Pagina 1 van 1
Dexia en verontschuldigen
Geplaatst: 26 mar 2009 00:24
door aert0001
VEB wil nu wel eens excuses van Wellink (DNB)
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vindt dat de president van De Nederlandsche Bank (DNB) Nout Wellink van alle 'Nederlandse' bankiers de meeste redenen heeft om excuses te maken voor de financiële crisis.
Dat zei VEB-voorzitter Jan Maarten Slagter woensdagavond in het televisieprogramma Netwerk.
Wellink
Volgens Slagter heeft Wellink de problemen in de financiële sector en de impact op de bredere economie onderschat en zou hij daarvoor zijn verontschuldigingen moeten aanbieden. De topman van DNB prijkt bovenaan de top vijf die de VEB heeft samengesteld van bankiers die excuses zouden moeten maken.
Rabobank
De tweede plaats is voor Rabobank-topman Bert Heemskerk. Die leek de bank lange tijd heelhuids door de kredietcrisis te loodsen, maar heeft volgens Slagter wel degelijk vuile handen gemaakt. Rabobank heeft volgens de VEB veel klanten gedupeerd door 'vergiftigde' kredietproducten te verkopen. Ondermeer een product dat heet Asset Backed Obligations A. De ABO A loopt tot april 2011 en staat nu nog maar op 35%. Totale inleg van voornamelijk eigen Rabo-klanten: 440 miljoen euro.
Fortis en ING
De Belgen Jean-Paul Votron en Maurice Lippens van Fortis en Michel Tilmant van ING completeren de top vijf. Die drie hebben volgens de VEB de problemen bij hun bedrijven veel te lang onder de pet gehouden en zo de crisis verergerd. Fortis moest deels worden genationaliseerd en ING kreeg staatssteun.
© RTLZ.
Ik ken nog wel iemand voor deze lijst.
Ton
Re: Dexia en verontschuldigen
Geplaatst: 26 mar 2009 08:08
door peewee
Ton,
Think again. ...............Dus toch maar AEGON. Zelfs met een straatlengte vooraan.
AEGON was eigenaar van Bank Labouchere en daarmee van Legio Lease.
Onder de bezielende leiding van Aegon Nederland bestuursvoorzitter Johan van der Werf en toeziend oog van Aegon CFO Streppel werd tussen 1995 en 2000 70% van alle leaseproducten die in Nederland verkocht zijn aan de man/vrouw gebracht. Hooguit 5% van het totaal werd in het Dexia tijdperk verkocht. Circa 20% werd door andere banken verkocht (Fortis/DSB/Levob).
Re: Dexia en verontschuldigen
Geplaatst: 26 mar 2009 12:21
door anoniem11
Dat krijg je als er commissarissen van De Nederlandsche Bank op de loonlijst staan van bedrijven die zich bezig houden met lease-beleggingen.
*De andere topic over Dexia is ineens weg, vreemd....
Re: Dexia en verontschuldigen
Geplaatst: 26 mar 2009 13:04
door aert0001
Waren de eerste openbare woorden van deze bank niet:
Er zijn in deze zaak geen gedupeerden.
Ton
Re: Dexia en verontschuldigen
Geplaatst: 26 mar 2009 13:20
door B17
De zeer geachte Heer Dirk Bruneel ook een belgische bestuursvoorzitter die ongeveer de meest gehate bankier van Nederland was die heeft dat inderdaad gezegd in 2003 toen de markt zo laag was en zij er niets aan hebben gedaan dan de boel te verkloten. Anno 2009 weer op het zelfde niveau en zullen er nu wederom geen gedupeerden zijn
Re: Dexia en verontschuldigen
Geplaatst: 26 mar 2009 16:51
door B17
Je mag van Welink niet boos zijn dat banken de zaken daning verkloten en enkel denken aan zelfverrijking,
waarvan akte leasebanken, met hun aanhoudende vorm van onrecht.
Normaliter kunnen geschillen eerder en fatsoenlijker opgelost worden, dan dat Dexia en Levob en die andere banken enkel met incaaso-
maatregelen erop willen rammen
Wellink: boosheid mag niet drijfveer beleid zijn
AMSTERDAM (AFN) - De boosheid in de samenleving op bankiers over bijvoorbeeld bonussen is begrijpelijk, maar moet niet de drijfveer worden van het te voeren beleid. Dat zei president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag in een toelichting op het jaarverslag.
