Pagina 1 van 1

Verschillen in composiet blad

Geplaatst: 23 dec 2008 19:51
door nc0205
Inmiddels ben ik zover dat ik in mijn nieuwe keuken een composiet blad wil gebruiken. En dan kan ik natuurlijk kiezen uit meerdere merken en uitvoeringen. Het valt mij op dat de verschillen klein zijn. Bijvoorbeeld in het percentage kwarts (93% of 95%). En toch lijkt het of dat grote effecten heeft op de kwaliteit van het blad. :!:

Op dit moment kijk ik naar Erbi Caesarstone, Kemie Cosmostone en Kemie Ceramistone, waarbij mijn voorkeur naar de laatste gaat. Is er nou echt een verschil tussen deze bladen of is het puur een verkoop praatje? En hoe zit het met de prijsverschillen?

Re: Verschillen in composiet blad

Geplaatst: 23 dec 2008 20:30
door keukenklepper
:lol:

Re: Verschillen in composiet blad

Geplaatst: 23 dec 2008 20:52
door nc0205
Hoezo dan? Heb je gezien dat de ene duidelijk van 'mindere' kwaliteit is dan de andere?
Erbi is over het algemeen wel iets duurder en net iets strakker in de afwerking dan dat spul van Kemie.
Ik lees dat de ene bijvoorbeeld kras- en hittebestendiger is dan de andere. In de keuken is dat handig (hete pannen en uitschieten met een mes).

Hoe bedoel je strakker in de afwerking? De soort randafwerking of de kwaliteit van de afwerking? Of iets anders?

Re: Verschillen in composiet blad

Geplaatst: 23 dec 2008 21:49
door keukenklepper
:lol:

Re: Verschillen in composiet blad

Geplaatst: 24 dec 2008 00:00
door maxx
Volgens mij is Kemie de enige keramiekleverancier die garantie geeft op thermoshock. Ze verlijmen 3 lagen Cera Nuovo op elkaar waar de andere fabrikenten2 lagen toepassen.

Bij Keramische werkbladen is een onderbouwspoelbak niet mogelijk...


MVG