Pagina 1 van 1

Professor wil derde overlegronde aandelenlease

Geplaatst: 31 jul 2005 14:00
door Pim Fortuin
Hallo gedupeerden,

Ik had de DFT en RTLZ een mail gestuurd met het het stuk wat nu
op de DFT seite staat,en het te plaatsen,of aandacht eraan te besteden
voor ons gedupeerden
Het stuk stond op belegger.nl
Dus mensen niet opgeven en de media end. mails met info blijven sturen,als de regering niks doet,de media wel.

Gr

Professor wil derde overlegronde aandelenlease


DEN HAAG (ANP) - Legio Lease en Bank Labouchere, de belangrijkste aanbieders van aandelenleaseproducten, hebben strafbare feiten gepleegd en hebben daarmee in strijd gehandeld met de Wet Consumentenkrediet (WCK). Dit stelt hoogleraar rechtssociologie Nick Huls in het vrijdag verschenen Nederlands Juristenblad.
Hij pleit voor een derde en laatste onderhandelingsronde om de juridische houdbaarheid van de Duisenberg-regeling te onderzoeken. Volgens hem is de wet WCK van toepassing op een aanzienlijk deel van de aandelenleaseportefeuille en is een deel van de transacties nietig.
Afgelopen april stelde oud-centralebankpresident Wim Duisenberg een regeling voor in de omvangrijke Legio Lease-affaire, die in juni door grote groepen beleggers werd geaccepteerd. Na jarenlange strijd kwam er een einde aan het conflict tussen grote groepen gedupeerde afnemers van aandelenleaseproducten en de bank Dexia. Een eerdere bemiddelingspoging van oud-ombudsman Marten Oosting was vorig jaar mislukt.
Volgens Huls is Duisenberg bij zijn schikkingsvoorstel niet ingegaan op de juridische details en richtte zijn compromis zich vooral op de kwijtschelding van de schulden die resteerden nadat de effectentransacties waren afgelopen.
Aandelenleasetransacties zijn niet alleen een beleggingsproduct, zij vormen ook een lening. Maar tot nu toe is volgens Huls de effectenleasekwestie nog nooit benaderd vanuit het perspectief van de wet WCK, de wet die kredietverlening aan de consument reguleert.
Als gevolg van de schikking van Duisenberg krijgen beleggers van Dexia een korting van tweederde op de restschuld bij afloop van hun effectenleaseovereenkomst. Partners die hebben meegetekend, krijgen hun restschuld volledig kwijtgescholden. Voor klanten die eerder ingingen op een aanbod van Dexia, komt een ruimere regeling.
Eind jaren negentig, toen de beurs record na record boekte, waren aandelenleaseproducten enorm populair. Vanaf 2000 daalden de koersen echter hard, waarna veel mensen met een restschuld kwamen te zitten. Dit omdat de aandelen onvoldoende geld opleverden om de lening af te lossen.

Re: Professor wil derde overlegronde aandelenlease

Geplaatst: 31 jul 2005 17:14
door BERENDIEN
Net van het nieuws dhr Duisenberg is overleden.

Re: Professor wil derde overlegronde aandelenlease

Geplaatst: 31 jul 2005 21:08
door henkgeluk

Personalia Prof. Mr N.J.H. Huls

Prof. Mr N.J.H. Huls (22-6-1949) is hoogleraar rechtssociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en tevens deeltijd hoogleraar (0,2) aan de Universiteit Leiden.

Van 1968 tot 1973 studeerde hij rechten te Utrecht en in aansluiting daarop werkte hij vier jaar aan zijn dissertatie als een aio avant la lettre In die tijd was hij actief in de wetswinkel, en later was hij werkzaam bij de bureaus voor rechtshulp in Eindhoven, waar hij tevens zijn vervangende dienstplicht vervulde en Amsterdam.

In 1981 promoveerde Huls in Utrecht op het onderwerp consumentenkrediet. In aansluiting hierop ging hij werken bij de rijksoverheid. Na een kort dienstverband bij Financien (WJB) was hij vanaf 1984 projectleider voor de nieuwe wet consumentenkrediet (WCK) op het ministerie van Economische zaken (Directie consumentenbeleid) tot juni 1990.

De laatste twee en een half jaar combineerde hij het ambtenaarschap met de functie van Mentor bij de Nederlandse Raad voor de juridische samenwerking met Indonesiƫ. Huls begeleidde Indonesische promovendi en gaf gastcolleges in Nederland en in Indonesiƫ.

Vanaf 1990 keert hij volledig terug naar de universiteit. Hij werd Directeur van het multidisciplinaire Onderzoekscentrum Sturing en samenleving van de RU Leiden, dat later werd omgedoopt tot Recht en Beleid. Hier ontwikkelde hij een interesse voor maatschappelijke sturingsvraagstukken en rechtstheorie. In zijn Leidse periode heeft hij ook de functie van secretaris van de verkenningscommissie rechtsgeleerdheid (Commissie Franken) vervuld.

