Even inhaken op een onderwerp wat al diverse keren ter sprake is gekomen in het formum: Stoomoven.....
Wat zijn de grote verschillen/voordelen in het gebruik tussen een hogedrukstoomoven van Miele en een combi-stoomoven van Gaggenau? We hebben begrepen dat bij beiden een watertoe- en -afvoer nodig is, de inhoud verschilt: 7 liter (Miele) tov 35 liter Gaggenau, Miele is hogedruk, dus sneller, Gaggenau een combi (ze hebben geen aparte stoomoven), dus een compromis. Wat is de beste keus????
Bedankt voor de reacties!
groeten Roos
LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Stoomoven: Miele (hogedruk) of Gaggenau (combi)??
Re: Stoomoven: Miele (hogedruk) of Gaggenau (combi)??
Daar ben ik ook wel benieuwd naar, hoor verschillende verhalen van de keukenadviseurs. De ene helft zweert bij hogedruk, de ander zegt dat een Gaggenau weer prima is. Ook hoorde ik van een keukenzaak dat de Gaggenau waarschijnlijk de afgelopen 15 jaar niet meer is doorontwikkeld, en binnenkort bij een ander groot merk (Siemens?) wordt ingelijfd?
Mijn voorkeur gaat uit naar de hogedruk, vooral aangezien we ook een aparte normale oven nemen en de combi-functie dus niet belangrijk is. Enige waar ik over twijfel is de capaciteit van de hogedruk van Miele, 7,5 liter tegenover 35 liter.
Wie heeft ervaring met dit apparaat, en kan me een indicatie geven van de hoeveelheid eten die in die 7,5 liter bereid kan worden.
Bedankt alvast!
Mijn voorkeur gaat uit naar de hogedruk, vooral aangezien we ook een aparte normale oven nemen en de combi-functie dus niet belangrijk is. Enige waar ik over twijfel is de capaciteit van de hogedruk van Miele, 7,5 liter tegenover 35 liter.
Wie heeft ervaring met dit apparaat, en kan me een indicatie geven van de hoeveelheid eten die in die 7,5 liter bereid kan worden.
Bedankt alvast!
Re: Stoomoven: Miele (hogedruk) of Gaggenau (combi)??
Help advies gevraagd, zijn er specialisten op het forum die een goed advies kunnen geven wat het beste apparataat is: hogedruk van Miele of de combi van Gaggenau?
Heel erg bedankt!!
Heel erg bedankt!!
Re: Stoomoven: Miele (hogedruk) of Gaggenau (combi)??
Beste Roos030,
UIteindelijk zal de Miele de betere zijn. Maar dat zit 'm louter in de snelheid en het gemak van de vaste wateraansluiting (dus niet heel en weer met je kannetje).
Ik begrijp wel dat het hele stoomkoken het geld waard is?
Drukloos stomen zal dus iets langer duren, maar als stomen al voor de snelheid wordt gekocht, dan had een ouderwetse hogedrukpan met inzet al net zo goed geweest. En bovendien een stukje voordeliger.
Laat je in de winkel voorlichten of ga desnoods naar de Miele (Vianen) of Siemens (Zoetermeer) of Neff (Amsterdam) toonzaal toe.
Ik neem althans aan dat advies voor zo'n kostbaar apparaat geen kwaad kan.
suc6
Smissie
UIteindelijk zal de Miele de betere zijn. Maar dat zit 'm louter in de snelheid en het gemak van de vaste wateraansluiting (dus niet heel en weer met je kannetje).
Ik begrijp wel dat het hele stoomkoken het geld waard is?
Drukloos stomen zal dus iets langer duren, maar als stomen al voor de snelheid wordt gekocht, dan had een ouderwetse hogedrukpan met inzet al net zo goed geweest. En bovendien een stukje voordeliger.
Laat je in de winkel voorlichten of ga desnoods naar de Miele (Vianen) of Siemens (Zoetermeer) of Neff (Amsterdam) toonzaal toe.
Ik neem althans aan dat advies voor zo'n kostbaar apparaat geen kwaad kan.
suc6
Smissie
Re: Stoomoven: Miele (hogedruk) of Gaggenau (combi)??
Beste Smissie,
Bedankt voor je reactie. Wij hebben zelf niet eerder met stoomkoken te maken gehad maar zijn op deze wijze van koken gewezen door de keukenzaken en het past zeker bij onze kookwensen. De hogedrukpan is eigenlijk gewoon de derde optie natuurlijk, daar had ik nog niet aangedacht.
