Pagina 1 van 1
geld heeft macht
Geplaatst: 17 feb 2009 20:07
door Jure
wist u dat.."advocaat" Peerbolte 100 clienten vertegenwoordigde in zake vliegwiel contracten/aegon.
Dat "advocaat" Peerbolte een aanklacht had van bijna 80 pagina's?
Dat aegon hem 1.000.000 ( 1 miljoen) euro betaalde om "zaken" te doen?
Dat de gemiddelde uitbetaling 1500 euro was?
Dat "advocaat" Peerbolte dus 850.000 euro in zijn zak hield.
Dat aegon heel heel tevreden was!
en nog steeds is!
logich toch
Re: geld heeft macht
Geplaatst: 17 feb 2009 23:01
door Piet
Hallo Jure,
Je verhaal komt me bekend voor.
ik heb even zitten zoeken in oude postings en vond deze van december 2006:
De nederlagen die Aegon keer op keer om zijn oren krijgt hebben zijn uitwerking niet gemist.
Steeds vaker worden rechtszaken voorkomen of stopgezet na een schikkingsvoorstel door Aegon aan de Vliegwielgedupeerden.
Aegon schikt met aandelenlease gedupeerden
Naar nu bekend is geworden heeft Aegon een schikking getroffen met 90 gedupeerden.
Het schikkingsvoorstel werd eind vorig jaar gedaan en in de loop van dit jaar bekrachtigd.
De betrokken gedupeerden hadden bij Aegon aandelenlease contracten afgesloten zoals het VermogensRendement, AEGON Optimum Vliegwiel Vermogen, Concept Vermogensplan, Vermogensconcept en Optimum Vermogensvliegwiel.
De tekst van deze schikking is hier te lezen :
http://www.platformaandelenlease.nl/Overeenkomst.htm
Naast deze schikking is in de tweede helft van 2006 een vergelijkbare schikking overeengekomen met nog eens 106 gedupeerden met overeenkomstige aandelenlease contracten.
De Stichting Platform Aandelen Lease (PAL), belangenbehartiger van aandelenlease gedupeerden, vindt het opmerkelijk dat Aegon met deze schikking komt en wel vlak voor een uitspraak van diverse rechtszaken die door deze gedupeerden zijn aangespannen tegen Aegon.
Volgens PAL heeft Aegon geen vertrouwen in een voor haar gunstige uitspraak door de rechtbank en heeft door deze schikkingen een hogere financiële schade ontlopen.
Vele Vliegwiel gedupeerden zijn reeds aan het procederen en PAL roept de tienduizenden Vliegwiel gedupeerden op die nog niet aan het procederen zijn om via een advocaat of een belangenbehartiger als PAL te informeren naar de mogelijkheid om ook een procedure te beginnen tegen Aegon.
Doet een Vliegwielgedupeerde niets dan hoeft deze ook niet te rekenen op een eventueel gunstige schikking met Aegon.
Alleen gedupeerden die een gerechtelijke procedure beginnen kunnen een schikkingsvoorstel verwachten. Uitzondering zijn die contracten die regulier eindigen en een restschuld opleveren, Aegon komt in een aantal gevallen met de zgn. Duisenberg regeling die dan automatisch van toepassing is.
Het accepteren van een schikkingsvoorstel in de vorm van een Duisenberg regeling is in sommige individuele situaties te overwegen, maar contact opnemen met een advocaat of PAL is zeker te overwegen alvorens blindelings zo’n schikking te accepteren.
Al eerder had Aegon belooft te schikken met gedupeerden, maar is dit bijna nooit nagekomen.
Zie ook de volgende (oudere) berichten hierover :
http://www.platformaandelenlease.nl/Nieuws/17022003.htm
http://www.platformaandelenlease.nl/Nieuws/21032003.htm
http://www.platformaandelenlease.nl/Nieuws/29072003.htm
http://www.platformaandelenlease.nl/Nieuws/23012004.htm
Ook aan deze huidige schikking zaten (en zitten) haken en ogen, waar de betrokken gedupeerden niet echt gelukkig mee waren.
