daar is hij weer: Hans V(erzekeraar) / Hans Verkouteren.
Pas op voor zijn adviezen. Hij behartigt de belangen van verzekeraars en leidt je weg van de beste belangenbehartigers en IVBL en vooral van dit forum en stichting de ombudsman.
Weet wie je tegenover je krijgt: Ik heb trouwens nog een mooie prent die dat ilustreert en die was volgens mij van vvls. Klik op onderstaande link:
http://i7.photobucket.com/albums/y268/p ... gineel.jpg
Binnen het kader van een rechtsijstandsverzekering kun je de voorstellen van de rb-verzekeraar laten toetsen in de zogenaamde geschillenregeling, ook dat zonder risico en kosten.
Wat hierboven in quot staat, betekent in de praktijk, dat wat de rechtsbijstandsverzekeraar biedt in het belang is van het verzekeringswezen en als je gebruik maakt van hun geschillenregeling draaien ze het wel zo, dat ze je proberen "met een kluitje in het riet te sturen" en je proberen je rechten en polisrechten afhandig te maken. Ik spreek uit ervaring en adviseer je zo snel mogelijk met betere belangenbehartigers contact op te nemen, voordat ze je rechten uit handen hebben gespeeld. overigens is het ook heel verstandig om nu van de mogelijkheid gebruik te maken om donateur te worden van Stichting De Ombudsman en daar kun je tegen zeer lage tarieven hulp krijgen die jouw belangen dienen.
Stichting De Ombudsman en Interpolis gaan 'pijndossiers' van letselschadeslachtoffers van de Tilburgse verzekeraar aanpakken. Het gaat om een proef van twee jaar.
Belangrijk in dit verband,
Persbericht:
De Ombudsman breidt dienstverlening aan donateurs uit
(9/15/2005)
De Ombudsman in Hilversum gaat zich meer richten op individuele dienstverlening aan mensen die geen gehoor vinden voor hun klacht. Het was altijd al mogelijk om informatie en advies in te winnen bij De Ombudsman. Nieuw is dat mensen voortaan verdergaande hulp kunnen krijgen, zoals bemiddeling of ondersteuning bij juridische procedures. Voorwaarde is dat zij donateur worden van De Ombudsman.
Het nieuwe beleid wordt ondersteund met een geheel vernieuwde website die op 19 september 2005 de lucht ingaat. Via een inlogcode krijgen donateurs exclusief toegang tot alle informatie. Daarop staan de klachtwegen, stappenplannen, voorbeeldbrieven en tips. De Ombudsman is het oudste klachteninstituut en komt al meer dan 30 jaar op voor de rechten van burgers. Een van de belangrijkste taken is het signaleren van klachten. Als bepaalde klachten vaker voorkomen, onderneemt De Ombudsman actie door bijvoorbeeld media-aandacht te vragen. Individuele dienstverlening gebeurde echter zelden. Die weg gaat De Ombudsman nu wel op. Directeur Els Prins: “We merken steeds vaker dat mensen de weg niet meer weten in deze maatschappij. Ze lopen vast in een woud van regels, die ook nog eens voortdurend veranderen. Veel mensen hebben de energie niet om hun klachten zelf op te lossen. Ze laten het er bij zitten, terwijl ze wel in hun recht staan. Denk aan ouderen die nee te horen krijgen als het gaat om thuiszorg of Wvg-voorzieningen. Of aan arbeidsongeschikten die bij de herkeuring door het UWV hun WAO kwijtraken. We hebben ze altijd voorzien van praktische informatie en advies, maar meer konden we niet bieden. Dat was wel eens frustrerend.” De dienstverlening die De Ombudsman gaat aanbieden is exclusief voor donateurs. Tegen een voordelig tarief kunnen zij hun klacht of probleem voorleggen aan een gespecialiseerde jurist. Na dossieronderzoek volgt een advies over verdere stappen. Als het gaat om bemiddeling en ondersteuning bij het indienen van een klacht of bezwaar wordt eerst de haalbaarheid getoetst. Donateur worden kan via
www.deombudsman.nl of telefonisch 035- 6722722.