Pagina 1 van 1

frisiahypoteken

Geplaatst: 18 nov 2007 14:14
door coba1972
Hallo

Wie heeft er ervaringen met hypotheken van Frisia.
Ze adverteren met 3.9 procent .
Ik hoor het graag.
alvast bedankt voor jullie reacties

Re: frisiahypoteken

Geplaatst: 18 nov 2007 14:35
door gravedigger
Als je verder had gelezen (dat heb je duidelijk niet gedaan) was je tegen gekomen dat dat alleen voor het eerste jaar geldt. Daarna 6% !!

Re: frisiahypoteken

Geplaatst: 18 nov 2007 14:56
door coba1972
Ik vond het al raar dat de rente zo laag was.
Ik heb wel verder gelezen maar ik heb dat niet gezien.
Bedankt voor de informatie

Re: frisiahypoteken

Geplaatst: 18 nov 2007 16:14
door D1RK
1 Eerste rentevast periode is goedkoop, dus alleen bij 15 jaar of langer zou ik hier zaken doen.

2 Verzekering en aflossing, deze zijn vaak extra duur om de zeer lage rente terug te verdienen, en zij bepalen welke dure firma dat word.

Cardiff is vaak erg duur en dan is een dure Hypo met hoge rente en goedkope aflos en verzekering beter, Bruto zelfs iets duurder, maar Netto dankzij belasting teruggave.


Kijk dus naar totale kosten en vraag altijd bij meerdere, en ga daarna met jou keuze naar de duurdere, soms vertellen ze wat er fout is, of geven je gelijk als je daar goedkoper kan!

Via Ver. Eigen Huis is het vaak goedkoper en betrouwbaarder, en afsluit provisie retour is ook best leuk!

Re: frisiahypoteken

Geplaatst: 20 nov 2007 13:11
door Jack747
Vaak moet je extra verzekeringen afsluiten om voor een actietarief in aanmerking te komen.

Zo had DSB (moeder van Frisia) een aanbod 5 jaar vast 4,6% als actie. Als je echter geen levensverzekering of woonlastenverzkering wilt, is het tarief ineens 5,4%...

Als je een goed advies wilt zou ik me eerst eens orienteren via internet. Kies vervolgens een onafhankelijk adviseur. Let op dat 'gratis' hypotheekadvies niet bestaat.

Ook een onafhankelijk adviseur ontvangt provisie over de hypotheek van de aanbieder waar hij jou hypotheek onderbrengt. Tenzij de adviseer op uurtarief werkt. Meestal zijn dan de te ontvangen provisies terug te ontvangen.

Wat is een goede adviseur, tja, das een goeie vraag...

Succes,

Jack

Re: frisiahypoteken

Geplaatst: 23 nov 2007 21:33
door konin525
Bij de DSB mocht ik gewoon mijn huidige levens verzekering meenemen..
De levens verzekering van de DSB is idd erg duur..

Re: frisiahypoteken

Geplaatst: 14 dec 2007 11:19
door Heinzz
Niet aan beginnen.
-Je moet een verzekering afsluiten en meefinancieren waardoor je totale hypotheekschuld alleen maar toeneemt. Vaak 1/3 van de totale lening.
-Zij maken winst op de variabele rente, wanneer de rente op de kapitaalmarkt zakt, zakken zij niet mee. Op mijn vraag waarom de rente niet meezakte, kreeg ik letterlijk door de telefoon te horen:"maar dat doen we nooit bij de DSB bank". Met stijgingen op de kapitaalmarkt staan ze vooraan.
-Frisia e.d. adverteren met 'theoretische looptijden'. Wanneer je na 10 (15) jaar denkt van de lening af te zijn blijkt dat helemaal niet zo te zijn als de economische ontwikkelingen tegen zitten. Zij beleggen een gedeelte, en dat gedeelte moet na 10 jaar (of 15) een rendement opleveren wat de gehele hypotheekschuld moet inlossen. MAAR DAT IS NIET GEGARANDEERD! En wie moet door blijven betalen wanneer dat rendement niet gehaald wordt? Een zeer grote kans dat dit scenario bewaarheid wordt.

-Een nieuwe hypotheek? Ga naar een 'betrouwbare' bank en sluit een hypotheek af waarbij de netto-rente-lasten niet kan stijgen met 50% netto per maand in 2 jaar! En dat gebeurt!

