Pagina 1 van 1

AFM onderzoekt de DSB wantoestand

Geplaatst: 21 mar 2009 09:05
door B17
Hedenmorgen een stuk in de Telegraaf inzake de handel en wandel
van het DSB concern want nu nog op arrogante wijze ontkent dat er schulden zijn, ook al zo'n bankbedrijf dat zich misdraagt, zo zijn er meerdere banken.

Allemaal zakkenvullers !en dan vinden zij het gek dat je je eigen geld
terugwenst.

Re: AFM onderzoekt de DSB wantoestand

Geplaatst: 25 mar 2009 12:31
door B17
AMSTERDAM - De DSB Bank is een schikking overeengekomen met gedupeerden van het effectenleaseproduct Hollands Welvaren Select. Een rechtszaak is hiermee van de baan.

Dit heeft de Stichting Stapelkrediet, die circa honderd DSB-gedupeerden vertegenwoordigt, aan belanghebbenden laten weten. Het effectenleaseproduct Hollands Welvaren Select werd doorgaans verkocht door bedrijven die tot het financiële imperium van Dirk Scheringa behoren. Deze bedrijven maakten gebruik van verschillende handelsnamen, waaronder Postkrediet, Frisia, Becam, de Perelaer, Robbesand Voorschotbank, Agnes Voorschotbank, Bovo en Vola Geldleningen.

Volgens de Stichting Stapelkrediet werden de uiterst gecompliceerde effectenleaseproducten, waarmee met geleend geld kon worden belegd in aandelen, op 'agressieve wijze aan consumenten verkocht die doorgaans leken waren op financieel gebied'. Zij waren zich daardoor nauwelijks bewust van de risico's die aan de effectenleaseconstructie verbonden waren.

Namens de Stichting Stapelkrediet onderhandelde het Bossche advocatenkantoor Van Ewijk met DSB. Over de inhoud van de overeenkomst, die onlangs aan de cliënten werd voorgelegd wil een woordvoerder van het kantoor niets kwijt: ''Maar alles wordt op een nette manier geregeld.''

Gisteren werd bekend dat DSB ook mogelijk een claim tegemoet kan zien van de Stichting Hypotheekleed, die de belangen behartigt van circa tweehonderd DSB-klanten die met te dure hypotheekleningen zitten opgezadeld. In sommige gevallen bedroeg de lening tot negen keer het jaarinkomen.

De Gedragscode Hypothecaire Financieringen schrijft voor dat huizenkopers hoogstens vier tot vijf keer hun jaarinkomen mogen lenen. DSB zou die norm geregeld overschrijden door de verkoop van dure, vaak onnodige, aan de hypotheek verbonden verzekeringen.

Ook de Autoriteit Financiële Markten (AFM) doet onderzoek naar de wijze waarop leningen zijn verstrekt door DSB Bank.

Volgens de AFM komen er 'relatief veel signalen en klachten' over producten en adviezen van DSB binnen. (HET PAROOL)