Pagina 1 van 1

krediet-protector

Geplaatst: 28 feb 2006 15:51
door goldy1
Hallo,

Wij hebben een offerte van Afab ontvangen, met een kredietprotector, waarin wij een eenmalige storting moeten doen van € 1.950,--. Dit bedrag wordt meegenomen in de lening.
Nou is onze vraag als wij deze overeenkomst tekenen, en de lening gaat achteraf niet door zitten wij dan automatisch vast aan deze protector?

Alvast bedankt voor de reactie.

Re: krediet-protector

Geplaatst: 28 feb 2006 16:14
door Jan1
Betalen om een lening te kunnen/mogen afsluiten? Denk toch eens na, en trek je conclusie.

Re: krediet-protector

Geplaatst: 28 feb 2006 16:28
door Dilbert29
@Jan1

Dat lijkt me een uitstekende tip, mensen zijn echt naief tegenwoordig. Wie gaat er nu betalen om een lening te mogen afsluiten en laat die betaling dan ook nog meenemen in de lening? En wat is eigenlijk een kredietprotector?

En waarom ga je met AFAB in zee als je net zo goed naar je eigen bank kunt gaan voor een betrouwbare lening?

Re: krediet-protector

Geplaatst: 28 feb 2006 16:38
door goldy1
Wij hebben gewoon meerdere offertes aangevraagd, en alleen bij AFAB zit een koopsompolis vast, die uitkeerd bij overlijden. Vandaar onze vraag. Wij twijfelen over de offerte.

Re: krediet-protector

Geplaatst: 28 feb 2006 16:42
door Alco
Uw vangnet in geval van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, ziekenhuisopname, ongevallen en overlijden.

De dekking van de Krediet-Protector is erg ruim. Consumenten sluiten een krediet veelal af om een aanschaf te doen die als onmisbaar wordt beschouwd. Bijvoorbeeld een auto. Dat geldt ook als het inkomen onder druk komt te staan door werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of overlijden. De Krediet-Protector zorgt er dan voor dat het gezin over de gefinancierde aanschaf kan blijven beschikken. Tevens beschermt het de kredietwaardigheid.

Zodra één van de genoemde probleemsituaties zich voordoet, wordt het verzekerde maandelijkse termijnbedrag vergoed. De Krediet-Protector biedt naast deze financiële zekerheid standaard de juridische bijstand van Rechtswijzer, waardoor niets meer aan het toeval wordt overgelaten.

Neem het advies van hierboven over en ga naar uw bank.

Re: krediet-protector

Geplaatst: 28 feb 2006 18:51
door flepp
Verzekeren gaat makkelijk maar betaald krijgen bij problemen wat moeilijker, de verzekeraar zal eerst kijken of er een reden is om niet uit tebetalen bij werkeloosheid of ziekte.
Lees eerst altijd goed de voorwaarden voor je zo n polis afsluit.

Re: krediet-protector

Geplaatst: 28 feb 2006 19:30
door Petra12
De voorwaarden van een dergelijke betalingsbeschermingspolis zijn doorgaans zo streng, dat de verzekeraar vrijwel nooit hoeft uit te keren.

Bovendien wil AFAB deze polis in de vorm van een koopsompolis afsluiten bij je lening. Dat betekent dat je nog jaren en jaren aan die polis vastzit, ook al heb je je lening (vroegtijdig) afgelost.

Dus: gewoon niet doen! AFAB probeert je wellicht te lokken met een lage rente, maar op den duur ben je bij dit soort kredietboeren duurder uit dan bij een gewone bank. Lees ook de thread over DSB-slactoffers: AFAB past precies dezelfde gemene trucs toe:

1. allerlei verzekeringen laten meesluiten waardoor je toch duurder uit bent
2. tijdelijk een lage rente, maar zodra je de lening hebt afgesloten, gaat de rente "ineens" omhoog
3. lange looptijden, zodat de lening goedkoop lijkt. Gevolg: de auto die je koopt met de lening is na 10 jaar wel weer aan vervanging toe, maar jij mag nog 20 jaar doorbetalen omdat je een krediet van 30 jaar hebt afgesloten
4. ze noemen bij het maandbedrag alleen de rentebetaling en "vergeten" te vermelden dat je de aflossing moet laten lopen via een extreem dure spaarpolis

enzovoorts enzovoorts

Re: krediet-protector

Geplaatst: 28 feb 2006 21:56
door wrx
Afab,ja wat moet je ermee.Volgens mij net zo gemeen als de dsb.

Re: krediet-protector

Geplaatst: 28 feb 2006 22:58
door particulier
Goldi, nooit een verzekering afsluiten tegen koopsom. Mocht je de lening sneller aflossen, heb je dus teveel premie betaald. Probeer dat dan nog maar eens terug te krijgen. Bovendien betaal je over die premie rente omd at dat mee is genomen in je lening.

