LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Winst voor de keukenzaak
Winst voor de keukenzaak
Beste forumbezoekers,
De keukenbranche word vaak ondoorzichtig en duister genoemd.
Waar de klant gauw teveel betaald voor hun keuken.
Maar hoeveel % mag een keukenzaak naar uw idee verdienen ??
De keukenbranche word vaak ondoorzichtig en duister genoemd.
Waar de klant gauw teveel betaald voor hun keuken.
Maar hoeveel % mag een keukenzaak naar uw idee verdienen ??
Re: Winst voor de keukenzaak
In- of exclusief Btw?
In- of exclusief montage?
Bruto of netto?
enz.
In- of exclusief montage?
Bruto of netto?
enz.
-
- Berichten: 50
- Lid geworden op: 21 sep 2007 10:50
Re: Winst voor de keukenzaak
10 %? Ik heb weleens gehoord dat het bedrag dat je na oplevering betaalt voor de keukenspecialist is. Maar hij moet hier natuurlijk wel de huur, reclame eventueel personeelskosten ook nog van betalen. Dat de keukenbranche duister en ondoorzichtig wordt genoemd snap ik wel. Men blijft appels met peren vergelijken, zodat er verkeerde conclusies getrokken worden.
Re: Winst voor de keukenzaak
hoeveel % van de verkoopprijs ( dus incl btw )
excl. montage
excl. montage
-
- Berichten: 68
- Lid geworden op: 17 nov 2005 12:53
Re: Winst voor de keukenzaak
Wat een onzin vraag!
Re: Winst voor de keukenzaak
geen onzin vraag stel dat je bij een winkel kunt kopen tegen de inkoopprijs ( inzage facturen ) + een opslagpercentage. dus totaal helemaal open. wat mag deze winkel dan verdienen ?
dus geen hoge brutoprijs met rare hoge kortingen. dit moet keukenprinces toch wel aanspreken
dus geen hoge brutoprijs met rare hoge kortingen. dit moet keukenprinces toch wel aanspreken
Re: Winst voor de keukenzaak
bedoel je de marge die op een product zit? een hoop artikelen kosten inkoop maar de helft van de verkoopprijs. Maar dat is toch met alles, televisies, kleding, magnetrons, eten. Maar als ik een keuken verkoop, voor 20.000 , dan blijft daar hopelijk wel meer dan 2.000 van over om het licht van aan te doen, en mijn salaris te betalen....
Websites en webwinkels nemen genoegen met een minimale marge, 10% ofzo. Als ik het zo hoor zou dat dus de maximale prijs moeten zijn die we willen betalen.
misschien een poll?
Websites en webwinkels nemen genoegen met een minimale marge, 10% ofzo. Als ik het zo hoor zou dat dus de maximale prijs moeten zijn die we willen betalen.
misschien een poll?
Re: Winst voor de keukenzaak
Hoeveel offerte's mag een consument laten maken?
-
- Berichten: 31
- Lid geworden op: 28 aug 2007 15:48
Re: Winst voor de keukenzaak
per zaak sowieso verschillend, de ene zaak moet meer verkopen met minder marge. de andere zaak verkoopt minder met meer marge. je komt als consument ook niet te weten wat de inkoop in, ik zou ook niet weten waarom jij dat wilt weten!!
iedere zaak mag zelf bedenken wat ze verdienen!!!
iedere zaak mag zelf bedenken wat ze verdienen!!!
Re: Winst voor de keukenzaak
Laatst gewijzigd door Pfffff op 14 jan 2008 16:21, 1 keer totaal gewijzigd.
Re: Winst voor de keukenzaak
ik wil de inkoop niet weten pffff ( die weet ik wel ) maar de consument denkt dat er tussen de 50 - 70 % op verdiend wordt. wij weten dat dat niet zo is. maar wat vind de consument reeel ?
Re: Winst voor de keukenzaak
*** niet uit je nek! Weet je hoeveel winstmarge er zit op dat zakje gemengde sla of je pondje gesneden andijvie dat je in de supermarkt koopt?
Maak je druk ombelangrijker zaken dan dit!
Als je niet wil dat een keukenboer winst maakt, dan ga je toch lekker zelf klussen, stumper!
