LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] kwaliteit loungesets

Alles over onderhouden van de tuin, hoveniersbedrijven etc.
roos1976
Berichten: 3
Lid geworden op: 19 apr 2009 22:48

kwaliteit loungesets

Ongelezen bericht door roos1976 »

Hallo,
Kan iemand mij vertellen waar je op moet letten bij de aanschaf van een loungeset? Als ik prijzen vergelijk, lopen ze soms zo uiteen (loungeset van 500 lijkt soms op loungeset van 1500). Ik vraag me dan af waar dan de verschillen in zitten.

Alvast bedankt voor een reactie!

Groeten Roos.

sjoegel
Berichten: 3081
Lid geworden op: 09 okt 2007 19:19

Re: kwaliteit loungesets

Ongelezen bericht door sjoegel »

Kwaliteit zit niet veel meer verschil in. paar jaar geleden was dat wel het geval. De transportkosten (het grootste deel van de kosten) vanuit China zijn te hoog om bagger (met veel nazorg voor de verkoper) te verschepen. bouwpaketten zijn minder van kwaliteit dan meubelen uit een stuk. Verschil in prijzen zit hem meer in de verkoopkosten (duur personeel, pand, huis aan huis folders, etc). Sommige (merk)sets gaan eerst door de handen van een importeur wat een extra schakel is wat de prijs verhoogt.

Bovenstaande verklaart waarom veel zaakjes op internet zo goedkoop zijn. Bekijk de sets wel eerst van te voren.

roos1976
Berichten: 3
Lid geworden op: 19 apr 2009 22:48

Re: kwaliteit loungesets

Ongelezen bericht door roos1976 »

Bedankt Sjoegel, voor je antwoord. Toch is mij dan nog niet duidelijk waarom bijv bij een en dezelfde winkel de prijzen dusdanig variëren... Heb je daar misschien een verklaring voor?
En heb je/iemand anders nog tips, adviezen waar op te letten bij de aanschaf?
Alvast bedankt!

sjoegel
Berichten: 3081
Lid geworden op: 09 okt 2007 19:19

Re: kwaliteit loungesets

Ongelezen bericht door sjoegel »

Veel tuincentra en winkels laten naast hun vaste collectie die ze inkopen via hun inkoopcombinaties ook " zelf" een paar containers uit China komen. Deze laatste zijn wat goedkoper omdat er wat schakels in de keten ontbreken. Het zijn vaak min of meer dezelfde als de "merksets" alleen heeft een of ander bdrijf er geen stempel op gedrukt.

Sympathy
Berichten: 24
Lid geworden op: 08 sep 2005 17:22

Re: kwaliteit loungesets

Ongelezen bericht door Sympathy »

Er zit wel degelijk verschil in kwaliteit, degelijkheid, comfort etc.
Onlangs stond zo'n setje bij Blokker in de aanbieding voor minder dan 500 euro. Ben er wezen kijken maar het was tien keer niks. Je bent toch al gauw minimaal 1000 euro kwijt als je een beetje een degelijke loungeset wil waar je lekker in kunt zitten. Dat "goedkope" setje van Blokker deed nogal amateuristisch, plastic, goedkoop en oncomfortabel aan, was ook klein vergeleken met de duurdere sets.
Als je zo'n loungeset wil raad ik je aan in de winkel te gaan kijken en ook in de stoelen en banken plaats te nemen alsof je bij jezelf op het terras erin plaatsneemt en te ervaren hoe comfortabel het zit. Je merkt dan echt dat er flinke verschillen zijn in comfort, en daar betaal je dan uiteindelijk ook voor.

bianca2009
Berichten: 2
Lid geworden op: 29 apr 2009 18:46

Re: kwaliteit loungesets

Ongelezen bericht door bianca2009 »

Hallo,

Wil jullie even meegeven dat ik een set (garden inpressions) heb van 1200 euro en met warm weer krijg ik contant "stroom" van de stoel en de bank.
Ik ben terug geweest naar de zaak waar ik deze set gekocht heb en ze hadden er al meer van gehoord maar er is niks aan te doen.
Nou leuk, heb ik 1200 euro uitgegeven en dan krijg ik iedere keer een stroomstoot zodra je uit je stoel op staat.
Leek mij toch handig voor jullie om te weten voordat je zoveel geld uit gaat geven.
Succes ermee.

