Pagina 1 van 1

Alle verzekeraars in de fout!

Geplaatst: 17 mei 2006 18:08
door singsing
Alle verzekeraars de mist in met beleggingsproduct


AMSTERDAM (ANP-AFX) - Bijna alle grote verzekeraars hebben klanten verkeerde beleggingsopbrengsten voorgespiegeld. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) woensdag heeft gepubliceerd.
Volgens de toezichthouder hebben de verzekeringsbedrijven de fouten inmiddels hersteld, of doen ze dit op korte termijn.
Compensatieregelingen voor de klanten hebben de verzekeringsbranche tot nu toe ongeveer 160 miljoen euro gekost. Dat bedrag kan nog verder oplopen.
Hoger voorgesteld
De fouten van verzekeraars betroffen de beoogde opbrengsten van beleggingsverzekeringen. Deze werden soms hoger voorgesteld dan in ze werkelijkheid uitpakten. Dat zou het gevolg zijn van fouten in computerprogramma’s. De zaak kwam vorig jaar juni aan het rollen, toen dergelijke problemen naar buiten kwamen bij verzekeringsconcern Nationale Nederlanden.
De toezichthouder heeft daarop onderzoek gedaan bij de vijftien grootste verzekeraars van Nederland. Het onderzoek heeft niet tot straffen geleid. "Daar is geen aanleiding voor. De betrokken verzekeraars werken zelf mee aan oplossingen", aldus een zegsvrouw. De toezichthouder zegt dat de problemen kwamen door programmeerfouten en afrondingsverschillen.
De AFM spoort verzekeraars die niet in het onderzoek zaten aan hun zaakjes ook op orde te krijgen. "We controleren ook of zij dat doen", aldus de zegsvrouw.

HOE IS HET DAN GEREGELD BIJ AEGON????

Re: Alle verzekeraars in de fout!

Geplaatst: 17 mei 2006 18:14
door singsing
Criticasters vinden schikking niet redelijk


AMSTERDAM (ANP-AFX) - De Duisenberg-regeling biedt geen redelijke oplossing voor de klanten van Dexia. Dat betoogden diverse advocaten woensdag voor het gerechtshof in Amsterdam. "Deze regeling staat niet in verhouding tot de werkelijk geleden schade."
Met die woorden probeerde advocaat H. Bosman namens tientallen beleggers de schikking in het conflict rond aandelenlease van tafel te vegen. Bosman vindt de belofte van Dexia om twee derde van de restschuld te compenseren te mager. Volgens de advocaat kunnen beleggers in een rechtszaak een ruimhartiger regeling afdwingen.
Enkele klanten van Dexia en advocaten zeiden woensdag dat de Duisenberg-regeling niet algemeen verbindend mag worden verklaard. Dexia en de belangenorganisaties Leaseverlies en Eegalease hebben het gerechtshof gevraagd de schikking op te leggen aan alle klanten van de bank. Daartoe moeten zij het gerechtshof er in een reeks hoorzittingen tot en met vrijdag van overtuigen dat de regeling een redelijke oplossing biedt. De advocaten van Dexia concludeerden de voorgaande zittingsdag dat dat het geval is.
Dwaling
Volgens advocaat G. Versteegh moet Dexia een stap verder gaan. Zij meent dat veel beleggingscontracten kunnen worden teruggedraaid omdat er sprake is van dwaling. "Vernieting kan in zo’n geval ook bij de aankoop van een auto. Dexia bleek achteraf auto’s te verkopen waarvan werd gezegd dat ze alleen vooruit konden maar die toch ook echt achteruit gingen", zei ze met een verwijzing naar de winstbeloftes aan klanten van Dexia.
"Er is sprake van financiële wanproducten die nooit op de markt hadden mogen komen. Klanten kregen een zeer laag rendement gecombineerd met een zeer hoog risico. Een spaarrekening rendeert beter", constateerde Bosman. De raadsman stelde dat Dexia niet heeft voldaan aan de zorgplicht. Die schrijft voor dat banken moeten onderzoeken of klanten wel genoeg financiële buffers hebben om risicovolle beleggingen aan te gaan.
De tegenstanders kwamen woensdag tot de slotsom dat het gerechtshof de Duisenberg-regeling niet verbindend moet verklaren. Hoewel criticasters met een eenvoudig briefje onder de schikking kunnen uitkomen, werpt het volgens de advocaten een onnodige drempel op. Beleggers die verzuimen verzet aan te tekenen tegen oplegging van de regeling verspelen hun recht om een zaak aan te spannen tegen Dexia.

