Codex Alimentarius.
Geplaatst: 15 okt 2007 14:14
De zuivelindustrie, vleesindustrie, farmaceutische industrie enz enz hebben een gezamelijk belang namelijk zo veel mogelijk geld verdienen.
Onze gezondheid is onderhevig aan dit belang ook al wil de overheid ons anders doen geloven.
Belangenverstrengelingen gaan door tot in het voedingscentrum.
Logisch want de nederlandse overheid heeft er natuurlijk alle belang bij dat er niet naar buiten komt hoe ongezond melk nu bijvoorbeeld is.
Er is nu weer een nieuw onderzoek van prof. van Hooijdonk van de wur (universiteit wageningen).
De heer van Hooijdonk heeft onderzocht dat melk goed is tegen hart en vaatziektes en dat je belangrijke voedingstoffen mist bij het niet consumeren van melk....
Ik heb de heer van hooijdonk gemaild, mijn standpunt uitgelegd en beschuldigd van bangmakerij.
Als andwoord op de door mij gestuurde mail naar de heer van hooijdonk
kreeg ik o.a. een link van het voedingscentrum.
Ook noemde de heer van hooijdonk in zijn mail naar mij toe eerdere onderzoeken naar de negatieve aspectgen van melk niet onafhankelijk..zo ook het onderzoek van tros radar.
Ook al zou melk wel goed zijn tegen hart en vaatziektes zoals de heer van Hooijdonk aangeeft, dan nog zijn er genoeg alternatieve producten met dezelfde eigenschappen die niet de negatieve aspecten van melk bezitten.
Een grote Europese studie over de relatie tussen het consumeren van noten en de gezondheid van je hart heeft bevestigd dat het regelmatig eten van noten het risico op hart- en vaatziekten kan helpen verkleinen. Uit eerdere grootschalige bevolkingsonderzoeken in de Verenigde Staten bleek al dat pinda's een beschermende werking hebben tegen hart- en vaatziekten en het cholesterolgehalte verlagen. Voor de eerste keer heeft nu ook bij ca. 400.000 Europeanen onderzoek plaatsgevonden naar de relatie tussen de consumptie van noten en gezondheid.
Maar nee de heer van Hooijdonk steld dat we de negatieve aspecten uit de melk moeten halen....
de consumptie moet hoe dan ook doorgaan!
Daarnaast zitten er zoveel nadelige effecten aan het drinken van melk dat er dan weinig echte melk zal overblijven.
Een twaalf jaar durend Scandinavisch onderzoek bijvoorbeeld toonde aan dat melk niks toevoegt aan de bescherming tegen botbreuken.
De harvard medical school in Amerika heeft twaalf jaar lang de melk consumptie van 121 duizend verpleegsters tussen de 39 en 54 jaar bijgehouden.
De vrouwen die 2 glazen melk of meer dronken liepen 45% meer kans op een gebroken heup dan vrouwen die één glaasje of minder dronken.
Prof. Walter willet voedselwetenschapper aan de Harvard university onderzoekt al sinds 1976 de relatie tussen zuivel en osteoporose.
Deze professor zegt dat er helemaal geen verband is tussen het drinken van melk en het voorkomen van botbreuken.
Prof. Colin Cambell biochemicus cornell university deelt deze mening.
Prof. Cambell is zelfs van mening dat melk zorgt voor afbraak van bot.
Osteoporose komt het meest voor in de landen met de hoogste zuivelconsumptie. Tegelijkertijd is ruim 70% van de Afrikanen lactose-intolerant en daar komt osteoporose juist weer minder voor. Het heeft er dus alle schijn van dat zuivelconsumptie tot osteoporose leidt.
Daarnaast is het merendeel van de wereld bevolking lactose intolerant.
Lactose intolerantie zie je ook veel bij mensen die langere tijd geen melk drinken en dan opeens weer wel.
Deze lactose intolerantie laat al zien dat het lichaam zelf aangeeft geen behoefte te hebben aan melk.
Probeer maar eens een tijd geen melk te drinken en andere producten met melk, lactose te consumeren en kijk wat er gebeurt..je lichaam geeft al aan dat het deze stofen niet nodig heeft.
