LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] SnörEx

Bespreek hier alle vormen van alternatieve geneeswijze.
HansL
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 mar 2007 08:17

SnörEx

Ongelezen bericht door HansL »

Goede morgen,
Zijn er mensen die ervaring hebben met de zgn. SnörEx, een soort beugel met plaatje wat het snurken tegen zou gaan, wat tegen een prijs van
€ 595,- in twee bezoeken in Weert te laten maken is en wat niet door een zorgverzekering vergoed wordt.
met vriendelijke groet,
Hans

Ellen76
Berichten: 128
Lid geworden op: 08 jun 2005 21:46

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door Ellen76 »

Ik geloof dat mijn zwager ooit zo'n ding heeft gekocht. Hij kon er niet aan wennen om met zo'n ding te slapen en snurkt, tot groot verdriet van mijn zus, nog steeds.

Al eens een pleister, zoals die atleten gebruiken, of zo'n klein neus beugeltje geprobeerd? Zijn goedkoper en schijnen soms ook te helpen.

succes!

four-eyes
Berichten: 201
Lid geworden op: 06 apr 2004 13:29

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door four-eyes »

Heb een flink aantal jaren geleden zo'n ding gekocht. Kostte toen 999 guldens. Kon er niet aan wennen. Ligt nu te verstoffen hier. Het ding ging tijdens een vakantie ook kapot. De veer brak. Moest toen naar een Franse tandarts om het zaakie te laten repareren. Hij vond het curieus en heeft er een foto van gemaakt. Misschien maakt-ie nu Franse Snörexen ? Maar ja, het kan best zijn dat iemand anders er geen problemen mee heeft. Ik stikte in ieder geval de moord met dat ding in.

peepeltje
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 dec 2007 20:38

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door peepeltje »

Mijn man heeft sinds een aantal jaren zo'n apparaat en het werkt geweldig. Niet alleen dat hij niet meer snurkt, hij heeft ook beduidend minder slaap nodig. Hij is ook een stuk meer uitgerust. Het was wel wennen en af en toe als hij last heeft van zijn mond doet hij hem een nachtje niet in en snurkt dan toch nog een stuk minder dan daar voor.
De veer gaat inderdaad geregeld stuk, dit is ook het zwakste punt in het geheel. Die moet dan vervangen worden.

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Sluikreclame??

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat gezien de bedragen die er voor dat apparaatje kennelijk gevraagd wordt dat zo'n topic-openende vraag eerder het begin moet zijn van tussen de klachten ook juichende verhalen.
En ja, daar is dat dan.
Productnaam genoemd en toch ook aangeprezen.

Goedkope vorm van reclame maken.

Grootvader

pablito
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 jan 2008 21:44

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door pablito »

Ik heb ben positief over die beugel Het duurt even om te wennen maar dan helpt het ook Nadeel is de prijs.

traveller_is
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 apr 2008 14:20

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door traveller_is »

Ik ben nu bijna 9 jaar gebruiker van dit slaaphulpmiddel en er heel erg blij mee. Inderdaad duurt het een paar dagen om te wennen aan iets in de mond maar dat was een kwestie van trainen. Na ongeveer een week proberen, gewoon tijdens tV kijken en lezen lukte het. Het ergste was de speekselvloed. Als ik hem nu niet gebruik merk ik dat de andere ochtend gelijk aan hoe ik me voel. Regelmatig verlies ik hem tijdens de slaap en dat wreekt zich onmiddelijk. Ja ik bener hel blij mee, mijn partner ook trouwens. 1 keer ver gebroken en nu is hij bijna geheel versleten, zal eerdaags een nieuwe moeten aanschaffen denk ik.

adgcs
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 jul 2008 09:38

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door adgcs »

Heb de beugel vanaf 1998 mijn bezit. Sinds ik deze beugel gebruik ben ik meer uitgeslapen en niet meer zo moe. Mijn vrouw is ook heel blij omdat ik niet meer snurk (Was door het gehele huis te horen en iedereen werd er wakker van) en zij dus ook een welvediende nachtrust heeft. In deze periode is het veertje tot twee keer stuk gegaan en daar was ze niet bliju mee, want toen begon ik weer te snurken. In Weert hebben ze eerst getest of het apparaat wel bij mij zou helpen, dit was gelukkig wel zo en sindsdien ben ik een gelukkige gebruiker. Moest in het begion wel even wennen. Ben zeer positief over deze beugel en hij is gebruiksvriendelijk.

zaagje
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 okt 2008 10:11

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door zaagje »

Ik heb de SnörEx nu 4 weken en moet zeggen dat het wennen niet mee valt.
Ook ik heb al een paar keer op het punt gestaan om het apparaat uit te gooien.

