LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Codex Alimentarius

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Radar
Site Admin
Berichten: 5512
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Codex Alimentarius

Ongelezen bericht door Radar »

De Codex Alimentarius ontwikkelt richtlijnen, normen en standaarden over al het voedsel in de wereld. Maar liefst 173 landen doen hier aan mee. Gezamenlijk hebben zij 16.000 pagina's gevuld. In die pagina's ligt besloten wat wel en niet wordt toegestaan op voedselgebied. Maar wat is precies de waarde van deze codex? En waarom horen we er toch zo weinig over?

Radar kreeg de afgelopen maanden talloze mailtjes van mensen die zich ernstig zorgen maken, maar is dat terecht? Maandag in Radar de mythes en waarheden van de Codex Alimentarius en de invloed ervan op ons voedsel.

Maandag, 20.30 Ned1
Laatst gewijzigd door Radar op 19 mei 2008 20:02, 1 keer totaal gewijzigd.

Hyperactief
Berichten: 13
Lid geworden op: 29 apr 2008 17:32

Re: Codex Alimentarius

Ongelezen bericht door Hyperactief »

Mooi dat Tros Radar hier aandacht aan besteed, ik ben benieuwd naar de inhoud van de uitzending, daar dit onderwerp veel gecompliceerder is en veel, heel veel onderzoekswerk vergt. Het kan niet los gezien worden van de geplande 'World Food Authority" Robin de Ruiter heeft in de wegbereiders van de antichrist hoofdstuk 6 bladzijde 41 al eens geschreven hoe multinationals (Monsanto, DuPont, Novartis, Unilever, etc.) de markt dicteren en vraag en aanbod bepalen.

Laat mensen maar eens googelen op voedsel en bijvoorbeeld de farmaceut Novartis. Vanwege de nauwe band farmaceut en voedsel haalde ik 5 mei j.l. de Codex Alimentarius hier ook aan in de farmaceutische discussie deel 2. In september 2007 heb ik er aandacht aan besteed i.v.m. toevoegingen c.q. voedselsupplementen, zie:

http://www.prikpagina.nl/read.php?f=2352&i=1928&t=1928

Overigens heeft het ministerie van landbouw hier ook vragen over beantwoordt, in onderstaande link staat hoe ik hier persoonlijk over denk en mijn onderbouwing daarvoor. In het kort komt het er ook op neer dat dit onderwerp veel verder reikt dan even tussen de bedrijven door meegenomen kan worden. Voor de link, zie:

http://www.prikpagina.nl/read.php?f=2352&i=2882&t=2882

Zo staat in "Met de wetenschap als excuus, De rol van psychiaters, anthropologen en genetici in Nazi-Duitsland" van hoogleraar in de genetica aan de Universiteit van Keulen Benno Müller-Hill op bladzijde 31 te lezen dat het Instituut voor Celfysiologie in het voormalig Kaiser Wilhelm Instituut (nu Max Planck Instituut) dat het met geld van de Rockefeller-stichting gebouwd, ingericht en gedeeltelijk in stand gehouden is.

Waarmee ik met dat laatste alleen maar aan wil geven dat de ontwikkelingen van het één en ander zich over een enorme tijd uitstrekken, en niet eventjes snel te onderzoeken, laat staan te bevatten zijn. Dat bedrijven willen verkopen is niets mis mee, zolang het de mens dient, de grote vraag is waar ligt die grens en waar wordt die overschreden, en wordt de mens nog wel gedient met zoveel verschillende belangen in dezelfde handen ??? Groetjes v Hyperactief

jor
Berichten: 4524
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Codex Alimentarius

Ongelezen bericht door jor »

Robin de Ruiter heeft in de wegbereiders van de antichrist hoofdstuk 6 bladzijde 41 al eens geschreven hoe multinationals (Monsanto, DuPont, Novartis, Unilever, etc.) de markt dicteren en vraag en aanbod bepalen.
En laat dit soort ongein nu juist voor mij een teken zijn om voorzichtig te worden wat wel of niet te geloven! Natuurlijk zal ik het progamma van de Tros volgen, simpel omdat er tot nu toe te weinig van weet. ( al weet ik niet of ik het wel wil weten ), wat een tekst.

bluefuzzguitar
Berichten: 174
Lid geworden op: 16 mei 2008 10:00

Re: Codex Alimentarius

Ongelezen bericht door bluefuzzguitar »

Jor,

Je moet duidelijk nog wakker worden. Hyperactief heeft het volkomen bij het rechte eind.