Vaak geeft je lichaam door lucht welke omhoog komt uit je maag, veel gerommel in de maag e.d. al aan dat een produkt niet goed is.
Als melk al goed zou zijn tegen hart en vaatziektes dan nog zitten er te veel negatieve aspecten aan melk.
Het voedingscentrum vind 3 maal in de week rood vlees eten gezond.
Volgens het voedingscentrum is dit belangrijk voor de ijzerinname...
Weer bangmakerij een bangmakerij die vaker wordt toegepast om ons aan te zetten tot consumeren.
Ook dit is wel waar maar ook ijzer is prima via andere producten te verkrijgen.
Jonge vrouwen die regelmatig rood vlees eten hebben een aanzienlijke verhoogde kans op een veel voorkomende vorm van borstkanker. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek onder meer dan 90.000 vrouwen door wetenschappers van de Amerikaanse Harvard universiteit. Hoe meer rood vlees de vrouwen hadden geconsumeerd in de levensjaren tussen 20 en 50, hoe hoger de kans op hormoongerelateerde borstkanker.
Het voedingscentrum doet aan omgekeerde bangmakerij door te stellen dat je toch echt een tekort aan ijzer kan krijgen als je geen of te weinig rood vlees eet.
de vleesindustrie brengt veel geld in het laatje ja...
afwisseling is belangrijk om niet teveel van de slechte stoffen in rood vlees binnen te krijgen dus elke week kip, vis enz en het liefs zoveel mogelijk biologisch.
Nog wat over de zogenaamde noodzaak gesteld vanuit het voedingscentrum om genoeg zuivel te consumeren want oh wee anders worden je botten niet sterk.... beter gezegd anders komt er geen geld meer binnen vanuit de zuivelindustrie.
In 1967 lanceerde het Zuivelbureau Joris Driepinter. De leus van het joch - drie glazen melk per dag, dat doet het – galmt nog altijd na in de jeugdherinneringen van vroege veertigers. Op radio en tv, media die destijds qua gezag nauwelijks onderdeden voor Onze-Lieve-Heer, dreigden vooraanstaande kinderartsen dat wie zijn melk niet opdronk, onherroepelijk broos of misschien wel homoseksueel zou worden.
Het huidige Voedingscentrum is rechtstreeks voortgekomen uit dat Zuivelbureau. Het blaast wat minder hoog van de toren, maar verloochent zijn afkomst niet. "Zuivel dient een prominente plaats te hebben in een verantwoorde voeding", klinkt streng vanuit Den Haag. Anders, zo luidt het oordeel, komt de calciumvoorziening in gevaar.
Uit epidemiologische studies blijkt dat botdichtheid niet afhankelijk is van de hoeveelheid calcium die je dagelijks binnenkrijgt, maar van de calciumhomeostase, oftewel het vermogen van het ij om in- en uitgaand calcium in balans te houden.
Talloze factoren hebben invloed op dat kalkmanagement: lichaamsbeweging (skeletbelasting), blootstelling aan daglicht, inname van vitamine K en D en de hoeveelheid magnesium in voeding en drinkwater. Nu zitten voedingsstoffen zoals vitamine D, K en magnesium ook in zuivel.
Tegenover veel wetenschappelijk bewijs dat zuivelinname geen sterke botten oplevert, staan weer talloze onderzoeken die het tegendeel beweren. Een recent afgerond.
Zout en suiker net zo....goedkoop te produceren biljarden mee te verdienen.
Vandaar dat er op vruchtensappen die bol staan van de suiker mag staan dat deze gezond zijn....
Vandaar dat in praktisch elk kant en klaar product zout en suiker wordt toegevoegd.
En nee dat is niet omdat mensen het anders niet lusten......dat vele zout en suiker is ons opgedrongen door de industrie waardoor wij dit gewend zijn geraakt.
Door langzaam aan minder zout en suiker te gaan gebruiken wen je aan minder van deze stoffen en smaakt je eten net zo goed als voorheen.
De manier hoe de nederlandse overheid met voeding omgaat en dit via het voedingscentrum naar ons brengt doet mij denken aan de voormalige DDR.
Mensen worden dom gehouden omwille van de vele miljoenen die omgaan in de voedingsmiddelen industrie.
