Pagina 1 van 1

vraag kwaliteit keukens

Geplaatst: 18 okt 2006 18:03
door buk
We gaan onze keuken verbouwen en kunnen dus op zoek naar een nieuwe keuken! Wat een keuzen en wat een ondoorzichtige materie. Vandaar ook mijn posting.

We hebben nu twee keukenzaken bezocht, perfect geholpen overigens! Grando en plaatselijke speciaalzaak.

Nu dus twee offertes ontvangen, niet helemaal te vergelijken omdat zowiezo de opstelling anders is maar toch.... Grando is (met 20% korting en de boodschap dat het gaat om een richtprijs;) zo'n 2500 euro goedkoper dan de speciaalzaak, maar wat kopen we uiteindelijk?

Grando biedt een Geba Malm+ met folie, front Malmo 031;
Speciaalzaak biedt Bos Anton Design Miami in gelakt front.

Hoop dat iemand een idee heeft over de kwaliteit van deze keukens? En wat is uberhaupt het kwaliteitsverschil? Waar moeten we op letten bij aanschaf?

Iemand ook een idee van verschil folie / gelakt? Voor- en nadelen van beiden?

Andere tips in onze keukenzoektocht zijn natuurlijk ook welkom

Re: vraag kwaliteit keukens

Geplaatst: 31 dec 2006 20:03
door keukenmonteur
het makt niet vel uit als er goede lijm word gebruikt is het geen probleem

Re: vraag kwaliteit keukens

Geplaatst: 01 jan 2007 14:39
door superrobbie
folie kan nooit of te nimmer tippen aan lak....
je kunt nu beter iets meer uitgeven aan een gelakt front daar heb je veel langer plezier van!
en als de kleur je tegenstaat laat je hem overspuiten(wat niet kan met folie)

Re: vraag kwaliteit keukens

Geplaatst: 01 jan 2007 14:56
door MAXIEM
Dag superrobbie,

Je schrijft: Andere tips in onze keukenzoektocht zijn natuurlijk ook welkom.

Andere tips:

Keuken kopen:

De beste manier om erachter te komen wie in deze branche te vertrouwen is, is informeren bij buren, kennissen, vrienden en familie. Mond op mond reklame is nu eenmaal de beste reklame die er is. En als je mensen met een nieuwe keuken gevonden hebt kun je daar ook meteen kijken hoe die er uit ziet en ook praten over de kwaliteit en over de installatie van de keuken.

De meest grove fout die je kunt maken is, na een fraai en glad verkoopgesprek de offerte meteen op dezelfde dag tekenen. In negen van de tien gevallen teken je dan in feite een koopovereenkomst die uitsluitend tegen hoge annuleringskosten (vaak meer dan 30%) kan teniet worden gedaan. Dus: absoluut niets tekenen maar altijd mondeling een bedenktijd van minimaal 7 dagen aanhouden. Als de verkoper zegt dat hij een handtekening nodig heeft om zijn of haar werktijd te verantwoorden voor zijn baas, dan moet je zo snel als mogelijk het pand verlaten, want zo iemand moet je nooit vertrouwen.
De volgende valkuil is dat je tegen het kopen van een keuken opziet en maar één zaak bezoekt. Het is heel belangrijk dat je er veel tijd voor uittrekt en gaat shoppen, dus meerdere zaken langs gaat. Daarbij is het belangrijk dat je niet je naam en adres en telefoonnummer geeft. Die heeft de verkoper helemaal nog niet nodig om een offerte te maken en je voorkomt ermee dat hij of zij in de computer gaat kijken of je al ergens anders een offerte gevraagd hebt.
De derde fout die je kunt maken is, dat je verblind wordt door de hoge kortingen. Elke zaak die openlijk adverteert met kortingen van 30 tot 50% moet je mijden als de pest. Bovendien zegt de verkoper in zo'n zaak meestal dat die korting heel speciaal is en alleen die dag geldt. Als je dat hoort moet er onmiddellijk een lampje bij je gaan branden en heeft onderhandelen verder geen zin meer omdat je bij zo'n zaak met zo'n uitpraak zeker niet moet kopen.
De volgende valkuil die ik noem is, uiteindelijk accoord gaan met een offerte die onduidelijkheden bevat. Na het zetten van je handtekening kunnen juist die onduidelijkheden grote problemen geven.

Maak vóór het ondertekenen van de overeenkomst een schriftelijke afspraak over de betaling. Bij een goede keukenzaak kun je meestal afspreken dat 30% van de koopsom vooraf betaald wordt, gevolgd door 60% van de koopsom bij oplevering en 10% na de levering en installatie. Zo hou je wat geld achter de hand als alles nog niet goed afgewerkt is bij de eerste oplevering. Het allermooiste is dat je niets vooruit betaald. Van zo’n zaak weet je zeker dat die niet op korte termijn failliet gaat.
Spreek ook af dat de maten die jij als klant hebt meegenomen indicatief zijn. Sta er op dat iemand van de keukenzaak zelf persoonlijk de zaak bij je thuis komt opmeten. Zo voorkom je dat later gezegd kan worden dat het jij een meetfout hebt gemaakt.

Bovenstaande wil niet zeggen dat, als je een goed gevoel hebt bij de gang van zaken in de showroom, je niet kunt onderhandelen over de prijs. Ook in een goede keukenzaak is daar altijd ruimte voor. Maar denk dan niet in termen van 40 tot 50%, maar meer aan 10 tot hooguit 15%.

Vriendelijke groet, Maxiem.

Re: vraag kwaliteit keukens

Geplaatst: 01 jan 2007 18:00
door maxx
Beste Maxiem,

Heb ik een deja-vu of schrijf jij ieder bericht hetzelfde?

Mvg

Re: vraag kwaliteit keukens

Geplaatst: 02 jan 2007 01:59
door Pfffff
En in een goede zaak kun je helemaal niet onderhandelen, dat moet je op de veemarkt gaan doen.
Boer zoekt keuken ? wellicht leuk nieuw progje voor de Tros ??