Mijn vermoeden is dat Radar ons gerust gaat stellen in de volgende uitzending en de onrust over de Codex gaat afdoen als een 'mythe'. Na een paar steengoede uitzendingen over statines en de farmaceutische industrie sloegen ze vorige week al de plank mis over water (zie mijn commentaar in de thread hierover op dit forum).

Ik ben bang dat Radar zich opnieuw voor het karretje laat spannen van de industriën die het werkelijk voor het zeggen hebben in Nederland, Europa en de rest van de wereld. We zullen zien.

Mike

jor
Berichten: 4524
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Codex Alimentarius

Ongelezen bericht door jor »

Zo staat in "Met de wetenschap als excuus, De rol van psychiaters, anthropologen en genetici in Nazi-Duitsland" van hoogleraar in de genetica aan de Universiteit van Keulen Benno Müller-Hill op bladzijde 31 te lezen dat het Instituut voor Celfysiologie in het voormalig Kaiser Wilhelm Instituut (nu Max Planck Instituut) dat het met geld van de Rockefeller-stichting gebouwd, ingericht en gedeeltelijk in stand gehouden is.
Of hyperactief het hier bij het rechte eind heeft beoordeel ik pas Na de uitzending.Ik was trouwens allang wakker. :wink:

Rob Hogendoorn
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 mei 2008 22:45

Re: Codex Alimentarius

Ongelezen bericht door Rob Hogendoorn »

Ben benieuwd! In tegenstelling tot de artsenbezoekster en wat dossiers, zullen de kamers waarin de codex besproken wordt wat moeilijker te bereiken zijn.

Betekend dit dat de uitkomst wel of niet geloofd zal worden? Maakt op zich niets uit want op een dag zullen we zien...

Maar het feit dat de codex samen met twee andere onderwerpen geprogrammeerd is, is al veelzeggend... Onderste steen boven in pakweg 20 minuten..? Zou kunnen natuurlijk...

Pijltje33
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 mei 2008 10:20

Re: Codex Alimentarius

Ongelezen bericht door Pijltje33 »

Handtekeningen voor Behoud Alternatieve Geneeswijzen en Voedingssupplementen :D

Even iets over de Codex Alimentarius en de wet die per 31 dec 2009 ingaat.

Het is de bedoeling dat een wet van kracht wordt waardoor de verkoop van onschuldige vitaminen en kruiden aan banden wordt gelegd. :(

De site (met info) waarop met handtekeningen actie gevoerd wordt: http://www.eliant.eu/new/lang/en/?p=4 (per brief of fax)
of http://www.eliant.nl/?action=behaviour& ... 15&lang=nl
(per e-mail)

Ze hebben 1 miljoen handtekeningen nodig en er waren er nog maar 372.740 (5 mei)
Klik op de rode link hierboven en zet je handtekening. :idea:

Iemand vertelt:

"Als voorproefje op deze wet heb ik afgelopen week iets meegemaakt met een klant van ons in Belgie (wij leveren voedingssupplementen in Europa).
In Belgie hebben ze de Europese wet vervroegd in laten gaan omdat ze geen geschikte wet hadden.
Bijna alle produkten, waaronder vloeibare vitamines, Psylium (wat gewoon een grassoort is tegen koliek), zijn in beslag genomen om te worden vernietigd of wat dan ook.
De klant zelf is verhoord en heeft een proces verbaal gekregen.
De tijd dringt dus."