Bekijk het volgende filmpje helemaal.
http://video.google.nl/videoplay?docid= ... 7975749033
Onze gezondheid is onderhevig aan dit belang ook al wil de overheid ons anders doen geloven.
Belangenverstrengelingen gaan door tot in het voedingscentrum.
Logisch want de nederlandse overheid heeft er natuurlijk alle belang bij dat er niet naar buiten komt hoe ongezond melk nu bijvoorbeeld is.
Er is nu weer een nieuw onderzoek van prof. van Hooijdonk van de wur (universiteit wageningen).
De heer van Hooijdonk heeft onderzocht dat melk goed is tegen hart en vaatziektes en dat je belangrijke voedingstoffen mist bij het niet consumeren van melk....
Ik heb de heer van hooijdonk gemaild, mijn standpunt uitgelegd en beschuldigd van bangmakerij.
Als andwoord op de door mij gestuurde mail naar de heer van hooijdonk
kreeg ik o.a. een link van het voedingscentrum.
Ook noemde de heer van hooijdonk in zijn mail naar mij toe eerdere onderzoeken naar de negatieve aspectgen van melk niet onafhankelijk..zo ook het onderzoek van tros radar.
Ook al zou melk wel goed zijn tegen hart en vaatziektes zoals de heer van Hooijdonk aangeeft, dan nog zijn er genoeg alternatieve producten met dezelfde eigenschappen die niet de negatieve aspecten van melk bezitten.
Een grote Europese studie over de relatie tussen het consumeren van noten en de gezondheid van je hart heeft bevestigd dat het regelmatig eten van noten het risico op hart- en vaatziekten kan helpen verkleinen. Uit eerdere grootschalige bevolkingsonderzoeken in de Verenigde Staten bleek al dat pinda's een beschermende werking hebben tegen hart- en vaatziekten en het cholesterolgehalte verlagen. Voor de eerste keer heeft nu ook bij ca. 400.000 Europeanen onderzoek plaatsgevonden naar de relatie tussen de consumptie van noten en gezondheid.
Maar nee de heer van Hooijdonk steld dat we de negatieve aspecten uit de melk moeten halen....
de consumptie moet hoe dan ook doorgaan!
Daarnaast zitten er zoveel nadelige effecten aan het drinken van melk dat er dan weinig echte melk zal overblijven.
Een twaalf jaar durend Scandinavisch onderzoek bijvoorbeeld toonde aan dat melk niks toevoegt aan de bescherming tegen botbreuken.
De harvard medical school in Amerika heeft twaalf jaar lang de melk consumptie van 121 duizend verpleegsters tussen de 39 en 54 jaar bijgehouden.
De vrouwen die 2 glazen melk of meer dronken liepen 45% meer kans op een gebroken heup dan vrouwen die één glaasje of minder dronken.
Prof. Walter willet voedselwetenschapper aan de Harvard university onderzoekt al sinds 1976 de relatie tussen zuivel en osteoporose.
Deze professor zegt dat er helemaal geen verband is tussen het drinken van melk en het voorkomen van botbreuken.
Prof. Colin Cambell biochemicus cornell university deelt deze mening.
Prof. Cambell is zelfs van mening dat melk zorgt voor afbraak van bot.
Osteoporose komt het meest voor in de landen met de hoogste zuivelconsumptie. Tegelijkertijd is ruim 70% van de Afrikanen lactose-intolerant en daar komt osteoporose juist weer minder voor. Het heeft er dus alle schijn van dat zuivelconsumptie tot osteoporose leidt.
Daarnaast is het merendeel van de wereld bevolking lactose intolerant.
Lactose intolerantie zie je ook veel bij mensen die langere tijd geen melk drinken en dan opeens weer wel.
Deze lactose intolerantie laat al zien dat het lichaam zelf aangeeft geen behoefte te hebben aan melk.
Probeer maar eens een tijd geen melk te drinken en andere producten met melk, lactose te consumeren en kijk wat er gebeurt..je lichaam geeft al aan dat het deze stofen niet nodig heeft.
Vaak geeft je lichaam door lucht welke omhoog komt uit je maag, veel gerommel in de maag e.d. al aan dat een produkt niet goed is.
