Slechts één op de zes ondernemers in de horeca zet zijn gasten een fatsoenlijke kop koffie voor. Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Koffietest die het AD vandaag presenteert.
Keurmeester Barend Boot bezocht daarvoor 57 zaken en concludeerde dat slechts bij tien daarvan de kwaliteit van een kop koffie, cappuccino of espresso voldoende was. De koffie werd beoordeeld op onder andere geur, sterkte, versheid van de branding en nasmaak.
Grote winnaar van de test is Bagels& Beans in Den Bosch. Zij kregen een 8,4. Boot noemde hun cappuccino 'meesterlijk gezet' en de espresso 'een mix van pittig en fluweel'.
LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Koffie in Horeca blijft slecht volgens AD
-
- Berichten: 3097
- Lid geworden op: 11 jun 2005 20:47
Re: Koffie in Horeca blijft slecht volgens AD
Beetje rare test vind ik. Slechts een persoon die koffie test en zijn bevindingen zijn dan waar? We hebben allemaal een andere smaak dus ik vind deze test waardeloos. Een team van 10 man zouden deze test moeten doen, lijkt me eerlijker.
Re: Koffie in Horeca blijft slecht volgens AD
Ik vind die testen ook allemaal flauwekul.
De een vindt de koffie ergens heerlijk, terwijl een ander het maar slootwater vindt.
Iedereen heeft een andere smaak. Maar zo kan het AD wel een zaak negatief beoordelen.
De een vindt de koffie ergens heerlijk, terwijl een ander het maar slootwater vindt.
Iedereen heeft een andere smaak. Maar zo kan het AD wel een zaak negatief beoordelen.