******************

De handtekeningenlijst is blijkbaar niet erg bekend bij de mensen, dus het zou mooi zijn als daar wat aandacht aan besteed werd.
Stuur hem door naar zoveel mogelijk mensen.

Andere nuttige sites voor allerlei info:
- http://niburu.nl/index.php
- http://www.unitynet.nl

Verder is het volgende vernomen hierover:

Het concern Monsanto is de boosdoener.
Dit amerikaanse bedrijf is uit op de macht voor de hele wereldvoeding en heeft ook bijna alle geneesmiddelen al in handen.

Het europese parlement moet zich schikken naar dit concern het is oppermachtig.

Het concern wil de wereldvoeding ook in handen krijgen.

Er staat een filmpje op internet over het patenteren van varkens...absurd.

Greenpeace heeft ook een paar artikelen geschreven over Monsanto geschreven, maar die zijn geschrapt, dus je kunt ze niet meer openen.

Monsanto een heel uitgebreid juridisch netwerk, dat niets ontziend is.

Ditzelfde concern heeft bestrijdingsmiddel Roundup in handen waarvoor de door hen genetisch gemanipuleerde gewassen immuun zijn gemaakt. Boeren (in o.a. India) worden gedwongen deze zaden + Roundup te gebruiken en mogen geen eigen geoogste zaden gebruiken. Veel boeren komen hierdoor in problemen. en het milieu wordt erg zwaar belast door de Roundup dat alles vernietigd, behalve de Gen. gem. gewassen.

Laat je stem horen tegen Monsanto die o.a. achter deze Codex zit.

Laten we met z'n allen opkomen voor onze VRIJHEID VAN KEUZE !!!
:idea: :D :idea:

dinnyke
Berichten: 8
Lid geworden op: 19 mei 2008 14:17

Re: Codex Alimentarius

Ongelezen bericht door dinnyke »

als IG-farben vanavond niet genoemd wordt, dan weet ik genoeg, want dat is toch wel belangrijk volgens mij dat we weten wie die codex oprichtte :

http://video.google.nl/videoplay?docid= ... jAKc6ZXsCQ

L.P.Brugman-Hofstede
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 mei 2008 19:26

Re: Codex Alimentarius

Ongelezen bericht door L.P.Brugman-Hofstede »

Ik ben blij dat Radar hier aandacht aan besteed. maar het moet niet alleen bij aandacht blijven.
Er moet iets gedaan worden om dit te stoppen maar hoe?.......
Ik vind dit een regelrechte aanslag op onze vrijheid en gezondheid.
Niet iedereen heeft baat bij de dokter dus laten ze van ons eten afblijven.

bluefuzzguitar
Berichten: 174
Lid geworden op: 16 mei 2008 10:00

Re: Codex Alimentarius

Ongelezen bericht door bluefuzzguitar »

Nou, de uitzending was precies zoals ik had verwacht:

De Codex is er voor ons aller veiligheid en de aarde is plat. We kunnen allemaal weer gerust gaan slapen.

Ben het helemaal eens met dinnyke. IG Farben is niet genoemd, de geschiedenis begint keurig officieel bij de VN in 1962.

Na het absoluut slappe verhaal van vorige week over water (zie mijn reactie hierop in de thread over water) heeft Tros Radar bij mij afgedaan als 'kritische' stem van de consument. Wat is er gebeurd? De uitzendingen over dat slachthuis in Friesland, over statines en over de farmaceutische mafia waren briljant en spraakmakend!

Waarom? Bang om kijkcijfers te verliezen nu Radar juist door bovengenoemde uitzendingen zoveel kijkers trok?

Mike

Hyperactief
Berichten: 13
Lid geworden op: 29 apr 2008 17:32

Re: Codex Alimentarius

Ongelezen bericht door Hyperactief »

Voor mijn reactie op deze uitzending zie:
http://www.prikpagina.nl/read.php?f=2352&i=2890&t=2882

Dit zijn nou typisch van die uitzendingen waar je met de televisie uit van dezelfde informatie voorzien wordt als er nu gebracht is.

