Pagina 1 van 1

De Bitterballen van Van Dobbe!

Geplaatst: 01 mei 2006 15:07
door Gromek
Even buiten het feit of het gezond is of niet, is er volgens mij iets mis met de bitterballen van Van Dobbe!

Als ik deze op de manier frituur (in olie) zoals dat vermeld staat op de verpakking en website, vallen deze toch elke keer uit elkaar in de fituurpan!

Hierdoor is de olie ook direct verpest, en moet deze vervangen of gefilterd worden.

Heel vervelend.

Heeft er misschien iemand anders ook hetzelfde probleem mee?
Ik frituur in een best dure pan, met digitale aflezing en meting van de temperatuur.

Ik heb op diverse andere manieren geprobeerd de ballen te frituren (met lagere en hogere temepraturen, en bevroren, ontdooid en half ontdooid), maar ze blijkven spontaan uitelkaar vallen.

De smaak is lekker, maar niet tegen elke prijs!

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Geplaatst: 03 mei 2006 09:47
door *Sara*
Ik heb daar nooit last van hoor. Maar anders kan je beter die van Mora kopen ofzo, ben je overal van af!

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Geplaatst: 03 mei 2006 10:28
door mve2
maar die zijn lang niet zo lekker als die van dobbe trouwens de kroketten van dobbe zijn ook lekker

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Geplaatst: 03 mei 2006 10:42
door Gromek
Ik weet dat ik andere kan kopen (ook al smaken die van mora helemaal nergens naar), maar het gaat mij er om, dat hoe ik ze ook bak/frituur, er vrijwel nooit een een mooie krokante (wat stevige) buitenlaag heeft, en als je ze licht vastpakt, om in mosterd te dippen, je ze direct fijnknijpt zonder enige moeite!
Ik kan ze wel 15 minuten bakken, dan is de buitenkant wel krokant, maar dan is hij niet meer te eten.

En, *Sara*, hoe bak jij ze dan?

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Geplaatst: 03 mei 2006 18:40
door komijntje
precies hetzelfde probleem gehad, ze vallen in de pan uit elkaar
2x geprobeerd, koop ze nu nooit meer; je kunt gelijk je vet weggooien,
zonde van je geld javascript:emoticon(':x')
Mad

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Geplaatst: 04 mei 2006 22:55
door hharteman
Dat had ik met de kroketten van Dobbe dus ook.
Nu bak ik ze vanuit de diepvries 2 minuten en zet het mandje dan omhoog en wacht 5 minuten.
Dan gaan ze er weer 5 min in en heb dan prima kroketten die heel blijven.
Misschien moet je ook zoiets met de bitterballen proberen.
Ik zou ze in ieder geval altijd vanuit de diepvries bakken.

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Geplaatst: 11 mei 2006 16:22
door inxsnl
De dobbens zijn over het paard getilde kroketten en bitterballen.
Daarnaast nog eens erg duur.
Hebro kalfs kroketten zijn veel lekkerder en veel goedkoper.
En ze gaan niet open tijdens frituren

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Geplaatst: 11 mei 2007 05:36
door Diny Velds
Klopt van Dobbe heeft een te zachte buitenkant en valt inderdaad ook in mijn Tefal pan met temperatuur meter uit elkaar zodat je vet ook verknoeid is.

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Geplaatst: 13 mei 2007 11:52
door Nita
Hoe de bitterballen van Dobbe smaken?daar ben ik nooit achter gekomen.Bij het frituren viel alles uit elkaar zodat ik het gelijk met het vet weg kon gooien.

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Geplaatst: 13 mei 2007 14:06
door mastertjuh
Wel eens de echte Kwekkeboom-kroketten gehad ?

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Geplaatst: 14 mei 2007 11:25
door jiping
Net zoals iemand hiervoor al zei;

Ik bak van dobben producten ook korter dan aangegeven en dan valt er niks uit elkaar.
als je te lang bakt komt de vulling eruit zetten en valt het hele ding uit elkaar.

volgens mij staat bij de instructie dat je ze 10 minuten moet bakken maar dat is naar mijn ervaring veel te lang en dan vallen ze uit elkaar.

ik lust in ieder geval geen ander merk naast van dobben en kwekkeboom,
ik vind de rest ronduit smerig met van die bruine massa met draden vlees. :x

ik vond het ook wel positief dat bij een consumenten programma waarbij ze fabrieken bezochten waar kroketten gemaakt werden ze overal geweigert werden maar bij van dobben direct naar binnen mochten en het hele productieproces mochten filmen.

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Geplaatst: 14 mei 2007 11:36
door NijMeGeN
Dat wilt ook al heel wat zeggen toch jiping, dan hebben ze niks te verbergen.

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Geplaatst: 22 mei 2007 15:36
door flashsound
van dobbe staat voor kwaliteit al sinds 1936 want het is goed spul van hun. als in de frituur de bitterballen uit elkaar vallen kan ik maar drie dingen bedenken een frituur pan stat te heet twee slechte olie gebruikt drie te lang erin laten zitten want iets anders kan het niet zijn.
want voor de rest is het van van dobbe prima te eten.

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Geplaatst: 12 sep 2007 17:12
door omamia
In het verleden stond op de verpakking van dobbe kroketten, dat de kroketten bevroren 2 miniuten op 180 graden in het vet moet laten zakken, 2 minuten uit het vet moet laten rusten en dan nog 4 minuten in het vet moet bakken.
Tegenwoordig staat op de verpakking 8 minuten bakken op 180 graden.
Beide manieren gaan bij mij bijna altijd goed.

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Geplaatst: 04 okt 2007 13:14
door ST
Ik vind Van Dobbe producten smerig.

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Geplaatst: 05 okt 2007 14:28
door consumentENcommentaar
Van dobben producten bevatten smaakversterkers zoals E621 (ofwel vetsin of monosodium glutamaat) waarvan je behoorlijk beroerd kunt worden. Volgens sommigen is het kankerverwekkend, volgens andere prikkelt het de hersenen om meer van het produkt te gaan eten. Als de Chinees het gebruikt wordt er schande van gesproken, dat menige snack-, worst-, soep- en chipsfabrikant er gretig gebruik van maakt is vrijwel onbekend.

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Geplaatst: 06 okt 2007 12:21
door NijMeGeN
Nou ik ben er anders nog nooit beroerd van geworden.

Re: De Bitterballen van Van Dobbe!

Geplaatst: 30 okt 2007 17:27
door jiping
Dat vetsin zit bijna overal in,
het zit bijv. ook in salades