Aegon heeft aan de basis gestaan van de aandelenlease hausse in de jaren negentig met dochters LegioLease en Bank Labouchere. Honderdduizenden contracten zijn verkocht en deze leverden miljarden euro schade op voor de kopers hiervan
In 2000 heeft Aegon haar dochters LegioLease en Bank Labouchere verkocht aan Dexia Bank Nederland.
Door deze miskoop is Dexia de goede positie van vierde bank van Nederland kwijtgeraakt en door duizenden rechtszaken van gedupeerde cliënten zelfs gedwongen alle activiteiten in Nederland te staken. Een in 2002 gestarte rechtszaak van Dexia tegen Aegon wegens gemeende misleiding door Aegon in de verkoop van LegioLease/Bank Labouchere is in februari 2005 middels een schikking beëindigd. Aegon betaalde Dexia 218 miljoen euro om deze slepende rechtszaak te beëindigen.
Groeten,
Piet
En weer lijkt het er op dat een "belangenbehartiger" het geld opstrijkt en de gedupeerden met een fooi worden afgescheept.
Aegon is nu bezig met "gesprekken" met belangenbehartigers in de woekerpolis affaire.
Er zijn mensen die zeggen dat met geld alles te koop is.
Maar "what about" ons recht als gedupeerden van Aegon?
Het gaat om ons geld en dat mag niet in de zakken van anderen verdwijnen.
Groeten,
Piet
Re: geld heeft macht
Geplaatst: 18 feb 2009 15:49
door B17
Ikke Ikke en de rest kan Stikke
Zo denken de leasebanken tegenwoordig, ze maken wel fouten maar wat dondert. knuppel die gedupeerden met leaseprodukten en pensioenprodukten gewoon de gracht in of in het IJ, of de Oude Rijn,
het is toch tuig wag klaagt, daar moet je niet bij ons zijn.
De definitie van klantgerichtheid bij banken, is ah, het raam uitgevlogen en klantvriendelijkheid daarvoor kunt u bij onze incassobureau's te recht voor informatie, wat wij nooit gedaan hebben en niet zullen doen,
Een smerig spelleje van de deskundigen en adviseurs dat valt wel erg op
Nu zijn de rendementen opeens min 60% geworden, logisch toch dat wij u plus 12% hebben voorgerekend dat was nodig u over de streept te halen
B17
Re: geld heeft macht
Geplaatst: 18 feb 2009 22:30
door Jure
het " probleem" is dat de gedupeerden als geldwolven werden/worden gezien.
Die client die een produkt koopt/leashed van een eerlijk over de toekomst zijnd bedrijf(aegon) neemt
Dat als bedrijf miljarden winstmaakt,, waarom mag dan een client geen winst maken?
eerlijk over,,,hoe vullen wij(aegon) onze zakken!
Re: geld heeft macht
Geplaatst: 19 feb 2009 00:24
door aert0001
Zoals Aegon/Dexia ( de waard ) is, vertrouwd ze haar clientèle ( gasten )
Ton
Re: geld heeft macht
Geplaatst: 19 feb 2009 18:41
door check
Piet.,
Wat vind je in dit verband van de "belangenbehartiger" Vereniging Consument en Geldzaken, die jaarlijks zo'n half miljoen euro aan contributie incasseert?
Re: geld heeft macht
Geplaatst: 19 feb 2009 19:58
door peewee
Check,
Het is zelf nog meer. 38.000 leden x 23 euri !
En bij de Consumentenbond (460.000 leden) en bij de Vereniging Eigen Huis (600.000 leden) is het nog heel en heel veel meer. En kunnen we het dan straks over de uitgavenkant hebben.....(ledenblad, personeelslasten, huisvesting etc. etc.) en over wat VCG en andere consumentenorganisatie allemaal voor hun leden doen.