Ads door Google
Garantieregeling
Wat gebeurt er met je geld als de bank failliet gaat? Lees meer!
www.afm.nl/consumenten
DSB Bank Sparen: 5,0%
Ontvang gegarandeerd 5,0% rente! Betrouwbaar & veilig sparen bij DSB
www.dsbbank.nl/sparen
Buffett: "nu kopen"
Werelds rijkste belegger is terug koper. Ontdek hier welke aandelen.
www.smartcapital.be
“Als er ruiten worden ingegooid wegens de boosheid zeg ik: worden bepaalde grenzen niet overschreden”, aldus Wellink. De centralebankpresident doelde op een incident in Schotland, waarbij vandalen woensdag de ramen ingooiden van oud-topbankier van Royal Bank of Scotland, Fred Goodwin.
Wellink zei dat DNB en het ministerie van Financiën binnenkort “beginselen” formuleren over hoe het beloningsbeleid van bestuurders in de financiële sector er in de toekomst uit zou moeten zien. Wellink vindt dat er iets moet gebeuren aan beloningen bij staatsbanken. Maar, als de overheid bijvoorbeeld vijf jaar eigenaar is, moet de bank in die periode qua beloningen wel concurrerend blijven ten opzichte van niet-staatsbanken, vindt hij.
Re: Dexia en verontschuldigen
Geplaatst: 26 mar 2009 18:13
door anoniem11
Je zou je ook druk moeten maken wat er met je geld gebeurd als de bank niet failliet gaat...
Maar de discussie gaat weer (zoals overal op dit forum) over totaal iets anders.
Re: Dexia en verontschuldigen
Geplaatst: 26 mar 2009 18:34
door B17
Denk alleen maar aan het opzetje van alle Duitenberg Regeling, die zogenaamd vrijwillig werd aangeboden onder auspicien van DNB of was het nu DBN.
Mijn vonnis is allang beklonken en toch krijg ik een overzicht volgens
de Duisenberg Regeling nog iets te betalen, wat zegt u er klopt niets van.
Re: Dexia en verontschuldigen
Geplaatst: 27 mar 2009 00:45
door aert0001
Geplaatst op: 26 Mrt 2009 08:08 Onderwerp:
Ton,
Think again. ...............Dus toch maar AEGON. Zelfs met een straatlengte vooraan.
Inderdaad, degene die de mensen hun spaargeld ontnomen heeft was Legio-Lease/ bank Labouchere, volle dochter van Aegon.
Dexia was echter wel het dieven – maatje van dit stel het was Dexia die het hele rommeltje opkocht c.q. overnam van deze recedivisten.
Ton
Re: Dexia en verontschuldigen
Geplaatst: 27 mar 2009 15:24
door B17
Het valt mij ook de laatste tijd op dat als er een uitspraak is er vaak Jip & Janneke verhalen worden ingediend door deurwaarders of gerechtsdeurwaarders, dus niet meneertje Knuppe neen, mensen met KNUPPELS, wat D. kan alleen maar
dreigen, intimideren, slaan, onrecht hooghouden, schreeuwen hoe het precies volgens haar is. En de leugens denderen al jaren door, betrouwbaar
Legio Nieuws gaf nooit aan dat er verlies was, alleen maar mooie winsten,
en volgens dexia zijn rendementen van min 150% normaal
Re: Dexia en verontschuldigen
Geplaatst: 27 mar 2009 15:56
door anoniem11
Als ze het hebben over de rendementen die met jullie geld zijn behaald en wat in hun eigen zak terecht is gekomen, is dat volledig waar.
Ze hoeven ook geen verantwoording af te leggen hoe er gehandeld is met die equity. Vervelend dat er dan niets voor jullie overblijft, maar er is wel geld verdient hoor....
Re: Dexia en verontschuldigen
Geplaatst: 27 mar 2009 16:20
door Wessela
Volgens mij heb jij er tonnen aan verdient met zo veel kennis van zaken.
Re: Dexia en verontschuldigen
Geplaatst: 27 mar 2009 16:54
door anoniem11
Niet bij legio, alhoewel het daar op dezelfde manier ging.
Ergens anders heb ik leuk geboerd ja.
Lees de topic van ''rust'' die niet van hem zelf is...
Re: Dexia en verontschuldigen
Geplaatst: 07 apr 2009 19:36
door B17
'Mentaliteitsverandering bankiers nodig'
Uitgegeven: 7 april 2009 11:11
Laatst gewijzigd: 7 april 2009 15:10
DEN HAAG - In het bankwezen is een fundamentele mentaliteitswijziging en heroriëntatie nodig. Banken moeten zich weer primair gaan richten op de belangen van de klant en minder op die van aandeelhouders.
Bekijk video
Het beloningsbeleid bij financiële instellingen moet op de schop en het toezicht op deze bedrijven moet worden verbeterd.
Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van de zogenoemde Commissie-Maas, die dinsdag zijn gepresenteerd.
Verantwoordelijkheid
De commissie, onder leiding van oud-bankier Cees Maas, wijst nadrukkelijk op de eigen verantwoordelijkheid van de banken.
