Pagina 1 van 1
Alternatief beschikbare premie regeling?
Geplaatst: 29 mei 2007 09:35
door Guido26
Aangezien er een grote groep is die nog aan het begin staat van zijn of haar pensioen opbouw is het belangrijk om te weten welke alternatieven er zijn. In de praktijk lijkt het namelijk of je niets te kiezen hebt. De werkgever heeft de keus immers al gemaakt!
Dus: kent iemand alternatieven? Zelf sparen?
Guido
Re: Alternatief beschikbare premie regeling?
Geplaatst: 30 mei 2007 15:29
door Harderwijk
zoals je zelf aangeeft,
Zelf regelen, en hierin zijn de mogelijkheden legio !!
Re: Alternatief beschikbare premie regeling?
Geplaatst: 05 jun 2007 08:28
door Guido26
Welke dan? Ik heb hierin weinig ervaring, maar wel geld genoeg.
Re: Alternatief beschikbare premie regeling?
Geplaatst: 16 jun 2007 18:15
door Harderwijk
wat zou je precies willen weten dan? De informatie zoals je hier vermeld hebt zijn te sumier om iets nuttigs te kunnen vertellen.
Met meer info kan ik je meer vertellen.
Re: Alternatief beschikbare premie regeling?
Geplaatst: 18 jun 2007 20:15
door marion elisabeth
Er zijn vele mogelijkeheden om het 'zelf' te regelen (als je niet onder een CAO valt), maar bedenk wel dat de verzekeringsmaatschappijen en de tussenpersonen een grote hap uit het rendement nemen.
Re: Alternatief beschikbare premie regeling?
Geplaatst: 10 jul 2007 23:25
door particulier
Kijk eens op
http://www.ffp.nl/. Als geld geen issue is, dan zou ik me laten adviseren door een financieel planner. Je krijgt een gedegen advies over financiele planning in de toekomst.
Re: Alternatief beschikbare premie regeling?
Geplaatst: 14 nov 2007 21:57
door kweenie
Een pensioenregeling bij je werkgever is geen vrijwillige regeling. Als er een regeling is, dan geldt die voor iedereen. Of je nu jong of oud bent, ziek of kerngezond, man of vrouw. Je kunt dus niet zeggen dat je niet mee wilt doen. Mede dankzij deze 'verplichte solidariteit' zijn pensioenregelingen (voor iedereen) betaalbaar. Als bv. alleen de gezonde mensen een ouderdomspensioen zouden willen, en zieke mensen een nabestaandenpensioen, dan zouden deze beide premies fors hoger worden.
Wel is er vaak een bovengrens aan het salaris waarover pensioen wordt opgebouwd. Als je 'geld genoeg' hebt, dan kan het zijn dat er over een deel van je salaris geen pensioen wordt opgebouwd. Dat kun je dan dus zelf regelen. Maar dit is dan bovenop het basispensioen uit de pensioenregeling.
Overigens is het ook vaak zo dat over niet-vaste inkomsten (zoals bonussen, overwerk, toeslagen voor weekendwerk etc. maar ook bv. de fiscale bijtelling van een leaseauto) geen pensioen wordt opgebouwd, terwijl dit fiscaal wel mag. Voor dat 'gat' kun je dus zelf een regeling treffen, in de vorm van een koopsompolis.
Re: Alternatief beschikbare premie regeling?
Geplaatst: 22 jul 2008 01:49
door svdmeer
Banksparen.
Met depositio's (Rabo en SNS) kun je geld lang vastzetten tegen goed rendement. Geen graaiende intermediairs meer en geen verborgen kosten (je weet van tevoren je rente).
Re: Alternatief beschikbare premie regeling?
Geplaatst: 23 jul 2008 22:54
door kweenie
Kijk voordat je een product wilt kiezen vooral ook wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt en wat je al geregeld hebt. Want er is heel veel mogelijk en waarschijnlijk passen niet alle producten bij jou situatie.
Wil je bv alleen voor jezelf iets regelen, of juist voor je nabestaanden, of voor allebei? Wil je wat geregeld hebben voor als je arbeidsongeschikt wordt? En wil je dan een groot bedrag ineens of een maandelijks bedrag? Wil je dat dan tijdelijk of levenslang? En als je je geld ergens in stopt, wil je dan ook de mogelijkheid hebben om er op een ander moment gebruik van te maken dan wat je van tevoren had gedacht? En wil je de zekerheid dat je een bepaald vast bedrag op een gegeven moment krijgt of wil je meer risico's nemen met een kans op een hoger bedrag?
Kijk dan ook wat je al geregeld hebt. Vaak is er via het werk al het een en andere geregeld. Soms heb je ook in de hypotheek een verzekering voor bij overlijden of soms bij arbeidsongeschiktheid.
Pas als je dit op een rijtje hebt kun je kijken wat voor (aanvullend) product er in jou situatie goed past en voordelig is. Dat kan een simpele spaarrekening zijn, maar wellicht zijn er ook complexere producten die beter passen.