Saner
Berichten: 4
Lid geworden op: 25 jul 2007 12:43

Re: kwaliteit loungesets

Ongelezen bericht door Saner »

Inderdaad zit er wel degelijk verschil in. 2,5 jaar geleden hebben wij een set gekocht bij Garden Life Style; 4 stoelen en een tafel. Er wordt bij gezegd dat het zo'n goede kwaliteit is dat je het het hele jaar buiten kunt laten staan. Nu, na 2,5 jaar, begint het vlechtwerk bij de hoeken gewoon te scheuren. Garantie 1 jaar, dus helaas.
Wij zijn nu voor een set van Hartman gegaan. Ten eerste zie je wel degelijk kwaliteitsverschil en je hebt standaard 3 jaar garantie.
En zoals Sympathy meldt, ga vooral "proef" zitten en als je voor een merk gaat, speur vooral internet af. Dat kan je een hoop euro's schelen!!

En voor Bianca: Je moet de stoel dan eigenlijk "aarden". Je ziet ook wel eens auto's rijden met zo'n rubberen strip achter die contact maakt met de weg. Je zou een metalen draadje aan het frame van je stoel (onderkant) contact kunnen laten maken met de grond. Of een spijker langs de dop aan de poot, zolang het maar contact heeft met de grond. Misschien dat het helpt!

Succes ermee!!

bianca2009
Berichten: 2
Lid geworden op: 29 apr 2009 18:46

Re: kwaliteit loungesets

Ongelezen bericht door bianca2009 »

Hallo Saner,

Bedankt voor de tip, ik ga het proberen.
Dat die zaak mij dat niet even aangegeven heeft snap ik niet.

Gr. Bianca

Helicon
Berichten: 27
Lid geworden op: 05 dec 2005 20:48

Re: kwaliteit loungesets

Ongelezen bericht door Helicon »

De verklaring van Saner mbt statische elektriciteit klopt wel, maar de oplossing waarschijnlijk onvoldoende. Het vlechtwerk (vaak kunststof) zal geladen zijn en niet het metalen frame. Omdat het geen geleider is kan het zijn lading ook niet via het frame afvoeren. De enige mogelijkheid is alle delen te bedekken met een geleidend materiaal of er een antistatische vloeistof of spray op aan te brengen en vervolgens het frame te aarden via een geleider. Als het frame kunststof voeten heeft zou je kunnen overwegen die te verwijderen in plaats van extra aardverbindingen aan te brengen. Er moet wel goed elektrisch "contact" zijn tussen frame en behandeld vlechtwerk.
Een tijdelijke oplossing kan ook zijn het vlechtwerk met een plantensproeier of nat doekje te bevochtigen.
Of je probleem over is zal ook afhangen van het schoeisel van de persoon die plaatsneemt. Als die bijvoorbeeld echte leren zolen draagt of op blote voeten loopt of katoenen sokken draagt zal de stoel ook moeilijker opladen.

Dat de zaak waar je de meubels gekocht hebt je geen oplossingen kan aanbieden vind ik niet verwonderlijk. Het verschijnsel is allom bekend, maar de techniek van het voorkomen of afvoeren is vakwerk ook al zou je dat niet denken.

Succes!

aronspa
Berichten: 29
Lid geworden op: 17 nov 2005 21:23

Re: kwaliteit loungesets

Ongelezen bericht door aronspa »

Zeker lekker goedkoop reclame maken zo?? Dat ligt er in jou verhaal gelukkig niet zo heel dik bovenop! Mensen laat je niet neppen.

roos1976
Berichten: 3
Lid geworden op: 19 apr 2009 22:48

Re: kwaliteit loungesets

Ongelezen bericht door roos1976 »

Hoi Helicon (en de overige lezers) , je moet dus én zorgen dat je tuinset nat is, en daarbij nog letten op of iemand/jezelf bepaald schoeisel aan heeft... Nou ik ga wel binnen zitten/op het gras liggen als het zoveel moeite moet kosten; een loungeset betekent dacht ik nog altijd relaxen :P

Eind van mijn verhaal is in ieder geval dat ik een steigerhouten loungeset heb gekocht. Heb hem nog niet in mijn bezit, maar zie er vol verwachting naar uit. Prijs is redelijk (1500 voor een hoekbank, tafel + fauteuil) en het lijkt me helemaal ok.

In ieder geval, iedereen hartelijk dank voor de reacties, heel leuk dat iedereen zo meepraat!!

Groetjes Roos

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: kwaliteit loungesets

Ongelezen bericht door kweenie »

Saner, heb je wellicht poezen in de buurt...? Voor veel poezen is vlechtwerk de ideale krabpaal, en dat zal vooral in de hoeken tot problemen leiden.

Dachthetwel
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 aug 2009 16:02

Re: kwaliteit loungesets

Ongelezen bericht door Dachthetwel »

Natuurlijk is er verschil in kwaliteit!