Kijk eens ook naar de alternatieven Ohra, FBTO of Centraal Beheer. Rente is rond de 7-8 %, schuld wordt veelal vrijgescholden bij overlijden. Maar vraag dat na.

Re: krediet-protector

Geplaatst: 01 mar 2006 09:52
door Fin_coach
Een kredietprotector is nooit verplicht te nemen. Meestal zitten in dit soort producten een dekking tegen arbeidsongeschiktheid, onvrijwillig werkloosheid en/of overlijden.

U zult dus de volgende zaken moeten afwegen:

Arbeidsongeschiktheid
Kan ik überhaupt arbeidsongeschikt raken, door de wetgeving vanaf januari is het enorm moeilijk om nog arbeidsongeschikt te worden. Het eerste jaar zal de werkgever 100% van uw inkomen blijven betalen en in veel gevallen het 2e jaar ook. In de meeste gevallen zult u na het afsluiten van een lening 2% van het kredietlimiet aflossen. Mocht u in problemen raken dan kan in goed overleg dit naar 1% worden gezet, dit betekend dat u de helft van de maandlast kwijt bent u kunt dan zelf zien of het haalbaar is.

Onvrijwillig werkloosheid
Hoe staan de zaken bij uw bedrijf ervoor, gaan er veel collega's weg door bijvoorbeeld reorganisaties etc. Hoe stabiel is uw eigen functie als het bedrijf waar u voor werkt als men zou gaan reorganiseren etc. Ook hier geld het voorgaande met betrekking op de 2% en 1 procent aflossing. Kijk of de mandlast dan nog te dragen is.

Overlijden
Dit is een onzekere factor, u zult moeten kijken of u de maandlast dan nog te dragen is ook als de maandlast 1% van het kredietlimiet zou zijn.

Als u deze zaken eens goed op een rijtje zet en de maandlast als leidraad kunt u een goede beslissing nemen. Meestal word een product als krediet-protector niet eens met de klant doorgenomen maar er gewoon bij gedaan zonder de vraag te stellen of dit echt noodzakelijk is. 1 ding is van belang en dat is dat dit soort producten nooit verplicht is!!

Re: krediet-protector

Geplaatst: 01 mar 2006 20:04
door wrx
Als je komt te overlijden,en je hebt geen nabestaanden dan valt er toch ook niks te halen.Ik zou overgens wel altijd een ovr sluiten als je meer dan 20000 euro leent.

Re: krediet-protector

Geplaatst: 01 mar 2006 20:27
door scully1
NOOIT DOEN!!! 20% extra lenen voor een verzekering is belachelijk.
Bij de FBTO/OHRA kun je online lenen tegen rente's in de 6% en hoef je geen verzekeringen af te sluiten.

Re: krediet-protector

Geplaatst: 01 mar 2006 20:55
door idi
Je moet bij een pl of dk NOOIT een orv of iets dergelijks afsluiten.
Ten eerste wordt je maandelijkse termijn dan hoger, ten tweede kun je nooit meer van die orv afkomen. Ook na het oversluiten van een lening naar een andere financier zit je aan die orv vast tot het einde van de looptijd (meestal looptijd vanaf 15 jaar). Een nieuwe financier kan deze orv nooit overnemen en jij als geldlener kan de orv nooit afkopen!
Ga toch naar een vertrouwde bank of verzekeringsmij. Stap nooit in de vuile leugens van de DSB-derivaten!!!!!

Re: krediet-protector

Geplaatst: 02 mar 2006 08:30
door goldy1
Wij gaan niet in zee met AFAB, hebben via de mail meerdere malen vragen gesteld, en totaal geen reactie terug ontvangen, begin is al slecht bij hun.
Wij gaan wel naar onze eigen bank. Bedankt voor alle reacties!

Re: krediet-protector

Geplaatst: 02 mar 2006 19:00
door Petra12
Heel verstandig, Goldy. Nu maar hopen dat Suzi uit de DSB-thread ook eens verstandig wordt....

Re: krediet-protector

Geplaatst: 04 mar 2006 02:18
door dolphinns
Tja, ik begin nu te denken. Niet via afab een verhoging van huidige krediet afgesloten, maar via ander tussenpersoon. Bij mijn vorige krediet heb ik een koopsompolis van bijna 1000 euro betaald. Nu wilde ik mijn krediet met 5000 verhogen, er zat wel een koopsompolis bij voor overlijdensrisio, onvrijwillige werkloosheid en voor arbeidsongeschiktheid. De koopsom was weer bijna 1000 euro. Mijn partner werkt niet, dus als mij iets overkomt, kan zij voor de kosten opdraaien. Dit is nu afgedekt. Door zo'n aangeboden polis af te sluiten, voorkom ik dit toch?