Pagina 1 van 1

Hypotheekvraag

Geplaatst: 14 sep 2007 14:34
door 074
Hallo,

Helaas zijn ook wij de dupe van die DSB bank geworden. per kwartaal een renteverhoging enz enz enz.
Nu denken wij erover over te stappen naar een andere bank.
Nu mijn vragen :

-Nu is onze hypotheek veel hoger dan de executiewaarde van de woning! Welke (betrouwbare) banken nemen dit over????
- Waar kan ik terecht voor goed onafhankelijk advies? De "hypotheker"? Of zijn die zaken allemaal partijdig? De Rabobank accepteerd het in ieder geval niet.

groet,
MK

Re: Hypotheekvraag

Geplaatst: 14 sep 2007 14:51
door IntegerEnEerlijk
Hoe hoog is de executiewaarde en hoe hoog is je hypotheek. Is dit meer dan 125%, dan kan er weleens een probleem zijn. DSB kennende, zit je er helemaal in.

Re: Hypotheekvraag

Geplaatst: 14 sep 2007 14:55
door 074
hypotheek +/- 232.000 (deel aflossing deel aflossingsvrij)
exec. waarde ongeveer 180.000

Geen oplossing?
Mag de DSB zomaar de rente verhogen per kwartaal? Mag toch alleen jaarlijks?
Zijn in 3 jaar van 500 naar 820 euro gegaan per maand.

Re: Hypotheekvraag

Geplaatst: 14 sep 2007 17:55
door D1RK
Beste 074,

De DSB mag de rente aanpassen als dit in de voorwaarden stond, was het variabele rente?

Gezien de hoogte zou ik voor langere rente vast periode hebben gekozen, en deze was afgelopen jaren erg laag....

Nu is de rente gestegen, en als je nog geen BKR notering hebt is er een kans, maar dan naar een goede tussenpersoon gaan.

Dick Scheringa heeft een mooi kantoor, en leuk stadion in Alkmaar, prive museum en is U daar erg dankbaar voor, want waar zou dit geld anders vandaan komen?

Het voordeligste is oversluiten bij deze bank, naar 15 of 20 jaar, maar let goed op de voorwaarden, want daar pakken ze vaak klanten mee .

Als het via hun lukt een langere rente vast periode te nemen, heb je geen afsluitprovisie ( tenminste 1%) en Notariskosten, (tenminste €480,- bij goedkoopste notaris van NL...)

Succes.

PS in uw verhaal ontbreken de rente vast periodes en de percentage's...

Re: Hypotheekvraag

Geplaatst: 15 sep 2007 16:29
door Sometimes
Dit moet haast wel kwartaalrente zijn, en in dat geval heb je er zelf (al dan niet bewust) voor gekozen.

Ik heb ook variabel (maandrente, niet bij DSB) en die is alleen al sinds begin 2006 gestegen van ongeveer 850 euro per maand naar 1315 euro per maand. Soortgelijke stijging dus. De korte rente is momenteel zelfs hoger dan de lange rente.

Vervelend? Tja, dat is nu eenmaal het risico van korte rente. Er zullen zat gezinnen zijn die hier problemen mee krijgen.

Oversluiten? Ik kan het je op dit moment niet aanraden. Er zijn trouwens wel meer hypotheekverstrekkers die over de executiewaarde heen gaan, maar het loskomen van DSB zal niet meevallen.

Re: Hypotheekvraag

Geplaatst: 17 sep 2007 09:48
door hypotheekadviseurs
HYPOTHEKER IS NIET ONAFHANKELIJK!!!!!!!!!!!!

IS EEN TUSSENPERSOON NET ALS IEDER ANDER.

WAAROM DENKEN VEEL MENSEN DIT TOCH???

ONBEGRIJPELIJK!

Verder gaan AEGON en Fortis ASR t/m 130% van executiewaarde. Dat wordt krap aan. Je moet dan wel een polis van deze maatschappij willen bijsluiten. Dat is dan weer het nadeel.

Re: Hypotheekvraag

Geplaatst: 17 sep 2007 10:43
door D1RK
Als je naast Hypotheek ook de overige verzekeringen als pakket meeneemt maak je bij een plaatselijke Fortisbank meer kans, dan alleen hypo...

Ze houden de provisie zelf zonder tussenpersoon in eigen zak, en als het rond is kunt U de verzekeringen altijd weer elders voordeliger onderbrengen, maar je maakt ze lekker met een alles bij een bank klant, dus extra provisie, deze verzekering, eventueel de ziektekosten ook nog, dan kijken ze anders naar de hypo, en zo krijg je vaak met minder toeslag voor tophypotheek, zelfs vaak de oversluitkosten en notaris meegefinancierd!

Proberen kan, en zet het tenminste 5 jaar vast, liever 10 of 15 als het betaalbaar is!
Let ook op de verzekering, overlijdensrisico is soms erg duur, dus goedkope hypo en dure verzekering is nadeel, ik betaal relatief veel rente, en heb daarom een goedkope verzekering, rente is aftrekbaar, verzekering niet, en als 50+ moet ik dit voordeel dus wel pakken!

Succes!

Re: Hypotheekvraag

Geplaatst: 17 sep 2007 21:00
door SJZ
Als je een variabele rente had dan is die stijging heel normaal. Valt zelfs nog mee, veel banken zitten al bijna op of boven de 5%. Dan zou je op ongeveer 970 euro per maand.

