5 of 10 % van de werkelijke schade zo afgekocht. op zich lijkt dat een groot bedrag als je dat ineens krijgt, maar je kunt er niet lang van rondkomen als je je inkomen (grotendeels) mist en als je daar dan achter komt is het te laat. Daarom krijgen de messten spijt.
Blijf op het forum en je komt alles te weten. Meld ook hoe je en het verder gaat. Daar hebben je lotgenoten ook weer wat aan.
Accepteer nooit zo maar een bod en zoek eerst uit wat de werkelijke betekeins daarvan is. als er fouten gemaakt zijn en dat is meestal zo, dan verteldt je belangenbehartiger je dat meestal niet. vanzelfsprekend moeten zij die fouten, gebreken, tekortkomingen dan eerst herstellen c.q. aanvullen. Daar ben ik al bijna 16 jaar mee bezig.
Ik heb hier bij een 2nd opinion om gevraagd maar de arts vond dat toen niet nodig, ik moest maar terugkomen als ik een jaar na het ongeval nog steeds last van mijn rug had.
Wat dat betreft zou ik meerdere jaren wachten als ik in jouw schoenen stond. Immers het kan verergeren en er is beslist geen sprake van een eindstadium. Pas bij een eindstadium is het definietief vast te stellen en een 2nd opinion nuttig.

Zie verder nog mijn publicatie onder het onderwerp: Hoge Raad mei '98: geen hoge eisen aan bewijs toekomstschade

Re: Rugletsel

Geplaatst: 27 jun 2005 13:00
door Hans V
Kan ik, als niemand concrete uitspraken kan/wil doen dan de schadeclaim openhouden?
Dat is geen enkel probleem. Of dat voor- of nadelig voor je is, zul je zelf af moeten wegen. Dat is niet eenvoudig te zeggen.
Wel moet je een beetje opletten omdat vorderingen in principe kunnen verjaren. (Da's een wat technisch verhaal, je advocaat kan je daarbij goed adviseren aan de hand van de concrete situatie.
Het begon net lekker te draaien, ik had een vaste klantenkring opgebouwd, was zo'n 20 uur per week bezig en van plan om dit uit te breiden naar 30 tot 35 uur. En toen kwam die *** vrachtauto. Dus weg leuke toekomst. Mijn werk, vooral zittend werk, kon ik niet meer volhouden
Dit zijn in de schaderegeling altijd heel lastige klussen. Onderzocht zal dan moeten worden wat je bedrijf op was gaan brengen. Dat is niet eenvoudig te bepalen. Gekeken kan worden naar vergelijkbare bedrijven (als die er zijn).
Juist is dat in de rechtspraak is bepaald dat aan het bewijs van die schade geen heel hoge eisen wordt gesteld, maar het is ook weer niet zo dat aan dat bewijs geen eisen wordt gesteld. (Voor de juridisch geinteresseerden blijkt dat ondermeer uit
http://www.rechtspraak.nl/ljn.asp?ljn=AA4277
en
http://www.rechtspraak.nl/ljn.asp?ljn=AE9243
Naar het onderdeel terecht betoogt, rust op de benadeelde partij de bewijslast ter zake van de omvang van de schade waarvan zij vergoeding vordert, en geldt dit ook voorzover zij deze vordering baseert op verlies van toekomstige inkomsten uit arbeid.
en
De vraag of de benadeelde schade heeft geleden door verlies van toekomstige inkomsten uit arbeid, moet worden beantwoord door vergelijking van de feitelijke inkomenssituatie na het schade veroorzakende voorval met de hypothetische situatie bij wegdenken daarvan. Bij zulk een vergelijking komt het aan op de redelijke verwachting van de rechter omtrent toekomstige ontwikkelingen. (vgl. HR 15 mei 1998, nr. 16569, C97/048, NJ 1998, 624)
't Is dus nog niet zo eenvoudig. Nogmaals: je advocaat moet met deze materie goed uit de voeten kunnen en je dit ook goed kunnen uitleggen.

Succes en sterkte.

Re: Rugletsel

Geplaatst: 27 jun 2005 19:44
door p.vanaarle
Hans V,

Ik kan het oprechtwaarderen wat je nu schrijft.