Met alle respect, maar Ik vrees dat je wat denkfouten maakt. Consumentenorganisaties in Nederland zijn altijd ledenverengingen geweest, al sinds 1953 toen de Consumentenbond werd opgericht. De Vereniging Consument & Geldzaken bestaat al sinds 1994 en kan dus niet vergeleken worden met advocatenstichtingen die in het kader van of met het oog op de woekerpolis-affaire of aandelenlease affaire zijn opgericht.
Re: geld heeft macht
Geplaatst: 19 feb 2009 22:20
door check
Peewee,
Je hebt gelijk, ik dacht alleen aan de 23000 sprintplandeelnemers. Die moeten intussen al een paar miljoen betaald hebben en daarvoor had de VCG wel wat meer kunnen doen. Naast klachten over de wijze waarop het sprintplan verkocht werd, had ook het plan zelf moeten worden aangevallen.
Dat weet de VCG al jaren, maar men had er blijkbaar geen belang bij dure effectenspecialisten in te huren en zo is de kans voorbijgegaan om Aegon op grond van opzettelijk wanbeheer op de knieën te krijgen.
Een eventuele verdere discussie hierover kunnen we beter op het sprintplanforum voeren.
Re: geld heeft macht
Geplaatst: 20 feb 2009 07:55
door peewee
Check,
Ik snap niet waar je op doelt. Alle mogelijke rechtsinbreuken die tegen Aegon/Spaarbeleg in stelling te brengen waren, zijn daadwerkelijk in stelling gebracht. Over de (niet eens volledige) waslijst van vele verwijten, verwijs ik je naar de pagina ''Het Sprintplan'' op
www.sprintplanclaim.nl
Ik denk dat er geen organisatie of advocatenkantoor is die zo veel punten uit de kast heeft gehaald in de strijd tegen Aegon als VCG. En die strijd gaat nog keihard door totdat de laatste van de 23.000 aangesloten gedupeerden zijn schadevergoeding heeft uitgekeerd gekregen.
Je hebt inderdaad gelijk dat deze discussie eigenlijk op het sprintplanforum thuishoort.
Re: geld heeft macht
Geplaatst: 21 feb 2009 13:42
door Jure
heb je werkelijk het idee dat de " strijd" tegen aegon gewonnen gaat worden?
Re: geld heeft macht
Geplaatst: 21 feb 2009 14:28
door Piet
Hieronder de posting die ik vanmorgen in een topic in het forum Spaarbeleg/Sprintplan heb geplaatst over bijna hetzelfde onderwerp :
Geplaatst op 21 Feb 2009 10:46 door Piet
Peewee schrijft:
Ik denk niet dat Streppel de ontwerper is geweest van vermaledijde producten als Sprintplan, Koersplan, Toekomstplan, Bonusplan etc.
Die producten werden in de periode tussen 1988 en 1997 ontworpen en gepushed onder de bezielende leiding van Johan van der Werf. Aegon was in die tijd ook eignenaar van Legio Lease/Bank Labouchere (later overgenomen door Dexia) en Aegon was dus de spin in het web bij het ontstaan van de hele aandelenlease-affaire Van der Werf is inmiddels al eerder opgestapt bij Aegon.
Loopbaan Jos Steppel
2000-heden: ld raad van bestuur Aegon
1998-heden: CFO Aegon
1995-1998: bestuursvoorzitter Fries-Groningse Hypotheekbank
1991-1998: voorzitter raad van bestuur Bank Labouchere
1987-1991: CFO Fries-Groningse Hypotheekbank (FGH)
1973-1986: diverse functies bij Aegon
Bron :
http://managementscope.nl/executives/bi ... ppel-aegon
Op 14 maart 2000 was Jos Streppel, als financieel directeur van Aegon, de gevierde man. Na lang leuren had hij bankdochter Labouchere voor negenhonderd miljoen euro aan Dexia weten te slijten. Streppel kon een boekwinst bijschrijven van zeshonderd miljoen euro. Hij was zelf in 1995 als directievoorzitter van Labouchere nog degene die groeimotor Legiolease had gekocht. Via Legiolease konden klanten beleggen met geleend geld, toen een succesnummer.