Ze krijgen het nog flink zwaar, AEGON, binnenkort is het jullie beurt, en er staat jullie nog een flink portie negatieve reclame te wachten, niet nationaal maar internationaal gaan wij dit melden!

Re: Alle verzekeraars in de fout!

Geplaatst: 18 mei 2006 14:09
door bananacreek
Hallo Singsing


Het ministerie van Financiën zorgt ervoor dat de Nederlandse financiële markten goed functioneren en internationaal kunnen concurreren. Hiervoor is het noodzakelijk dat het financieel stelsel en de financiële instellingen stabiel zijn en de effectenmarkten goed werken.

Het toezicht op de financiële markten is in Nederland in handen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De autoriteit houdt toezicht op verschillende financiële dienstverleningen en diensterverleners: sparen, beleggen, verzekeren en lenen.

Als dienstverleners zich niet aan de geldende regels houden kan de AFM een sanctie opleggen of een waarschuwing geven. Het toezicht gebeurt mede in het belang van de consumenten. Een voorbeeld hiervan is de instelling van de 'financiële bijsluiter', waardoor consumenten zich een goed beeld kunnen vormen van ingewikkelde financiële producten.

zie ook:
- website AFM
- corporate governance


Goed onderwerp, en ja,inderdaad,
HOE IS HET DAN GEREGELD BIJ AEGON????

Op die site van het AFM, wordt, zoals hierboven aangegeven, onder andere het navolgende vermeld:

Als dienstverleners zich niet aan de geldende regels houden kan de AFM een sanctie opleggen of een waarschuwing geven. Het toezicht gebeurt mede in het belang van de consumenten.


Welke sancties voor Aegon? Gaat de AFM eerst even rustig afwachten tot later het Gerechthof een uitspraak doet?

De betrokken verzekeraars werken zelf mee aan oplossingen", aldus een zegsvrouw.
Aegon/Spaarbeleg meewerken? Waaraan? "Ontkenning": is het enigste woord in het Spaarbeleg Dikke van Dale Sprintplan Woordenboek.

Waarom deze reactie van het AFM pas na 4 tot 5 jaar na de ontdekking dat Spaarbeleg de zaak belazerde? (Althans op zijn minst de zorgplicht en nog niet eens gesproken over de benodigde vergunningen).

Zeer goed onderwerp SingSing, en hieruit blijkt dat gewoon rustig afwachten tot de rechtbanken een uitspraak doen in de toekomst niet genoeg is omdat er, naar mijn mening, nog zeer veel materie voorhanden kan zijn die tot nu toe nog niet is aangeroerd, en welke voor ons op één of andere manier van direct -of indirect belang kan zijn.

Nogmaals Singsing, dank u, zeer goede research.

Re: Alle verzekeraars in de fout!

Geplaatst: 18 mei 2006 14:56
door bananacreek
Over de Autoriteit Financiële Markten

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is gedragstoezichthouder op de financiële markten. Dat houdt in dat de AFM toezicht houdt op het gedrag van de gehele financiële marktsector: sparen, beleggen, verzekeren en lenen. Met het gedragstoezicht wil de AFM een bijdrage leveren aan het goed functioneren van de financiële markten.

Het goed functioneren van de financiële markten is een publiek belang. Publiek, bedrijfsleven en overheid zijn voor velerlei activiteiten afhankelijk van financiële producten die op de markten aangeboden worden. Vertrouwen in de ordelijke en eerlijke werking van die markten is cruciaal. Daarom is het van groot belang dat er toezicht gehouden wordt op de behoorlijke werking van deze markten.

De AFM is de rechtsopvolger van de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE). De STE was verantwoordelijk voor het toezicht op het effectenverkeer. De wijziging van STE naar AFM vloeit voort uit de nota 'Herziening van het toezicht op de financiële marktsector' van het Ministerie van Financiën: de sectorale indeling van het toezicht maakt plaats voor een functionele indeling in prudentieel toezicht en gedragstoezicht.