Heinzz

Re: frisiahypoteken

Geplaatst: 14 dec 2007 20:01
door Ed van Rotterdam
Ik heb ooit Frisia eens vergeleken met mijn bestaande hypotheek. Frisia beweerde namelijk dat het goedkoper kon. Dit kan ook maar ze vertellen er niet bij dat 3,9% maar voor 1 jaar geld en dat daarna je hypotheek "aangepast" wordt en net zo veel of meer betaal als bij andere Hypotheekverstrekkers.

Re: frisiahypoteken

Geplaatst: 15 dec 2007 17:19
door Silesto
Quote: Wat is een goede adviseur, tja, das een goeie vraag?

Goede tip: Vraag de adviseur altijd naar zijn opleidingsniveau.
Er zijn duidelijk verschillen.
De meeste zijn Erkend Hypotheekadviseur.
Een hogere vakopleiding is Hypothecair Planner (LHP) of Financieel Planner (FFP).
Deze adviseurs zijn vaak serieuzer met hun vak bezig en eerlijker in de advisering.

Re: frisiahypoteken

Geplaatst: 16 dec 2007 10:42
door 1303Sunny
Wij hebben in 2005 een verbouwingshypotheek afgelsoten bij DSB en zij bepalen waar en hoe je de OverlijdensrisicoVerzekering af gaat sluiten. Achteraf hadden wij deze ORV beter ergens anders af moeten sluiten, dit had ons duizenden Euros uitgespaard. Spijt!spijt! Dus bezint eer ge begint! Bovendien was de DSB Bank niet duidelijk over de voorwaarden en moesten wij stapels papieren ondertekenen die wij pas te zien kregen bij het tekenen, dus de papieren inzien was op dat moment niet mogelijk en zo zijn wij er ingetuimeld.

Re: frisiahypoteken

Geplaatst: 19 dec 2007 22:27
door JanMe
Ik heb de ervaring dat de DSB Bank, waar Frisia deel van uit maakt, heel moeilijk doet bij het verkrijgen van een overbruggingshypotheek. Dit geeft bij andere banken zoals ABN-AMRO en de Postbank, bij gelijke omstandigheden geen enkel probleem. Hier wordt zeker te weinig aan verdient, of is koppeling aan een verzekering geen reële optie!

Re: frisiahypoteken

Geplaatst: 30 dec 2007 05:19
door hypotheekadviseurs
1303Sunny

Ik zou je verhaal eens voorleggen bij de AFM

Productinformatie dient vooraf, duidelijk en begrijpelijk aan je ter hand worden gesteld voordat je een financieel complex product afsluit. Daar is de Wet WFT (wet financieel toezicht) heel duidelijk in.

Misschien kan je een klacht over de DSB indienen bij de AFM. Wordt je in het gelijk gesteld, dan zal de DSB de overeenkomst geheel of gedeeltelijk terug moeten draaien.

Re: frisiahypoteken

Geplaatst: 01 jan 2008 14:14
door Lindel
Mensen, waarschuwing

Dirk Scheringa, eigenaar van de collectief oplichting groepen en banken zoals Frisia, lennen.nl , Postkrediet ....enz.

Wij moeten alleemaal deze banken bestrijden, ze bregen mensen en gezinen in gevraar en ernistige financiele problemen. Ik ben door hun rond de 30000 € verschuldigd en nog steeds, de rente proberen ze om de 3 maanden hoger te zetten zodat ik een nieuwe lening maak en extra geld lenen en zo zit ik nog dieper in de ****.

Mensen Dirk Scheringa moet gestopt worden en liever in de Bak zitten. zelfs zijn stadion (DSB Stadion) vlodoet niet aan de veiligheid normen en ontruimings kreteria maar toch heeft hij de vergunning gekregen (gekocht) en heeft zijn illigale stadion gebouwd.

Mensen zulke mensen moeten stoppen en gestraft worden, ik hoop dat mensen mijn stem horen.

Re: frisiahypoteken

Geplaatst: 01 jan 2008 16:24
door SJZ
stadion (DSB Stadion) vlodoet niet aan de veiligheid normen en ontruimings kreteria maar toch heeft hij de vergunning gekregen (gekocht)
Heeft u daar bewijzen voor of is het een broodje aap verhaal?