Re: Hypotheekvraag

Geplaatst: 18 sep 2007 20:02
door loesje 2
Ik snap dit allemaal niet zo hoor! Dat alles altijd maar afschuiven op een adviseur. Je bent er toch zelf bij. Die hypotheek word je toch niet opgedrongen of zo? Je weet toch hoe hoog de hypotheek is die je neemt ten opzichte van de waarde van je huis. Korte of variabele rente, je snapt dan toch ook wel dat als de rente stijgt je huis plotseling veel duurder wordt?
Een hypotheker is in die zin onafhankelijk, dat hij niet in loondienst van een bank is of een samenwerkingsverband heeft met één bank.
Ja, hij verdient wel aan een hypotheek, waar moet hij anders zijn kantoor en personeel van betalen.

Re: Hypotheekvraag

Geplaatst: 18 sep 2007 23:00
door hypotheekadviseurs
Loesje,

Daarom verdiend de hypotheker ook zo gruwelijk veel geld aan de provisie-inkomsten!!

Hoezo de Hypotheker onafhankelijk???????????????

Als de Hypotheker onafhankelijk is dan ben ik dat ook. En wij hebben lagere bonussen.

Veel hypotheken ..... betekent namelijk voor de Hypotheker betere (lees hogere) bonussen.

Re: Hypotheekvraag

Geplaatst: 18 sep 2007 23:06
door IntegerEnEerlijk
Lagere bonussen.....maar ben je ook goedkoper dan....qua rente en zo?
Klant betaalt de bonussen toch niet?

Re: Hypotheekvraag

Geplaatst: 18 sep 2007 23:41
door hypotheekadviseurs
Dacht je dat nou echt. Wie betaalt deze dan wel?

Sinkerklaas ... de kaboutertjes???

Natuurlijk de consument.

Kijk maar eens naar het verschil in waarde-opbouw van polissen en bij afkoop van polissen. Vooral bij afkoop worden deze bonussen in de afkoopwaarde verrekend.

Re: Hypotheekvraag

Geplaatst: 19 sep 2007 08:47
door Byob
Kijk maar eens naar het verschil in waarde-opbouw van polissen en bij afkoop van polissen. Vooral bij afkoop worden deze bonussen in de afkoopwaarde verrekend.
Wat een onzin...

De bonussen zijn afhankelijk van de produktie die je draait bij een maatschappij. Als jou omzet net zo hoog zou zijn als een Hypotheker of Hypotheekshop (en dan bedoel ik alle filialen samen) zou je net zulke bonussen kunnen halen.

Is dan ineens een polis die via jou gesloten is minder waard bij afkoop :?

Re: Hypotheekvraag

Geplaatst: 20 sep 2007 00:16
door hypotheekadviseurs
Onze polissen kennen bij bepaalde maatschappijen juist een hogere afkoopwaarde bij afkoop dan de polisen bij de hele grote ketens. Dit komt omdat bij de door ons verkochte woningen niet zulke hoge bonussen met de afkoopwaarde verrekend dienen te worden.

Nu zie ik het wel vaak gebeuren dat adviseurs polissen afkopen voor het afkopen, zodat zij de klant een nieuwe polis kunnen verkopen.

Elke keer afkopen van een polis kost de klant handen vol met geld. Maar ja de adviseur zegt dat dat het beste is. De consument is veel te goed van vertrouwen dat het bij de hele grote ketens (lees Hypotheker) allemaal zo onafhankelijk is. Onafhankelijkheid bestaat niet in onze advieswereld. Ook niet bij Independer en VEH. Ook bij Independer en bij VEH moeten de kosten betaald worden. Dus kan je niet spreken van onafhankelijkheid.

Re: Hypotheekvraag

Geplaatst: 20 sep 2007 14:41
door loesje 2
volgens mij klopt er niets van jou verhaal. volgens de WFD (wet financieele diensten) moeten verzekeraars nu al van te voren inzichtelijk maken aan hun klanten welk percentage aan kosten wordt doorberekend bij een eventuele afkoop.
Dit bedrag kan dan volgens mij ook niet veranderen door "bonussen ".

Je hebt het trouwens over woningen verkopen ben je dan hypotheek adviseur of makelaar ? Een hypotheekadviseur moet zich volgens de nieuwe wet kunnen verantwoorden, over het avies wat hij mensen geeft, zelfs al sluiten ze de hypotheek uiteindelijk bij een ander. Het lijkt me dat je dan wel uitkijkt wat je doet.

Re: Hypotheekvraag

Geplaatst: 22 sep 2007 00:12
door hypotheekadviseurs
loesje

Kosten moeten worden vermeld op basis van de zg "Maatmens" methode. Dit zegt dus niets over de daadwerlijke kosten binnen een product.

De financiele bijsluiter is in dat opzicht een lachertje.

De hypotheekadviseur kan een berekening maken op basis van de standaard premie. Bonussen worden vaak pas achteraf aan de hypotheekadviseur uitgekeerd. Bij aangaan worden de bonussen dan ook niet meegenomen in een afkoopwaardetabel.

In 2009 ws vervroegd in 2008) moet alle provisie (dus ook de bonus) vermeld worden bij een financieel product. Ik hoop voor een ieder dat de bonussen en de extra-bonussen en de extra-extra-bonussen ook vermeld moeten worden.

Maar ja de Overheid zal wel weer een halfbakken regeling bedenken waar de grote ketens niet alle provisie inzichtelijk hoeven te maken naar de consument.

En ja, ik ben een hypotheekadviseur.