Het vlechtwerk (ook wel wicker genoemd) kan door en door zijn of uit verschillende lagen bestaan. Dat laatste is een beduidend mindere kwaliteit aangezien de toplaag sneller slijt en je dus gewoon slijtage krijgt. Verder kan de samenstelling varieren van inderdaad gewoon goedkoop plastic tot het duurdere 100% polyetheleen (het eerste verkleurd door de zon; het tweede is UV-bestendig en verkleurd dus nauwelijks). Daar zit ook vaak het (grote) prijsverschil in. Dus voordat je een loungeset aanschaft zou ik altijd vragen naar de samenstelling van het vlechtwerk. Verder scheelt het ook of het plat of rond vlechtwerk is (rond is duurder) en sinds kort is er het nog duurdere ronde vlechtwerk met natuurlijk ogende vezels op de markt wat supermooi is, maar waar uiteraard extra voor betaald moet worden (tussen de 2000 en 6000 euro afhankelijk van de grootte en aantal componenten van de set).

Uit ervaring weet ik dat je voor 500 euro inderdaad echt geen kwalitatief goede loungeset kan kopen. Verder heb je ook nog van die grapjasverkopers die inderdaad slechts 500 euro voor de set vragen, maar er dan nog 300-400 euro bijkomt aan lig- en rugkussens, beschermhoezen en thuisbezorging.

Kortom: laat je goed informeren!

helpendhandje
Berichten: 436
Lid geworden op: 12 mar 2009 23:09

Re: kwaliteit loungesets

Ongelezen bericht door helpendhandje »

Overal is wat voor en tegen te zeggen, ik had één van de eerste sets (volgens mij van de Gamma) , heb die nu 8 jaar, staat zomer en winter buiten en is nog helemaal perfect en nog net zo zwart. En die was toen geloof ik 500 euro.
Heb echter 2 jaar geleden een "eetkamerset" voor op het andere terras gekocht bij Roobol, 2000 euro en serieus, die is bij lange na al niet meer zo mooi als mijn andere zitje.
Moeilijk dus want enkel de tijd zal leren wat wel of niet mooi blijft.

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: kwaliteit loungesets

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

Staat ook al iets over loungesets onder hoofdstuk meubelen.

Wij hebben er een via het internet (ben wel eerst gaan kijken naar de kwaliteit bij vrienden en de firma; is voor mij in de buurt ), ofschoon ik niet snel iets via internet zal aanschaffen is de afhandeling en kwaliteit van het meubel mij 100% mee gevallen. (alu onderstel, dik rotan en dikke kussens; we hebben wel en extra kussenset in een andere kleur, meebesteld)

Shine
Berichten: 2479
Lid geworden op: 17 jan 2007 11:02

Re: kwaliteit loungesets

Ongelezen bericht door Shine »

bianca2009 schreef:Hallo,

en met warm weer krijg ik contant "stroom" van de stoel en de bank.
Ik ben terug geweest naar de zaak waar ik deze set gekocht heb en ze hadden er al meer van gehoord maar er is niks aan te doen.
Nou leuk, heb ik 1200 euro uitgegeven en dan krijg ik iedere keer een stroomstoot zodra je uit je stoel op staat.
Leek mij toch handig voor jullie om te weten voordat je zoveel geld uit gaat geven.
Succes ermee.

Hier exact hetzelfde. Het vlechtwerk zit om metalen buizen gedraaid. Die metalen buizen kunnen erg statisch worden. De vonken spatte er bij mij en anderen met regelmaat af. Resultaat: niemand ging er meer in zitten. De voortdurende elektra stoten waren enorm.
Het lijkt mooi deze sets, maar ik ben weer terug gegaan naar houten stoelen en tafeltjes. Nu zit ik (en anderen) eindelijk weer schokvrij.

Casper_Nooten
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 feb 2011 23:29

Re: kwaliteit loungesets

Ongelezen bericht door Casper_Nooten »

heb er toch veel plezier mee goede set
Laatst gewijzigd door Casper_Nooten op 19 feb 2011 16:44, 2 keer totaal gewijzigd.

Chocomelk
Berichten: 11409
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: kwaliteit loungesets

Ongelezen bericht door Chocomelk »

Sorry maar vindt het niet direct een koopje hoor, is vrij duur.

sjoegel
Berichten: 3081
Lid geworden op: 09 okt 2007 19:19

Re: kwaliteit loungesets

Ongelezen bericht door sjoegel »

Koopjes zijn het inderdaad niet :(

Chocomelk
Berichten: 11409
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: kwaliteit loungesets

Ongelezen bericht door Chocomelk »

sjoegel schreef:Koopjes zijn het inderdaad niet :(
Inderdaad en dat noemt zich koopjesconcurrent

Gesloten