Streppel moest 218 miljoen euro betalen aan Dexia dat de transactie ongedaan wilde maken, nadat Labouchere grote claims van teleurgestelde beleggers kreeg; de zogenaamde Legiolease-affaire. Een verrassende uitkomst, want Streppel heeft altijd in alle toonaarden ontkend dat er fouten zijn gemaakt.
Bron:
http://www.fembusiness.nl/web/Mensen/Pe ... page=66524
Waarom heeft de AFM nooit ingegrepen?
De AFM is de rechtsopvolger van de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE).
De STE was verantwoordelijk voor het toezicht op het effectenverkeer.
STE start met toezicht op openbare biedingen
4-9-2001
De Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) houdt vanaf 5 september 2001 toezicht op openbare biedingen in Nederland. Vanaf deze datum zijn de oude gedragsregels inzake openbare biedingen van de Sociaal-Economische Raad (SER) 'één-op-één' (dus zonder noemenswaardige wijzigingen) overgeheveld naar de Wet Toezicht Effectenverkeer 1995. In 2002 zal deze nieuwe wet- en regelgeving voor openbare biedingen worden geëvalueerd aan de hand van ervaringen van de STE.
Voor de uitoefening van de nieuwe toezichtstaak heeft de STE een nieuwe afdeling openbare biedingen in het leven geroepen. Tevens heeft de STE de Commissie Openbare Biedingen ingesteld. In deze Commissie hebben naast het bestuur van de STE negen externe deskundigen zitting. Zij adviseren het bestuur van de STE op het gebied van beleidsmatige en strategische aspecten van het toezicht op openbare biedingen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat de Commissie bij actuele overnamebiedingen voor advies zal worden ingeschakeld. De externe commissieleden zijn:
Prof. mr. M.W. den Boogert
Dr. F.J.G.M. Cremers
Prof. mr. S.E. Eisma
J. den Hoed RA
Prof. mr. P.C. van den Hoek
Drs. A.G. Jacobs
Prof. mr. M.J.G.C. Raaijmakers
Prof. mr. G. van Solinge
Drs. J.B.M. Streppel
Wie als deskundige bij de STE? ja toch goed gelezen:
Drs. J.B.M. Streppel
AEGON N.V. - Jos Streppel Officier in de Orde van Oranje-Nassau
DEN HAAG, Nederland, April 25 /PRNewswire/ -- Het heeft Hare Majesteit de Koningin behaagd de heer drs. Jos Streppel, lid van de Raad van Bestuur van AEGON N.V., te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
De versierselen behorend bij de onderscheiding zijn de heer Streppel vandaag uitgereikt door de burgemeester van Den Haag, de heer drs. W.J. Deetman, op het hoofdkantoor van AEGON na afloop van de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders.
Bron:
http://www.prnewswire.co.uk/cgi/news/release?id=169207
Honderdduizenden gedupeerden van Aegon zijn in de steek gelaten door de overheid en overheidsinstellingen en Aegon krijgt miljarden steun van diezelfde overheid en een Koninklijke onderscheiding toe.
Er zijn twee werelden in Nederland en dat moet veranderen.
Groeten,
Piet
Re: geld heeft macht
Geplaatst: 22 feb 2009 01:35
door Pieter
Beste Piet,
Zeer intersante informatie aangaande belangenverstrengeling STE/AFM en AEGON en in het verlengde hiervan de overige leaseaanbieders.
Zoals je weet heeft de vereniging Payback bezwaar aangetekend bij het hof Den Haag wegens afwijzing
aangifte economische delicten . Bovenstaande informatie kan wellicht een factor zijn om aantal zaken te benadrukken.
Met vriendelijke groet,
Pieter Hezemans
Vereniging Payback
Re: geld heeft macht
Geplaatst: 22 feb 2009 10:46
door Aukje
Hoi Pieter,
Onderstaand een artikel uit de Volkskrant uit 2005 over de verstrengenling van belangen van verzekeringsmaatschappijen en rechters:
"
Einde rechter-plaatsvervanger?
