Pagina 1 van 1

incasso gerechtsdeurwaarder

Geplaatst: 09 dec 2008 10:45
door benmien
hallo
het volgende probleem ik ben al meer dan 25 jaar zelfstandige ondernemer en betaal al meer dan 25 jaar bijdrage voor k v k
in 2008 ben ik die vergeten en ik dacht die ten zeerste betaald te hebben krijg ik schrijven van een gerehtsdeurwaarder met een rekening er aan geplakt van 477 euro en die meneer heeft beslag gelegt op mijn betaalrekenig wat mij ook nog eens 125 euro heeft gekost
de oorsprokelijke rekenig van k v k was 46 euro door tussen komst van een gerechtsdeurwaarder word dit nu zo maar 600 euro met daar aan gekoppelt een beslag op mijn betaalrekenig
heb k v k gebeld en die zijden er niets aan te doen kan dit zo maar in nederland

dat ik moet betalen voor k v k vind ik toch al belachgelijk ze hebben nog nooit iets voor mij gedaan maar 12 x het bedrag te laten betalen is toch wel er zot

kan ik hier iet aan doen of moet ik dit maar zo over me heen laten komen

Re: incasso gerechtsdeurwaarder

Geplaatst: 09 dec 2008 17:05
door Cesar
Beste Mien,,

Heel onduidelijk allemaal.

We zullen nu allemaal gaan roepen van niet betalen, echter....

Géén herinnering ontvangen?

Geen eerdere berichten van een gerechtsdeurwaarder?

Waaruit bestaat het totale bedrag, geef eens een sprecificatie of vraag deze op.

Het riekt naar oplichting.

Beslag op de rekening mag totdat de rechter uitspraak doet of heeft gedaan en /of het totale bedrag is gevorderd.

Re: incasso gerechtsdeurwaarder

Geplaatst: 10 dec 2008 00:24
door Jospep
Hallo Mien en hallo Ceasar,
Hoezo oplichting? als ik lees "beslaglegging" dan denk ik als eerste: dan zal er wel een procedure zijn geweest anders kan er geen beslag worden gelegd en ja, als de hamer eenmaal gevallen is dan lopen de kosten op zo heb ik net even gemerkt na een kwartiertje googlen. Kijk maar eens naar de tarieven van griffiekosten en betekening van het vonnis en al die grappen. Dan wordt eur 46 al snel een veelvoud daarvan en dan kun je niet eens in beroep tegen die uitspraak. Je moet even naar het vonnis kijken en zien hoe oud dat is, misschien kan je je verstek nog wel zuiveren want als ik je begrijp dan ben je ook niet op een zitting geweest of heb je verweer gevoerd. Nou, suc6 maar weer.

Re: incasso gerechtsdeurwaarder

Geplaatst: 10 dec 2008 09:43
door Cesar
Ja, men mag beslag leggen voordat er een uitspraak is geweest.

Een conservatoir beslag is een beslaglegging die gedaan wordt nog voor dat er een vonnis is uitgesproken. De bedoeling van het beslag is om voordat een dure procedure wordt gevoerd zekerheid te verkrijgen dat er ook iets te halen valt bij de wederpartij. Een schuldeiser kan via een advocaat bij de voorzieningenrechter van de bevoegde rechtbank hiertoe een verzoekschrift indienen. In dit verzoekschrift dient de vordering te worden omschreven waarvoor het beslag wordt gelegd en het goed waarop het beslag zal worden gelegd. Het verzoek wordt bijna altijd gehonoreerd zonder dat de schuldenaar wordt gehoord.

Als een conservatoir loonbeslag wordt gelegd zal de schuldenaar wel worden gehoord. Bij de beoordeling van de rechter of een conservatoir beslag is toegestaan wordt dan gekeken naar het inkomen en vermogen van de schuldenaar en de beslagvrije voet. Het leggen van een conservatoir beslag dient wel te worden gevolgd door een procedure waarin over de vordering wordt geoordeeld.

Hoewel het eenvoudig is om een conservatoir beslag te leggen is het niet zonder risico. Als de vordering waarvoor het beslag is gelegd uiteindelijk wordt afgewezen is de beslaglegger aansprakelijk voor de schade die de wederpartij heeft geleden. Na het opleggen van een conservatoir beslag dient binnen acht dagen een procedure tegen de schuldenaar te worden opgestart. De schuldenaar zal dan moeten voorkomen bij de (kanton)rechter, welke uiteindelijk vonnis wijst.

Conservatoir beslag wordt mede gebruikt als pressiemiddel in civiele conflicten. Men kan via het beslaan van bankrekeningen een onderneming zeer effectief lamleggen. De beslagen partij zal dan geen keus hebben dan het beslag via een kort geding aan te vechten. Op dit kort geding zal er vervolgens door de eiser op een schikking worden aangestuurd. Deze praktijk wordt door rechters oogluikend toegestaan.

Aldus het Burgerlijk Recht.

Dit heeft dus niets te maken met de absurde hoogte van de kosten, reeel of niet, dat moet Mien navragen. Indien onterecht kan zij alle schade claimen, zie tekst hierboven.

Re: incasso gerechtsdeurwaarder

Geplaatst: 10 dec 2008 20:48
door D@J
Helemaal mee eens Cesar, doch ik ga er vanuit dat in de praktijk geen conservatoir bankbeslag wordt gelegd voor een hoofdsom van zo'n € 46,00, laat staan dat de voorzieningenrechter toestemming geeft voor een dergelijk beslag van die hoogte.

Maar in deze casus lijkt mij dat er al een vonnis is en de deurwaarder druk aan het executeren is.. :idea:

Re: incasso gerechtsdeurwaarder

Geplaatst: 27 dec 2008 21:18
door Deurwaarder Mark
Klein, maar niet onbelangrijk detail: de KvK heeft de bevoegdheid om dwangbevelen uit te vaardigen. Een dwangbevel is net als een vonnis een voor executie vatbare titel (grondslag). Zie artikel 430 Rechtsvordering.

Kortom, de KvK hoeft niet te dagvaarden, er is geen procedure, als u na de aanmaning(en) niet betaalt, zult u vanzelf de deurwaarder op de stoep vinden die het dwangbevel aan u komt betekenen.

Ik ben zelf deurwaarder en weet uit ervaring dat de hooget van de vordering na betekening vaak 2 à 2,5 de hoogte van de oorspronkelijke hoofdsom is.