In 1996 wordt Huls benoemd tot hoogleraar Recht en Techniek aan de TU Delft (oratie: recht in de risicomaatschappij, 1997) een jaar later volgt een benoeming in deeltijd te Leiden als rechtssocioloog (oratie: Make my day. Een rechtssociologische herwaardering van faillissementswaarden, 1998).

De komende tijd zal Huls zich bezighouden met de volgende onderwerpen

* Het schrijven (i.s.m. Roel Pieterman) van een inleiding rechtssociologie ten behoeve van het Rotterdamse en Leidse onderwijs.
* Onderzoek naar multidisciplinaire wetgevingsvraagstukken (onderhandelend wetgeven).
* Transformatieprocessen in de juridische professies.
* Sturingsvraagstukken in de risicomaatschappij.



gr

henk geluk

Re: Professor wil derde overlegronde aandelenlease

Geplaatst: 31 jul 2005 21:11
door JH
waarom opnieuw een topic openen als dit onderwerp reeds is geopend ?

http://forum.trosradar.nl/forum/viewtopic.php?t=31685

Re: Professor wil derde overlegronde aandelenlease

Geplaatst: 31 jul 2005 21:15
door Blackbird
Oud nieuws, is er niet wat anders.

Ik heb zelfs de http://www.bn.nl al ingelicht maar het kwam alleen s'morgens vroeg op de radio, hoort BN bij Dexia Bank?????

Ik denk het wel :!:

Re: Professor wil derde overlegronde aandelenlease

Geplaatst: 31 jul 2005 21:35
door Notenkraker
Komt zeker niet in jouw kraam (en die van Dexia) te pas, JH? Gelukkig wel in de onze.

Re: Professor wil derde overlegronde aandelenlease

Geplaatst: 31 jul 2005 21:39
door JH
notenkraker :lol: :lol: :lol: :lol:

Re: Professor wil derde overlegronde aandelenlease

Geplaatst: 31 jul 2005 21:49
door Pim Fortuin
NEDERLANDS JURISTENBLAD

Prof. mr N.J.H. Huls
Is de Duisenberg-regeling royaal genoeg voor alle legitieme Dexiaclaims?
Tijdens de bemiddeling van Duisenberg zijn de meeste procedures stopgezet, maar een vloedgolf van rechterlijke procedures kan alleen definitief voorkomen worden als de consumenten en hun advocaten er van overtuigd zijn dat alle juridische aspecten adequaat zijn meegewogen. De Wet Consumentenkrediet is van toepassing op een aanzienlijk deel van de portefeuille met alle consequenties van dien. Een pleidooi voor een derde en laatste onderhandelingsronde.

Gr,

Re: Professor wil derde overlegronde aandelenlease

Geplaatst: 31 jul 2005 22:12
door Elias
Met dat "laatste" ben ik het nog niet zo eens met prof. Huls......
.....een derde en laatste onderhandelingsronde.
Een beetje voorbarig. Tot op heden heeft Dexia (en overheid) er alles aan gedaan om de touwtjes volledig in eigen hand en het deksel op de beerput te houden.

Voorbarig en zeker geen voorwaarde(n) VOORAF , mocht het zover komen...... Eerst open en eerlijk onderhandelen, met ALLE PARTIJEN en BELANGHEBBENDEN.

Groet,
Elias.

Re: Professor wil derde overlegronde aandelenlease

Geplaatst: 31 jul 2005 22:36
door Pim Fortuin
Actualiteiten

De komende tijd zal Huls zich bezighouden met de volgende onderwerpen:

Samen met Marc Loth is Huls programmaleider Rechtspleging en geschilbeslechting, een van de onderzoeksterreinen waar de EUR zich de komende tijd verder gaat profileren. Hij bereidt een congres voor over de relevantie van Legitimation durch Verfahren, de rechtssociologische klassieker van Niklas Luhmann
Multi-disciplinaire regulerings- en handhavingsvraagstukken) . Kritische reflectie op concepten als bruikbare rechtsorde, recht in de tweede linie, o.a. voor de Vereniging van wetgevingsbeleid (WOK) en het Ministerie van verkeer en waterstaat, het expertisecentrum Handhaving van the ministerie van Justitie en het project Next generation Infrastructures (met TUD).
Krediet en schulden.De Wet Consumentenkrediet wordt vervangen en de WSNP wordt vernieuwd. We streven naar een nieuwe onderzoekslijn waar crediteurengedrag vooropstaat (Crediteurenplatform; Intrum Justitia, deurwaarders)
Juridische professies en beroepsethiek,. No cure no pay, juridisch loket en toegang tot het recht. Commercialisering van het notariaat.