Maak je druk ombelangrijker zaken dan dit!
Als je niet wil dat een keukenboer winst maakt, dan ga je toch lekker zelf klussen, stumper!
Re: Winst voor de keukenzaak
Interessante discussie...
10% lijkt me erg weinig
maar Mek vertel eens...hoeveel wordt er gemiddeld in % verdiend?
10% lijkt me erg weinig
maar Mek vertel eens...hoeveel wordt er gemiddeld in % verdiend?
Re: Winst voor de keukenzaak
Laatst gewijzigd door Pfffff op 14 jan 2008 16:23, 1 keer totaal gewijzigd.
-
- Berichten: 1971
- Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
- Locatie: Belgie
Re: Winst voor de keukenzaak
De "pure" winst is veel minder dan 10%
De calculatie-marge waar verkopers rekening mee dienen te houden is bij lange na geen winst. Kijk maar naar het korte rijtje van pfffff.
En dan nog wordt het vaak misgunt omdat consumenten denken dat er veel winst op gemaakt wordt.
Netto winst is volgens mij alleen in de olie- en illegale-handel beduidend hoger.
(Even als voorbeeld, aannemers calculeren in "stabu" met 2 tot 4% winst).
En dan nog; in de regel wordt er de eerste vijf jaar van een startende ondernemer GEEN winst gedraaid. Ik denk met weemoed aan de tijd "voor een baas te werken" terug, als ik weer een klant heb die denkt dat ik "goudgeld" aan een keuken verdien. (ik verdien het wel, maar krijg 't niet )
Voor de collega's; vraag eens aan de boekhouder wat de "winst" is, je zal raar opkijken wat er van je "marge" over blijft !
En dit topic is een jaar geleden ook al eens gestart; wat een nonsense..
De calculatie-marge waar verkopers rekening mee dienen te houden is bij lange na geen winst. Kijk maar naar het korte rijtje van pfffff.
En dan nog wordt het vaak misgunt omdat consumenten denken dat er veel winst op gemaakt wordt.
Netto winst is volgens mij alleen in de olie- en illegale-handel beduidend hoger.
(Even als voorbeeld, aannemers calculeren in "stabu" met 2 tot 4% winst).
En dan nog; in de regel wordt er de eerste vijf jaar van een startende ondernemer GEEN winst gedraaid. Ik denk met weemoed aan de tijd "voor een baas te werken" terug, als ik weer een klant heb die denkt dat ik "goudgeld" aan een keuken verdien. (ik verdien het wel, maar krijg 't niet )
Voor de collega's; vraag eens aan de boekhouder wat de "winst" is, je zal raar opkijken wat er van je "marge" over blijft !
En dit topic is een jaar geleden ook al eens gestart; wat een nonsense..
Laatst gewijzigd door zelfstandigste op 28 nov 2007 07:40, 2 keer totaal gewijzigd.
Re: Winst voor de keukenzaak
Oei oei,
Dit onderwerp is al eens ter spraken gekomen in een eerdere topic. Toen zijn er marges aangehangen van tussen de 23 en 30 %. Als je uitgaat van 10 % dan zou de overheid meer verdienen dan wij op een keuken (BTW). Dat lijkt me niet erg realistisch. Verder is 50% marge ook niet haalbaar/reëel dus het zit er tussenin. Eén en ander hangt af van de servicegraad en type winkel en niet te vergeten het niveau/verstand van de ondernemer. Sommige collega’s (heb ik op dit forum al gemerkt) zijn kennelijk bereid om al deze risico’s voor een appel en een ei te nemen. In de regel verdient een keukenzaak op een gemiddelde keuken “een paar” tot “enkele duizenden Euro’s”. En dat is net genoeg.
Dit onderwerp is al eens ter spraken gekomen in een eerdere topic. Toen zijn er marges aangehangen van tussen de 23 en 30 %. Als je uitgaat van 10 % dan zou de overheid meer verdienen dan wij op een keuken (BTW). Dat lijkt me niet erg realistisch. Verder is 50% marge ook niet haalbaar/reëel dus het zit er tussenin. Eén en ander hangt af van de servicegraad en type winkel en niet te vergeten het niveau/verstand van de ondernemer. Sommige collega’s (heb ik op dit forum al gemerkt) zijn kennelijk bereid om al deze risico’s voor een appel en een ei te nemen. In de regel verdient een keukenzaak op een gemiddelde keuken “een paar” tot “enkele duizenden Euro’s”. En dat is net genoeg.