Verder:
Letselschadezaken kunnen verjaren iedere 5 jaar, maar als duidelijk blijkt uit de correspondentie dat
1. de aansprakelijkheid erkend is
2. blijkt dat je de vordering gestand houdt en dat voor de tegenpartij ook duidelijk moet zijn blijkens correspondenie, dan loopt hij door tot je dood (en mogelijk zijn er dan nog erfgenamen die door kunnen gaan als er nog lopende rechten zijn), of tot de eindregeling.

Als voorgaande 2 punten niet duidelijk zijn, dan dient je advocaat tijdig vóór de verjaring de verjaring te stuiten zoals dat heet.
zie daar op toe, want ook advocaten zijn mensen en kunnen dus fouten maken.

Sukses ermee.

Paul

Re: Rugletsel

Geplaatst: 09 jul 2005 11:56
door mismaakt handje
Van de week een gesprek gehad met mijn advocaat. Hij zei dat tp ongeduldig werd en wilde afwikkelen op 7%. Dit vond hij nog te onzeker. Hij gaat tp voorstellen een arbeidsdeskundige in te schakelen om te zien of ik gereïntegreerd kan worden om het arbeidsverlies zo klein mogelijk te houden. Tuurlijk ga ik hiermee akkoord. Kan denk ik ook niet weigeren, al heb ik al een arbeidsdeskundige in het kader van IRO (omdat ik ervan uitga dat binnen afzienbare tijd mijn wao uitkering wordt stopgezet). Nu gaan dus twee partijen proberen mij op de arbeidsmarkt te krijgen. Helaas is mijn vertrouwen niet echt groot, maar we zullen zien. Want wat zou nou rugsparende arbeid zijn??

Over uitrekenen hoe de toekomst eruit zou hebben gezien als ik gewoon mijn eigen bedrijf had gehad en géén ongeval, heeft hij het niet gehad.

Huishoudelijke hulp wordt wel eens toegezegd, maar dan gaat men uit van zo min mogelijk uren, zo min mogelijk jaren denk ik en een vergoeding van 8 euro per uur ongeveer. Dat houdt in dat ik op de zwarte markt een poetsvrouw zou moeten zoeken. Kan dat zomaar?? Heb ik straks de belastingdienst aan de broek!!

Re: Rugletsel

Geplaatst: 12 jul 2005 12:14
door p.vanaarle
De houding van je tegenpartij / TP is typerend in een situatie, waarbij men weet (of verwacht) dat je schade uitendelijk veel hoger zal (blijken te) zijn. Ze willen die schade dus zo snel mogelijkafwikkelen voor jij in de gaten krijgt, dat die veel hoger is.
Het bedrag dat ze je nu bieden kun je direct als voorschot of onbetwiste claim sowieso incasseren. en dan houd je recht op de rest.
Zie dat onderwerp "onbetwiste claim" op dit forum en kijk ook bij het onderwerp op dit forum: project normering van de Universiteit van Tilburg. dan zie je hoe binnenkort jouw zaak ook dient te worden behandeld volgens die normering.
Met een vergoeding voor een zwart betaalde poetsvrouw hoef je geen genoegen te nemen. Claim een officieel wit tarief en houd voet bij stuk.

Paul

Re: Rugletsel

Geplaatst: 14 jul 2005 23:31
door mismaakt handje
Nou, mede dankzij jullie ben ik al een heel stuk wijzer!
Weet je zo ook of ik bij een afwikkeling in de toekomst open kan houden 'mits geen andere klachten/letsel ontstaat als gevolg van dit letsel'? Immers, zij doen moeilijk over onafhankelijk medische expertise omdat de situatie nu stabiel is. Kan ik me op zich in vinden, maar stel nou dat ik straks meer moet gaan werken en dat niet aankan, of zelfs een hernia of weet ik wat ga krijgen?

Re: Rugletsel

Geplaatst: 15 jul 2005 11:09
door p.vanaarle
Wat jij voorstelt als clausule is dan geen eindregeling. je wilt je zaak dus open houden en niet af laten kopen en dat recht heb je.