Een gemiste kans, en triest dat wat de ander niet overziet om dat gelijk af te doen als complottheorieën ondanks de blijvende overeind staande feiten... Groetjes v Hyperactief

Cryptocheilus
Berichten: 99
Lid geworden op: 01 mei 2008 11:10

Re: Codex Alimentarius

Ongelezen bericht door Cryptocheilus »

Het was weer een tegenvaller voor de complotdenkers zie ik. Maar daar laten jullie je vast niet door afschrikken. Het duurt nog even en men gaat hier beweren dat Tros Radar zelf in het complot zit.
Gefinanciëerd door I-G Farben en andere farma en medische kartels.
Komt het niet bij jullie op dat de hele hetze die gevoerd wordt tegen de codex ook van de andere kant geinitiëerd zou kunnen zijn?
Door de firma Rath bijvoorbeeld.
http://www.wijwordenwakker.org/content. ... s=M30&l=NL
Dat zijn de mensen die rijk worden van de vitami....sorry, senergetische celvitaalstoffen.
Als je dan al een complot nodig hebt om je leven nog enige zin te geven en maar overal hersenloos tegen aan te schoppen en anderen na te bouwen.

bluefuzzguitar
Berichten: 174
Lid geworden op: 16 mei 2008 10:00

Re: Codex Alimentarius

Ongelezen bericht door bluefuzzguitar »

Cryptocheilus,

Droom lekker verder. De autoriteiten zullen voor je zorgen. Je bent vrij om te doen en te geloven wat ze je vertellen.

Mike

Cryptocheilus
Berichten: 99
Lid geworden op: 01 mei 2008 11:10

Re: Codex Alimentarius

Ongelezen bericht door Cryptocheilus »

@bluefuzzguitar
Droom lekker verder.
Ach gut. Heb jij er slapeloze nachten van? Daar hebben we vast wel een pilletje voor.

Marer
Berichten: 477
Lid geworden op: 27 feb 2008 15:45

Re: Codex Alimentarius

Ongelezen bericht door Marer »

Quote:
Je bent vrij om te doen en te geloven wat ze je vertellen.

............................................

Oh, dat doe jij dus niet? Jij gelooft toch ook alle kwakende kwakkers?

Alle complottheorieën worden vooraf al van stal gehaald. Veel geschreeuw en weinig wol dus.
En dat geschreeuw komt uit de alternatieve hoek, die willen zoveel mogelijk produkten en vooral pilletjes slijten. En de grootste schreeuwer betr. pilletjes en rechtzaken werd nog niet eens met name genoemd .....

Goh, wat een complotten. I.G. farben heeft vast de TROS betaald om een mooie uitzending te maken. Want die is zelfs niet genoemd. Hoeveel bewijzen wil een mens nog!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ria Mentink
Berichten: 4
Lid geworden op: 19 mei 2008 21:21

Re: Codex Alimentarius

Ongelezen bericht door Ria Mentink »

Uw uitzending over deze Codex heeft mij niet gerustgesteld: De codex Alimentarius ondemocratisch/ondoorzichtig, wie vertrouwt hierop?

De uiterst fragmentarisch weergegeven lezing van Dr. Laybow, niet door haar in Radar onderbouwd, complottheorie?

Misschien heeft ze nare ervaringen met de media en kan ze haar tijd beter gebruiken, ze kent Radar immers niet.
De 100 advocaten die p.p 100 uren , prod deo, hebben gestopt in het doorpluizen van deze codex, zijn dat 100 dwazen?

Waarom lobyen machtige bedrijven in Brussel als ze geen kans hebben?
Kortom: wiens belangen behartigt de Codex Alimentarius feitelijk?
Ik geloof politici niet op hun mooie blauwe ogen, die hebben trouwens ook geen tijd om al die bladzijden van de codex door te nemen.

