Pagina 1 van 1
Zelfreinigende bakovens
Geplaatst: 12 dec 2005 13:02
door marcelg
Zelfreinigende bakovens
Kan me iemand vertellen of zelfreinigende bakovens zo goed zijn als de brochures en de verkopers ons willen laten geloven?
De verkoper heeft me verteld dat het enorm stinkt als de bakoven zich zelf gaat reinigen middels het pyrolyse principe. Daar kan ik mee leven als de bakoven daarna inderdaad maar met een vochtig doekje schoongemaakt hoeft te worden. Maar werkt het?
En dan zijn er nog diverse andere principes te koop zoals wanden waarop het vuil vanzelf verdwijnt en andere hans kazan trukjes. Wie heeft hier wat voor ervaring mee.
Re: Zelfreinigende bakovens
Geplaatst: 12 dec 2005 22:49
door omerobbie
Wij hebben een Smeg-oven met pyrolyse van 4 jaar oud.
Onze volgende oven zal hoe-dan-ook zo'n pyrolyse krijgen, want wij vinden het een uitstekende oplossing. 1 a 2 keer in het jaar voeren we zo'n pyrolyse behandeling uit; even schoonvegen en de oven is weer als nieuw: geen geurtjes meer en alles weer perfect schoon.
Dat stinken is tijdelijk (zeker als je veel ingebrande vetrestjes hebt)
Het werkt volgens het principe dat de oven richting de 500 graden gaat. Alle restjes en luchtjes worden dan tot as verbrand.
Zo genoeg?
Re: Zelfreinigende bakovens
Geplaatst: 13 dec 2005 01:40
door Keukengek
pyrolyse werkt echt.
en als je voor een oven kiest met dit systeem dan kies je automatisch voor de duurdere exemplaren met een beduidend minder keuze in het aantal type.
Als je dit geen probleem vind kies dan voor een
Siemens
Bosch
Neff
Gaggenau
Deze beschikken over een soort katalysator, dit is een klein filtertje die alle lucht uit de oven voor 80% filtert van ongewenste luchtjes.
En dit dus altijd, tijden de normale bereidings funkties maar ook tijdens het reinigen met pyrolyse.
Dit filtertje kun je heel makkelijk doormiddel van een bayonet sluiting demonteren en in een sopje of in de vaatwasser reinigen.
Wel is en blijft het noodzakelijk een oven na gebruik gewoon te reinigen, als je dit iedere keer na gebruik doet zal dit vrij eenvoudig gaan.
Doe je dit niet na elk gebruik dan zal het achtergebleven vuil, vet en dergelijke inbranden en is dan moeilijk te verwijderen.
Hierbij kan het zeer goed helpen de wanden in te smeren met groenezeep en dit een paardagen te laten zitten. Groenezeep lost het vuil op. Allee is dit niet een echt leuk klussje.
Andere systemen zijn zeker goede alternatieven maar let er dan op dat je een oven aanschaft die goed geemalleerd is, ook hier zijn de ovens van eerder genoemde merken heel goed in. Bijna al deze ovens worden standaard met het eerder genoemde filter uitgevoerd. Alleen de goedkopere type niet, hierin kan je het filter in alle gevallen wel nog als extra optie mee bestellen of later als nog bestellen als je daar nog behoefte aan hebt.
Maar als je toch bereid bent om een behoorlijk groot bedrag neer te tellen voor een oven overweeg dan de combi/stoomoven van Gaggenau.
Als je heir alle informatie over wenst maak dan bij Gaggenau een afspraak voor een kookdemo. Deze geeft je alle info en kost niets.
Dan kun je daar ook alle ander ovens bekijken Gaggenau en Siemens in 1 bezoek.
Daarna kan je dan de beste keuze maken en ik weet al welke dat gaat worden. Stomen is gezond, kinderlijk eenvoudig en je eet nog veel lekkerder ook. Daarnaast kun je met dit apparaat elke denkbare maaltijd ontdooien, opwarmen, koken, bakken en braden.
Alleen geen magnetron funktie en het opwarmen van vloeistoffen is niet echt makkelijk. Al heb je met dit apparaat echt geen behoefte aan de magnetron funktie.
Het reinigen van deze machine is nog eenvoudiger want ook dit gebeurd via de stoom funktie.
Een speciale reinigingsstand welke standaard aanwezig is.
Als extra voordeel is dat deze machine voorzien is van een rechts of links draaiende deur inplaats van een klep.
En je kunt voor maar liesfte 12 personen een complete maaltijd bereiden en dat in een machine die maar 45 cm hoog is.
Vergelijk en beslis dan pas, dat is het onderzoeken meer dan waard.