Pagina 1 van 1

Gezoet natuursteen

Geplaatst: 04 jul 2006 15:51
door Roberto01
Wij hebben een voorstel gehad voor een keuken met een blad van grijs
"gezoet" natuursteen. Nu horen wij daar verschillende berichten van. Het zou niet erg krasvast zijn en vlekken van o.a. wijn e.d. zouden niet goed kunnen worden verwijderd. Kunnen we dan niet beter garniet of hout nemen. Hoewel hout ook erg bewerkelijk is

Re: Gezoet natuursteen

Geplaatst: 05 jul 2006 13:18
door joost28
Wat je schrijft is correct: gezoete steen is namelijk niet dichtgepolijst waardoor de steen poreuzer is en sneller vlekker krijgt van water en andere vloeistoffen. Gepolijst graniet heeft dat veel minder, composiet nog minder, en -ik heb het zaterdag met eigen ogen gezien- CeraNuovo helemaal niet. Op dat laatste materiaal kun je werkelijk geen krag krijgen, zelfs niet met een mes, een stuk glas of steen.

Hout zou ik zelf niet nemen, het is onderhoudsintensief, vlekgevoelig, zeer poreus en eigenlijk onhygienisch.

Re: Gezoet natuursteen

Geplaatst: 05 jul 2006 20:12
door maxx
Beste Joost28,

Ik denk dat de heren van Aalborg heel erg verdrietig worden als ze jouw advies lezen wat houten bladen betreft. Niets is minder waar namelijk.

Kijk eens op de website van Aalborg en je zult zien dat een GOED houten werkblad een aanwinst is voor ieder keuken.

MVG

Re: Gezoet natuursteen

Geplaatst: 08 aug 2006 21:42
door weco
Wij hebben al een aantal jaren een keuken met een werkblad van gezoet natuursteen. Merk,type Erbi Cesarstone. Kan niet anders zeggen dat het perfect en onderhoudsvriendelijk is. Toevallig ook grijs.
Vlekken, no problem. Krasvrij? Is zeker krasvrij.
Erbi werkbladen zijn de Rolls Royces onder de werkbladen. Ik raad hem zeker aan.
:D

Re: Gezoet natuursteen

Geplaatst: 08 aug 2006 22:06
door joost28
Erbi Cesarstone is volgens mij geen natuursteen maar een composiet materiaal dat inderdaad voldoet aan de eerdergenoemde eigenschappen.

Re: Gezoet natuursteen

Geplaatst: 09 aug 2006 00:09
door Mk
Ik zou niet nog een keer gezoet graniet nemen. Op zich geen last van vlekken/krassen maar het jaarlijkse onderhoud is gewoonweg irritant.

Re: Gezoet natuursteen

Geplaatst: 09 aug 2006 07:51
door Starred
Hoezo is dat jaarlijkse onderhoud irritant? En jaarlijks klinkt niet echt als 'vaak'

Re: Gezoet natuursteen

Geplaatst: 09 aug 2006 20:09
door Mk
Zoals ik het zeg; het is irritant...

Re: Gezoet natuursteen

Geplaatst: 10 aug 2006 20:40
door mafe
Hoezo irritant, leg het dan eens uit!

Re: Gezoet natuursteen

Geplaatst: 11 aug 2006 07:25
door Mk
Wat valt er aan uit te leggen?

Re: Gezoet natuursteen

Geplaatst: 11 aug 2006 09:35
door winter
Ja volgens mij heeft dat blad geen onderhoud nodig. Ik denk dat je het werk in de keuken irritant vind.

Re: Gezoet natuursteen

Geplaatst: 11 aug 2006 10:05
door mafe
Wat valt er aan uit te leggen?
Leg dan uit wat je irritant vind, je moet je mening wel kunnen onderbouwen.
Wij moeten maandag naar de keukenboer en ik wilde ook voor gezoet graniet gaan.
Graag wil ik alle voors en tegens weten voordat ik beslis.

Re: Gezoet natuursteen

Geplaatst: 11 aug 2006 10:55
door Mk
Gezoet graniet moet 1 x per jaar met een soort impregneermiddel behandeld worden. Het is namelijk enigszins poreus en, indien niet behandeld, gevoelig voor vlekken.