De aanbevelingen zijn bedoeld om het vertrouwen in de banken te herstellen. ''Dat vertrouwen is door de financiële crisis, ook in Nederland, behoorlijk geschaad'', aldus de commissie.
Met name het vertrouwen in de maatschappelijke rol die banken vervullen, is volgens de commissie aangetast. ''Daarbij is twijfel ontstaan aan de ethische en morele opvattingen en gedragingen van bankiers.''
Toezicht
Als het gaat om toezicht, stelt de commissie vast dat toezichthouders de bevoegdheid hebben om aan een bank extra kapitaaleisen op te leggen. Maar in de praktijk gebeurde dat bijna niet.
Volgens de commissie is het duidelijk dat bij zulke bevoegdheden ook een hoge mate van professionele kennis en inzicht wordt vereist.
Bonus
De Commissie-Maas, die verder bestaat uit de oud-bankiers Tom de Swaan en Wim van de Goorbergh en hoogleraar economie Sylvester Eijffinger, vindt dat de bonus van een bankier nooit meer mag bedragen dan het jaarsalaris dat hij verdient.
Verder moet het beloningsbeleid van financiële bedrijven in de zakenwereld 'trendvolgend' in plaats van 'trendsettend' zijn.
Risico
Banken zouden duidelijk moeten zijn over de mate van risico die ze willen nemen. Dat zou onder meer moeten afhangen van de strategie, doelstellingen en het karakter van de bank.
De bestuurders moeten de commissarissen van de bank regelmatig op de hoogte stellen van deze mate van 'risk appetite'.
Aanbevelingen
De commissie stelt dat banken zelf moeten bepalen of ze de aanbevelingen naleven. Wel vinden ze dat als de banken dat niet doen, ze duidelijk moeten uitleggen waarom niet.
De Commissie-Maas werd in november vorig jaar ingesteld door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Met het oog op problemen bij banken en de kredietcrisis vond de vereniging het nodig om ''lessen te trekken''.
Omslagsysteem
Ook stelt de commissie voor om het Nederlandse depositogarantiestelsel af te schaffen en te vervangen voor een ander stelsel.
In de nieuwe opzet staat de Nederlandse staat garant voor de risico's van het omvallen van een bank. Banken op hun beurt betalen een verzekeringspremie aan de staat.
Momenteel is er in Nederland sprake van een omslagsysteem. Daarbij betalen andere banken de schade als een bank failliet gaat.
''Tot op heden heeft dat gewerkt, maar alleen als kleine banken omvallen. Maar als het een grote bank betreft, kunnen de andere banken dat niet opbrengen. Ze worden dan door het omslagstelsel mee ten onder getrokken. Dus het werkt niet'', stelde Maas.
Wouter Bos
Minister Wouter Bos (Financiën) noemt het rapport van oud-bankier Cees Maas over de toekomst van het bankwezen zeer welkom. ''Nu wordt de klant weer koning. Maar het is een gotspe dat dit moet worden opgeschreven, omdat het kennelijk niet zo was'', zei Bos dinsdag.
De minister ziet het als zijn taak ''om de druk erop te houden'' bij banken en de woorden in het rapport-Maas ''om te zetten in daden''. Hij noemde vooral twee aanbevelingen van Maas van belang.
De eerste is dat spaarders en klanten altijd voorop moeten staan bij banken. Bovendien wees de bewindsman erop dat bankiers niet alleen een eed moeten afleggen, maar ook een verplicht examen moeten doen waarin hun kennis van bankzaken wordt getoetst, voordat ze aan hun werk beginnen.
© ANP
Re: Dexia en verontschuldigen
Geplaatst: 27 apr 2009 12:53
door aert0001
Excuses van ING
Koos Timmermans, bestuurslid van ING, heeft sorry gezegd voor het feit dat klanten hun vertrouwen in het concern hebben verloren. Hij zegt zich persoonlijk verantwoordelijk te voelen dat klanten hun vertrouwen verliezen. Aan de kredietcrisis voelt hij zich niet medeschuldig. (FD, p.11 - Tel, p.13)
Ton
Re: Dexia en verontschuldigen
Geplaatst: 13 mei 2009 13:10
door aert0001
Dexia nettowinst eerste kwartaal beter dan verwacht
AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Frans-Belgische Dexia verrast de markt woensdag met beter dan verwachte cijfers over het eerste kwartaal, dankzij een groei bij consumenten- en overheidsbankieren.
De nettowinst over het eerste kwartaal kwam uit op EUR251 miljoen, 13% lager dan de EUR289 miljoen een jaar eerder. Analisten hadden gerekend op een nettowinst van EUR106 miljoen.
Bestuursvoorzitter Pierre Mariani zegt in een toelichting dat ondanks de positieve signalen Dexia zich blijft richten op het verlagen van de kosten en het verminderen van het risicoprofiel.