ACHTERGROND, Van onze verslaggever Marc van den Eerenbeemt
gepubliceerd op 11 juli 2005 02:31, bijgewerkt op 12:19
AMSTERDAM - De rechter-plaatsvervanger moet verdwijnen. Dat vinden drie Nederlanders die een klacht hebben ingediend bij het mensenrechtencomité van de VN in Genève.
Verliezen de Nederlandse rechters hun nevenfuncties, op gezag van de Verenigde Naties? En verdwijnt de Nederlandse rechter-plaatsvervanger?
Het mensenrechtencomité van de VN in Genève behandelt deze maand een verzoek van drie Nederlanders die willen dat het wordt verboden dat Nederlandse rechters hun baan combineren met een andere functie. De klagers vinden dat de staat der Nederlanden niet voldoet aan zijn verplichting de burger een eerlijk proces aan te bieden. Dubbelfuncties verdragen zich volgens hen niet met onafhankelijke rechtspraak.
De drie klagers – Joop van den Hemel, Frans Verlinden en John Sanders – voelen zich in hun rechtszaken slachtoffer van belangenverstrengeling. De rechters, denken zij, hebben niet objectief rechtgesproken. Ze zouden zich in hun oordeel hebben laten leiden door de verkeerde belangen; een zakelijk belang uit een betaalde nevenfunctie of loyaliteit aan collega-rechters met een nevenfunctie. In een verzekeringskwestie had een aantal rechters bijbanen bij verzekeringsmaatschappijen, betoogt een van de klagers.
Alledrie verloren hun zaak tot in hoogste instantie. Belangenverstrengeling onder rechters werd niet bewezen geacht. Ook een procedure bij het Europese Hof over de veronderstelde belangenverstrengeling bracht hen niet de uitspraak die ze wilden. . Het mensenrechtencomité van de VN is nu hun laatste hoop.
De drie worden bijgestaan door Paul Ruijs. Ruijs voert al jaren strijd tegen wat hij noemt ‘de structurele partijdigheid’ van de rechterlijke macht in Nederland. Hij is auteur van Wij zien u wel in de rechtszaal: Klassejustitie in Nederland?
Ruijs: ‘In Nederland is het volop praktijk dat rechters op grote schaal en zonder restrictie nevenfuncties bekleden bij de overheid en in de private sector. Ook kent Nederland meer plaatsvervangend rechters (met meestal een andere hoofdbaan, red.) dan voltijds rechters. Dit ondanks de scheiding der machten. Ook functioneren op grote schaal advocaten van grote firma’s als rechter. In het buitenland zijn ze verbijsterd als ik dat vertel. Maar in Nederland kan het gewoon.’
Hij zegt talrijke gevallen te kennen waarin de scheiding der machten geweld wordt aangedaan. ‘Hoge ambtenaren zijn ook actief als rechter. Rechters hebben nevenfuncties bij verzekeringsmaatschappijen, terwijl ze zelf uitspraken doen in zaken waarin verzekeringsmaatschappijen worden aangeklaagd. Ik ken het voorbeeld van een rechter bij wie in vijftig zaken de verzekeraar altijd aan het langste eind trok. Als je die uitspraken wilt inzien, wordt dat geweigerd met een beroep op de privacy. Het controleren van een rechter op belangenverstrengeling is dus niet mogelijk. Terwijl een betrouwbare, controleerbare rechtspraak in het belang is van iedereen.’
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een verweerschrift in voorbereiding, waarin wordt betoogd dat het mensenrechtencomité van de Verenigde Naties moet weigeren de klacht in behandeling te nemen. Een woordvoerder van het ministerie: ‘Er is niet aangetoond dat de klagers persoonlijk slachtoffer zijn geworden van schending van een mensenrecht. Dat is een voorwaarde voor een procedure bij het VN-comité voor burgerlijke en politieke rechten. De procedure is ook niet bedoeld voor een klacht tegen een instituut, maar voor de behandeling van een individuele klacht.’