Als melk al goed zou zijn tegen hart en vaatziektes dan nog zitten er te veel negatieve aspecten aan melk.
Het voedingscentrum vind 3 maal in de week rood vlees eten gezond.
Volgens het voedingscentrum is dit belangrijk voor de ijzerinname...
Weer bangmakerij een bangmakerij die vaker wordt toegepast om ons aan te zetten tot consumeren.
Ook dit is wel waar maar ook ijzer is prima via andere producten te verkrijgen.
Jonge vrouwen die regelmatig rood vlees eten hebben een aanzienlijke verhoogde kans op een veel voorkomende vorm van borstkanker. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek onder meer dan 90.000 vrouwen door wetenschappers van de Amerikaanse Harvard universiteit. Hoe meer rood vlees de vrouwen hadden geconsumeerd in de levensjaren tussen 20 en 50, hoe hoger de kans op hormoongerelateerde borstkanker.
Het voedingscentrum doet aan omgekeerde bangmakerij door te stellen dat je toch echt een tekort aan ijzer kan krijgen als je geen of te weinig rood vlees eet.
de vleesindustrie brengt veel geld in het laatje ja...
afwisseling is belangrijk om niet teveel van de slechte stoffen in rood vlees binnen te krijgen dus elke week kip, vis enz en het liefs zoveel mogelijk biologisch.
Nog wat over de zogenaamde noodzaak gesteld vanuit het voedingscentrum om genoeg zuivel te consumeren want oh wee anders worden je botten niet sterk.... beter gezegd anders komt er geen geld meer binnen vanuit de zuivelindustrie.
In 1967 lanceerde het Zuivelbureau Joris Driepinter. De leus van het joch - drie glazen melk per dag, dat doet het – galmt nog altijd na in de jeugdherinneringen van vroege veertigers. Op radio en tv, media die destijds qua gezag nauwelijks onderdeden voor Onze-Lieve-Heer, dreigden vooraanstaande kinderartsen dat wie zijn melk niet opdronk, onherroepelijk broos of misschien wel homoseksueel zou worden.
Het huidige Voedingscentrum is rechtstreeks voortgekomen uit dat Zuivelbureau. Het blaast wat minder hoog van de toren, maar verloochent zijn afkomst niet. "Zuivel dient een prominente plaats te hebben in een verantwoorde voeding", klinkt streng vanuit Den Haag. Anders, zo luidt het oordeel, komt de calciumvoorziening in gevaar.
Uit epidemiologische studies blijkt dat botdichtheid niet afhankelijk is van de hoeveelheid calcium die je dagelijks binnenkrijgt, maar van de calciumhomeostase, oftewel het vermogen van het ij om in- en uitgaand calcium in balans te houden.
Talloze factoren hebben invloed op dat kalkmanagement: lichaamsbeweging (skeletbelasting), blootstelling aan daglicht, inname van vitamine K en D en de hoeveelheid magnesium in voeding en drinkwater. Nu zitten voedingsstoffen zoals vitamine D, K en magnesium ook in zuivel.
Tegenover veel wetenschappelijk bewijs dat zuivelinname geen sterke botten oplevert, staan weer talloze onderzoeken die het tegendeel beweren. Een recent afgerond.
Zout en suiker net zo....goedkoop te produceren biljarden mee te verdienen.
Vandaar dat er op vruchtensappen die bol staan van de suiker mag staan dat deze gezond zijn....
Vandaar dat in praktisch elk kant en klaar product zout en suiker wordt toegevoegd.
En nee dat is niet omdat mensen het anders niet lusten......dat vele zout en suiker is ons opgedrongen door de industrie waardoor wij dit gewend zijn geraakt.
Door langzaam aan minder zout en suiker te gaan gebruiken wen je aan minder van deze stoffen en smaakt je eten net zo goed als voorheen.
De manier hoe de nederlandse overheid met voeding omgaat en dit via het voedingscentrum naar ons brengt doet mij denken aan de voormalige DDR.
Mensen worden dom gehouden omwille van de vele miljoenen die omgaan in de voedingsmiddelen industrie.
Bekijk het volgende filmpje helemaal.
http://video.google.nl/videoplay?docid= ... 7975749033