Nu echter na een aantal weken merk ik dat het makkelijker wordt.
En wat het belangrijkste is , ik snurk niet meer.

Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat.

jacob kromhout
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 okt 2008 00:34

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door jacob kromhout »

Ik begrijp niet dat dit apparaat nog steeds op gewiekste wijze aan de man gebracht wordt . Het deugt van geen kant. Ik ben er bijna in gestikt en heb met veel moeite het waardeloze ding terug kunnen geven en met nog meer moeite mijn geld teruggekregen. Nu zag ik bij de huisarts dat er ook nog folders te bekomen zijn waarin dit apparaat aangeprezen wordt Ik zou iedereen aanraden de reis naar Weert niet te maken. Zonde van de moeite !!

blank013
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 dec 2008 10:19

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door blank013 »

Ik wil even reageren op het onderwerp "snorex" het anti snurkmiddel.
Ik gebruik het zeker al een jaar of 10 en het is het enige middel dat echt werkt tegen snurken. Ik heb in het verleden alles geprobeerd tot het weghalen van de huig toe maar niets hielp. Het is wel wennen om met een beugel in je mond te slapen maar na een maand of 2 weet je niet beter. Voor mij is het een fantastische uitkomst geweest.

speentje
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 jan 2009 22:48

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door speentje »

Jacob, ben je wel bij snorex geweest? Ook ik gebruik al ongeveer 15 jaar een snorex. En werkt nog steeds goed. Hoewel de beugel in tussentijd wel een paar keer is bijgesteld. Maar goed we worden allemaal ouder en ze hebben het steeds weer goed afgesteld. Ik kan me haast niet voorstellen dat je daar echt bent geweest.... Wij zijn in ieder geval erg blij met de beugel en ik kan het iedere snurker aanraden. Toen wij de laatste keer daar waren, zaten we samen met andere mensen te wachten die te vroeg waren. Die vertelden dat ze zelfs door hun specialist een onderzoek hadden gehad waarbij bleek dat zelfs de apneu weg was en dat hij voorheen met een masker sliep wat nu niet meer nodig is. Ik weet niet of ik zelf apneu heb, maar slaap in ieder geval heerlijk. Ik wil de snorex voor geen goud meer missen!

marychris
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 feb 2009 19:06

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door marychris »

Hai ik ben 43 en een lady, en snurk dus...geen pretje, mmmm
Goedkope vorm van reclame,... ?! ja kun je wel zeggen zeg.
Wat un onding. die snorex en 500,-- lichter en nog steeds un droge mond.
Aan alle snurkers,... het gaat om lucht door de neuuuuus :!: en op de zij pitten.
Meer niet,.. dus,, breath plijsters helpen mij en nu ook iets nieuws dat is Nasivent. das goedkoper. het is voor mij gewelidg!
Mary lady

dr_grebber
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 feb 2009 10:32

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door dr_grebber »

Hoi, Gebruik nu plm 1 jaar een snorex, en bevestig dat het flink wennen is - nog geregeld ervan moet kokhalzen - maar moet ook toegeven dat het inderdaad werkt!
Voor iedereen die ermee worstelt, "Vooral doorgaan"

Bovendien is die prijs inclusief een utrasoon reinigingsapparaat, mijn vrouw maakt heur gouden sierraden ermee schoon :-)

Essekel
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 feb 2009 10:10

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door Essekel »

Hallo allemaal,

Kan iemand aangeven (die er wel baat bij hebben) hoe lang het duurt voordat je gewend bent aan de SnorEx?
En wat is de beste manier van wennen voor jullie geweest?
Graag jullie ervaringen, want "wij" zijn nu bijna een maand aan het tobben en ik ben bang dat mijn man dat ding straks een gooi geeft :(

belzebub
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 feb 2009 17:18

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door belzebub »

Hallo,

Hier een 40 jarige dame uit België, slank, niet roker en niet-drinker, zo goed als vegetariër, met obstructief slaap-apneu en het daarbijhorende gesnurk.

Heb tot 2 maal toe het CPAP toestel geprobeerd, maar kan er niet aan wennen. Zelfs met slaappillen, trok ik het (in mijn slaap) van het hoofd. Heb een operatie overwogen, maar ben niet direct de ideale kandidate volgens mijn arts. De Kno arts stelde een MAR beugel voor, maar ook dat zie ik niet zitten. Is niet echt aan te bevelen wanneer je aanleg hebt voor articulatieproblemen van het kaakgewricht.

