Pagina 1 van 1

Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Geplaatst: 24 jun 2007 10:19
door boemmm
Wij willen een kwalitatieve eikenhouten keuken laten maken naar eigen ontwerp, beetje stijl Piet Boon en Lodder keukens. Heeft iemand hier tips voor een goede keukenbouwer (of interieurbouwer, of timmerfabriek, maar wel met ervaring keukens).

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Geplaatst: 24 jun 2007 22:50
door zelfstandigste
In welke Regio?

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Geplaatst: 24 jun 2007 23:49
door boemmm
Noord Holland

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Geplaatst: 25 jun 2007 17:04
door cv1
Wij hebben een eikenhouten keuken op maat laten maken door vos keukens en dat is ons goed bevallen. U kunt daar ook naar eigen ontwerp een keuken laten maken. Het is een klein bedrijf en de eigenaar maakt de keukens ook zelf. Kijk even op hun site daar staat meer info en foto's www.voskeukens.nl

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Geplaatst: 25 jun 2007 22:35
door zelfstandigste
- Piet Boon Oostzaan
- WST Krommenie
- Oremus Haarlem
- Disyko Hoogkarspel


Zijn - of meubelmakers - of keukenzaken met maatwerkprogramma.

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Geplaatst: 25 jun 2007 22:48
door mar53
Boemmm,

Wilt u nu hiermee zeggen dat Piet Boon en Lodder keukens geen verstand hebben van keukens en er geen ervaring mee hebben????????????????????????????????????????

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Geplaatst: 26 jun 2007 09:39
door boemmm
Mar53,

Nee, dat zeg ik toch niet? Ik ben grote fan van Piet Boon (Lodder iets minder, ik vind die mensen niet zo aardig en ik vind het binnenwerk van de keukenkastjes veel te plastic, maar de keukens zijn aan de buitenkant heel mooi). Ik zeg alleen dat als het een tip voor een timmerfabriek, interieurbouwer is, dat het dan wel een bedrijf/persoon moet zijn die ervaring heeft met keukens. Snappie?

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Geplaatst: 26 jun 2007 09:56
door D1RK
Maatwerk van gehele keuken word erg duur....

Liever een aangepaste standaard keuken als het niet paste, ook massieve deuren worden gesloopt en smaller gemaakt, of met slimme plinten of wijnrekken passend gemaakt!
Een doe het zelver die geen 45 cm deur kon kopen en dus die 50 cm deur sloopte en kleiner maakte!
Ik doe meer dan de gemiddelde Gamma bezoeker!

De kast was met cirkelzaag in enkele seconden op maat, maar die 2 deuren.... incl opnieuw lakken 2 dagen!

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Geplaatst: 26 jun 2007 17:41
door cv1
De kosten van een handgemaakte keuken vallen reuze mee. Je moet gewoon niet naar die grote zaken als lodder gaan daar betaal je de showroom enz. ook mee.

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Geplaatst: 26 jun 2007 21:24
door rayke
Lodder gebruikt gewoon een standaard keuken en "leukt" die op. Ze maken d'r gewoon een hoop bij , schildere die boel en klaar. Daarom zijn de binnenkanten gewoon 'standaard'.

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Geplaatst: 01 jul 2007 17:05
door kzin
Lodder gebruikt gewoon een standaard keuken en "leukt" die op. Ze maken d'r gewoon een hoop bij , schildere die boel en klaar. Daarom zijn de binnenkanten gewoon 'standaard'.
En daar lijkt mij niks op tegen, 9 van 10 nederlanders gaat het om de buitenkant. en recent onderzoek heeft bewezen dat wij van nature kiezen voor de middenweg, niet de goedkoopste en niet de duurste. Dat bereik je m.i. prima op deze wijze.

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Geplaatst: 07 okt 2009 10:36
door franksonnemans
Onderstaand bedrijf maakt deurtjes a la Piet Boon welke geplaatst kunnen worden op de IKEA faktum kasten.
Zo kun je voor een redelijke prijs een prachtige keuken krijgen.

K'Oak Design by Optimaal Wonen

http://KOakDesign.webklik.nl

groetjes Frank

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Geplaatst: 07 okt 2009 13:15
door maxx
Beste Peter,

Een massief houten keukenfront lijkt leuk. Aan de prijzen te zien is het een enkel-laags massief paneel dus trekt dit binnen no-time zo krom als een hoepel.

Alle waar naar zijn geld. Een goed gemaakt massief Eiken front bestaat vaak uit meerlaags opgebouwd massief Eiken (3-laags is het meest toegepast) en dat is duurder dan de gemiddelde eiken plank uit de houthandel.

Het concept lijkt leuk. Kijken of je het nog zo leuk vindt als de deuren beginnen te krommen.

MVG

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Geplaatst: 16 nov 2009 09:10
door franksonnemans
Beste Maxx,

De deuren zitten er nu meer dan een jaar bij ons in en zijn dus niet krom getrokken.

Hout is een natuurproduct en zal altijd een werking hebben, maar afhankelijk van het type drogen, zagen, gebruik van jaarringen richtingen en de manier van fabriceren kunnen het kromtrekken minimaliseren.

Wij zijn nu een jaar later pas begonnen met de verkoop om dit zeker te weten. Tevens hebben wij allerlei extreme testen met diverse productie methodes uitgevoerd, zoals eerst 3 dagen in het water leggen en daarna voor de open haard snel laten drogen, waardoor wij een geschikte productie methode gebruiken.

Mocht er onverhoopt toch een deurtje rare dingen gaan doen dan vervangen wij deze natuurlijk. Ik nodig je graag uit om onze keuken te komen bekijken.

mvrgr Frank

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Geplaatst: 16 nov 2009 09:47
door zelfstandigste
zoals eerst 3 dagen in het water leggen en daarna voor de open haard snel laten drogen, waardoor wij een geschikte productie methode gebruiken.
Onze "eiken deuren fabrikant" heeft hiervoor droogcabines staan zodat de deuren met een vochtpercentage van 3% de fabriek verlaten en "testen" op een versnelde manier kunnen worden uitgevoerd. En zo'n deur trekt ALTIJD krom het geeft enkel een verschil in de mate er van! (onbewerkt hout blijft altijd vocht onttrekken)

Heeft u mijn reactie bij de IKEA keuken topic ook al gelezen?

http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... 17&start=0

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Geplaatst: 24 nov 2009 10:08
door Janny
als je echt iets mooi's wilt, dan is dit een alternatief:
http://www.huifkar.nl/huifkar.nsf/stand ... enDocument

Alles uit eigen fabriek en tot in de puntjes verzorgd en kwaliteit van de bovenste plank.
dit is onze wens.
janny