Ik hoop dat er een Europees referendum komt, ik wil graag zelf over mijn voedsel en gezondheid, kunnen beslissen!

bluefuzzguitar
Berichten: 174
Lid geworden op: 16 mei 2008 10:00

Re: Codex Alimentarius

Ongelezen bericht door bluefuzzguitar »

Deze uitzending heeft in ieder geval de tongen losgemaakt. Hopelijk doet de meerderheid zijn research naar aanleiding hiervan. Deze 'discussie' is inmiddels al aardig zinloos aan het worden, dus ik haak af. Slaap lekker!

Mike

puma73
Berichten: 5876
Lid geworden op: 28 nov 2003 13:41

Re: Codex Alimentarius

Ongelezen bericht door puma73 »

De enige die belang hebben om verwarring te zaaien bij de codex zijn diegene die straks hun handel zien instorten door die codex.

B.v een Mathias Rat(h) met zijn complottheorieën.

hiptobehealthy
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 mei 2008 22:22

Re: Codex Alimentarius

Ongelezen bericht door hiptobehealthy »

Ik ben blij dat de Tros aandacht besteede aan de Codex. Wat mij echter achterdochtig maakt is dat niet het hele verhaal wordt verteld. Er wordt zelfs een groot deel achterwege gelaten. Dit is een: "Geen paniek, er is niets aan de hand verhaal. Mensen die zich zorgen maken zijn paranoia. Labiele mensen die overal intrappen." Het tegendeel is echter waar. Het zijn de verhalen van bijzonder intelligente en geleerde mensen die het meest verontrust lijken.

Dit is wat ik mis in het verhaal van de Tros:

1) Niet alleen 1 filmpje op internet. Er is veel meer. Bijvoorbeeld ook het verhaal van Brian Clement op YouTube. Een samenvatting van de Codex. Brian is hoofd van Hippocrates Health Institute, hij is een zeer geloofwaardige man. Deze man had de Tros graag te woord gestaan. http://www.thebestofrawfood.com/codex-a ... rland.html

2) Ik mis het verhaal van Ron Paul, de die zich verkiesbaar stelde voor de presidentsverkiezingen (republicans). Zijn grootste verkiezings item was het tegenhouden van de Codex. Lijkt mij ook een betrouwbare en geloofwaardige bron. Had de Tros ook kunnen interviewen. http://www.youtube.com/watch?v=ko3-sbUQPTU (vrij ingewikkeld verhaal, maar de boodschap is duidelijk.)

3) Het is niet slechts iets van NL of de EU, maar een wereldwijd probleem. Neem bijvoorbeeld de acties in Canada. De wetsvoorstellen daar klinken alles behalve geruststellend...Waarom wordt daar niets over gemeld door de Tors? Mensen zijn daar al de straat op om te protesteren. http://www.globalresearch.ca/index.php? ... id=8850%20 ; http://www.stopc51.com. En in de US http://www.healthfreedomusa.org/ .

4) De geschiedenis van de Codex van voor 1962 mist volledig. Waar is de nazi geschiedenis? En de oprichter van IG Farben die tijdens door oorlog schat rijk werd met produceren van gassen voor de gaskamers? Bij een volledig verhaal over de Codex hoort dit ook. http://www.thebestofrawfood.com/voedsel ... arius.html

5) De petitie voor een Europees referendum over invoering van de wet die supplementen tegenhoudt. Als het helemaal geen issue en natuurlijke geneeswijzen gewoon doorkunnen gaan, waarom wordt kan hier dan niet meer aandacht aan worden besteed. NL kan eindeloos ouwehoeren over van alles en nog wat, maar over de Codex en nieuwe wetten over voedingssupplementen is het merkwaardig stil. Ik krijg de indruk dat het Europese wetsvoorstel geruisloos ingevoerd te moeten worden, met zo min mogelijk belangstelling. http://www.eu-referendum.org/index.html ; http://www.eliant.nl/

6) Dan is er nog gewone allertheid en gezond verstand. De verhalen van klokkenluiders als Kevin Trudeau en vele anderen. De succesvolle uitvoerders of ontdekkers van alternatieve geneeswijzen zoals
- Otto Warburg - http://en.wikipedia.org/wiki/Otto_Heinrich_Warburg
- Carl Reich - http://www.gnhealth.com/Documents/Arthr ... in_def.htm
- Dr Coldwell - http://www.scienceblog.com/cms/stress_a ... ction_9149
- Dr Campbell - China study; Mossuri; Dr Hohn.

