Pagina 1 van 1

onderzoek woekerpolis door Afm

Geplaatst: 17 jun 2008 16:33
door oudshoorn
In telegraaf van vandaag staat de woekerpolis wordt onderzocht nu door AFM en het duurt tot oktober.
http://www.overgeld.nl/nieuws/4250510/_ ... html?p=5,1

Weer door die boevenbende van AFM die niet eens bij Dexia onderzoek niet hebben kunnen aantonen of er per persoon op naam de aandelen waren gekocht. Wel in bulken, maar niet op naam. Het was iets met feitelijke aanname aangetoond. Velen hebben deze aankoopbewijs gevraagd of afgedwongen bij de rechter, maar ik vraag mij af of iemand zo'n bewijs heeft gekregen.

Elke keer een nieuwe nieuws en dan elke keer een verschuiving.

Re: onderzoek woekerpolis door Afm

Geplaatst: 17 jun 2008 23:22
door wevera
Het is een hele slechte ontwikkeling dat de AFM het onderzoek gaat doen naar de beleggingsverzekeringen/woekerpolissen.
De AFM en woordvoerder Hoogervorst zijn medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen en het in de markt zetten van deze producten door verzekeraars en de chaos die hieruit nu is ontstaan.
Ik neem aan dat het niet verstrekken van gevraagde informatie aan het IFO, door de grote verzekeraars, alleen heeft kunnen plaats vinden na ruggespraak met de AFM.
De AFM zal er vooral voor zorgen dat de grote verzekeraars geen imago-schade oplopen en er zal hier en daar wel een vergoedinkje geregeld worden, maar dan binnenskamers.
Dit wordt een groot doofpot gebeuren.
Schande dat onze regeringsleiders en politici zo weinig ruggegraat hebben. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat vooral CDA-politici hierin andere belangen hebben en onder het hebben van ruggegraat het verdedigen van de belangen van verzekeraars verstaan.
Maar dan zijn het geen volksvertegenwoordigers.
Voor de echte gedupeerden kan alleen de gang naar de rechter nog enige soelaas bieden.
Jammer voor onze parlementaire democratie.
Gegroet, Arie Wever

Re: onderzoek woekerpolis door Afm

Geplaatst: 18 jun 2008 10:03
door peewee
Het schoonvegen van het eigen straatje door de overheid is al circa anderhalf jaar geleden begonnen. Het hele overheidsonderzoek door het IFO en nu dan voortgezet door de AFM is mede bedoeld om de aandacht van het gebrekkige overheidstoezicht in de jaren negentig af te leiden.

Zo valt er in het jaarverslag van de AFM over 2007 op pagina 55 te lezen.

'' Veel beleggingsverzekeringen zijn afgesloten toen er nog geen regelgeving en dus geen toezicht was'''.


Grotere onzin heb ik zelden gelezen. Regelgeving op van toepassing op verzekeraars bestaat al heel lang. Namelijk sinds 1922 via de Wet op het Levensverzekeringsbedrijf. Een beleggingsverzekering is ALTIJD een levensverzekering. In de jaren negentig van de vorige eeuw toen de meeste levensverzekeringen in de markt werden gezet die nu als woekerpolis worden gekwalificeerd, gold de Wet Toezicht Verzekeringsbedrijf. Vanaf 1994 gold bovendien gedetailleerdere wetgeving via de RIAV (=Regeling Informatieverstrekking Verzekeringsnemers). Overheidstoezichthouder tot 2002 was de Pensioen- en Verzekeringskamer (PVK) te Apeldoorn. Sinds 2002 is de PVK onderdeel van de Nederlandsche Bank. Vanaf 2002 is de AFM mede betrokken bij het toezicht op verzekeraarsm namelijk op het marktgedrag van verzekeraars.


Enig zo niet heel kritisch toezien door polishouders en bijvoorbeeld Stichting Woekerpolisclaim, op de wijze waarop de AFM dit varkentje gaat wassen, is brood- en broodnodig.

VOORAL OOK OMDAT DE UITKOMSTEN VAN HET AFM RAPPORT EEN GROTE ROL ZAL SPELEN IN LOPENDE EN NOG TE STARTEN RECHTSZAKEN. Rechters zelf hebben namelijk veelal de ballen verstand van complexe beleggingsverzekeringscontracten en zullen sterk afgaan op zo'n AFM rapportage.