Het prudentieel toezicht richt zich op de vraag of de deelnemers aan de financiële markten erop kunnen vertrouwen dat hun contractpartner de aangegane financiële verplichtingen kan nakomen. De Nederlandsche Bank is verantwoordelijk voor het prudentieel toezicht. Het gedragstoezicht richt zich op de vraag of deelnemers aan de financiële markten correct behandeld en juist geïnformeerd worden. Dit toezicht is de verantwoordelijkheid van de AFM.

Professionele partijen weten welke wetten en regels er gelden in het financiële verkeer en aan welke voorwaarden zij moeten voldoen om daaraan deel te nemen. Voor het publiek is het vaak veel lastiger. Op deze website kunt u lezen wat de AFM doet, wat het toezicht inhoudt en waar financiële instellingen aan moeten voldoen om aan het financiële verkeer deel te mogen nemen. Ook biedt deze site informatie om u te helpen onnodige risico's te vermijden.

Het toezicht op de financiële markten is in Nederland goed georganiseerd, maar net zo min als een verkeersagent alle ongelukken kan voorkomen, kan de AFM garanderen dat alle partijen zich altijd zorgvuldig gedragen

Waarin onder andere het navolgende:
Het prudentieel toezicht richt zich op de vraag of de deelnemers aan de financiële markten erop kunnen vertrouwen dat hun contractpartner de aangegane financiële verplichtingen kan nakomen. De Nederlandsche Bank is verantwoordelijk voor het prudentieel toezicht.

KAN IEMAND MIJ ZEGGEN: WAAR WAS DE HULP VAN DE NEDERLANDSE BANK VOOR DE SPRINTPLAN-SLACHTOFFERS ? HEBBEN MISSCHIEN BEPAALDE HOGE FUNCTIONARISSEN IN DIENST BIJ DE NEDERLANDSE BANK AANDELEN ONDER DE TAFEL BIJ AEGON?


NOG MEER:
Het gedragstoezicht richt zich op de vraag of deelnemers aan de financiële markten correct behandeld en juist geïnformeerd worden. Dit toezicht is de verantwoordelijkheid van de AFM.
Ook een ingrediënt van de Zalmsalade?

Kijk Singsing en anderen: dit onderwerp kan zeer interessant worden want de AFM geeft nog veel meer aan:
http://www.afm.nl/marktpartijen/default ... derId=1047

Mijn vraag is gewoon:
Waar is de Nederlandse overheid om de belangen van de gewone Jan Klootjes te beschermen?
Jan moet wel op tijd zijn belasting betalen, maar als er iets scheef gaat met machtige bedrijven zoals bijvoorbeeld DEXIA en SPAARBELEG, dan is de Nederlandse regering plotseling op vakantie in Canada om op Zalm te vissen?

Er is nog veel meer:

De AFM heeft een nieuwe visie en strategie ontwikkeld. Dit is vastgelegd in het document Visie en Strategie van de Autoriteit Financiele Markten.

Essentie
De nieuwe visie en strategie volgt op de verandering van STE naar AFM. Van een effectentypische toezichthouder is de AFM immers gedragstoezichthouder voor de gehele financiële markt geworden. De Raad van Toezicht heeft het document in maart van dit jaar goedgekeurd. Visie en Strategie gaat in op de vraag wie de AFM is, wat de AFM doet, wat de AFM wil bereiken en hoe de AFM dat wil bereiken.

Gebruik
U kunt dit document hier in PDF-formaat downloaden

http://www.afm.nl/marktpartijen/default ... oadid=2685

Wie belazerd wie???
Als ik het fout heb, tik me graag even flink op de vingers.

Jan Klootjes

Re: Alle verzekeraars in de fout!

Geplaatst: 18 mei 2006 17:58
door singsing
Het gegeven dat de zogenaamde beleggingsexperts van AEGON zonder enige vorm van beschermingsconstruktie het geld verbrasten (andermans geld wel te verstaan) geeft aan dat AEGON een grote zwijnerij moet zijn, dat Streppel dan ook nog eens een Koninklijke onderscheiding krijgt voor zijn zeer wel diensten AEGON is voor mij het absolute 8e wereldwonder!

Wat heeft AEGON gedaan met de goede jaren toen er rendementen waren van 20%, vrees dat deze terecht zijn gekomen in de rechter-achterzakken van de met een strak getrokken hooghartige arrogante
AEGON-top!