Pas als de klacht zal worden behandeld door de VN-commissie, zal het ministerie van Justitie een inhoudelijk verweer opstellen.
Nederland telde eind 2003 816 honorair rechter-plaatsvervangers, blijkt uit de meest recente cijfers van de Raad voor de Rechtspraak. Van hen hadden er 288 hun hoofdfunctie in de advocatuur. De andere rechter-plaatsvervangers waren afkomstig uit het openbaar bestuur, het Openbaar Ministerie en het bedrijfsleven, of ze waren werkzaam bij universiteiten.
Ook is een aantal gepensioneerde rechters en advocaten actief als rechter-plaatsvervanger De rechter-plaatsvervangers ontvingen per zitting een vergoeding van 235 tot 405 euro.
Naar aanleiding van eerdere klachten van Ruijs en enkele medestanders werden rechters in 1997 verplicht hun nevenfuncties openbaar te maken."
De heer Joop van den Hemel kwam in een zaak verwikkeld tegen Royal Nederland.
http://www.sdnl.nl/joop-vd-hemel-1.htm
Ja hoor, de rechter plaatsvervanger in de deze zaak was Mw.de Vries- Lensch Kostenste, met als nevenfunctie: voorzitter van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Bond van Assuratiebemiddelaars
Zo zit de rechterlijke macht in elkaar.
Re: geld heeft macht
Geplaatst: 22 feb 2009 15:51
door jeanjean
De Accreditatiecommissie DSI (nu kifid) beoordeelt opleidingen, ervaringen en examenprocedures voor de verschillende registers op hun waarde. Deze commissie heeft hierin een adviserende taak aan het bestuur van DSI.
Drs. C.L. Worms RBA, voorzitter
H.H.H.M. Brueren RBA
Prof. dr. J.M.G. Frijns
G.J.P. Okkema
Prof. dr. W.C. Boeschoten
Prof. mr. W.A.K. Rank
Drs. R. Knopper
Mr M.A. van der Lecq
Prof. Pim Rank houdt zich bezig met het bank- en effectenrecht in de breedste zin des woords: de zorgplicht van banken en effecteninstellingen, het effectenverkeer en de handel ter beurse, prospectus en aansprakelijkheid en de toezichtswetgeving.
Rank werkt voor één dag in de week als advocaat bij NautaDutilh te Amsterdam o.a. de huisadvocaat van Dexia.
Ja, dezelfde prof. Rank die immers eerst beweerde dat aandelenlease huurkoop was en later als advocaat van Dexia met het tegenovergestelde kwam.
Prof. Mr. Rank, nu advocaat bij NautaDutilh die vele zaken behartigd voor Dexia en nu verkondigd dat aandelenlease geen huurkoop is, schreef in 1991 al in een juridisch vakblad dat hij van mening was dat aandelenlease onder huurkoop viel. "Het kan verkeren"
dhr. mr. J. Wortel
Beroepsgegevens
Functie: Raadsheer
Instantie: Gerechtshof Amsterdam
ingang: 2008-02-01
Nevenbetrekkingen
Functie: Lid, tevens vice-voorzitter
Instantie: Geschillencommissie Klachteninstituut Financiële dienstverlening kifid
Plaats: Amsterdam
Datum ingang: 2005-01-01
Functie: Adviescommissie
Instantie: Fondsenreglement Amsterdam Exchanges
Plaats: Amsterdam
Datum ingang: 1999-12-01
Datum eind: 2006-12-31
Re: geld heeft macht
Geplaatst: 22 feb 2009 22:16
door B17
He heer Rank toegetreden tot het vennootschap GROOTLEUGENAAR door de mensen middels listsd en bedrog in het verderf te storten
Re: geld heeft macht
Geplaatst: 23 feb 2009 18:37
door Jure
het moge duidelijk zijn met het geld van " ons" koopt aegon hun gelijk..(lees . recht)
er is geen onafhankelijke rechtspraak in dit land.
ook de door " ons" aangestelde advocaat eet uit de ruif die aegon heet.
en de boer ploegde voort............