Thuis kun je je na letsel weer behoorlijk goed voelen, maar inderdaad is het zo, dat als je bij belasting van je lichaam (arbeid) zich vaak de lichamelijke gebreken / beperkingen pijn dan alsnog (ernstig) openbaren. Je belastbare capaciteit kan ernstig verminderd zijn.
je moe dus eerst thuis veel reserves hebben opgebouwd in je belastbaarheid voor je weer aan het werk wilt gaan.
In een WAO situatie is het dan verstandig eerst te beginnen met enkele uren arbeid op therapeutische basis en dat geleidelijk op te bouwen. als dan blijkt dat je na verloop van tijd gewoon weer kunt werken is of lijkt er natuurlijk (voorlopig) niets aan de hand, maar die ellende kan zich na enige tijd weer gaan openbaren.
Daar moet je rekening mee houden.
groetjes, Paul

Re: Rugletsel

Geplaatst: 15 jul 2005 17:49
door Hans V
Hij zei dat tp ongeduldig werd en wilde afwikkelen op 7%
Maar is je ook duidelijk welk prijskaartje men daaraan verbindt? Vraga altijd gewoon welk concreet getal men nu meent te moeten vergoeden, meer precies: welke schade acht men nu aangetoond? Gebruikelijk zal men dan met een getal komen en misschien met twee getallen. Eén bedrag voor de schade welke men aangetoond acht en een getal waaruit blijkt wat men over heeft voor een definitieve regeling.
Dat eerste getal kun je dan meteen ophalen.

Ik ben met je eens dat twee arbeidsdeskundigen niet echt praktisch is. De positie van beide arbeiddeskundigen is echter anders. De AD-er vanuit de bedrijfsvereniging zal in eerste instantie alleen onderzoeken of je wel of niet arbeidsongeschikt bent. Dat doet hij door je beperkingen af te zetten tegen mogelijke beroepen. Overigens kun je natuurlijk zelf actief worden hoewel ik me het nut afvraag aangezien je aangeeft dat je al voor 20 uur werkt.

Wat betreft huishoudelijke hulp: zie mijn eerdere tip. Als je denkt dat je HH nodig hebt kun je tot een stcihting thuiszog wenden voor professionele hulp. Als deze professionele hulp toekent is de volgende vraag of de aansprakelijke partij deze wil vergoeden. Dat hangt af van de vraag of de hulp in verband staat met het laatste ongeval en dus niet (ook) in verband met het eerdere ongeval.

Het verhaal van de 8 euro per uur etc zal wel van je belangenbehartiger afkomstig zijn. Aansprakelijkheidsverzekeraars zeggen in het algemeen eenvoudig weg dat concrete uitgaven worden betaald. De praktijk in huishoudelijke hulpen is nu eenmaal dat deze zelden in officiele loondienst zijn, maar als er bij jou geen andere mogelijkheid bestaat (zie mijn opmerking over de stichting thuiszorg!) dan zal de verzekeraar je concrete uitgaven vergoden voor zover deze verban houden met het ongeval.



[/quote]

Re: Rugletsel

Geplaatst: 18 jul 2005 17:10
door mismaakt handje
Het voorstel voor een zwartwerkster kwam idd van mijn advocaat, hij gaf niet de voorkeur aan thuiszorg. Dit heeft overigens niets van doen met mijn eerdere ongeval, het gaat puur om rugbelastend werk. Misschien is het handig als ik eens ga opschrijven wat ik niet/niet goed meer kan.

Cijfers zijn nog niet genoemd, alles gaat 'stapje voor stapje' wordt dan gezegd. Al had mijn advocaat een schatting van 7.000 tot 15.000 voor wat betreft die 7%. Heb gisteren weer een brief ontvangen n.a.v. mijn vraag of mijn letsel in de toekomst misschien nog verergert, de medisch adviseur kan dit niet garanderen, mocht ik een expertise willen beveelt hij een arts aan, welke uiteraard (zo schrijft hij) niet officieel gebruikt kan worden. Als ik een onafhankelijk onderzoek wens dan stelt hij een andere arts voor. Pffft wordt er nog maar eens wijs uit....
De AD van het UWV wil mij goed op de arbeidsmarkt proberen te krijgen, evt. omscholing zodat ik financieel in betere positie kom, allemaal aangepast aan mijn situatie uiteraard. Waarschijnlijk zou dat dan inhouden ca. 20 uur maar dan een goed betaalde baan.