Ik had begrepen dat de Gaggenau ook met vaste wateraansluiting is, maar dat dat apparaat doordat het een combi is, toch minder functionaliteiten heeft. Is jou dat bekend?
Bedankt alvast voor de reactie(s)!
groeten Roos
Bedankt voor je reactie. Wij hebben zelf niet eerder met stoomkoken te maken gehad maar zijn op deze wijze van koken gewezen door de keukenzaken en het past zeker bij onze kookwensen. De hogedrukpan is eigenlijk gewoon de derde optie natuurlijk, daar had ik nog niet aangedacht.
Ik had begrepen dat de Gaggenau ook met vaste wateraansluiting is, maar dat dat apparaat doordat het een combi is, toch minder functionaliteiten heeft. Is jou dat bekend?
Bedankt alvast voor de reactie(s)!
groeten Roos
Re: Stoomoven: Miele (hogedruk) of Gaggenau (combi)??
Misschien eerder functioneler. Er zitten tenslotte meer functies op. Als je meer ovenruimte nodig hebt (en dus een aparte oven overweegt) is het een overbodige uitgave over het algemeen.
Mocht je in de buurt van Zoetermeer komen / wonen, dan is het de moeite waard om hun toonzaal eens te bezoeken en je te laten voorlichten. Wederom onder het motto: het is geen broodje kaas wat je koopt.
Succes.
Mocht je in de buurt van Zoetermeer komen / wonen, dan is het de moeite waard om hun toonzaal eens te bezoeken en je te laten voorlichten. Wederom onder het motto: het is geen broodje kaas wat je koopt.
Succes.
Re: Stoomoven: Miele (hogedruk) of Gaggenau (combi)??
Als ergens meer functies op zitten is dat niet direct functioneler. onzin.
Je kan dat ding van Miele niet met die van Gaggenau vergelijken.
Twee heel verschillende apparaten.
Wel heeft Miele nu ook een combi - stoomoven.
met een hogedruk stoomoven kun je (wat betreft koken) veel meer dan de gaggenau.
Met de gaggenau kun je ook bakken en dan kun je met die hoge druk niet.
Broodbakken met stoom is met die Gaggenau goed dus.
gebruik verder maar de zoekfunctie want dit onderwerp is al aardig uitgekauwd.
Je kan dat ding van Miele niet met die van Gaggenau vergelijken.
Twee heel verschillende apparaten.
Wel heeft Miele nu ook een combi - stoomoven.
met een hogedruk stoomoven kun je (wat betreft koken) veel meer dan de gaggenau.
Met de gaggenau kun je ook bakken en dan kun je met die hoge druk niet.
Broodbakken met stoom is met die Gaggenau goed dus.
gebruik verder maar de zoekfunctie want dit onderwerp is al aardig uitgekauwd.
Re: Stoomoven: Miele (hogedruk) of Gaggenau (combi)??
Beste Rayke,
Ik ben niet u aan het adviseren. Deze dame vraagt juist het verschil tussen deze twee apparaten. Ten eerste is het dan deze geinteresseerde die bepaald of dit apparaat voor haar geschikt is. Dus wie bent u of ik om dat te bepalen?
Maar even technisch gesproken: als iets meer FUNCTIES heeft is het over het algemeen FUNCTIONELER. En inderdaad is het onderwerp aardig uitgekauwd (mede door deze discusies tussen "adviseurs" i.p.v. de adviezen direct te geven aan de vragende)
Oftewel u hoeft mij niet te adviseren of aan te vallen, daar schiet deze mevrouw nierts mee op.
roos030 succes
Ik ben niet u aan het adviseren. Deze dame vraagt juist het verschil tussen deze twee apparaten. Ten eerste is het dan deze geinteresseerde die bepaald of dit apparaat voor haar geschikt is. Dus wie bent u of ik om dat te bepalen?
Maar even technisch gesproken: als iets meer FUNCTIES heeft is het over het algemeen FUNCTIONELER. En inderdaad is het onderwerp aardig uitgekauwd (mede door deze discusies tussen "adviseurs" i.p.v. de adviezen direct te geven aan de vragende)
Oftewel u hoeft mij niet te adviseren of aan te vallen, daar schiet deze mevrouw nierts mee op.
roos030 succes