Pagina 1 van 1

recirculatie afzuigkap

Geplaatst: 10 mei 2007 23:38
door M@ikel
wij hebben in ons nieuwbouwhuis een warmte terug win systeem. nu hoor ik verschillende verhalen over een recirculatie kap (dat deze teveel warmte terug zou blaz, vooral in de zomer).

kan iemand my vertellen of het slim is om dan een gewone afzuiger te plaatsen met een buis naar buiten (d.m.v. een koof)

ik hoor het graag.

Gr. Maikel

Re: recirculatie afzuigkap

Geplaatst: 11 mei 2007 08:37
door escort77
als ik jou was zou ik voor een gewone afzuiger gaan.

het vermogen van een afzuiging die is aangesloten op een mechanische ventiwarmte is meestal veel lager, dat betekent dat je kookluchtjes minder snel kwijtraakt.

gewoon direct naar buiten, met een eigen motor in de afzuigkap werkt nog steeds het makkelijkste, en is de meerprijs voor de aanschaf en extra arbeid meer dan waard

Re: recirculatie afzuigkap

Geplaatst: 11 mei 2007 12:47
door wibojanse
Ik denk dat je het beste kunt navragen bij de bouwer van je huis. Wij weten als het goed is alles van keukens en wat het beste bij je kookgedrag past.

Niet wat het beste is voor je warmtewin systeem in huis...

Als het mogelijk is altijd kiezen voor een gat naar buiten. Is altijd de beste oplossing EN ! ! ! niet te vergeten, de afzuigkap aanzetten voor je gaat koken, dat scheelt meer dan 50 % van de luchten in huis

Re: recirculatie afzuigkap

Geplaatst: 11 mei 2007 17:31
door zelfstandigste
De warmte-terugwinning van uw huis kan flink gereduceerd worden door het plaatsen van een afzuiger met een gat naar buiten. Helemaal als u een programmeerbaar systeem heeft; tegewoordig veel toegepast. Dus aub niet klakkeloos een afvoer naar buiten plaatsen vanwege de beste werking voor de kookluchtverwijdering.

De beste oplossing is een combinatiekap, momenteel zijn enkel Prosolo en ATAG leveranciers hier van. Ook is het HR systeem van Itho nog wel aan te bevelen. Motorloos heeft geen nadelig effect op het systeem maar werkt niet afdoende voor het verwijderen van kookluchtjes.

Re: recirculatie afzuigkap

Geplaatst: 03 aug 2007 13:51
door Ventilatie
Vaak levert een recirculatie afzuigkag achter een hoop vragen op of het wel goed functioneert, het moet in combinatie met de centrale afzuiging over 24 uur de kookluchten verwijderen uit de keuken, nadeel is dan wel dat indien er kooklucht niet wordt meegenomen dit zich afzet op meubels, kleding, muren etc. De kooklucht ruik je dan vaak de volgende dag ook nog. Ook zal er meer waterdamp in de keuken blijven aangezien je niet naar buiten blaast. Echter een afzuigkap naar buiten toe moet wel voldoende toevoer van lucht hebben, alles wat eruit gaat moet er ook weer in.

Ik zou kiezen voor afzuiging naar buiten, dan maar even onbalans in het systeem. (mijn ouders hebben hier ook voor gekozen)
Scheelt ook een hoop kosten voor koolfilters.

Misschien is het goed eens wat mensen over hun ervaring van recirculatie met koolstof te vragen.

Re: recirculatie afzuigkap

Geplaatst: 05 aug 2007 15:25
door joost28
Recirculatie met koolstoffilters is waardeloos... en het is duur. Gewoon de afzuigkap op een gat naar buiten en dan een raampje open. Je uitgebalanceerde wtw installatie is dan inderdaad in onbalans, maar dat geeft niet voor de tijd dat je aan het koken hebt. Als je klaar bent afzuigkap uit, raam dicht en de wtw gaat weer verder.

Re: recirculatie afzuigkap

Geplaatst: 05 aug 2007 19:51
door capricorn
Gemiddeld trekt een wtw maar 150 m3, een afzuiger met motor al gauw 400 tot 750. De onbaans ontstaat in de keuken/woonkamer tov de rest van het huis als je de afzuiger aanzet en verder geen aanvoer van lucht hebt. Dus om dat op te heffen inderdaad ff een keuken- of achterraampje open zetten (Niet een raam die vlak naast de buitenunit zit natuurlijk) EN de wtw ook tijdelijk uitzetten.
Het mooiste zou zijn als de wtw automatisch uitging zodra je de afzuiger aanzet. Een handige Harry kan dat misschien wel voor elkaar klussen, maar net zo makkelijk doe je het even handmatig natuurlijk.

Ik heb hier nog een link naar een stappenplan om een buitenunit zelf aan te leggen, scheelt ook weer een paar knaken, want het is niet zo moeilijk:

http://www.doehetzelven.nl/keuken/ron/a ... uiten.html