Stomen of Combi Stomen?
Geplaatst: 25 okt 2006 15:16
Wie kan mij adviseren over het volgende:
Voor een nieuwe keuken ben ik op zoek naar nieuwe apparatuur en overtuigd van de voordelen van stomen. Het liefst zou ik de Combi (hete lucht + stoom) van Miele of Gaggenau aanschaffen om diverse culinaire redenen. Echter, aangezien wij het stoomapparaat dagelijks en dus het meest voor aardappelen groenten en vis zullen gebruiken ben ik bang dat bij gebruik van een Combi, de oven een "ovenlucht" heeft vanwege het braden. En dat deze ovenlucht de fijne smaak van groenten, vis e.d. aantast. (De Combi's die ik heb gezien hebben nl geen pyrolyse en zijn van RVS aan binnenzijde, gevoelig voor aanslag).
Wie kan mij adviseren? BVD!
Michel
Voor een nieuwe keuken ben ik op zoek naar nieuwe apparatuur en overtuigd van de voordelen van stomen. Het liefst zou ik de Combi (hete lucht + stoom) van Miele of Gaggenau aanschaffen om diverse culinaire redenen. Echter, aangezien wij het stoomapparaat dagelijks en dus het meest voor aardappelen groenten en vis zullen gebruiken ben ik bang dat bij gebruik van een Combi, de oven een "ovenlucht" heeft vanwege het braden. En dat deze ovenlucht de fijne smaak van groenten, vis e.d. aantast. (De Combi's die ik heb gezien hebben nl geen pyrolyse en zijn van RVS aan binnenzijde, gevoelig voor aanslag).
Wie kan mij adviseren? BVD!
Michel