Re: Winst voor de keukenzaak
Grappig, hoe aggressief sommige reacties zijn... Ik zou denken dat dat dan de verkopers zijn dus hun marges niet kunnen verklaren. Dat is toch een slecht teken. Maar ik vind het ook een beetje een rare discussie.
Maar mek wil blijkbaar een soort reeël opslagpercentage bovenop de bruto inkoopsprijs. Tsja, ik denk dat dat in de praktijk niet zo heel goed hanteerbaar is. Er zit immers tussen winkels ook veel verschil tussen hoeveel service er wordt verleend en hoeveel tijd er in je wordt gestoken en met je wordt meegedacht. Ook zal een winkel met veel keuze uit verschillende merken en types en uitvoeringen in mijn ogen een hogere opslag kunnen vragen dan iemand met maar een paar verschillende keukens.
Bovendien denk ik dat je dan ook met een uurprijs voor het advies zou moeten rekenen, wat vaak toch niet echt zo werkt. Voor installatie of montage zou ik een uurtarief of een soort tarief per kast (even heel simpel gezegd) weer wel reeël vinden. En dan moet je ook nog rekening gaan houden met kleine/goedkope en grote/dure keukens.
En als je met al deze factoren rekening moet houden, dan kom je volgens mij op heel uiteenlopende 'eerlijke' opslagen op de inkoopsprijs voor keukens. Dan denk ik dat bv. bij een Ikea keuken een laag verschil tussen inkoop en verkoop gerechtvaardigd is, terwijl het 'opslagpercentage' van een kleine maar goede adviseur in de buurt een paar keer hoger mag liggen.
Maar 'het' eerlijke of reele percentage is in mijn ogen dus niet te geven.
Maar mek wil blijkbaar een soort reeël opslagpercentage bovenop de bruto inkoopsprijs. Tsja, ik denk dat dat in de praktijk niet zo heel goed hanteerbaar is. Er zit immers tussen winkels ook veel verschil tussen hoeveel service er wordt verleend en hoeveel tijd er in je wordt gestoken en met je wordt meegedacht. Ook zal een winkel met veel keuze uit verschillende merken en types en uitvoeringen in mijn ogen een hogere opslag kunnen vragen dan iemand met maar een paar verschillende keukens.
Bovendien denk ik dat je dan ook met een uurprijs voor het advies zou moeten rekenen, wat vaak toch niet echt zo werkt. Voor installatie of montage zou ik een uurtarief of een soort tarief per kast (even heel simpel gezegd) weer wel reeël vinden. En dan moet je ook nog rekening gaan houden met kleine/goedkope en grote/dure keukens.
En als je met al deze factoren rekening moet houden, dan kom je volgens mij op heel uiteenlopende 'eerlijke' opslagen op de inkoopsprijs voor keukens. Dan denk ik dat bv. bij een Ikea keuken een laag verschil tussen inkoop en verkoop gerechtvaardigd is, terwijl het 'opslagpercentage' van een kleine maar goede adviseur in de buurt een paar keer hoger mag liggen.
Maar 'het' eerlijke of reele percentage is in mijn ogen dus niet te geven.
Re: Winst voor de keukenzaak
Laatst gewijzigd door Pfffff op 14 jan 2008 16:24, 1 keer totaal gewijzigd.
-
- Berichten: 640
- Lid geworden op: 08 jan 2004 20:40
Re: Winst voor de keukenzaak
Wat is precies mis met het verdienen van geld?Beste forumbezoekers,
De keukenbranche word vaak ondoorzichtig en duister genoemd.
Waar de klant gauw teveel betaald voor hun keuken.
Maar hoeveel % mag een keukenzaak naar uw idee verdienen ??
KS
-
- Berichten: 600
- Lid geworden op: 16 mar 2007 17:20
Re: Winst voor de keukenzaak
Laatst gewijzigd door keukenklepper op 25 mar 2010 15:27, 1 keer totaal gewijzigd.