Ik overweeg eventueel de tong vast te laten zetten via een draadje in het UZ Antwerpen. Verder dacht ik aan een snorex toestel, maar aangezien zoveel mensen nu zeggen dat je daar maar moeilijk aan went... Ik weet het niet meer. Geen makkelijke keuze als je het prijskaartje ziet. Daarbovenop zit ik ook nog eens met chronische neusverstopping. Het enige wat ze daarvoor vinden is telkens doorbranden.

Zijn er mensen die positieve ervaringen kunnen delen of goede referenties doorgeven, want het is allemaal nogal deprimerend.

Christine
codenaam belzebub

Mattie 32
Berichten: 5
Lid geworden op: 21 sep 2009 09:59

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door Mattie 32 »

Geachte mede-forumbezoekers,

Weer een bericht van Mattie, de mattie van Mattie's mattie!
Ik heb de SnorEx zelf ook aangeschaft, omdat mijn partner slapeloze nachten beleefde door mijn gesnurkt. Hij klaagde elke morgen over geluidsoverlast. SnorEx heeft onze relatie aanzienlijk verbeterd!

In mijn studie Autonomie hebben we het ook gehad over afwijkingen in de luchtwegen. We kwamen hierbij tot de conclusie dat SnorEx een gunstige werking heeft ten opzichte van het luchtwegenstelsel. Vooral longdeeltje 64.2576253EER heeft hier grote baat bij! Een gebragiliseerde monorge ertsbarendus zorgt ervoor dat het gesnurk wordt gedempt!

Ik had op college verteld van mijn snurkprobleem. Een studiegenoot attendeerde mij toen op SnorEx met de volgende woorden: ''Mattie, neem eens een goede raad aan van je ouwe Mattie: Gebruik SnorEx.''

Wat ben ik blij en dankbaar dat ik dit ontdekt heb! En alles wordt vergoed door mijn zorgverzekeraar: Baselle. (is nieuw in Nederland)

Ik raad iedereen met serieuze snurkproblemen dit probate middel aan!!

Heeft u opmerkingen, suggesties, vragen schroom dan niet te mailen naar [email protected]
De hartelijke groetjes weer van Mattie, de mattie van Mattie's mattie

upatamby
Berichten: 6
Lid geworden op: 14 okt 2009 19:06

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door upatamby »

Ik heb nu zo'n 9 jaar een Snörex. De eerste dagen dacht ik dat ik er nooit aan zou wennen, maar het is een kwestie van doorzetten (al duurde het wel langer dan ze me hadden voorgespiegeld).
Het eerste wat me opviel toen ik de Snörex ging gebruiken was dat ik 's morgens veel beter uitgerust wakker werd maar ook met een kalmer gevoel. Voorheen had ik 's morgens soms het gevoel dat ik de hele nacht een zware strijd had moeten leveren. Ik werd geregeld wakker met een harde snurk. Ook had ik vroeger veel vaker last van keelpijn. Ik ben dus heel tevreden over het effect van de Snörex (mijn vrouw trouwens ook :wink: ).
Waar ik allerminst tevreden over ben is de duurzaamheid. Ik heb mijn Snörex zojuist voor de 5e (!!!) keer opgestuurd met een defecte veer. Die veer gaat bij mij tussen de anderhalf en twee jaar mee. Voor elke reparatie brengen ze doodleuk weer 145 euro in rekening. Schandalig! :evil: :evil: :evil:
Omdat de verzekering de Snörex en de reparaties niet vergoedt overweeg ik om toch maar eens een duur slaaponderzoek te laten doen en over te stappen op een van de veel duurdere alternatieven die (o wonderlijk Nederland) wel worden vergoed. :?

antileugens
Berichten: 2854
Lid geworden op: 18 jun 2008 02:08

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door antileugens »

Kijk eens op de site van Snorex: Daar staat onder 'financieel' een heel aantal zorgverzekeraars die zeggen het wel te vergoeden.

Hans1969
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 dec 2009 12:37

Re: SnörEx

Ongelezen bericht door Hans1969 »

Een reactie op een oud berichtje. Ik heb de Snorex nu 5 jaar en ben een echte fan. Ik had veel last van apneu en werd meerdere keren per nacht wakker, omdat mijn tong mijn luchtweg blokkeerde. Nu heb ik er nooit meer last van en het snurken is ook gestopt. Lekker doorslapen en uitgerust wakker worden.

Het is idd even wennen. De eerste drie nachten zijn het ergst. Daarna merk je er niks meer van, behalve een droge mond bij het wakker worden. Ik vind het het geld dubbel en dwars waard. Voor je gezondheid is 500 euro niet veel.

Ik ben met mijn verzekeraar in correspondentie verwikkeld over de vergoeding. Een K&O operatie zou wel vergoed worden en dit niet. Januari 2010 komen er nieuwe regels, waarbij de Snorex waarschijnlijk wel vergoed wordt.

Gesloten