De AD van de verzekering zal wel alles in het werk stellen om inkomstenverlies zo beperkt mogelijk te houden. Is het daarom niet handig om eens te laten uitrekenen hoe mijn prognose geweest zou zijn? ivm mijn eigen bedrijf? Of komt dat pas als allerlaatst?

Re: Rugletsel

Geplaatst: 19 jul 2005 17:22
door p.vanaarle
Ik adviseer je alles uit te (laten) rekenen zo snel en zo goed als je kunt, omdat je altijd op alles voorbereid moet zijn. Dan kun je niet overrompeld worden.

Hans V vertelt je niet je nieuwste juiste recht op betaling van het geboden bedrag op je schadeclaim. zoals door Leo De Boer / verzekeraars overeengekomen is met prof. Barendrecht / UVT = De afspraak over de snelle uitbetaling van de onbetwiste claim: Het is zo, dat wat het hoogst geboden is op je schadeclaim ook sowieso alvast snel betaald moet worden als onbetwist deel van die schadeclaim, terwijl de schadeposten (nog) niet erkend (hoeven te) zijn.
Dus met andere woorden: wat de schuldenaar biedt op een erkende aansprakelijkheid en de daaruit voortvloeiende vordering / claim is onbetwist en alvast direct verschuldigd.
Dat stond nog niet in de wet, maar is wel geldige jurisprudentie. Alleen ontrok het verzekeringswezen zich hier voortdurend met allerlei smoesjes en uitvluchten aan. Daarom heeft Prof. Barendrecht daarover een eenduidige overeengekomen gesloten met Leo de Boer / Het Verbond Van Verzekeraars, en moet die geldige overeenkomst daadwerkelijk opgevolgd worden en dat is nu daarmee dus wel wet in het kader van overeenkomsten.'
,,Als er 15.000 euro geëist wordt en verzekeraars zijn het over 10.000 euro eens, dan wordt dat laagste bedrag alvast uitbetaald", zegt directeur Leo De Boer van het Verbond van Verzekeraars. ,,Over de rest onderhandelen we dan verder. Het werd bij claims van verkeersslachtoffers soms al toegepast en het werkt goed. Het is nu algemene regel geworden voor alle letselschadezaken."
Helaas blijkt het in de praktijk, dat die afspraak van Leo De Boer niet nagekomen wordt, in ieder geval niet bij mij en de anderen die ik ken. Er worden nog steeds allerlei smoesjes verzonnen door het verzekeringswezen om die afspraak te verdraaien en om onder de (juiste) betaling uit te komen. Zie dat onderwerp.

Conclusie: Hans V gaat dus met zijn redeneringen weg van de kern van de gemaakte afspraak zoals gepubliceerd in de kranten van 14 en 15 maart 2005. Hij leidt ons dus anoniem af van die afspraak van Leo De Boer. ("Wiens brood men eet, diens woorden men spreekt.") Zie dat onderwerp: onbetwiste claim snel uitgekeerd bron pers 14 maart 2005

Groetjes en succes, Paul

Re: Rugletsel

Geplaatst: 20 jul 2005 18:04
door mismaakt handje
Is iemand bekend met Abax Rekenaars? Zij geven aan onafhankelijk berekeningen te kunnen maken van schadeclaims en bedrijfseconomische analyses igv letselschade bij zelfstandig ondernemers.

Maakt het wat uit wie deze berekening gaat maken? Ik heb begrepen dat de belangenbehartiger iemand aanwijst en de tp hierin niets te zeggen heeft (maar wel moet dokken?).

Re: Rugletsel

Geplaatst: 21 jul 2005 17:34
door p.vanaarle
Ik heb met diverse schaderekenaars ervaring en kan je als beste aanraden IVBL. Die is opgericht door Dr. Pals. Je moet er echter rekening mee houden, dat zelfs de beste fouten kan maken, waarop je dus zult moeten cotroleren en zonodig corrigeren.
Klik op onderstaande link en het wijst verder zichzelf:


http://IVBL.nl/

E-mail: [email protected]

Laat mij horen hoe het verder gaat.

Groetjes, Paul