Aan de keuze van de stoomoven zijn een paar nadenkers verbonden.
De Miele hogedruk stoomoven :
- hogere prijs dan een een drukloze > willen we dat uitgeven of hebben wij geen behoefte aan de meerwaarde
- nauwkeurig instelbaar tussen 50 en 120 graden
- door gebruik van hoge druk extra veel gebruiksmogelijkheden met gerechten (teveel om op te noemen, maar bel voor een afspraak met het Miele infocentrum en maak een afspraak voor een demodag 0347-378911)
- vaste wateraansluiting noodzakelijk > kan een nadeel zijn, maar water komt overal
- vaste afvoer noodzakelijk, da's niet altijd makkelijk
- elke twee jaar de deurring + ventiel vervangen > iets van 55 euro.(vergeten de meeste verkopers te vertellen)
- aan te bevelen is de 10 jaar garantie die Miele als extra biedt. Niet dat het nu een beroerd ding is, maar het is wel lekker tien jaar garantie op een dergelijk complex apparaat.
- lekkerder eten, gezond en snel klaar.
- Geen gewone ovenfunctie.
- Design : smaakgebonden, maar ik vindt haar zeer fraaie rondingen hebben.
- Optie : een liftdeur waarmee je haar een vlakker uiterlijk kunt geven.
- gebruik ik hem zelf : ja, althans mijn vrouw wil (na mij
) nooit meer zonder.
Alle volgende apparaten hebben geen vast water/aanvoer maar een reservoir.
De Miele drukloze stoomoven :
- Nauwkeurig instelbaar tussen 40 en honderd graden (ingebouwde boiler).
- geen vaste water aan/afvoer noodzakelijk
- lagere prijs
- 2 formaten, eentje kan zelfs in een bovenkastje worden gemonteerd.
- fraai design, helemaal de navitronic serie
- overigen specs via
http://www.miele.nl (button productinformatie > inbouwapparatuur > stoomovens
Gebruik je hem zelf : nee, maar wel mee gewerkt.
Ook een mooie : Dè Kuppersbusch.... de wie? Kuppersbusch.Een heel oud merk met technisch fraaie apparaten. Om het typen wat te bekorten heb ik de tekst van hun even gekopieerd :
De temperatuur van zowel de stoomfunctie als de heteluchtfunctie is traploos instelbaar. U kunt dus gerechten opwarmen op 95°C zonder dat ze nagaren. Of u kunt bijvoorbeeld zalm op exact 80°C bereiden, waardoor de zachte structuur en kleur behouden blijven. Ook ontdooien op 40°C behoort tot de mogelijkheden
Ook deze heeft een electronisch gestuurde bolier.
Dit is wel een combinatie-apparaat.
Heb je hem zelf : nee, maar wel mee gewerkt.
-
Bosch - Drukloze stoomoven.
Dit vertelt Bosch Drukloos stoomsysteem met 5 temperatuurstanden: 60°C, 70°C, 80°C, 90°C en 100°C
Prijs ook hier in het voordeel.
Mee gewerkt, nee wel zien werken.
-
Neff, identiek aan de Bosch, iets anders van design en een paar tientjes duurder.
-
Siemens : identiek aan de Bosch en Neff. Alleen geeft Siemens aan dat de temeratuur circa 100 graden is. Het 3 tal werkt met een druppel systeem. In de bodem van het apparaat is een vangschaaltje aangebracht. In het middel bevindt zich een hitteplaatje waarop telkens een druppel valt. Deze vormt stoom welke zich via de sleuven van een rooster in de ovenruimte verspreiden.
De temperatuur van deze stoom kan licht afwijken van de ingestelde temperatuur.
Voor alle drie geldt : prima apparaten, goede prijs en goede service wat ook voor de Miele geldt overigens. Met de service van Kuppersbusch heb ik geen ervaring.
-
Er zijn natuurlijk nog meer stoomovens (al dan niet combinaties) van o.a. Atag, Smeg, Ariston, Aeg, Gaggenau enz.
Daarnaast biedt Neff nog een stoominzet voor in de oven. Dit is ook een mooi drukloos systeem. Bijkomend voordeel van dit systeem is dat je in plaats van water ook wijnen kan gebruiken om te stomen.
Succes met de keuze.
Mr.P.