Allen extreem succesvol, uit verschillende delen van de wereld maar allemaal hetzelfde verhaal. Zodra ze goed resultaat worden en bekend met behandelen van patienten op een natuurlijke wijze. Als met hun methoden weinig te verdienen valt, en inkomsten van "normale" artsen en bigpharma bedrijgt wordt, worden ze uit hun ambt gezet, aangeklaagd, zwartgemaakt etc. Moderne heksenjacht? Lees het Canadese verhaal, dit wordt alleen nog maar erger. Waarom wordt het deze mensen vrijwel onmogelijk gemaakt hun werk te doen? Waarom worden steeds meer (chineze) kruiden uit de handel genomen. Ik heb vertrouwen in de Chinezen met hun eeuwen oude kennis van preventieve genezing.

Wat doet ons denken dat in deze eeuw de oplossing voor alle problemen in de wereld wordt gevonden. terwijl men vroeger aanklooide met "primitieve" oplossingen als aderlating. Zijn wij slimmer dan de Romeinen, Egyptenaren, Chinezen? Waarom zouden mensen nu zoveel beter zijn. En niemand in de westerse "beschaaafde" wereld meer instaat tot daden vergelijkbaar met die van de Nazis? http://www.thebestofrawfood.com/voedsel ... arius.html

Doe je eigen research, kijk verder dan commerciele sites als MDWeb. En bepaal dan zelf.

We slapen, we kijken TV en eten kant-en-klaar maaltijden. Zolang wij vermaakt worden en lekker, goedkoop en gemakkelijk kunnen eten, zijn wij tevreden. Het is zo oud als het concept van de Caesar: geef het volk brood en spelen. En je hebt geen kind aan ze.

Tijd om wakker te worden.

Deze website hebben een aardige verzamelingen en info Codex, kijk en bepaald dan zelf wat je vindt van het verhaal.

http://www.thebestofrawfood.com/codex-a ... rland.html

http://www.jankraak-taichitao.nl/conten ... na_id=1184

http://www.healthfreedomusa.org/

http://www4nl.dr-rath-foundation.org/ex ... tisit.html

http://www.youtube.com/watch?v=NOOMwOyBSCU

Rob Hogendoorn
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 mei 2008 22:45

Re: Codex Alimentarius

Ongelezen bericht door Rob Hogendoorn »

INTERESSANT! Het lijkt alsof informatie van het internet nog niet de status heeft zoals Radar, Nova en Netwerk.

Er wordt inderdaad veel gezegd en beweerd op het net zodat we nu nog programma's zoals Radar nodig hebben om wat objectiviteit in die informatiestroom te krijgen. Zij zoeken hoor en wederhoor, althans proberen dat zo goed mogelijk te doen.

Maar laten we het internet niet onderschatten. Er zijn onafhankelijke media in opkomst die dezelfde vertrouwelijkheid zullen krijgen zoals de respectabele onderzoeksjournalisten van bovengenoemde programma's hebben verworven.

Nu lijken sites zoals www.infowars.com of www.prisonplanet.com nog uit de complottheoriehoek te komen, zowel in tekst als in vormgeving, maar het is een kwestie van tijd dat die info net zo vertrouwenswaardig is als de huidige TV media.

Met de opkomst van internet is ook een platform geschapen waarin de ouderwets gestuurde en gedirigeerde nieuwsberichten naast 'independent' bronnen kunnen bestaan. En dan spreekt de zesde generatie na ons: 'vroeger was de mens nog onwetend...'

Gesloten